HTML

Kövesd a blogot Facebook-on is!

Zene füleimnek...

A blogon szereplő bejegyzések NEM KRITIKÁK! Úgy gondolom, a kritikákat hozzáértő emberek írják, én pedig nem vagyok kritikus, és ez a blog sem egy kritikai blog! Ez egy naplószerű blog, személyes gondolatokkal, történésekkel... Ha nem tetszik, amiket írtam, csak úgy, saját szórakoztatásra, akkor keressetek olyat, ami tetszik, és ne álljatok le szitkozódni, sértegetni, trollkodni. Köszöntem... Akik viszont a zenék miatt jöttek, és nem piszkálódni, azoknak üdv itt, és jó böngészést, zenehallgatást. =) ---------------------------------------------------------------------------------------------------Kedvenc vagy épp "nemkedvenc" albumaim gyűjtőhelye - egyszóval minden, amit valamikor, valahol hallottam, és amiről majd viszonylag röviden, nem túlragozva, kertelés nélkül majd jól megmondom a magamét. Ne lepődjetek meg egy-egy albumon, hogy mit keres itt: utálok úgy leszólni egy bandát, hogy nem is ismerem a zenéjüket... Ennek nem vagyok híve... Egyébként - mint ahogy hamarosan ki is fog derülni, ha tovább böngészel - leginkább a rock, metál műfajban, valamint ezek alműfajaiban kalandozom majd (néha lehetséges, hogy becsúszik 1-1 olyan lemez, aminek nem sok köze van ezekhez a műfajokhoz, de ha tetszik, akkor mindenképpen fogok ilyenekről is blogolni) A bejegyzésekben pirossal kiemelt trackekre felhívom figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszenek. Hátha másnak is. Minden albumot pontozok 1-10es skálán, kiemelve az általam legjobbnak vélt dalt. Jobb oldalt különböző szempontok szerint böngészhettek is a bejegyzések között, valamint összegyűjtöttem néhány hasznos és érdekes linket is, ezeket is érdemes meglesni. :) Nem vagyok szakértő, se újságíró. Ezek kizárólag csak egy zenebolond firkálmányai az általa hallgatott/hallott albumokról - szigorúan szubjektíven. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ha letöltés miatt tévedtél be, akkor csalódni fogsz: itt nincsenek letölthető albumok, és nem is lesznek. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Az előadókkal illetve a megjelenésekkel kapcsolatos háttérinformációk forrása az előadók hivatalos oldalai, valamint a magyar és angol nyelvű wikipédiás oldalak. --------------------------------------------------------------------------------------- A blogot indítottam: 2010.07.27.

Heti toplistáim, új dalokkal:

(katt a képre)

weekly_top.jpg

Online látogatók száma:

Véleményezett albumok

Előadó, kiadó, év, nemzetiség, műfaj, értékelés

Címkefelhő

Kommentek

  • Slepy: Nekem is a Halo On Fire a kedvencem erről az albumról. :) (2017.06.09. 20:55) Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: No igen, lassan már sajnos erről lesz híres a Nightwish, hogy minden énekesnőjüknek ilyen látványos módon kötnek útilaput a lábára... :/ Floor helyében én ezek után már nem lennék... (2016.11.23. 17:26) Nightwish - Once (2004)
  • Spectroli: Most nem értek egyet veled. A TNotB a kemény zene, egyik legnagyobb mesterműve. (2016.11.23. 17:10) Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)
  • Jurancsik Eszter: @**Valcsa**: Felhagytak, amikor Anette-t kivágták a csapatból (véleményem szerint ugyanolyan gusztustalan módon, mint Tarját, csak kisebb hajcihővel...). Anette szólómezén bebizonyította, hogy tehet... (2016.11.23. 17:10) Nightwish - Once (2004)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: Ez teljes mértékben így van. Kettejük hangja nagyon különböző, ezért sem értettem, miért kell erőltetni, hogy Anette régi Nightwish dalokat énekeljen... :/ Valljuk be, Tarja azért... (2016.11.22. 10:33) Nightwish - Once (2004)
  • Jurancsik Eszter: Sajnos annak idején Tuomas agyszüleménye volt, hogy Anette énekeljen Tarjás dalokat is. A gáz csak annyi, hogy Tarja operaénekesnő, Anette pedig más képzettséggel rendelkezik. Szép hangszíne van, és... (2016.11.22. 10:28) Nightwish - Once (2004)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: A Lost In Forever hatalmasat szól. Nálam első hallásra átjött. :-) (2016.11.14. 20:51) Beyond The Black - Lost In Forever (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Mindenképpen. :) (2016.10.21. 14:34) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: @**Valcsa**: Pedig a Rudán-korszakuk a legjobb. :) Ajánlom figyelmedbe ízlelgesd azt is. Megéri ráfordítani az időt, és majd rájössz hogy eddig mit hagytál ki. De még nem késő. :) (2016.10.21. 14:32) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Reméltem, hogy a "Hol van a szó"-t nem fogod kihagyni a linkelésből. :) A Rudán-korszakból ezt az egy dalukat ismerem, de ezt szeretem is. :) (2016.10.21. 00:14) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Utolsó 20

Papa Roach - Crooked Teeth (2017)

