HTML

Kövesd a blogot Facebook-on is!

Zene füleimnek...

A blogon szereplő bejegyzések NEM KRITIKÁK! Úgy gondolom, a kritikákat hozzáértő emberek írják, én pedig nem vagyok kritikus, és ez a blog sem egy kritikai blog! Ez egy naplószerű blog, személyes gondolatokkal, történésekkel... Ha nem tetszik, amiket írtam, csak úgy, saját szórakoztatásra, akkor keressetek olyat, ami tetszik, és ne álljatok le szitkozódni, sértegetni, trollkodni. Köszöntem... Akik viszont a zenék miatt jöttek, és nem piszkálódni, azoknak üdv itt, és jó böngészést, zenehallgatást. =) ---------------------------------------------------------------------------------------------------Kedvenc vagy épp "nemkedvenc" albumaim gyűjtőhelye - egyszóval minden, amit valamikor, valahol hallottam, és amiről majd viszonylag röviden, nem túlragozva, kertelés nélkül majd jól megmondom a magamét. Ne lepődjetek meg egy-egy albumon, hogy mit keres itt: utálok úgy leszólni egy bandát, hogy nem is ismerem a zenéjüket... Ennek nem vagyok híve... Egyébként - mint ahogy hamarosan ki is fog derülni, ha tovább böngészel - leginkább a rock, metál műfajban, valamint ezek alműfajaiban kalandozom majd (néha lehetséges, hogy becsúszik 1-1 olyan lemez, aminek nem sok köze van ezekhez a műfajokhoz, de ha tetszik, akkor mindenképpen fogok ilyenekről is blogolni) A bejegyzésekben pirossal kiemelt trackekre felhívom figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszenek. Hátha másnak is. Minden albumot pontozok 1-10es skálán, kiemelve az általam legjobbnak vélt dalt. Jobb oldalt különböző szempontok szerint böngészhettek is a bejegyzések között, valamint összegyűjtöttem néhány hasznos és érdekes linket is, ezeket is érdemes meglesni. :) Nem vagyok szakértő, se újságíró. Ezek kizárólag csak egy zenebolond firkálmányai az általa hallgatott/hallott albumokról - szigorúan szubjektíven. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ha letöltés miatt tévedtél be, akkor csalódni fogsz: itt nincsenek letölthető albumok, és nem is lesznek. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Az előadókkal illetve a megjelenésekkel kapcsolatos háttérinformációk forrása az előadók hivatalos oldalai, valamint a magyar és angol nyelvű wikipédiás oldalak. --------------------------------------------------------------------------------------- A blogot indítottam: 2010.07.27.

Heti toplistáim, új dalokkal:

(katt a képre)

weekly_top.jpg

Online látogatók száma:

Véleményezett albumok

Előadó, kiadó, év, nemzetiség, műfaj, értékelés

Címkefelhő

Kommentek

  • Slepy: Nekem is a Halo On Fire a kedvencem erről az albumról. :) (2017.06.09. 20:55) Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: No igen, lassan már sajnos erről lesz híres a Nightwish, hogy minden énekesnőjüknek ilyen látványos módon kötnek útilaput a lábára... :/ Floor helyében én ezek után már nem lennék... (2016.11.23. 17:26) Nightwish - Once (2004)
  • Spectroli: Most nem értek egyet veled. A TNotB a kemény zene, egyik legnagyobb mesterműve. (2016.11.23. 17:10) Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)
  • Jurancsik Eszter: @**Valcsa**: Felhagytak, amikor Anette-t kivágták a csapatból (véleményem szerint ugyanolyan gusztustalan módon, mint Tarját, csak kisebb hajcihővel...). Anette szólómezén bebizonyította, hogy tehet... (2016.11.23. 17:10) Nightwish - Once (2004)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: Ez teljes mértékben így van. Kettejük hangja nagyon különböző, ezért sem értettem, miért kell erőltetni, hogy Anette régi Nightwish dalokat énekeljen... :/ Valljuk be, Tarja azért... (2016.11.22. 10:33) Nightwish - Once (2004)
  • Jurancsik Eszter: Sajnos annak idején Tuomas agyszüleménye volt, hogy Anette énekeljen Tarjás dalokat is. A gáz csak annyi, hogy Tarja operaénekesnő, Anette pedig más képzettséggel rendelkezik. Szép hangszíne van, és... (2016.11.22. 10:28) Nightwish - Once (2004)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: A Lost In Forever hatalmasat szól. Nálam első hallásra átjött. :-) (2016.11.14. 20:51) Beyond The Black - Lost In Forever (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Mindenképpen. :) (2016.10.21. 14:34) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: @**Valcsa**: Pedig a Rudán-korszakuk a legjobb. :) Ajánlom figyelmedbe ízlelgesd azt is. Megéri ráfordítani az időt, és majd rájössz hogy eddig mit hagytál ki. De még nem késő. :) (2016.10.21. 14:32) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Reméltem, hogy a "Hol van a szó"-t nem fogod kihagyni a linkelésből. :) A Rudán-korszakból ezt az egy dalukat ismerem, de ezt szeretem is. :) (2016.10.21. 00:14) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Utolsó 20

Tankcsapda - Rockmafia Debrecen (2012)

**Valcsa** 2013.01.13. 19:28

tankcsapda rockmafia debrecen.jpgÍgy, belevágva a 4. blogolós évembe is, jobb lemezzel nem is tudnám nyitni a 2013-as évet, mint a Tankcsapda (viszonylag) friss és ropogós lemezével.
Homlokráncolva figyeltem az elmúlt hónapok eseményeit. Féltem, hogy mi lesz ebből, hogy Cseresznye kilépett a csapatból, a zanzibáros Sidi pedig csatlakozott. De úgy tűnik, a félelem alaptalan volt, mert jót tett a csapatnak ez a vérfrissítés: kicsit úgy érzem, energikusabbak is, mint korábban.
Bár sokan támadják az együttest, amiért még mindig (vagy már megint) lázadnak a rendszer ellen, és hogy végre kinőhetnének már ebből, én ezzel azért nem értek egyet. Ez a kicsit lázadós, odamondogatós fellépése a TCS-nek már egyfajta védjegye, én legalábbis így érzem, és már az lenne képmutatás, ha ezeket a politikaellenes megnyilvánulásaikat lenyelnék, és egyszerűen kihagynák a lemezeikről, mintha minden rendben lenne. Ha csak lapítanának, és szó nélkül hagynák, ami itthon folyik. Mellesleg meg én egyetértek velük...

"Nem a pornó, nem is az erotika:
ami gusztustalan, az a politika!"
(Mi a f*sz van?)

