HTML

Kövesd a blogot Facebook-on is!

Zene füleimnek...

A blogon szereplő bejegyzések NEM KRITIKÁK! Úgy gondolom, a kritikákat hozzáértő emberek írják, én pedig nem vagyok kritikus, és ez a blog sem egy kritikai blog! Ez egy naplószerű blog, személyes gondolatokkal, történésekkel... Ha nem tetszik, amiket írtam, csak úgy, saját szórakoztatásra, akkor keressetek olyat, ami tetszik, és ne álljatok le szitkozódni, sértegetni, trollkodni. Köszöntem... Akik viszont a zenék miatt jöttek, és nem piszkálódni, azoknak üdv itt, és jó böngészést, zenehallgatást. =) ---------------------------------------------------------------------------------------------------Kedvenc vagy épp "nemkedvenc" albumaim gyűjtőhelye - egyszóval minden, amit valamikor, valahol hallottam, és amiről majd viszonylag röviden, nem túlragozva, kertelés nélkül majd jól megmondom a magamét. Ne lepődjetek meg egy-egy albumon, hogy mit keres itt: utálok úgy leszólni egy bandát, hogy nem is ismerem a zenéjüket... Ennek nem vagyok híve... Egyébként - mint ahogy hamarosan ki is fog derülni, ha tovább böngészel - leginkább a rock, metál műfajban, valamint ezek alműfajaiban kalandozom majd (néha lehetséges, hogy becsúszik 1-1 olyan lemez, aminek nem sok köze van ezekhez a műfajokhoz, de ha tetszik, akkor mindenképpen fogok ilyenekről is blogolni) A bejegyzésekben pirossal kiemelt trackekre felhívom figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszenek. Hátha másnak is. Minden albumot pontozok 1-10es skálán, kiemelve az általam legjobbnak vélt dalt. Jobb oldalt különböző szempontok szerint böngészhettek is a bejegyzések között, valamint összegyűjtöttem néhány hasznos és érdekes linket is, ezeket is érdemes meglesni. :) Nem vagyok szakértő, se újságíró. Ezek kizárólag csak egy zenebolond firkálmányai az általa hallgatott/hallott albumokról - szigorúan szubjektíven. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ha letöltés miatt tévedtél be, akkor csalódni fogsz: itt nincsenek letölthető albumok, és nem is lesznek. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Az előadókkal illetve a megjelenésekkel kapcsolatos háttérinformációk forrása az előadók hivatalos oldalai, valamint a magyar és angol nyelvű wikipédiás oldalak. --------------------------------------------------------------------------------------- A blogot indítottam: 2010.07.27.

Heti toplistáim, új dalokkal:

(katt a képre)

weekly_top.jpg

Online látogatók száma:

Véleményezett albumok

Előadó, kiadó, év, nemzetiség, műfaj, értékelés

Címkefelhő

Kommentek

 • Slepy: Nekem is a Halo On Fire a kedvencem erről az albumról. :) (2017.06.09. 20:55) Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)
 • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: No igen, lassan már sajnos erről lesz híres a Nightwish, hogy minden énekesnőjüknek ilyen látványos módon kötnek útilaput a lábára... :/ Floor helyében én ezek után már nem lennék... (2016.11.23. 17:26) Nightwish - Once (2004)
 • Spectroli: Most nem értek egyet veled. A TNotB a kemény zene, egyik legnagyobb mesterműve. (2016.11.23. 17:10) Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)
 • Jurancsik Eszter: @**Valcsa**: Felhagytak, amikor Anette-t kivágták a csapatból (véleményem szerint ugyanolyan gusztustalan módon, mint Tarját, csak kisebb hajcihővel...). Anette szólómezén bebizonyította, hogy tehet... (2016.11.23. 17:10) Nightwish - Once (2004)
 • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: Ez teljes mértékben így van. Kettejük hangja nagyon különböző, ezért sem értettem, miért kell erőltetni, hogy Anette régi Nightwish dalokat énekeljen... :/ Valljuk be, Tarja azért... (2016.11.22. 10:33) Nightwish - Once (2004)
 • Jurancsik Eszter: Sajnos annak idején Tuomas agyszüleménye volt, hogy Anette énekeljen Tarjás dalokat is. A gáz csak annyi, hogy Tarja operaénekesnő, Anette pedig más képzettséggel rendelkezik. Szép hangszíne van, és... (2016.11.22. 10:28) Nightwish - Once (2004)
 • Figy L M 1 ideYEeeah: A Lost In Forever hatalmasat szól. Nálam első hallásra átjött. :-) (2016.11.14. 20:51) Beyond The Black - Lost In Forever (2016)
 • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Mindenképpen. :) (2016.10.21. 14:34) Pokolgép - Metálbomba (2016)
 • Figy L M 1 ideYEeeah: @**Valcsa**: Pedig a Rudán-korszakuk a legjobb. :) Ajánlom figyelmedbe ízlelgesd azt is. Megéri ráfordítani az időt, és majd rájössz hogy eddig mit hagytál ki. De még nem késő. :) (2016.10.21. 14:32) Pokolgép - Metálbomba (2016)
 • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Reméltem, hogy a "Hol van a szó"-t nem fogod kihagyni a linkelésből. :) A Rudán-korszakból ezt az egy dalukat ismerem, de ezt szeretem is. :) (2016.10.21. 00:14) Pokolgép - Metálbomba (2016)
 • Utolsó 20