**Valcsa** 2018.03.23. 14:36

papa_roach_crooked_teeth_2017_album_front_cover.jpgMár lassan egy hete itthon vagyok táppénzen (influenza... ájlávjú -.- Ráadásul a legyengült immunrendszeremnek hála tele lett kiütésekkel az arcom is - állítólag a betegség hozadéka ez is - , így főleg képtelen voltam emberek közé menni...) Most már kezdek jobban lenni - eddig hangom sem volt, meg mivel most a napokban lett néhány nyílászáró kicserélve a házban is, így pihenés helyett ezerrel takarítottam, rá sem értem volna foglalkozni a bloggal is... :/ Így hát most már jó lenne összehozni - legalább egy bejegyzést ide is...
Fogalmam sincs, miért, de egy ideje már elég erőteljesen leálltam a Papa Roach albumainak hallgatásával - így belegondolva, a 2015-ös F.E.A.R. albumuk óta, ami amúgy el is nyerte a tetszésem, mégsem szántam rá magam azóta, hogy újra elővegyem a zenéjüket (esetleg csak a Weekly listám miatt, egy-két dalt).
Pedig volt idő, mikor nagyon szerettem őket (na jó, nem mintha most nem szeretném...), és az elsők között voltak a hard-osabb zenekarok közül, akiket anno hallgatni kezdtem. Mégis, azt kell mondjam, ez a lemezük nem nyűgözött most le... :/

Megjelent: 2017.05.19.

Tagok:

Jacoby Shaddix (szólóének)
Jerry Horton (gitár, háttérvokál)
Tobin Esperance (basszus, háttérvokál)
Tony Palermo (dobok)

Tracklist:

01. Break the Fall
02. Crooked Teeth
03. My Medication
04. Born for Greatness
05. American Dreams
06. Periscope (ft. Skylar Grey)
07. Help
08. Sunrise Trailer Park (ft. Machine Gun Kelly)
09. Traumatic
10. None of the Above
11. Ricochet (Deluxe Edition Bonus Track)
12. Nothing (Deluxe Edition Bonus Track)
13. Bleeding Through (Deluxe Edition Bonus Track)

A Crooked Teeth a zenekar 8. nagylemezeként jelent meg tavaly májusban. Mikor elkezdtek kijönni a klipes dalok az albumról, már akkor sejtettem, hogy ez bizony nem az én korongom lesz. :/ Aztán ahogy végighallgattam a dalokat, félig-meddig be is igazolódott a gyanúm. Vannak rajta jó dalok, mint pl. a Traumatic, ami első hallásra kedvenc lett, vagy a kicsit lassabb tempójú, Simple Plan-stílusú daluk, a Help. A Periscope-ban az a Skylar Grey énekesnő működik közre, aki nekem a Suicide Squad (Öngyilkos osztag) c. filmből volt ismerős, az egyik betétdalt énekelte, a Wreak Havoc-ot. (Egy időben eléggé rá voltam függve a film soundtrack-cd-jére, elég sok dal tetszett róla. :)) ).
Nem mondhatni viszont azt sem, hogy a Papa Roach belekényelmesedett volna a sikerbe, vagy teljesen elfelejtette volna a gyökereit. Ez az album is kellően modern (elvégre haladni kell a korral is, nem játszhatják ugyanazt, mint ezelőtt 10-15 évvel, mert akkor meg unalmasokká és divatjamúlttá válnának villámgyorsan...), viszont érezhetően ugyanazok ők még mindig, akik ezelőtt voltak.
Most is igyekeztem a szerintem legjobb, legformabontóbb, legemlékezetesebb dalokat kiemelni, így utólag visszanézve a tracklist-et szerintem sikerült is. :) Voltak még jó pillantok, alapból az első 3 dal, és az American Dreams se rossz, csak bennem nem hagytak semmi maradandót. A Born for Greatness-ben éreztem a tracklist szerint haladva először, hogy na igen, na ez már valami. A Papa Roach mindig is az az alter stílusban nyomuló rap/nu metal zenekar volt számomra, akik nem féltek komolyabban nyúlni a hip-hophoz sem. Ez a dal lehet, hogy refrénileg nagyon populáris és sablonos, viszont aztán az átkötő bridge-rész annyira szokatlan még tőlük is, és annyira fogós az a riff-szóló, hogy ez engem kilóra megvett. :) A Periscope-nak is kellett idő, míg megkedveltette velem magát (na jó, nem olyan sok idő kellett... :D), a Helpről már írtam, hogy ezt is szeretem. :)  Aztán a Sunrise Trailer Park is egy tetszetős dal, számomra nagyon fülbemászó a refrén, és az egész dal hangulatát is szeretem, Machine Gun Kelly-vel mindenképpen sikeresnek mondható a kollaborációjuk. 
A None of the Above valamiért engem a Linkin Park dalaira emlékeztet - de ezt leszámítva is szeretem, ez sem egy megszokott dal a Papa Roach-os srácoktól. Nekem a lemez Deluxe változatához volt szerencsém, az azon hallható 3 bónusz-dal közül pedig az első kettő volt az, amit megszerettem, ezeket is bátran tudom ajánlani. :)

Életre szóló kedvencem nem erről a lemezről fog kikerülni, az is biztos, viszont tagadhatatlan, hogy most is kitettek azért magukért a zenekar tagjai, egész klassz kis lemez lett, szerettem hallgatni - még ha annyira lenyűgözve nem is lettem. Ez a dal viszont annyira az őrület határán egyensúlyozó, formabontó és imádnivaló, hogy minden bizonnyal sokáig rajta marad még a lejátszási listámon; nálam ez lett a kedvenc a lemezről:

Papa Roach - Traumatic

 Eddig megjelent klippes dalok:

10/8

Bővebben a zenekarról:

http://www.paparoach.com/

https://twitter.com/paparoach

https://www.facebook.com/paparoach/ 

Címkék: rock rap metal hip hop 2017 hard rock nu metal 8* #Papa Roach# [amerikai] ¤Eleven Seven Music¤ |blog 2018|

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zenefuleimnek.blog.hu/api/trackback/id/tr8213650638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása