HTML

Kövesd a blogot Facebook-on is!

Zene füleimnek...

A blogon szereplő bejegyzések NEM KRITIKÁK! Úgy gondolom, a kritikákat hozzáértő emberek írják, én pedig nem vagyok kritikus, és ez a blog sem egy kritikai blog! Ez egy naplószerű blog, személyes gondolatokkal, történésekkel... Ha nem tetszik, amiket írtam, csak úgy, saját szórakoztatásra, akkor keressetek olyat, ami tetszik, és ne álljatok le szitkozódni, sértegetni, trollkodni. Köszöntem... Akik viszont a zenék miatt jöttek, és nem piszkálódni, azoknak üdv itt, és jó böngészést, zenehallgatást. =) ---------------------------------------------------------------------------------------------------Kedvenc vagy épp "nemkedvenc" albumaim gyűjtőhelye - egyszóval minden, amit valamikor, valahol hallottam, és amiről majd viszonylag röviden, nem túlragozva, kertelés nélkül majd jól megmondom a magamét. Ne lepődjetek meg egy-egy albumon, hogy mit keres itt: utálok úgy leszólni egy bandát, hogy nem is ismerem a zenéjüket... Ennek nem vagyok híve... Egyébként - mint ahogy hamarosan ki is fog derülni, ha tovább böngészel - leginkább a rock, metál műfajban, valamint ezek alműfajaiban kalandozom majd (néha lehetséges, hogy becsúszik 1-1 olyan lemez, aminek nem sok köze van ezekhez a műfajokhoz, de ha tetszik, akkor mindenképpen fogok ilyenekről is blogolni) A bejegyzésekben pirossal kiemelt trackekre felhívom figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszenek. Hátha másnak is. Minden albumot pontozok 1-10es skálán, kiemelve az általam legjobbnak vélt dalt. Jobb oldalt különböző szempontok szerint böngészhettek is a bejegyzések között, valamint összegyűjtöttem néhány hasznos és érdekes linket is, ezeket is érdemes meglesni. :) Nem vagyok szakértő, se újságíró. Ezek kizárólag csak egy zenebolond firkálmányai az általa hallgatott/hallott albumokról - szigorúan szubjektíven. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ha letöltés miatt tévedtél be, akkor csalódni fogsz: itt nincsenek letölthető albumok, és nem is lesznek. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Az előadókkal illetve a megjelenésekkel kapcsolatos háttérinformációk forrása az előadók hivatalos oldalai, valamint a magyar és angol nyelvű wikipédiás oldalak. --------------------------------------------------------------------------------------- A blogot indítottam: 2010.07.27.

Heti toplistáim, új dalokkal:

(katt a képre)

weekly_top.jpg

Online látogatók száma:

Véleményezett albumok

Előadó, kiadó, év, nemzetiség, műfaj, értékelés

Címkefelhő

Kommentek

 • Slepy: Nekem is a Halo On Fire a kedvencem erről az albumról. :) (2017.06.09. 20:55) Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)
 • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: No igen, lassan már sajnos erről lesz híres a Nightwish, hogy minden énekesnőjüknek ilyen látványos módon kötnek útilaput a lábára... :/ Floor helyében én ezek után már nem lennék... (2016.11.23. 17:26) Nightwish - Once (2004)
 • Spectroli: Most nem értek egyet veled. A TNotB a kemény zene, egyik legnagyobb mesterműve. (2016.11.23. 17:10) Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)
 • Jurancsik Eszter: @**Valcsa**: Felhagytak, amikor Anette-t kivágták a csapatból (véleményem szerint ugyanolyan gusztustalan módon, mint Tarját, csak kisebb hajcihővel...). Anette szólómezén bebizonyította, hogy tehet... (2016.11.23. 17:10) Nightwish - Once (2004)
 • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: Ez teljes mértékben így van. Kettejük hangja nagyon különböző, ezért sem értettem, miért kell erőltetni, hogy Anette régi Nightwish dalokat énekeljen... :/ Valljuk be, Tarja azért... (2016.11.22. 10:33) Nightwish - Once (2004)
 • Jurancsik Eszter: Sajnos annak idején Tuomas agyszüleménye volt, hogy Anette énekeljen Tarjás dalokat is. A gáz csak annyi, hogy Tarja operaénekesnő, Anette pedig más képzettséggel rendelkezik. Szép hangszíne van, és... (2016.11.22. 10:28) Nightwish - Once (2004)
 • Figy L M 1 ideYEeeah: A Lost In Forever hatalmasat szól. Nálam első hallásra átjött. :-) (2016.11.14. 20:51) Beyond The Black - Lost In Forever (2016)
 • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Mindenképpen. :) (2016.10.21. 14:34) Pokolgép - Metálbomba (2016)
 • Figy L M 1 ideYEeeah: @**Valcsa**: Pedig a Rudán-korszakuk a legjobb. :) Ajánlom figyelmedbe ízlelgesd azt is. Megéri ráfordítani az időt, és majd rájössz hogy eddig mit hagytál ki. De még nem késő. :) (2016.10.21. 14:32) Pokolgép - Metálbomba (2016)
 • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Reméltem, hogy a "Hol van a szó"-t nem fogod kihagyni a linkelésből. :) A Rudán-korszakból ezt az egy dalukat ismerem, de ezt szeretem is. :) (2016.10.21. 00:14) Pokolgép - Metálbomba (2016)
 • Utolsó 20

