HTML

Kövesd a blogot Facebook-on is!

Zene füleimnek...

A blogon szereplő bejegyzések NEM KRITIKÁK! Úgy gondolom, a kritikákat hozzáértő emberek írják, én pedig nem vagyok kritikus, és ez a blog sem egy kritikai blog! Ez egy naplószerű blog, személyes gondolatokkal, történésekkel... Ha nem tetszik, amiket írtam, csak úgy, saját szórakoztatásra, akkor keressetek olyat, ami tetszik, és ne álljatok le szitkozódni, sértegetni, trollkodni. Köszöntem... Akik viszont a zenék miatt jöttek, és nem piszkálódni, azoknak üdv itt, és jó böngészést, zenehallgatást. =) ---------------------------------------------------------------------------------------------------Kedvenc vagy épp "nemkedvenc" albumaim gyűjtőhelye - egyszóval minden, amit valamikor, valahol hallottam, és amiről majd viszonylag röviden, nem túlragozva, kertelés nélkül majd jól megmondom a magamét. Ne lepődjetek meg egy-egy albumon, hogy mit keres itt: utálok úgy leszólni egy bandát, hogy nem is ismerem a zenéjüket... Ennek nem vagyok híve... Egyébként - mint ahogy hamarosan ki is fog derülni, ha tovább böngészel - leginkább a rock, metál műfajban, valamint ezek alműfajaiban kalandozom majd (néha lehetséges, hogy becsúszik 1-1 olyan lemez, aminek nem sok köze van ezekhez a műfajokhoz, de ha tetszik, akkor mindenképpen fogok ilyenekről is blogolni) A bejegyzésekben pirossal kiemelt trackekre felhívom figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszenek. Hátha másnak is. Minden albumot pontozok 1-10es skálán, kiemelve az általam legjobbnak vélt dalt. Jobb oldalt különböző szempontok szerint böngészhettek is a bejegyzések között, valamint összegyűjtöttem néhány hasznos és érdekes linket is, ezeket is érdemes meglesni. :) Nem vagyok szakértő, se újságíró. Ezek kizárólag csak egy zenebolond firkálmányai az általa hallgatott/hallott albumokról - szigorúan szubjektíven. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ha letöltés miatt tévedtél be, akkor csalódni fogsz: itt nincsenek letölthető albumok, és nem is lesznek. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Az előadókkal illetve a megjelenésekkel kapcsolatos háttérinformációk forrása az előadók hivatalos oldalai, valamint a magyar és angol nyelvű wikipédiás oldalak. --------------------------------------------------------------------------------------- A blogot indítottam: 2010.07.27.

Heti toplistáim, új dalokkal:

(katt a képre)

weekly_top.jpg

Online látogatók száma:

Véleményezett albumok

Előadó, kiadó, év, nemzetiség, műfaj, értékelés

Címkefelhő

Kommentek

 • Slepy: Nekem is a Halo On Fire a kedvencem erről az albumról. :) (2017.06.09. 20:55) Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)
 • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: No igen, lassan már sajnos erről lesz híres a Nightwish, hogy minden énekesnőjüknek ilyen látványos módon kötnek útilaput a lábára... :/ Floor helyében én ezek után már nem lennék... (2016.11.23. 17:26) Nightwish - Once (2004)
 • Spectroli: Most nem értek egyet veled. A TNotB a kemény zene, egyik legnagyobb mesterműve. (2016.11.23. 17:10) Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)
 • Jurancsik Eszter: @**Valcsa**: Felhagytak, amikor Anette-t kivágták a csapatból (véleményem szerint ugyanolyan gusztustalan módon, mint Tarját, csak kisebb hajcihővel...). Anette szólómezén bebizonyította, hogy tehet... (2016.11.23. 17:10) Nightwish - Once (2004)
 • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: Ez teljes mértékben így van. Kettejük hangja nagyon különböző, ezért sem értettem, miért kell erőltetni, hogy Anette régi Nightwish dalokat énekeljen... :/ Valljuk be, Tarja azért... (2016.11.22. 10:33) Nightwish - Once (2004)
 • Jurancsik Eszter: Sajnos annak idején Tuomas agyszüleménye volt, hogy Anette énekeljen Tarjás dalokat is. A gáz csak annyi, hogy Tarja operaénekesnő, Anette pedig más képzettséggel rendelkezik. Szép hangszíne van, és... (2016.11.22. 10:28) Nightwish - Once (2004)
 • Figy L M 1 ideYEeeah: A Lost In Forever hatalmasat szól. Nálam első hallásra átjött. :-) (2016.11.14. 20:51) Beyond The Black - Lost In Forever (2016)
 • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Mindenképpen. :) (2016.10.21. 14:34) Pokolgép - Metálbomba (2016)
 • Figy L M 1 ideYEeeah: @**Valcsa**: Pedig a Rudán-korszakuk a legjobb. :) Ajánlom figyelmedbe ízlelgesd azt is. Megéri ráfordítani az időt, és majd rájössz hogy eddig mit hagytál ki. De még nem késő. :) (2016.10.21. 14:32) Pokolgép - Metálbomba (2016)
 • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Reméltem, hogy a "Hol van a szó"-t nem fogod kihagyni a linkelésből. :) A Rudán-korszakból ezt az egy dalukat ismerem, de ezt szeretem is. :) (2016.10.21. 00:14) Pokolgép - Metálbomba (2016)
 • Utolsó 20

Intim Torna Illegál - Mindenkinek igaza van (2014)

**Valcsa** 2015.06.02. 14:18

intim_torna_illegal_mindenkinek_igaza_van_2014.jpgA zenekar neve nem volt ismeretlen eddig sem előttem, de valahogy sosem éreztem úgy, hogy nekem meg kellene hallgatnom, hogy mégis milyen zenét játszanak. Aztán nemrég sógorommal bóklásztunk a neten - nagyon kerestünk neki egy számot, amit hallott a Petőfin, de csak arra emlékezett, hogy magyar, úgyhogy amit találtunk az "Ez szólt" rovatban, minden magyar dalba belehallgattunk. Többek között belefutottunk az Intim Torna Illegál "Örökké" c. dalába is. Aztán rá kellett jönnöm, hogy "jééé, én ezt ismerem"! Sőt, anno emlékszem, hallottam már a RádióSom-on is, és még mantráztam is magamban a szövegét (nem tudtam leírni sehová), hogy erre majd rákeresek, hogy ez kicsoda-micsoda. Aztán persze mire oda kerültem, hogy rákeressek, addigra el is felejtettem. :D És most rátaláltam. ^^ Úgyhogy kellett a lemez is, mert megszavaztam magamban, hogy ez nekem tetszik. :D És kíváncsi voltam a többi dalaikra is. Hát nem csalódtam. :)
Az Intim Torna Illegál (vagy ITI) egy 2010-ben formálódott alternatív rockcsapat. Tagjai 2009 őszén váltak ki a Kistehén nevezetű alternatív csapatból. 
Itt található egy 2012-es interjú is, amit az Udvarhelyi Híradó (http://uh.ro) készített a csapat basszusgitárosával, Kiss Sándorral, melyben többek között szó esik a Kistehénből való távozásuk miértjéről és a névválasztásról, amit nagyrészt a kényszer szült: "Ami a nevet illeti, amikor már biztos volt, hogy új zenekart csinálunk, már híre ment a sztorinak, az akkori Gödör klub kért is egy koncertet 2010. január 22-re, persze rávágtuk, hogy megyünk. Nem volt még egy számunk sem, nevünk sem, aznap ki kellett találni egy nevet. Egész nap ültünk egy kávézóban és órákon át gondolkoztunk mi legyen. Nagyon ki voltunk, hogy nincs egy normális név és én is izzadtam rendesen. Na jó, elmegyek WC-re, s ahogy mostam a kezem, a tükrön volt egy matrica, s az volt ráírva, hogy INTIM TORNÁT VÁLLALOK! Ez az, mondtam! Így lettünk Intim Torna Illegál."
Ez pedig egy nem túl régi, 2014 végén íródott cikk, interjú a ITI 2 tagjával: a "Mindenkinek igaza van" lemezről, koncertezésről: Körkép.sk
Tagok: Dorogi Péter (ének, gitár), Kiss Sándor (basszus, vokál), Gálos Ádám (dob), Nádasdi János (ütőshangszerek, vokál).