Monster Truck - Sittin' Heavy (2016)

**Valcsa** 2017.09.13. 21:24

monster_truck_sittin_heavy_2016_album_front_cover.jpgÚúúgy szeretek ilyen lemezekre + előadókra ráakadni, de tényleg... :)) Nem elég, hogy eddig soha egyszer sem volt hozzájuk szerencsém, szóval maximálisan az újdonság erejével hatnak - de ráadásul micsoda erővel! Azt hiszem, akkoriban épp azt a hatalmas űrt próbáltam betölteni, amit a Shaman's Harvest hagyott maga után bennem (őket imádtam, és borzasztó volt még a gondolat is, hogy talán éveket kell várni majd az új anyagukig... :( ), aztán akkor találtam rá a Monster Truckra. Nem mondom, hogy túlzottan hasonlítana a két zenekar, de ez a southern rock, blues rock stílus uralkodik az ő zenéjükben is, ez meg az utóbbi időben nagyon szívem csücskévé vált. :)
A Monster Truck egy 2009-ben formálódott kanadai hard rock zenekar. Első nagylemezük 2013-ban jelent meg "Furiosity" címmel, ezt követte három évvel később a jelen albumajánlóm témáját képező "Sittin' Heavy" című szerzeményük. 
Sajnos ez a banda is egy eléggé alul értékelt csapat, ha nincs a YouTube, valószínűleg én sem találtam volna rájuk... :/ Azt pedig nagyon bánnám - mert lehet ugyan mondani rájuk, hogy a bevált séma szerint zenélnek, és semmi olyat nem hoznak, amit korábban valamelyik nagy név ne tett volna már le az asztalra; de én akkor is marhára élveztem velük ezt a 45 percet. :)

Megjelent: 2016.02.19.

Tagok:

Jon Harvey (szólóének, basszusgitár)
Jeremy Widerman (gitár)
Brandon Bliss (billentyűk)
Steve Kiely (dobok)

Tracklist:

01. Why Are You Not Rocking?
02. Don't Tell Me How to Live
03. She's a Witch
04. For The People
05. Black Forest
06. Another Man's Shoes
07. Things Get Better
08. The Enforcer
09. The Flame
10. New Soul
11. Enjoy The Time