Az külön tetszik, ahogyan a közönség felé kommunikálnak. Ugyanis (erre még ilyen elismert és közkedvelt csapat esetén szerintem nem is volt példa) az a helyzet, hogy a szóban forgó új TCS-lemez a MOL-kutakon 990 ft-ért megvásárolható, kompletten, booklettel együtt, és valljuk be: ez az összeg egy ilyen színvonalas lemezért igazán nem sok, sőt. Olvastam egy interjútöredéket a hammerworld.hu-n, ahol épp ezzel kapcsolatban nyilatkoztak a srácok. Tetszik a hozzáállásuk, hogy nem arra mennek, hogy minél több pénzt kihúzzanak a rajongók zsebéből (nem, nem mosták át az agyamat: nagyon jól tudom, hogy a színfalak mögött persze ez sem elhanyagolandó dolog, hisz nekik is élni kell valamiből, és mégiscsak sokat dolgoztak az anyagon, szóval ingyen azért mégsem osztogathatják). Ez viszont marketing-szempontból is jó fogás volt, hogy ilyen olcsón lehet beszerezni a lemezüket, mert sokat lehetett olvasni a neten, hogy a kutakról folyamatosan fogyatkozik, tehát baromi kelendőnek bizonyult, és bár gőzöm sincs, mekkora lehet egy ilyen cd előállítási költsége, mégis valószínűleg jobban megérte így nekik, hogy inkább adják olcsón és viszik mint a cukrot, közben új rajongókat szereznek, megismertetik az új dalokat a közönséggel (és ezzel már félig-meddig a koncertjeikre is elcsalogatják a hallgatóságot), mintsem hogy kb. triplájáért adnák, és akkor meg tényleg csak az elvetemült fanok veszik meg... Számomra ez nagyon szimpatikus húzás volt (Mol-együttműködés ide-vagy oda... a lényeg, hogy meg lehetett oldani, és ők meg is oldották). Csak azt sajnálom, hogy mások nem így gondolkodnak...
Az meg csak ráadás, amit a letöltésekről nyilatkoztak: „Még annyit a CD-témához, mert ez fontos. Senkinek nem akarunk semmit előírni. Ha meg akarja venni, vegye meg. Ha le akarja tölteni, töltse le. Ez egy választási lehetőség. Soha nem mentünk bele olyan kampányba, hogy vedd meg a CD-t! Mert ha valaki halál csóró, és nincs miből megvennie, akkor miért ne töltse le? Nekünk ezzel sincs semmi problémánk. Akinek viszont ennyit megér ez a CD, az megveheti." (forrás: hammerworld.hu)

"Magyarország, nem hallom a hangod,
pedig én is tudom, mennyi minden fáj...
Remélem, nem hiába húzom a vészharangot,
mert aki ember, annak emberi élet jár!"
(Mi a f*sz van?)

Már csak azért is tökmindegy ez a dolog, hogy most megveszik-e a cd-t, vagy sem, mert köztudott, hogy manapság, digitális világunkban már nem ebből van a legnagyobb haszna a zenészeknek/előadóknak, hanem inkább a koncertezésekből. A TCS pedig szép számmal adja a koncerteket, így szerintem nekik anyagilag sem kell túlzottan aggódniuk. :) (Én is voltam már Tankcsapda-koncerten, minimális összegbe került a jegy és fergeteges bulit tudnak csinálni, úgyhogy aki még nem volt, és teheti, menjen el legalább egyre.)
Abban is egyet értek velük, hogy mindig is voltak és lesznek is olyanok, akik szeretnék a polcaikon tudni kedvenceik cd-jét. Én is szeretem a kézzel fogható dolgokat (pl. könyvek terén: van e-book olvasóm, szóval szoktam ám e-bookokat is olvasni, de ezek a digitális világban létező irományok sosem fogják tudni átvenni a papírkönyvek szerepét nálam). Arról nem is beszélve, hogy van egy kb. 10 éves Hifim, ami csak audió cd-ket játszik le, rockot/metált pedig imádok benne bömböltetni (a környezetem valószínűleg már kevésbé díjazza ezt, hogy én ennyire szeretem... :DD).

Akármi is vezérli a csapatot ezzel az üggyel kapcsolatban, most még jobban belopták a szívembe magukat. :) Itt egy élő példa arra, hogy lehet úgy is forgatni a tőkét, hogy mi, rajongók is jól járjunk, és azt érezzük, hogy gondolnak ránk. Én a részemről köszönöm ezt nekik.

