HTML

Kövesd a blogot Facebook-on is!

Zene füleimnek...

A blogon szereplő bejegyzések NEM KRITIKÁK! Úgy gondolom, a kritikákat hozzáértő emberek írják, én pedig nem vagyok kritikus, és ez a blog sem egy kritikai blog! Ez egy naplószerű blog, személyes gondolatokkal, történésekkel... Ha nem tetszik, amiket írtam, csak úgy, saját szórakoztatásra, akkor keressetek olyat, ami tetszik, és ne álljatok le szitkozódni, sértegetni, trollkodni. Köszöntem... Akik viszont a zenék miatt jöttek, és nem piszkálódni, azoknak üdv itt, és jó böngészést, zenehallgatást. =) ---------------------------------------------------------------------------------------------------Kedvenc vagy épp "nemkedvenc" albumaim gyűjtőhelye - egyszóval minden, amit valamikor, valahol hallottam, és amiről majd viszonylag röviden, nem túlragozva, kertelés nélkül majd jól megmondom a magamét. Ne lepődjetek meg egy-egy albumon, hogy mit keres itt: utálok úgy leszólni egy bandát, hogy nem is ismerem a zenéjüket... Ennek nem vagyok híve... Egyébként - mint ahogy hamarosan ki is fog derülni, ha tovább böngészel - leginkább a rock, metál műfajban, valamint ezek alműfajaiban kalandozom majd (néha lehetséges, hogy becsúszik 1-1 olyan lemez, aminek nem sok köze van ezekhez a műfajokhoz, de ha tetszik, akkor mindenképpen fogok ilyenekről is blogolni) A bejegyzésekben pirossal kiemelt trackekre felhívom figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszenek. Hátha másnak is. Minden albumot pontozok 1-10es skálán, kiemelve az általam legjobbnak vélt dalt. Jobb oldalt különböző szempontok szerint böngészhettek is a bejegyzések között, valamint összegyűjtöttem néhány hasznos és érdekes linket is, ezeket is érdemes meglesni. :) Nem vagyok szakértő, se újságíró. Ezek kizárólag csak egy zenebolond firkálmányai az általa hallgatott/hallott albumokról - szigorúan szubjektíven. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ha letöltés miatt tévedtél be, akkor csalódni fogsz: itt nincsenek letölthető albumok, és nem is lesznek. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Az előadókkal illetve a megjelenésekkel kapcsolatos háttérinformációk forrása az előadók hivatalos oldalai, valamint a magyar és angol nyelvű wikipédiás oldalak. --------------------------------------------------------------------------------------- A blogot indítottam: 2010.07.27.

Heti toplistáim, új dalokkal:

(katt a képre)

weekly_top.jpg

Online látogatók száma:

Véleményezett albumok

Előadó, kiadó, év, nemzetiség, műfaj, értékelés

Címkefelhő

Kommentek

  • Slepy: Nekem is a Halo On Fire a kedvencem erről az albumról. :) (2017.06.09. 20:55) Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: No igen, lassan már sajnos erről lesz híres a Nightwish, hogy minden énekesnőjüknek ilyen látványos módon kötnek útilaput a lábára... :/ Floor helyében én ezek után már nem lennék... (2016.11.23. 17:26) Nightwish - Once (2004)
  • Spectroli: Most nem értek egyet veled. A TNotB a kemény zene, egyik legnagyobb mesterműve. (2016.11.23. 17:10) Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)
  • Jurancsik Eszter: @**Valcsa**: Felhagytak, amikor Anette-t kivágták a csapatból (véleményem szerint ugyanolyan gusztustalan módon, mint Tarját, csak kisebb hajcihővel...). Anette szólómezén bebizonyította, hogy tehet... (2016.11.23. 17:10) Nightwish - Once (2004)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: Ez teljes mértékben így van. Kettejük hangja nagyon különböző, ezért sem értettem, miért kell erőltetni, hogy Anette régi Nightwish dalokat énekeljen... :/ Valljuk be, Tarja azért... (2016.11.22. 10:33) Nightwish - Once (2004)
  • Jurancsik Eszter: Sajnos annak idején Tuomas agyszüleménye volt, hogy Anette énekeljen Tarjás dalokat is. A gáz csak annyi, hogy Tarja operaénekesnő, Anette pedig más képzettséggel rendelkezik. Szép hangszíne van, és... (2016.11.22. 10:28) Nightwish - Once (2004)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: A Lost In Forever hatalmasat szól. Nálam első hallásra átjött. :-) (2016.11.14. 20:51) Beyond The Black - Lost In Forever (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Mindenképpen. :) (2016.10.21. 14:34) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: @**Valcsa**: Pedig a Rudán-korszakuk a legjobb. :) Ajánlom figyelmedbe ízlelgesd azt is. Megéri ráfordítani az időt, és majd rájössz hogy eddig mit hagytál ki. De még nem késő. :) (2016.10.21. 14:32) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Reméltem, hogy a "Hol van a szó"-t nem fogod kihagyni a linkelésből. :) A Rudán-korszakból ezt az egy dalukat ismerem, de ezt szeretem is. :) (2016.10.21. 00:14) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Utolsó 20

Avenged Sevenfold - Nightmare (2010)

