HTML

Kövesd a blogot Facebook-on is!

Zene füleimnek...

A blogon szereplő bejegyzések NEM KRITIKÁK! Úgy gondolom, a kritikákat hozzáértő emberek írják, én pedig nem vagyok kritikus, és ez a blog sem egy kritikai blog! Ez egy naplószerű blog, személyes gondolatokkal, történésekkel... Ha nem tetszik, amiket írtam, csak úgy, saját szórakoztatásra, akkor keressetek olyat, ami tetszik, és ne álljatok le szitkozódni, sértegetni, trollkodni. Köszöntem... Akik viszont a zenék miatt jöttek, és nem piszkálódni, azoknak üdv itt, és jó böngészést, zenehallgatást. =) ---------------------------------------------------------------------------------------------------Kedvenc vagy épp "nemkedvenc" albumaim gyűjtőhelye - egyszóval minden, amit valamikor, valahol hallottam, és amiről majd viszonylag röviden, nem túlragozva, kertelés nélkül majd jól megmondom a magamét. Ne lepődjetek meg egy-egy albumon, hogy mit keres itt: utálok úgy leszólni egy bandát, hogy nem is ismerem a zenéjüket... Ennek nem vagyok híve... Egyébként - mint ahogy hamarosan ki is fog derülni, ha tovább böngészel - leginkább a rock, metál műfajban, valamint ezek alműfajaiban kalandozom majd (néha lehetséges, hogy becsúszik 1-1 olyan lemez, aminek nem sok köze van ezekhez a műfajokhoz, de ha tetszik, akkor mindenképpen fogok ilyenekről is blogolni) A bejegyzésekben pirossal kiemelt trackekre felhívom figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszenek. Hátha másnak is. Minden albumot pontozok 1-10es skálán, kiemelve az általam legjobbnak vélt dalt. Jobb oldalt különböző szempontok szerint böngészhettek is a bejegyzések között, valamint összegyűjtöttem néhány hasznos és érdekes linket is, ezeket is érdemes meglesni. :) Nem vagyok szakértő, se újságíró. Ezek kizárólag csak egy zenebolond firkálmányai az általa hallgatott/hallott albumokról - szigorúan szubjektíven. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ha letöltés miatt tévedtél be, akkor csalódni fogsz: itt nincsenek letölthető albumok, és nem is lesznek. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Az előadókkal illetve a megjelenésekkel kapcsolatos háttérinformációk forrása az előadók hivatalos oldalai, valamint a magyar és angol nyelvű wikipédiás oldalak. --------------------------------------------------------------------------------------- A blogot indítottam: 2010.07.27.

Heti toplistáim, új dalokkal:

(katt a képre)

weekly_top.jpg

Online látogatók száma:

Véleményezett albumok

Előadó, kiadó, év, nemzetiség, műfaj, értékelés

Címkefelhő

Kommentek

 • Slepy: Nekem is a Halo On Fire a kedvencem erről az albumról. :) (2017.06.09. 20:55) Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)
 • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: No igen, lassan már sajnos erről lesz híres a Nightwish, hogy minden énekesnőjüknek ilyen látványos módon kötnek útilaput a lábára... :/ Floor helyében én ezek után már nem lennék... (2016.11.23. 17:26) Nightwish - Once (2004)
 • Spectroli: Most nem értek egyet veled. A TNotB a kemény zene, egyik legnagyobb mesterműve. (2016.11.23. 17:10) Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)
 • Jurancsik Eszter: @**Valcsa**: Felhagytak, amikor Anette-t kivágták a csapatból (véleményem szerint ugyanolyan gusztustalan módon, mint Tarját, csak kisebb hajcihővel...). Anette szólómezén bebizonyította, hogy tehet... (2016.11.23. 17:10) Nightwish - Once (2004)
 • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: Ez teljes mértékben így van. Kettejük hangja nagyon különböző, ezért sem értettem, miért kell erőltetni, hogy Anette régi Nightwish dalokat énekeljen... :/ Valljuk be, Tarja azért... (2016.11.22. 10:33) Nightwish - Once (2004)
 • Jurancsik Eszter: Sajnos annak idején Tuomas agyszüleménye volt, hogy Anette énekeljen Tarjás dalokat is. A gáz csak annyi, hogy Tarja operaénekesnő, Anette pedig más képzettséggel rendelkezik. Szép hangszíne van, és... (2016.11.22. 10:28) Nightwish - Once (2004)
 • Figy L M 1 ideYEeeah: A Lost In Forever hatalmasat szól. Nálam első hallásra átjött. :-) (2016.11.14. 20:51) Beyond The Black - Lost In Forever (2016)
 • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Mindenképpen. :) (2016.10.21. 14:34) Pokolgép - Metálbomba (2016)
 • Figy L M 1 ideYEeeah: @**Valcsa**: Pedig a Rudán-korszakuk a legjobb. :) Ajánlom figyelmedbe ízlelgesd azt is. Megéri ráfordítani az időt, és majd rájössz hogy eddig mit hagytál ki. De még nem késő. :) (2016.10.21. 14:32) Pokolgép - Metálbomba (2016)
 • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Reméltem, hogy a "Hol van a szó"-t nem fogod kihagyni a linkelésből. :) A Rudán-korszakból ezt az egy dalukat ismerem, de ezt szeretem is. :) (2016.10.21. 00:14) Pokolgép - Metálbomba (2016)
 • Utolsó 20

Kowalsky meg a Vega - Az évtized lemeze (2011)

**Valcsa** 2013.07.01. 23:09

kowalsky meg a vega az évtized lemeze (2011).jpgAz elmúlt napokat senkinek sem kívánom... Az addig oké, hogy megvolt a diplomaosztóm (bár így, hogy anyumék nem tudtak jönni, nem volt túl buli...), de aztán apum kórházba került, és haláleset is történt a rokonságban... Semmi kedvem semmihez, igazából ezt a bejegyzést is csak azért hoztam, mert Kowáék mindig annyira pozitívak, és mindig tudnak valami okosságot mondani a dalszövegeikben, hogy most épp erre volt/van szükségem (mellesleg 2 napja szedjük a meggyet is, és fülessel végig ezt hallgattam... nem tudom megunni).

"(...)elhagyni még nem tudod,
szeretni már végképp nem mered.
Ülj fel, és hallgasd,
mit a Mindenséghez írt
dal lüktet, és áthat mindent:
aki hallja, ismeri jól a hírt.
Szállunk szótlanul, majd a színtelen
felhők fölött a Végtelen ölel majd szerelmesen.
Szállunk örökké, majd a végtelen
felhők fölött angyalok visznek át majd mindenen."
(Csiszolatlan gyémántok)

Mit is mondhatnék egy olyan csapatról, akik végérvényesen belopták magukat a zenéjük révén tulajdonképpen az életembe, a mindennapjaimba? Hallgatom, ha szomorú vagyok, ha vidám vagyok, ha túl nagy a hajtás... Ők igazából csinálhatnak bármit, mindig kíváncsi leszek rájuk. Igen, ez a Kowasky meg a Vega már nem az, akik a korábbi lemezeiket készítették, ráléptek egy kicsit poposabb, zeneileg és szövegileg is vallásosabb/spirituálisabb útra, de a profizmusuk az, ami változatlan. Hogy továbbra is képesek megérinteni a hallgatóságot. Amíg ezt a "küldetést" teljesítik, nálam abszolút nyerők.

"Meg sem érdemlem, mégis úgy néz rám,
ahogy senki más;
tövis szívemben, sebzi mellét, 
ahogyan átölel.
Ezerszer elhagyom,
de hazavisz a szárnyán egy szép napon.
Neki hogy, hogy mondom el, hogy a Mindenem, majd...
Még nem tudom."
(Mindhalálon túl)

A lemez 2 cd-s kiadásban látott napvilágot: az első CD-n 10 (+2) új dal hallható, a másodikon pedig 18 korábban már kiadott dal (bár "best of" néven szerepelnek a második cédé dalai, mégis azért egy néhány dalt simán kicserélnék másokkal, mert pl. az Elvis él-t is kihagyták a listából... :( ).

Tracklist:

CD 1 (új dalok):                                              CD 2 (Best Of):
01. Ébresztő!                                                 01. Ennyi csak
02. Születésnapodra                                    02. Új templom épül
03. Semmi pánik                                         03. Így szép, így jó
04. Ég és Föld                                             04. Ki van ez találva
05. Mindhalálon túl...                                05. Otthon, édes otthon
06. Szentlélek network                             06. Fekete lepke
07. Hol volt, hol nem volt...                        07. Szemenszedett igazság
08. Csiszolatlan gyémántok                      08. Nem minden szarka farka
09. Magadban másokat                             09. Többet érdemelsz
10. Nincs nélkül nincs van...                     10. Minden rendben
+ 2 meglepetés dal ;)                                11. Nem igaz!
                                                                     12. Szentimentális bérgyilkos
                                                                     13. Hotel Eufória
                                                                     14. Forradalom Rt.
                                                                     15. Aszfalt és fehér csík
                                                                     16. Darsan
                                                                     17. Balul sül el
                                                                     18. Herceg fehér lovon