Within Temptation - Hydra (2014)

**Valcsa** 2014.02.16. 17:26

within temptation hydra 2014.jpgÚjra visszatértem a jelenbe - mármint ami az albumokat illeti (mielőtt még valaki azt hinné, hogy totál megkattantam. :D). Úgyhogy jöjjön is most egy ajánló a Within Temptation idén január végén megjelent, hatodik stúdiókorongjáról.
Már a lemez címe is érdekes. Miért éppen Hydra? Miért kapná egy népszerű szimfonikus metál csapat lemeze épp ezt a címet, a görög mitológiából ismert vízi szörnyről, a hidráról, ami már-már elpusztíthatatlan, hisz levágott feje helyére egyből kettő újat növeszt? A választ Robert Westerholt gitáros adja meg nekünk: "Mi is épp ilyenek vagyunk - meghatározhatatlanok! (nevet) A Hydra már csak azért is tökéletes lemezcím, mert akárcsak a szörnyeteg, a lemez is számtalan különféle arcát mutatja a zenénknek." (további érdekességek a lemezről a HammerWorld oldalán: http://hammerworld.hu/2013/11/08/within-temptation-az-ex-killswitch-frontember-howard-jones-is-enekel-a-hydra-albumon/)
Ez bizony sikerült is, ugyanis a lemezen található 10 dal minden szempontból tízféle: se hangulatban, se zeneileg és még műfajilag sem igazán hasonlítanak.
Nem csak a Hydrán lévő dalok különböznek egymástól, de maga a lemez is kilóg a WT eddigi kiadványai sorából. Már csak abból a szempontból is, hogy még soha nem dolgoztak együtt ennyi vendégzenésszel, mint most.
A lemezről elsőként a "Paradise" c. dal látott napvilágot, tavaly szeptemberben. Most hallhatjuk lemezen először együtt énekelni a Within Temptation énekesnőjét, Sharon den Adelt és Tarja Turunent, aki anno a Nightwish énekesnőjeként szerzett magának világhírnevet. Sharon azt nyilatkozta ezzel kapcsolatban, hogy miután megírták a dalt, egyértelmű volt számukra, hogy egy ilyen dalhoz bizony Tarját kell felkérniük. Sharon korábban egyszer sem találkozott személyesen Tarjával, ám mint kiderült, jól sült el az ismerkedésük: Tarjával nem csak zeneileg, de személyiségileg is tökéletesen egymásra tudtak hangolódni a munka során. Ezt a végeredmény is tökéletesen tükrözi: maximálisan egyenlő felekként tudtak együtt énekelni ebben a dalban. Iszonyat jól szól a hangjuk is együtt: Sharon a kicsit légiesebb hangjával, Tarja pedig a mélyebb orgánumával tökéletes párost alkotnak. Ebből egyértelműen csak jó sülhetett ki. De még mennyire jó! *-*
Nem kellett soká várni, és decemberben a "Dangerous"-t is kiadták single-ként a lemezről, amin szintén egy vendégelőadó segédkezett, mégpedig Howard Jones, akit egyebek mellett a Killswitch Engage énekeseként ismerhetünk. A Within Temptation-től kissé idegen ez az iram, amit a dal diktál, de igazán jót tett a dalnak és a csapatnak egyaránt Howard szereplése. :) Mindenképpen az egyik legjobb a lemezről.
Az albumon helyet kapott egy duett a Soul Asylum-énekes Dave Pirnerrel (a dal címe "Whole World Is Watching"). Nem mondom, hogy nem jó a dal, de számomra nincs benne semmi extra... :/ El tudom képzelni, hogy rádióban napjában tízszer leadják, mert totálisan rádióbarát, dúdolászható, de nem több ennél. Talán nem is akar több lenni...

