HTML

Kövesd a blogot Facebook-on is!

Zene füleimnek...

A blogon szereplő bejegyzések NEM KRITIKÁK! Úgy gondolom, a kritikákat hozzáértő emberek írják, én pedig nem vagyok kritikus, és ez a blog sem egy kritikai blog! Ez egy naplószerű blog, személyes gondolatokkal, történésekkel... Ha nem tetszik, amiket írtam, csak úgy, saját szórakoztatásra, akkor keressetek olyat, ami tetszik, és ne álljatok le szitkozódni, sértegetni, trollkodni. Köszöntem... Akik viszont a zenék miatt jöttek, és nem piszkálódni, azoknak üdv itt, és jó böngészést, zenehallgatást. =) ---------------------------------------------------------------------------------------------------Kedvenc vagy épp "nemkedvenc" albumaim gyűjtőhelye - egyszóval minden, amit valamikor, valahol hallottam, és amiről majd viszonylag röviden, nem túlragozva, kertelés nélkül majd jól megmondom a magamét. Ne lepődjetek meg egy-egy albumon, hogy mit keres itt: utálok úgy leszólni egy bandát, hogy nem is ismerem a zenéjüket... Ennek nem vagyok híve... Egyébként - mint ahogy hamarosan ki is fog derülni, ha tovább böngészel - leginkább a rock, metál műfajban, valamint ezek alműfajaiban kalandozom majd (néha lehetséges, hogy becsúszik 1-1 olyan lemez, aminek nem sok köze van ezekhez a műfajokhoz, de ha tetszik, akkor mindenképpen fogok ilyenekről is blogolni) A bejegyzésekben pirossal kiemelt trackekre felhívom figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszenek. Hátha másnak is. Minden albumot pontozok 1-10es skálán, kiemelve az általam legjobbnak vélt dalt. Jobb oldalt különböző szempontok szerint böngészhettek is a bejegyzések között, valamint összegyűjtöttem néhány hasznos és érdekes linket is, ezeket is érdemes meglesni. :) Nem vagyok szakértő, se újságíró. Ezek kizárólag csak egy zenebolond firkálmányai az általa hallgatott/hallott albumokról - szigorúan szubjektíven. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ha letöltés miatt tévedtél be, akkor csalódni fogsz: itt nincsenek letölthető albumok, és nem is lesznek. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Az előadókkal illetve a megjelenésekkel kapcsolatos háttérinformációk forrása az előadók hivatalos oldalai, valamint a magyar és angol nyelvű wikipédiás oldalak. --------------------------------------------------------------------------------------- A blogot indítottam: 2010.07.27.

Heti toplistáim, új dalokkal:

(katt a képre)

weekly_top.jpg

Online látogatók száma:

Véleményezett albumok

Előadó, kiadó, év, nemzetiség, műfaj, értékelés

Címkefelhő

Kommentek

 • Slepy: Nekem is a Halo On Fire a kedvencem erről az albumról. :) (2017.06.09. 20:55) Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)
 • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: No igen, lassan már sajnos erről lesz híres a Nightwish, hogy minden énekesnőjüknek ilyen látványos módon kötnek útilaput a lábára... :/ Floor helyében én ezek után már nem lennék... (2016.11.23. 17:26) Nightwish - Once (2004)
 • Spectroli: Most nem értek egyet veled. A TNotB a kemény zene, egyik legnagyobb mesterműve. (2016.11.23. 17:10) Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)
 • Jurancsik Eszter: @**Valcsa**: Felhagytak, amikor Anette-t kivágták a csapatból (véleményem szerint ugyanolyan gusztustalan módon, mint Tarját, csak kisebb hajcihővel...). Anette szólómezén bebizonyította, hogy tehet... (2016.11.23. 17:10) Nightwish - Once (2004)
 • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: Ez teljes mértékben így van. Kettejük hangja nagyon különböző, ezért sem értettem, miért kell erőltetni, hogy Anette régi Nightwish dalokat énekeljen... :/ Valljuk be, Tarja azért... (2016.11.22. 10:33) Nightwish - Once (2004)
 • Jurancsik Eszter: Sajnos annak idején Tuomas agyszüleménye volt, hogy Anette énekeljen Tarjás dalokat is. A gáz csak annyi, hogy Tarja operaénekesnő, Anette pedig más képzettséggel rendelkezik. Szép hangszíne van, és... (2016.11.22. 10:28) Nightwish - Once (2004)
 • Figy L M 1 ideYEeeah: A Lost In Forever hatalmasat szól. Nálam első hallásra átjött. :-) (2016.11.14. 20:51) Beyond The Black - Lost In Forever (2016)
 • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Mindenképpen. :) (2016.10.21. 14:34) Pokolgép - Metálbomba (2016)
 • Figy L M 1 ideYEeeah: @**Valcsa**: Pedig a Rudán-korszakuk a legjobb. :) Ajánlom figyelmedbe ízlelgesd azt is. Megéri ráfordítani az időt, és majd rájössz hogy eddig mit hagytál ki. De még nem késő. :) (2016.10.21. 14:32) Pokolgép - Metálbomba (2016)
 • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Reméltem, hogy a "Hol van a szó"-t nem fogod kihagyni a linkelésből. :) A Rudán-korszakból ezt az egy dalukat ismerem, de ezt szeretem is. :) (2016.10.21. 00:14) Pokolgép - Metálbomba (2016)
 • Utolsó 20

