HTML

Kövesd a blogot Facebook-on is!

Zene füleimnek...

A blogon szereplő bejegyzések NEM KRITIKÁK! Úgy gondolom, a kritikákat hozzáértő emberek írják, én pedig nem vagyok kritikus, és ez a blog sem egy kritikai blog! Ez egy naplószerű blog, személyes gondolatokkal, történésekkel... Ha nem tetszik, amiket írtam, csak úgy, saját szórakoztatásra, akkor keressetek olyat, ami tetszik, és ne álljatok le szitkozódni, sértegetni, trollkodni. Köszöntem... Akik viszont a zenék miatt jöttek, és nem piszkálódni, azoknak üdv itt, és jó böngészést, zenehallgatást. =) ---------------------------------------------------------------------------------------------------Kedvenc vagy épp "nemkedvenc" albumaim gyűjtőhelye - egyszóval minden, amit valamikor, valahol hallottam, és amiről majd viszonylag röviden, nem túlragozva, kertelés nélkül majd jól megmondom a magamét. Ne lepődjetek meg egy-egy albumon, hogy mit keres itt: utálok úgy leszólni egy bandát, hogy nem is ismerem a zenéjüket... Ennek nem vagyok híve... Egyébként - mint ahogy hamarosan ki is fog derülni, ha tovább böngészel - leginkább a rock, metál műfajban, valamint ezek alműfajaiban kalandozom majd (néha lehetséges, hogy becsúszik 1-1 olyan lemez, aminek nem sok köze van ezekhez a műfajokhoz, de ha tetszik, akkor mindenképpen fogok ilyenekről is blogolni) A bejegyzésekben pirossal kiemelt trackekre felhívom figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszenek. Hátha másnak is. Minden albumot pontozok 1-10es skálán, kiemelve az általam legjobbnak vélt dalt. Jobb oldalt különböző szempontok szerint böngészhettek is a bejegyzések között, valamint összegyűjtöttem néhány hasznos és érdekes linket is, ezeket is érdemes meglesni. :) Nem vagyok szakértő, se újságíró. Ezek kizárólag csak egy zenebolond firkálmányai az általa hallgatott/hallott albumokról - szigorúan szubjektíven. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ha letöltés miatt tévedtél be, akkor csalódni fogsz: itt nincsenek letölthető albumok, és nem is lesznek. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Az előadókkal illetve a megjelenésekkel kapcsolatos háttérinformációk forrása az előadók hivatalos oldalai, valamint a magyar és angol nyelvű wikipédiás oldalak. --------------------------------------------------------------------------------------- A blogot indítottam: 2010.07.27.

Heti toplistáim, új dalokkal:

(katt a képre)

weekly_top.jpg

Online látogatók száma:

Véleményezett albumok

Előadó, kiadó, év, nemzetiség, műfaj, értékelés

Címkefelhő

Kommentek

 • Slepy: Nekem is a Halo On Fire a kedvencem erről az albumról. :) (2017.06.09. 20:55) Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)
 • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: No igen, lassan már sajnos erről lesz híres a Nightwish, hogy minden énekesnőjüknek ilyen látványos módon kötnek útilaput a lábára... :/ Floor helyében én ezek után már nem lennék... (2016.11.23. 17:26) Nightwish - Once (2004)
 • Spectroli: Most nem értek egyet veled. A TNotB a kemény zene, egyik legnagyobb mesterműve. (2016.11.23. 17:10) Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)
 • Jurancsik Eszter: @**Valcsa**: Felhagytak, amikor Anette-t kivágták a csapatból (véleményem szerint ugyanolyan gusztustalan módon, mint Tarját, csak kisebb hajcihővel...). Anette szólómezén bebizonyította, hogy tehet... (2016.11.23. 17:10) Nightwish - Once (2004)
 • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: Ez teljes mértékben így van. Kettejük hangja nagyon különböző, ezért sem értettem, miért kell erőltetni, hogy Anette régi Nightwish dalokat énekeljen... :/ Valljuk be, Tarja azért... (2016.11.22. 10:33) Nightwish - Once (2004)
 • Jurancsik Eszter: Sajnos annak idején Tuomas agyszüleménye volt, hogy Anette énekeljen Tarjás dalokat is. A gáz csak annyi, hogy Tarja operaénekesnő, Anette pedig más képzettséggel rendelkezik. Szép hangszíne van, és... (2016.11.22. 10:28) Nightwish - Once (2004)
 • Figy L M 1 ideYEeeah: A Lost In Forever hatalmasat szól. Nálam első hallásra átjött. :-) (2016.11.14. 20:51) Beyond The Black - Lost In Forever (2016)
 • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Mindenképpen. :) (2016.10.21. 14:34) Pokolgép - Metálbomba (2016)
 • Figy L M 1 ideYEeeah: @**Valcsa**: Pedig a Rudán-korszakuk a legjobb. :) Ajánlom figyelmedbe ízlelgesd azt is. Megéri ráfordítani az időt, és majd rájössz hogy eddig mit hagytál ki. De még nem késő. :) (2016.10.21. 14:32) Pokolgép - Metálbomba (2016)
 • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Reméltem, hogy a "Hol van a szó"-t nem fogod kihagyni a linkelésből. :) A Rudán-korszakból ezt az egy dalukat ismerem, de ezt szeretem is. :) (2016.10.21. 00:14) Pokolgép - Metálbomba (2016)
 • Utolsó 20

Beyond The Black - Lost In Forever (2016)

**Valcsa** 2016.11.13. 20:28

beyond_the_black_lost_in_forever_2016.jpgA tavalyi év egyik nagy felfedezettje volt számomra a Beyond The Black elnevezésű német zenekar, a csodás hangú (és mindössze 21 éves!) Jennifer Haben-nel az élen: engem első hallásra lenyűgöztek. Az év végi összegző posztomban is megemlítettem a zenekart, és hogy remélem, nem csak egylemezes előadók lesznek. Hát, mint azóta már kiderült, a félelmeim alaptalannak bizonyultak, ugyanis idén februárban kijött a második stúdiólemezük is, a mai ajánlóm témáját képező "Lost In Forever". 
Azóta viszont idén júniusban fontos változások álltak be a csapat történetében: mára már csak az énekesnő, Jennifer Haben alkotja a zenekart - a hivatalos oldalukon közzé is tettek egy hirdetést, hogy az énekesnő új zenésztársakat keres (addig pedig session-zenészekkel oldja meg a turnézást). Az okokról és hogy mi vezetett idáig, a felek egyelőre mélyen hallgatnak, mindenesetre abban egyetérthetünk, hogy több, mint különös, mikor egy zenekar összes zenésze gyakorlatilag egyszerre hagyja el azt a csapatot, amiben már évek óta zenél, és ami egyébként egyre sikeresebb is...

Megjelent: 2016.02.12.

Tagok a lemez készültekor:

Jennifer Haben (szólóének)
Nils Lesser (szólógitár)
Christopher Hummels (ritmusgitár, háttérvokál)
Erwin Schmidt (basszusgitár)
Tobias Derer (dobok)
Michael Hauser (billentyűsök)

Tracklist:

01. Lost In Forever
02. Beautiful Lies (ft. Rick Altzi)
03. Written In Blood
04. Against The World
05. Beyond The Mirror
06. Halo Of The Dark
07. Dies Irae
08. Forget My Name
09. Burning In Flames
10. Nevermore
11. Shine And Shade
12. Heaven In Hell
13. Love's A Burden