Nem is tudom, hol kezdjem... Ha engem kérdeztek, ez az album így egészében nagyon egyben van, majdnem mindegyik dalból tudnék kedvenc momentumot kiemelni. Már rögtön az első track megadja a lemez alaphangulatát (és -stílusát), megy a zúzós gitárriff, a dobok szakszerű püfölése, engem igazából már akkor is lázba hoznának ezekkel, ha Jon meg sem szólalna az egész dalban. :D Jár a lábam az ütemre, és ha eddig kicsit is fáradt voltam, tutira úgy felpörget, mintha három feketekávét vágtam volna be egymás után (a hatást leginkább ahhoz tudnám hasonlítani, mint mikor a Green Dayt hallgatom :D).
A lemezre másodikként felkerült Don't Tell Me How to Live volt a legelső dal, amit hallottam tőlük, és kb. első hallásra szerelem volt. Tökéletesen megkomponált alap, amire tényleg nem tudok jobb szót, mint azt, hogy "dögös" (mármint úgy jó értelemben véve :D), hozzá Jon hangja, ami szintén annyira erős, és annyira belesimul ebbe az egész stílusba és hangulatba, hogy ha végtelenítve játszanák a fülembe nonstop, akkor se unnám meg soha, ez hótziher. :)
Talán az egyetlen szám a lemezről, amit ha meghallok, inkább továbbléptetem a korongot, az a For The People. Szerintem a súlyosabb, komorabb hangzásvilág sokkal jobban áll nekik, mint ez (aztán persze biztos van, akinek meg épp ez tetszik az egész albumról a leginkább, de hát istenem, van ilyen...). A Black Forest meg ennek épp az ellenpólusa, tényleg kicsit Led Zeppelin-es, stoneres a témázgatás, mindenesetre baromi izgalmas, egyik kedvencem lett erről a lemezről.
A The Enforcer-t a "kórus" beemelése teszi különlegessé, plusz a szokásos zúzás + feszített tempó mellett megvan a kellő dallamossága is - jó kis szám ez is. :)
A The Flame ismét egy súlyosabb, stoner-ízű szerzemény, szintén nagyon tetszetős - a dalt végigkísérő basszer/gitár-téma teljesen feldobja az egészet. :)
Szigorúan a legjobbakra hivatkozva végül (mint a fenti mellékelt ábra is mutatja :D) nem sok dal maradt kijelöletlenül... :D Ez van, engem ez most nagyon megtalált, és szívből tudom ajánlani mindenkinek, akihez közel áll a southern rock vagy épp az stoner rock (ha pedig mondjuk a Lynyrd Skynyrd zenéjét csíped, akkor nagy a gyanúm, hogy ezt is fogod... :) ).

 Monster Truck - Don't Tell Me How To Live

 

 Megjelent klippes dalok:

10/9

Címkék: hard rock blues rock 2016 9* stoner rock southern rock [kanadai] ¤Mascot Label Group¤ |blog 2017| #Monster Truck#

Szólj hozzá!

Sixx:A.M. - Prayers for the Damned (2016)

**Valcsa** 2017.09.05. 21:51

sixx_a_m_prayers_for_the_damned_2016.jpgNem most kezdtem már hallgatni ezt a lemezt - kisebb-nagyobb megszakításokkal már gyakorlatilag a megjelenése óta terítéken van nálam, szóval most már ideje lesz sorra kerítenem a blogomon ezt is. :)
A lemez érdekessége, hogy egy kétrészes album első korongjáról van szó.
A 2014-es "Modern Vintage" albumuk után nem is volt kérdéses, hogy erre is benevezek - és azt már elöljáróban le is szögezem, hogy aki szereti a dallamos, ugyanakkor kellőképpen karcos és húzós hard rock muzsikát, annak mindenképpen kötelező darab ez az album. :)
Miután 2015-ben DJ Ashba "felmondott" a Guns N Roses-nál, és a Mötley Crüe is végérvényesen feloszlott (ahol ugyebár Nikki Sixx volt a basszusgitáros - és nem mellesleg az egyik oszlopos tag, a zenekar motorja is), így DJ és Sixx az új Sixx:A.M. lemez készültekor már kizárólag erre a korongra fókuszálhatott, ami végül 9 hónap alatt el is készült. Sixx bevallása alapján, őrült nagy munka volt vele, főleg, hogy pár hónap eltéréssel került kiadásra a 2 lemez, sőt rebesgették, hogy a 2017-es év végére szintén albumot terveznek kiadni, kíváncsian várom, ebből végül lesz-e valami. :) Mellesleg esetükben (legalábbis eme lemez alapján) a mennyiség nem ment a minőség rovására - bár még azért megvárom ezekkel a kijelentésekkel a "Prayers for the Blessed" albumukat. :) Mindenesetre ez eddig egész jó.

Megjelent: 2016.04.29

Tagok:

James Michael (szólóének, billentyűk)
Nikki Sixx (basszusgitár, háttérvokál)
DJ Ashba (szólógitár, háttérvokál)

Közreműködők:

Dustin Steinke (dobok)
Melissa Harding (háttérvokál)
Amber Vanbuskirk (háttérvokál)

Tracklist:

01. Rise
02. You Have Come to the Right Place
03. I'm Sick
04. Prayers for the Damned
05. Better Man
06. Can't Stop
07. When We Were Gods
08. Belly of the Beast
09. Everything Went to Hell
10. The Last Time (My Heart Will Hit the Ground)
11. Rise of the Melancholy Empire