Amaranthe - Maximalism (2016)

**Valcsa** 2016.11.21. 20:03

amaranthe_maximalism_2016.jpgNem tudom, legutóbb mikor fordult elő, hogy ilyen szinten rongyosra hallgassak egy albumot. Mint ahogy az általában lenni szokott, ezúttal is sok más lemez is terítéken van nálam, de valamiért az esetek zömében ezért a korongért nyúltam, ha zenehallgatásra került a sor. :)
Pedig az első single-jük kapcsán én se nagyon tudtam, hogy mire számíthatok: a That Song már inkább hasonlít egy popdalhoz, semmint egy modern metál csapat dalához. Még úgy is, hogy ezek ellenére sem számít stílusidegennek esetükben ez a dal, elvégre az Amaranthe zenéje mindig is egy nagyon dallam-központú, nagyon modern, elektronizált zene volt, helyenként megfűszerezve keményebb szólamokkal és némi harsh vokállal, screammel. Nekem akkor is túlontúl popra sikerült ez...
A csapat egyébként számított erre a fogadtatásra, de mint a Hammerworldnek elmondták, nem ők választották első kislemezes dalként ezt a számot, hanem a kiadójuk. Másodikként a "Fury" jelent meg a lemezről, ami ennek gyakorlatilag teljesen az ellentéte: pörgős, zúzós metálnóta, jó adag károgós harshvokállal, zaklatott ütemmel - és persze az erős kontrasztot képező tiszta női énekhanggal a refrénben, amit ezúttal is a zenekar énekesnője (és a hattagú zenekar egyetlen nőtagja), Elize Ryd szolgáltat. A harmadik single pedig a "Maximize" volt, ami október közepén jelent meg, és igazából ez már egy tipikus Amaranthe dalnak számít. Ezek alapján azt hiszem, minden kétséget kizáróan kijelenthetjük, hogy az Amaranthe ezúttal is olyan albumot alkotott, amin bárki megtalálhatja a hozzá legközelebb álló dalt, ezen a furcsa, elektronikus, üvöltözős, helyenként inkább lírai lemezen. Viszont akkor se tévedünk, ha azt állítjuk, hogy talán ennyire sokszínű még sosem volt az Amaranthe...

Megjelent: 2016.10.21.

Tagok:

Elize Ryd (ének)
Jake E. Lundberg (ének)
Henrik Englund Wilhemsson (harshvokál, scream)
Olof Mörck (gitár, billentyűsök, programozás)
Johan Andreassen (basszus)
Morten Løwe Sørensen (dobok)

Tracklist:

01. Maximize
02. Boomerang
03. That Song
04. 21
05. On the Rocks
06. Limitless
07. Fury
08. Faster
09. Break Down and Cry
10. Supersonic
11. Fireball
12. Endlessly
13. Burn With Me (Live) [Japanese Edition Bonus Track]
14. 1.000.000. Light Years (Live) [Japanese Edition Bonus Track]
15. Leave Everything Behind (Live) [Japanese Edition Bonus Track]

A That Song-ot még akkor hallottam, mikor felkerült a zenekar youtube-csatornájára, szóval első kézből értesültem én is. És hát tény, hogy meglepő volt, hogy ennyire lazára, populárisra vették a figurát, tartottam is tőle, hogy a lemez se lesz kellően átütő, ha ilyen dalokkal lesz tele... Néhány lejátszás után viszont már egészen fülbemászónak bizonyult. :) Bár amellett azért nem tudok szó nélkül elmenni, hogy simán lenyúlták a Queen "We will rock you"-jának kultikus ritmusát... :D
Aztán a lemez kézhezvételét követően az első dal, ami igazán nagy hatást gyakorolt rám, az a Fury volt. Én ezt egyszerűen imádtam, ahogy végigtombolják ezt a dalt - élvezet volt hallgatni Henrik én Elize kettősét, bár valószínűleg azok számára, akik inkább az Amaranthe lágyabb, dallamosabb arcát szeretik, ez a dal nem lesz telitalálat (viszont, mivel ennyire sokszínű ez az album, én hiszem, hogy mindenki megtalálja azt a dalt a lemezen, amit igazán szívesen hallgat :) ).
Kedvenc lett még a Faster is, itt már Jake is társul Henrikhez és Elizehez ének-fronton. Ez sem egy túl bonyolult dal, szokásos dallamos, néhol bekeményítős Amaranthe muzsika - én ilyenkor szeretem őket igazán, és talán ez mondható a legtipikusabb, rájuk leginkább jellemző dalnak. :)
A Break Down and Cry is ezt a szellemiséget viszi tovább, bár itt talán még a szokásosnál is jobban felerősítették az elektronikus effekteket is a zenéjükben, az intro dallamát is egy effekt adja. Ezt is nagyon megszerettem. :)
A Supersonic-ot és a Maximise-t először kifejezetten utáltam. :D Aztán ahogy hallgattam, kezdtem megszeretni, bár ehhez az is hozzájárult, hogy legalább húsz alkalommal hallgattam végig elejétől végéig ezt a korongot, szóval volt időm megkedvelni... :D (De ettől függetlenül sem lett szívem csücske egyik sem.)
A Limitless és az Endlessly c. dalaikban főként a zenekar lírikusabb, érzelmesebb énje tűnik ki, ezekben inkább Elize kap főszerepet, amit ki is használ és azon nyomban le is énekli a fejünket a helyéről. Utóbbiban nem mellesleg egyedüli énekesként áll helyt, nem is akárhogyan! Tökéletes lezárása ez a lemeznek. *-*
A japán kiadásra felkerült még további 3 korábban megjelent daluk live felvétele is. Ezek közül számomra leginkább a Burn With Me volt tetszetős, egészen elképesztő, hogy milyen stúdióminőségben tudnak élőben is énekelni/zenélni... o.O

Legnagyobb kedvencem a lemezről a Fury, a Faster és a Break Down and Cry. Az ok, ami miatt végül emellett a dal mellett döntöttem, az az, hogy a másik két dal kicsit egysíkú: scream verse, aztán Jake+Elize duettje a refrénben, és ez ismételgetve... Jobban is variálhatták volna ezt a három fajta éneket. Pl. úgy, mint ebben.

Amaranthe - Break Down and Cry

 

 Eddig megjelent klippes dalok:

10/9

Nem kétséges, hogy az Amaranthe sosem lesz a hithű metal-fanok kedvenc bandája, de nem is célja a srácoknak, hogy ezt a közeget meghódítsák, ahogyan mainstream-ek sem szeretnének lenni: ha egy rádió felkapja egy-egy dalukat, oké, de ha nem, akkor sem dől össze a világuk. Bőven vannak, akik így szeretik őket, amilyenek - mint pl. én. :) Saját stílusuk, egyéniségük van, ami így, a negyedik albumukra már tökéletesen kirajzolódott (még úgy is, hogy nyilván van bennük hajlam a kísérletezésre is: lásd ezen a korongon a That Song lazaságát, vagy épp a Fury már-már túlzott keménységét). Ezt pedig lehet szeretni, vagy nem szeretni, de az kétségtelen, hogy az Amaranthe bizony egy fontos színfoltja a nemzetközi metalpalettának. :)
Már most várom, mit tartogatnak számunkra legközelebb...

Bővebben a zenekarról:

http://amaranthe.se/

https://www.facebook.com/AmarantheBand

 

Címkék: pop metal metalcore melodic power metal 2016 9* #Amaranthe# [svéd] ¤Spinefarm¤ |blog 2016|

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://zenefuleimnek.blog.hu/api/trackback/id/tr9711840703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.