A lemez alapjában azt hozza, amit az előző is: egy végtelenül dallamos, fülbemászó - és kétségtelenül minőségi kis hanganyagot, amit bármikor szívesen kap elő az ember. A dalok témája ezúttal is eléggé vegyes; azzal biztosan nem vádolhatjuk a zenekart, hogy ebből a szempontból egy kaptafára írták volna a dalaikat.
Azt hiszem, a címadó Lost In Forever volt az első, amit az albumról hallottam. Egészen jó szerzemény, nem hazudtolják meg magukat ezúttal sem - ráadásul a harsh vokál betétek is csak emelnek a dal színvonalán (én mondjuk ebből még többet is el bírnék viselni a zenéjükben).
A Beautiful Lies egy lírikusabb darab, számomra kifejezetten kellemes hallgatni. :) A dal vendég-énekessel készült, méghozzá Rick Altzi-val (aki többek között a Sandalinas, a Masterplan és az At Vance zenekarokban énekel jelenleg - én személy szerint egyiket sem ismerem, mindenesetre Rick hangja tetszik, passzol ehhez a stílushoz, úgyhogy lehet, hogy belehallgatok a munkásságába).
A Written In Blood-nak leginkább a refrénje nyerte el a tetszésem, de összességében is egy egész jó dal. :)
Az Against The Worldben ismét csillapodnak kicsit a kedélyek, Jennifer énekel egy nagyot, mi meg sóhajtozhatunk, hogy "ez milyen szép már...". Nekem személy szerint kellenek az ilyen pillanatok is. :)
Most ugrunk egy nagyot - ez a három dal számomra kissé langyos víz, nem igazán váltanak ki belőlem semmilyen reakciót (bár a Beyond The Mirror refrén-énektémája eléggé idegesítő számomra hosszútávon :D). 
Mielőtt viszont csüggedni kezdenénk, jön a Forget My Name, ami a maga egyszerűségével is megmenti a lemezt - nekem ez konkrétan az egyik legtetszetősebb dalommá vált az albumról.
Ezt követi a Burning In Flames, aminek leginkább a dob- és gitártémáját emelném ki, formabontó és izgalmas, ez a szaggatott dallam nekem kifejezetten tetszik. :)
A Shine And Shade-et is szerettem, egyrészt a különleges hangszerhasználat miatt, másrészt pedig, hogy itt ismét előtérbe kerül a harsh vokál is Jennifer csodás énekhangja mellett. :) (Annyira szeretem ezt a kettősséget! ^^)
A Love's A Burden ismét egy lassú dal, inkább pop műfaj, de egészen kellemes. :) 

Kicsit azért többet vártam volna a csapattól, az első lemez alapján én nagyon bizakodó voltam. Igazából hozták a minimumot, de a dalok egészét tekintve az előző album szintjét nem sikerült megugrani, de még megközelíteni sem. :(  Azon én konkrét kedvenceket találtam anno, most viszont kifejezetten kedvenc dalok nem is igazán lettek... :/
Ami leginkább szóba jöhetne, mint a lemez legjobbja, az a Forget My Name és a Written In Blood. Ezek közül pedig most ezt emelem ki, talán csak erre az egy dalra tudom azt mondani, hogy tényleg kedvenc lett, és időről időre újra elő fog ez nálam kerülni:

Beyond The Black - Forget My Name

 

Eddig megjelent klippes dalok:

Azért remélem, még nem kell temetni a csapatot, és elfelejteni a nevüket - bízom benne, hogy Jennifernek sikerül egy új csapatot verbuválnia, amivel még magasabbra tudnak törni, mert a potenciál megvan a Beyond The Black zenéjében (és Jennifer hangjában) arra, hogy nemzetközileg nagyobb körben is ismerjék és szeressék a zenéjüket.
A minőség és a tehetségük tekintetében nem szívesen adok nekik ennyi pontot (sokkal-sokkal többet érdemelnének), de sajnos a dalok sablonossága és az a tény, hogy nem sok érzelmet váltottak ki belőlem, ennél kevesebbet is érdemelne... :/ Így kompromisszumot kötöttem magammal, és ennyiben állapodtunk meg.
Mindenesetre nagyon bizakodó vagyok, hogy lesz ez még jobb is.

10/8

Bővebben a zenekarról:

http://www.beyond-the-black.com/de/

https://www.facebook.com/beyondtheblackofficial

Címkék: melodic 2016 8* symphonic metal #Beyond the Black# [német] |blog 2016| ¤Universal Music¤

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://zenefuleimnek.blog.hu/api/trackback/id/tr1511840731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Figy L M 1 ideYEeeah 2016.11.14. 20:51:19

A Lost In Forever hatalmasat szól. Nálam első hallásra átjött. :-)