**Valcsa** 2013.06.23. 13:20

avenged sevenfold nightmare 2010.jpgAz Avenged Sevenfold (vagy A7X) alapítása 1999-hez fűződik, mégpedig Kaliforniához. 5 stúdiólemezt készítettek, a Nightmare az ötödik a sorban (a legújabb lemezük idén jön, szóval a fanoknak jó lesz szemüket a pályán tartani).
Alapítótagjai: M. Shadows (énekes), Zacky Vengeance (ritmusgitáros, háttérénekes), Matt Wendt (basszeros), és James "The Rev" Sullivan (dobos). Az alapítók közül ma már csak M. Shadows és Zacky zenélnek a csapatban; Matt 2000-ben kivált a zenekarból, The Rev pedig 2009-ben elhunyt. Halálának oka szívnagyobbodása mellett az volt, hogy több, különböző vényre kapható gyógyszert vett be, ez pedig alkohollal keverve végzetesnek minősült.
Több tagcsere után jelenleg Johnny Christ tölti be a basszusgitárosi posztot (2003 óta), Arin Ilejay pedig dobol (The Rev halála előtt is dolgozott már a csapattal, ám állandó tagnak csak idén, 2013 óta számít). 
Bár nem egy vallásos bandáról van szó, nevüket a bibliai Káin és Ábel-történetből nyerték. Az "Avenged Sevenfold" tulajdonképpen "hétszeres bosszú" vagy "hétszeresen megbosszult" jelentéssel bír (és így már érthetővé válik az A7X rövidítés is).

Tracklist:

01. Nightmare
02. Welcome to the Family
03. Danger Line
04. Buried Alive
05. Natural Born Killer
06. So far away
07. God hates Us
08. Victim
09. Tonight the World Dies
10. Fiction
11. Save Me

Az albumban benne van még The Rev munkája is (ebben az időben egyébként átmenetileg a Dream Theater - mára már volt - dobosa, Mike Portnoy dobolt a csapatban), hisz már 2009 eleje óta dolgoztak az új lemezen, egészen Rev december végén bekövetkezett haláláig. A sokk hatására a tagok egy ideig szüneteltették az új lemez munkálatait. Portnoy nyilatkozatában elmondta, hogy szerinte az A7X egy nagyszerű csapat, és még normál körülmények között is szívesen vállalta volna a közös munkát, jelen helyzetben pedig egyenesen megtiszteltetés számára ez a felkérés. Mike dolga tulajdonképpen a dobtémák feljátszása volt, ugyanis Revnek már a legtöbb témája meg volt írva. 
Ahogyan Johnny Christ szavaiból kiderül, az albumon szereplő daloknak többnyire - ha nem is 100%-osan, de - közük van Rev életéhez és halálához. Ez érthető is, hisz több mint egy évtizede szerves részét képezte Rev a csapatnak, távozását valószínűleg borzalmasan nehéz volt feldolgozni csapattársainak.
Az albumon szereplő "Fiction" c. dalt írta Rev utoljára (eredetileg "Death" címmel, de ezt később átnevezték a tagok, már csak azért is, mert a "Fiction" magát Rev-et takarja, ezt a nicknevet ő maga adta korábban saját magának - így ez is egy tisztelgés előtte, hogy az utolsó megírt dalát őutána nevezték el a társai). Miután Rev elkészült a dallal (3 nappal a halála előtt), kijelentette: "Ez az, az utolsó dal a lemezen". Hát, neki valóban az utolsó volt... :(
Az albumborítóval is trükközött a csapat egy kicsit: 2010. május végétől 18 napon keresztül minden nap egy-egy részletet felfedtek a borítóból, és a nyilvánosság elé tárták, egyfajta kirakós-szerűen, míg végül a teljes albumborító láthatóvá vált, majd a számlistát is közölték (az album pedig július végén jelent meg). Ötletes. :)
Bár a srácok zenei munkásságát konkrétan nem ismerem (a "Seize the day"-t hallottam már évekkel ezelőtt tőlük, de erről mindig egy olyan személy jut eszembe, akire nem szívesen emlékszem, szóval valószínűleg ezért is került el eddig engem az Avenged Sevenfold zenéje), viszont abban egyet értek, hogy ez egy must-have album minden A7X rajongónak - és igazából a nem-rajongók is nyugodt szívvel hallgathatják, mert nagyon tetszetős lemez, szuper dalokkal. 
A dalok eléggé hosszúak, 4 perc alatt nincs is egyetlen felvétel sem a lemezen (túlnyomó részben 5 perc fölöttiek). Úgy érzem, a lírikusabb, érzelmesebb, lassabb dalok sokkal jobban állnak a csapatnak, legalábbis hozzám mindenképpen közelebb állnak ezek a dalaik (bár kétségkívül egyik legnagyobb kedvencem lett a "Nightmare" c. címadó anyaguk is, ami nem épp egy "nyugis" felvétel. Kész energiabomba ez a dal, ugyanakkor megvan benne a kellő sötét hangzás és hangulat is, amivel a csapat maga is jellemezte legújabb lemez-anyagukat. A refrén éneklését meg sosem tudom kihagyni... :D).
Most pedig ennyi háttérinfó után ideje lenne kiválasztani a legjobbat. Ezúttal is több dal indulhatna ezért a címért, szám szerint nálam az 1., 4. és 6. Viszont most is csak egyet emelhetek ki (egyébként a dal végéről nekem kicsit a Metallica ugrott be, úgy az 5.perc végétől, egészen a dal végéig):

Avenged Sevenfold - Buried Alive

Osztályzat: 10/9

Címkék: heavy metal 2010 hard rock 9* |blog 2013| #Avenged Sevenfold#

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zenefuleimnek.blog.hu/api/trackback/id/tr825374182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

**Valcsa** · http://zenefuleimnek.blog.hu 2013.08.04. 11:51:34

Új lemez a láthatáron: augusztus 27-én jön az új Avenged-korong, "Hail to the King" címmel - a címadó dal már elérhető, pl. youtube-on is. :)
süti beállítások módosítása