Tracklist:

01. Hiába nézel a szemembe
02. A számon a szívem
03. Játszik a számmal
04. Nélküled
05. Mindenkinek igaza van
06. Ördögöd van angyalom
07. Tegyen erősebbé
08. Parazéró
09. Kölykök
10. Örökké
11. Jár az autó
12. Engedj szabadon!
13. Az időtlenség kora

Azt már most szeretném leszögezni, hogy szerintem totál egyedi, amit ők négyen hoznak minden dalukban. :) Azt is megértem, hogy sokak szerint tipikus koncertzenekar az ITI: tombolós, bulizós, fülbemászó, maximálisan énekelhető dalokkal van tele ez a legutóbbi lemezük is - bízom benne, hogy egyszer én is eljutok egy koncertjükre. :)
Mivel az "Örökké" ezen van rajta, így én mindenképpen ezt a lemezt akartam hozni elsőként, aztán majd megyek visszafelé az időben... :)) Nem tétlenkedtek, mert a 2010-es hivatalos megalakulásuk óta 3 lemezt adtak ki: 2011-ben a "Cirkusz", 2012-ben a "Kísérlet", 2014-ben pedig a "Mindenkinek igaza van" jelent meg.
Nem régóta hallgatom a zenéjüket (talán másfél hete...), de már ez idő alatt is megvettek kilóra. :) Dorogi Péter hangját én nagyon megszerettem - tényleg kicsit Lukács Lacis, sőt, azoknak is igazuk van, akik a Quimby-s Kiss Tiborhoz hasonlítják, de nekem helyenként még a Bikini énekesének, D. Nagy Lajosnak a hangja is eszembe jutott a Petiéről (pl. az "Engedj szabadon" refrénjében, vagy a "Játszik a számmal"-ban). Sokszínű, ez tény, de százból is simán kiszúrnám, hogy ő énekel, mert azért annyira egyikükére sem hasonlít. :) A zenészek is kiválóak - szerintem jót is tett nekik négyüknek, hogy búcsút intettek a Kistehénnek... Nekem mondjuk az a fajta zene nem tetszik, amit a Kistehén játszik; belehallgattam jó néhány frissebb dalukba, de neeem... :/ Elismertségét a hazai palettán nem vitatom, már ha csak arra gondolunk, hogy ha megemlítjük bárkinek, hogy "Kistehén Tánczenekar", akkor tuti, hogy rávágja a Szájbergyereket, mert ezt sokan ismerik és szeretik, ikonikus dallá vált (bevallom, én is szívesen hallgattam anno). De azt hiszem, nálam ennyiben is marad a Kistehén...
Aki pl. Kowalsky-ék vagy a Quimby (vagy mindkettő) zenéjét szereti, ők mindenképpen tegyenek egy próbát az ITI-vel is. :) Engem teljesen meggyőzött ez a helyenként kicsit folkos, egyébként meg dallamos, vidám, pörgős rockzenével operáló csapat. Nyáron pláne pazar hallgatnivaló! ;)

Eddig megjelent nagylemezeiket potom pénzért szerezhetitek be a zenekar honlapjáról: innen!

Kedvencem ezúttal több is lett (majdhogynem az egész lemez... :D), leginkább az Örökké, Nélküled, Engedj szabadon, Hiába nézel a szemembe.... de kis töprengés után ennél maradtam:

Intim Torna Illegál - Örökké

 

Osztályzat: 10/8,5

Címkék: pop rock 2014 alternativ rock 8.5* |blog 2015| #Intim Torna Illegál# [magyar] ¤MG Records¤ ¤Tom-Tom Records¤

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://zenefuleimnek.blog.hu/api/trackback/id/tr277511720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.