HTML

Kövesd a blogot Facebook-on is!

Zene füleimnek...

A blogon szereplő bejegyzések NEM KRITIKÁK! Úgy gondolom, a kritikákat hozzáértő emberek írják, én pedig nem vagyok kritikus, és ez a blog sem egy kritikai blog! Ez egy naplószerű blog, személyes gondolatokkal, történésekkel... Ha nem tetszik, amiket írtam, csak úgy, saját szórakoztatásra, akkor keressetek olyat, ami tetszik, és ne álljatok le szitkozódni, sértegetni, trollkodni. Köszöntem... Akik viszont a zenék miatt jöttek, és nem piszkálódni, azoknak üdv itt, és jó böngészést, zenehallgatást. =) ---------------------------------------------------------------------------------------------------Kedvenc vagy épp "nemkedvenc" albumaim gyűjtőhelye - egyszóval minden, amit valamikor, valahol hallottam, és amiről majd viszonylag röviden, nem túlragozva, kertelés nélkül majd jól megmondom a magamét. Ne lepődjetek meg egy-egy albumon, hogy mit keres itt: utálok úgy leszólni egy bandát, hogy nem is ismerem a zenéjüket... Ennek nem vagyok híve... Egyébként - mint ahogy hamarosan ki is fog derülni, ha tovább böngészel - leginkább a rock, metál műfajban, valamint ezek alműfajaiban kalandozom majd (néha lehetséges, hogy becsúszik 1-1 olyan lemez, aminek nem sok köze van ezekhez a műfajokhoz, de ha tetszik, akkor mindenképpen fogok ilyenekről is blogolni) A bejegyzésekben pirossal kiemelt trackekre felhívom figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszenek. Hátha másnak is. Minden albumot pontozok 1-10es skálán, kiemelve az általam legjobbnak vélt dalt. Jobb oldalt különböző szempontok szerint böngészhettek is a bejegyzések között, valamint összegyűjtöttem néhány hasznos és érdekes linket is, ezeket is érdemes meglesni. :) Nem vagyok szakértő, se újságíró. Ezek kizárólag csak egy zenebolond firkálmányai az általa hallgatott/hallott albumokról - szigorúan szubjektíven. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ha letöltés miatt tévedtél be, akkor csalódni fogsz: itt nincsenek letölthető albumok, és nem is lesznek. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Az előadókkal illetve a megjelenésekkel kapcsolatos háttérinformációk forrása az előadók hivatalos oldalai, valamint a magyar és angol nyelvű wikipédiás oldalak. --------------------------------------------------------------------------------------- A blogot indítottam: 2010.07.27.

Heti toplistáim, új dalokkal:

(katt a képre)

weekly_top.jpg

Online látogatók száma:

Véleményezett albumok

Előadó, kiadó, év, nemzetiség, műfaj, értékelés

Címkefelhő

Kommentek

 • Slepy: Nekem is a Halo On Fire a kedvencem erről az albumról. :) (2017.06.09. 20:55) Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)
 • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: No igen, lassan már sajnos erről lesz híres a Nightwish, hogy minden énekesnőjüknek ilyen látványos módon kötnek útilaput a lábára... :/ Floor helyében én ezek után már nem lennék... (2016.11.23. 17:26) Nightwish - Once (2004)
 • Spectroli: Most nem értek egyet veled. A TNotB a kemény zene, egyik legnagyobb mesterműve. (2016.11.23. 17:10) Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)
 • Jurancsik Eszter: @**Valcsa**: Felhagytak, amikor Anette-t kivágták a csapatból (véleményem szerint ugyanolyan gusztustalan módon, mint Tarját, csak kisebb hajcihővel...). Anette szólómezén bebizonyította, hogy tehet... (2016.11.23. 17:10) Nightwish - Once (2004)
 • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: Ez teljes mértékben így van. Kettejük hangja nagyon különböző, ezért sem értettem, miért kell erőltetni, hogy Anette régi Nightwish dalokat énekeljen... :/ Valljuk be, Tarja azért... (2016.11.22. 10:33) Nightwish - Once (2004)
 • Jurancsik Eszter: Sajnos annak idején Tuomas agyszüleménye volt, hogy Anette énekeljen Tarjás dalokat is. A gáz csak annyi, hogy Tarja operaénekesnő, Anette pedig más képzettséggel rendelkezik. Szép hangszíne van, és... (2016.11.22. 10:28) Nightwish - Once (2004)
 • Figy L M 1 ideYEeeah: A Lost In Forever hatalmasat szól. Nálam első hallásra átjött. :-) (2016.11.14. 20:51) Beyond The Black - Lost In Forever (2016)
 • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Mindenképpen. :) (2016.10.21. 14:34) Pokolgép - Metálbomba (2016)
 • Figy L M 1 ideYEeeah: @**Valcsa**: Pedig a Rudán-korszakuk a legjobb. :) Ajánlom figyelmedbe ízlelgesd azt is. Megéri ráfordítani az időt, és majd rájössz hogy eddig mit hagytál ki. De még nem késő. :) (2016.10.21. 14:32) Pokolgép - Metálbomba (2016)
 • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Reméltem, hogy a "Hol van a szó"-t nem fogod kihagyni a linkelésből. :) A Rudán-korszakból ezt az egy dalukat ismerem, de ezt szeretem is. :) (2016.10.21. 00:14) Pokolgép - Metálbomba (2016)
 • Utolsó 20

Rómeó Vérzik - A három... (2013)

**Valcsa** 2013.12.11. 01:39

rómeó vérzik a három... 2013.jpgKissé késő van már (vagy korán - végül is, ahogy vesszük), de nem bírtam már magammal, így muszáj írnom erről a lemezről is pár szót. :) Nem mintha nem érdemelne ennél többet, nagyon is érdemelne, de az előző bejegyzéseimben már annyit fényeztem a Rómeó Vérziket, hogy igazából felesleges lenne újra leírnom, mert a véleményem azóta is változatlan: kétségkívül tehetségesek a srácok, én mindig szívesen hallgatom a dalaikat, bár (sajnos) a jó szövegek és a jól megkomponált dalok ellenére sem váltak kedvenceimmé, ezúttal sem. Pedig ez most tényleg annyira közel volt...

"Nem vagyok jó,
te meg nem vagy nekem való;
hiába akarod, 
nem leszek igásló!"
(Trójai faló)

Tracklist:

01. Fényt a fejekbe!
02. Ne szólj
03. A három...
04. Kalózhajó
05. Milyen a te hited?
06. Amíg élünk
07. Éljem túl!
08. Trójai faló
09. Jön egy új nap
10. Idegen népköztársaság

"(...) hisz a földön annyi ember él,
ki istennek hiszi magát."
(Fényt a fejekbe)

A csapat felállásában az utóbbi lemez óta is történt változás: az akkoriban csatlakozó Ermi idén távozott is a csapatból, így ez a lemez már "csak" három tag, Koppány (ének, basszusgitár), Sancho (dob) és Ríkó (gitár) részvételével készült el, és idén október végén látott napvilágot. A tények tudatában máris érthető, miért választották lemezük címéül azt, hogy "A három...". A helyzet viszont nem csak átmeneti: Koppány elmondása alapján köszönik, jól megvannak hárman is, és nem akarják bővíteni a csapatot. Minderről viszont bővebben olvashattok a Rockbook oldalán (interjú Koppánnyal) : http://www.rockbook.hu/hirek/romeo-verzik-szinpadon-egy-bivalyeros-romeot-fog-latni-kozonseg-interju Valamint a Hammerworld oldalán is akad olvasnivaló: itt a tagok mondtak pár szót az album dalairól, dalról-dalra haladva: http://hammerworld.hu/2013/10/22/romeo-verzik-sajat-szavaikkal-az-uj-album/ 

"Nem vagyok más, csak az, aminek látsz, vagy aminek akarsz látni,
egy bohóc a porondon, ki fából vaskarikát próbál csinálni.
Egy álomkép vagyok, nem a valóság, de ha akarod tudni:
én mindent megtennék, hogy bennem engem láss."
(Kalózhajó)

Azt már most le kell szögeznem, hogy a srácok lemezről lemezre egyre jobbak és jobbak (ezt a véleményemet eléggé tükrözi az is, hogy az eddigi lemezeiket hány pontra értékeltem). No hát a legeslegelső szerelem az albumról az "Amíg élünk" c. dal volt. Rengetegszer meghallgattam, és imádom. Erről Koppány ezt nyilatkozta: Ezt teljes egészében én hoztam. Azt hiszem, hogy ennél mélyebb szerelmes dalt még életemben nem írtam. Sokan próbáltak a refrén utolsó soráról lebeszélni, mivel így nem rádióbarát... De én ezt pont leszarom, nem a rádióknak írtam. Bízom benne, hogy a koncerteken is el fog majd hangzani egyszer-kétszer..." (forrás: Hammerworld, lásd az előbbi linken.) Nekem tetszik ez a hozzáállás, nem a rádióknak kell behódolni, és görcsösen azon igyekezni, hogy olyan dalt hozzon össze az ember, amit esetleg a rádiók is játszhatnak majd. És ha nem játsszák, akkor mi van? Semmi. Akit érdekel a zenekar, úgyis hallgatni fogja, a divatemberekre meg szerintem nincs szüksége a csapatnak sem. Másrészt meg a refrén utolsó sorával sincs semmi bajom, sőt: frankón olyan ez a dal, mintha rólam meg páromról szólna, és én azt az ominózus sort pl. úgy értelmeztem, hogy minket is állandóan nyaggatnak a rokonok/ismerősök, hogy 6 éve együtt vagyunk, mikor lesz már legalább eljegyzés, de valahogy mi is "leszarunk minden áldást", nem kell ahhoz semmi hivatalos ceremónia, hogy boldogok legyünk egymással. Az érzéseink és az évek úgyis minket igazolnak (sok házasság sem tart 6 évig, nemhogy egy egyszerű "együtt járás"...). Szóval, kedves Koppány, örülök, és köszönöm, hogy beleírtad ezt a sort. Számomra ezzel együtt kerek ez a dal. Másra meg továbbra se hallgass, csak csináld, ahogy érzed, és úgy lesz a legjobb. ;) 

"Nekünk nem kell most már semmi,
nem kérünk soha már enni;
nekünk attól dobog a szívünk, 
együtt lehetünk, amíg élünk.
Együtt iszunk meg minden percet,
lehet, a többiek nevetnek,
mégis ugyanúgy akarjuk egymást,
leszarunk minden áldást!"
(Amíg élünk)

Na de visszakanyarodva: a másik döntően húzó dal a cd-ről (legalábbis számomra) a Trójai faló (amit magamban egy elmebeteg pillanatomban "Trója, IFA, ló"-ra módosítottam :D). Szuper dal, és talán ez az, aminek a legjobb, legütősebb refrénje van, mindenféle tekintetben.
Persze kifejezetten jó még "A három...", a "Kalózhajó" és az "Idegen Népköztársaság" is (amit egyébként lemez-címadónak is szántak, de aztán Ermi kiválása után módosult a terv) - szinte éreztem, hogy legalább 1 ilyen, szexuálisan "enyhén" túlfűtött szám biztosan íródni fog az új lemezre is. :D Őszintén: csalódtam volna, ha ezt kihagyják. 
Hát, ahhoz képest, hogy az elején még azt írtam, hogy "pár szót" írok az albumról, végül jó pár szó lett belőle... :'D Úgyhogy most már ideje is zárni a posztot. Ezek után nem is kérdéses, hogy a két kedvencem, az "Amíg élünk" és a "Trójai faló" közül fog kikerülni az ajánló-dal. Nem egyszerű, mert előbbi egy lassabb, érzelmesebb, boldog, szerelmes dal, utóbbi meg egy kemény, odamondogatós, pörgős, szakítós/lekoptatós zene.
De mivel ezúttal is csak 1 jöhet, így (bár tényleg fej-fej mellett, de) legyen ez, ha már legelső hallgatásra amúgy is galád módon megríkatott:

Rómeó Vérzik - Amíg élünk

Osztályzat: 10/9

Címkék: rock 2013 magyar előadó 9* |blog 2013| Rómeó Vérzik

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://zenefuleimnek.blog.hu/api/trackback/id/tr145685382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.