Tracklist:

01. Let Us Burn
02. Dangerous (ft. Howard Jones)
03. And We Run (ft. Xzibit)
04. Paradise (What About Us?) (ft. Tarja Turunen)
05. Edge Of The World
06. Silver Moonlight
07. Covered By Roses
08. Dog Days
09. Tell Me Why
10. Whole World Is Watching (ft. Dave Pirner)

Nem felejtkeztem ám el semmiről sem, direkt hagytam így utoljára: negyedikként, de nem utolsó sorban pedig az "And We Run" c. szerzeményüket kell megemlítenem, mely esetében volt annyira bátor a Within Temptation legénysége, hogy nem mást, mint Xzibitet kérték fel egy közös dalra. Meglepő húzás volt, mert valljuk be: a rap és a szimfonikus metál közel sem rokonműfaj. Így hát én sem vártam semmi jót ebből az együttműködésből - és mekkorát tévedtem! o.O Fenomenális dal kerekedett belőle: Sharon szokásosan jól elénekli a rá jutó részeket, lemegy a verse, a bridge, a refrén, aztán... aztán jön Xzibit belépése egy rapbetét formájában. o.O Ezzel olyan pikantériát csempész a dalba, annyira izgalmas lett ez az egész zeneisége a dalnak, amit egyetlen más vendég-énekes vagy a lemez bármelyik más dala sem tud überelni, de még csak megközelíteni sem.
Így hát nem meglepő, hogy ezt választottam a lemez legjobbjának. Több ilyen ütős, meglepő, pörgős dal kellett volna a lemezre, de így sajnos nem sikerült még az előző lemezeik szintjét sem hozni, nemhogy túlszárnyalni... Sajnálom, pedig mennyivel jobb is lehetett volna... :/

Within Temptation - And We Run (ft. Xzibit)

A lemez "Deluxe Box Set" formájában is megjelent, ami elég sok mindent tartalmaz (pl. mind a 10 track instrumentális változatát, egy könyvecskét a lemez összes dalának dalszövegével, stb). A szettben található még egy plusz lemez, ami a bonus trackeket tartalmazza: 4 feldolgozást (az Imagine Dragons "Radioactive"-jét; a "Summertime Sadness"-t Lana Del Rey-től; az egyik kedvenc dalomat, a Passenger-től a "Let Her Go"-t, ami esetében én inkább maradok az eredetinél: a WT feldolgozása sem rossz, de azért a Passenger-é mégiscsak jobb; ezek mellett még egy Enrique Iglesias-feldolgozás is felkerült a lemezre, a "Dirty Dancer"-ből. Utóbbinak az eredetijét nem ismerem, ez viszont egészen jó lett volna egyrészt ha nem a WT-ről van szó, másrészt ha eltekintünk attól, hogy mennyire nem lett még így sem "metalizálva" ez a dal...).
A bonus track-ek másik négyes csoportját az evolution-trackek alkotják. Ez egyfajta "így készült" összevágott track, a dalok különböző korábbi változatairól: hogyan csiszolgatták, szépítgették-építgették, míg elérte a stúdiólemezen hallható formát (készült ilyen track az "And We Run"-ból, a "Silver Moonlight"-ból, a "Covered By Roses"-ből és a "Tell Me Why"-ból is). Az "And We Run" 03:15 könyékétől következő 2 verzió komolyan még viccnek is rossz... o.O Kész szerencse, hogy nem eme két borzadvány valamelyike lett a befutó... A többit meg őszintén nem is igazán hallgattam meg, mert annyira egyik dal sem érdekelt, hogy végigküzdjem magam az evolúciójukon...
Nagyon bizakodom benne, hogy ha már most nem sikerült, legközelebb jobban összekapja magát a csapat. Ezt a pontszámot is csak az Xzibites + Tarjás + Howardos felvételekért kapja...

Osztályzat: 10/8

Címkék: 2014 power metal 8* symphonic metal |blog 2014| ¤Nuclear Blast¤ #Within Temptation# [holland] ¤Universal Music¤ ¤Dramatico¤ ¤BMG¤

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://zenefuleimnek.blog.hu/api/trackback/id/tr445816828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.