"Az Élet a világ másik felén,
itt meg Nyomor rohan feléd..."
(Nincsen semmi)

A dalokról: igazából nem nagyon tudok mit írni. A szövegek ezúttal is őrületesek, és változatlanul ütősek. Az album valószínűleg egyik legismertebb dala a "Mi a f*sz van", ami tömény társadalomkritika, mellesleg tökéletesen jogos... Aztán van itt még munkanélküliség-ellenes (vagy épp ha úgy vesszük: dolgozásra buzdító) dal, a "Nincsen semmi". Van még néhány kedvencem, de ezeket nem is elemezgetném, pirossal ezúttal is kijelölöm a számlistán.
Külön érdekes momentum még a lemezen a "Számolj vissza" c. dal. Amellett, hogy a videoklipjében számtalan "sztár" feltűnik, ha úgy vesszük, történelmet is írt: a hozzá kötődő klip-premier és lemezbemutató-koncert volt az első, zenekarokkal kapcsolatos esemény, amit élőben közvetített a YouTube (ha nem számítjuk a Sziget Fesztivált). November 8-án jelent meg a lemez, ezt pedig egy benzinkúton megrendezett lemezbemutató koncerttel tették emlékezetessé. Számomra is elég emlékezetesre sikerült...:D Élőben még sosem követtem neten koncertet, de ezt most igen (a koliból néztem, és közben párommal szintén neten beszéltük meg az észrevételeket... :DD). Nekem ez így is bejött, remélem, később is lesz még ilyen. :))
Egy kiadós értékelés/elemzés a koncertről: http://hardrock.hu/?q=node/21217 (a cikk írójával teljesen egyetértek, minden egyes szavával...)

"...a fejében már kész a terv:
a világ a lába elé úgy rogy majd végül,
mint egy haldokló jószág, ami
több sebből vérzik, mint ez a széjjelszakadt ország."
(Hatalom nélküli rend)

Na, de most már ideje lesz pontot tenni végre a bejegyzés végére. :) Jöjjön a számlista:

Tracklist:

01. 1000 ördög
02. Nincsen semmi
03. Pokol a mennyből
04. Kirakatszív
05. Mi a f*sz van?
06. Lejárt lemez
07. Én meg a rock 'n roll
08. Bíbor köd
09. Kapcsolj ki
10. Biorobot
11. Hatalom nélküli rend
12. Számolj vissza

Bár van, ami tényleg mestermunka ezen az albumon (és úgy összességében is az), mégsem lett totálisan kedvencem a lemez, némelyik dalt kicsit sablonosnak éreztem. A dalok közül kedvencként leginkább a 4.,5. és 11. tracket tudnám kiemelni, de ami ezek közül a legnagyobb favorit (pedig kezdetben a dallamáért annyira nem rajongtam, viszont ilyen szöveg mellett nem lehet szó nélkül elmenni) :

Tankcsapda - Mi a f*sz van?

Osztályzat: 10/9,5

Címkék: rock 2012 hard rock magyar előadó 9.5* |blog 2013| #Tankcsapda#

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zenefuleimnek.blog.hu/api/trackback/id/tr325015795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

**Valcsa** · http://zenefuleimnek.blog.hu 2014.05.16. 00:31:35

Bár még messze az ősz, de van okunk várni az októbert: előreláthatóan akkor érkezik ugyanis a Tankcsapda 14. stúdiólemeze (ha belevesszük a 2013-ban megjelent Igazi hiénák c. lemezt, amin néhány új dalt leszámítva addig csak válogatásalbumokon megjelent Tcs-dalok kaptak helyet).
Az új album első kislemez-dalát, a "Köpök rátok"-at pár nappal ezelőtt osztották meg a nagyérdeművel. Itt meg tudjátok hallgatni:
www.youtube.com/watch?v=_Ta8dygSNHU
Azt hiszem, csöppet sem túlzok, ha azt írom, hogy ez az egyik valaha volt legresszívabb, legszókimondóbb, legdurvább száma a csapatnak. Viszont egyre inkább úgy vagyok velük, hogy csinálhatnak ők bármit, én továbbra is szeretem őket. Első hallásra megvettek ezzel a dallal is.
Az albumról bővebben:
www.shockmagazin.hu/hirek/kopok-ratok-nezd-meg-a-tankcsapda-elso-videojat-az-oszi-uj-albumhoz
süti beállítások módosítása