"Ne feledd: nem biztos mindig,
hogy a könnyű,
néha csak a nehéz út ad épülést!"
(Születésnapodra)

Ez már lassan bevált szokás lesz Kowáéknál, hogy mindig van egy meglepetés-dal a lemezen (mármint úgy értve, hogy zeneileg valami tőlük kicsit szokatlant hoznak). Az új dalokat hallgatva abszolút ilyen a "Hol volt, hol nem volt...". De lassan már ez sem lesz szokatlan, mert eléggé elmentek ebbe az irányba már amúgy is. Továbbra is azt mondom, hogy ezzel nincs is semmi baj, csak lassan akkor hozzá kell szokni, hogy ők nem rockzenét játszanak, hanem egy sajátos, furcsa elegyet (mondjuk én már kezdem megszokni, és így is szeretem őket, úgyhogy no problem részemről...).

"Magadban tudd, ki vagy,
magadban bízz, és elfogadj
magadban mindenkit!
Annyit érsz, ahogy
elfogadsz másokat!"
(Magadban másokat)

Azt sajnálom csak, hogy az új dalok közül kevés lett úgy igazán nagy-nagy kedvencem, szóval az értékelés is ezért lett csak ennyi... :( Bár sokan szerintem kapásból a Szentlélek networköt mondanák, hozzám mégis közelebb áll az előbb idézett Magadban másokat, vagy a Csiszolatlan gyémántok és az Ébresztő!...
Az mindenképpen biztató, hogy nem sokat kell már kibírni új Kowalsky meg a Vega-dalig, ugyanis a srácok a facebook-oldalukon jelentették, hogy készül az új dal (amit remélhetőleg új album is fog mihamarabb követni). :) Addig meg remélem, be tudom szerezni a Kowa-könyvet (valahogy mindig akkor van leégve az ember, mikor valamit nagyon-nagyon szeretne... :/), amit az alábbi linken meg lehet rendelni 3000 ft-os áron (+990 postaköltség, vagy Budapesten személyesen átvéve díjtalanul): http://mfmkonyvek.viltor.hu/termeklap/konyvek/csapo-tamas--kowalsky-csak-egy-ag_129545
Ez még azért kellene ide a könyvespolcomra. Nagyon. *-*

Kedvenc:

Kowalsky meg a Vega - Magadban másokat

Osztályzat: 10/7

Címkék: pop rock rap 2011 funk rock 7* |blog 2013| [magyar] #Kowalsky meg a Vega#

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://zenefuleimnek.blog.hu/api/trackback/id/tr465386705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

**Valcsa** · http://zenefuleimnek.blog.hu 2013.08.14. 21:49:31

Szintén ősszel (valószínűleg) új koronggal jelentkeznek Kowáék is. :) Tavasszal már kaptunk egy kis ízelítőt, mégpedig az "Ami fontos" c. dalt. Nemrég pedig egy újabb felvétel jelent meg, az "Amilyen hülye vagy, úgy szeretlek", ami az alábbi linken meghallgatható:
www.youtube.com/watch?v=WA8j_b5WTys

**Valcsa** · http://zenefuleimnek.blog.hu 2013.11.17. 23:30:17

Az új lemez tervezett megjelenési dátuma 2014 március. :( Azért most kicsit elszontyolodtam, én már nagyon vártam az új anyagot tőlük, és (jobb esetben csak) márciusig még várhatom... :(
Cikk a zenekar hivatalos oldalán:
www.kowa.hu/keszulnek-a-szamok-az-uj-lemezre/

**Valcsa** · http://zenefuleimnek.blog.hu 2014.04.11. 21:55:10

Véééégre! ^^ Csak hogy minden Kowalsky meg a Vega fannak jól induljon a hétvége: tegnap végre megjelent a zenekar új albuma "Még nem éden" címmel! :) Ez már önmagában is jó hír, az meg csak ráadás, hogy a Tankcsapdánál pár éve már működő módszerrel a MOL kutakon, 990 ft-ért lehet megvásárolni a lemezt. A kutak listája folyamatosan bővül; a csapat facebook-oldalán megtalálható a lista, hogy hol kapható már az album, illetve hogy hol lesz hamarosan kapható: www.facebook.com/kowalskymegavega