Próbáltam ténylegesen a leginkább tetsző számokra szorítkozni, de egyébként szinte kivétel nélkül mindegyik daluk refrén-része megfogott. :) Most csak azokat jelöltem ki, amik "must have" darabok a lemezről.
Az abszolút kedvenceim pedig leginkább a címadó dal: iszonyat dallamos, nagyon szerethető kis muzsika. A Better Man szintén, hangulatban pedig tökéletes folytatása az előbbinek. A Can't Stop tőlük talán enyhén szokatlan, de ez a kicsit Skillet-es dallam, ami végigkíséri a dalt, valamint a skandálás a bridge-ben/refrénben - totális telitalálat. :) Azt pedig szinte borítékolni tudnám, hogy még jó darabig nem fogom elfelejteni a When We Were Gods-ot sem: a verse még melankolikus, talán kissé giccsesen teátrális is, aztán a refrénben belecsapnak a lecsóba, és James Michael kis híján leordítja a fejünket a helyéről...
Hamarosan jövök a lemezduó második felvonásával is. :)
Ez mindenesetre most jól esett. ^^

Sixx:A.M. - Prayers For The Damned 

 

 10/8

Címkék: hard rock 2016 8* alternativ metal #Sixx:A.M.# [amerikai] ¤Eleven Seven Music¤ |blog 2017|

Szólj hozzá!

/ 7 - A kritikus 7. év /

**Valcsa** 2017.08.15. 22:17

Mint ahogy a párkapcsolatokban és házasságokban is szokták emlegetni: a 7. év a vízválasztó, sokszor tényleg ez az év hozza el a kapcsolat végét, vagy a legnehezebb akadályt, amin aztán sokan elbuknak.
Kicsit most én is így vagyok a blogommal. Bizonyára feltűnt nektek is, hogy idén nagyon kevés albumról blogoltam, inkább face-en vagyok aktívabb, összeállítok és megosztok egy-egy új klipes listát, vagy friss album-megjelenést. De igazából ennyi, az ajánlókkal nem igazán haladok. Ezeknek a megírása eddig is elég sokat elvett a napjaimból. Nem túlzok: akármennyire rövidnek és összecsapottnak tűnt egy-egy bejegyzés, bizony volt, hogy több óra hosszát töltöttem a lemez dalainak újra és újrahallgatásával, az ajánlóm megírásával - és még a legegyszerűbbek sem íródtak meg cirka másfél órán belül... No, idén fordult velem a világom egy jó 180 fokost, és már sajnos egyre kevésbé tudok erre megfelelő mennyiségű időt szakítani.
De ez még azért nem a búcsú. :) 
Ahogyan ezalatt a 7 év alatt is tettem, idén is arra fogok törekedni, hogy ne csak hallgassam a zenét, de "hirdessem is az igét", és minél több szuper albumot tudjak a figyelmetekbe ajánlani. :) Valószínűleg eztán inkább rövid kis szösszenet-bejegyzéseket fogok írni ajánló gyanánt, de igyekszem a lényeget belevenni, hogy továbbra is nagyjából - legalább megpróbáljunk - lépést tartani a rock/metálzenei színtérrel, azon belül is (lévén ez egy személyes blog) az engem leginkább foglalkoztató szeletkéjével.

Most pedig (mint ahogy az már minden évben szokásommá vált) jöjjön egy kis motorháztető alóli adat-csemege. :)

 • 77 382 oldalletöltésnél tart a blog (ennyiszer kattintottatok a blogra, vagy valamelyik bejegyzésre)
 • 346 albumról blogoltam eddig
 • 6 év alatt 48 olyan lemezt találtam, ami kedvencem lett, és tízesre értékeltem itt a blogon
 • akikről legtöbbször blogoltam: Kowalsky meg a Vega (9 ajánló - ebből az egyik a Kowa+Fanka album), Tankcsapda (9 ajánló), Kárpátia (9 ajánló), Depresszió (8 ajánló), Nightwish (8 ajánló), Dalriada (7 ajánló)
 • jelenleg 150 követője van a blognak a facebook-on , 12-en pedig itt a blog.hu-n iratkoztak fel

 

Bejegyzések, amikre legtöbbet kattintottatok:


Mondanám, hogy mára ennyi voltam, de ez nem lenne teljesen igaz, mert még facebook-on ma találkozunk: elkészült ugyanis a 26. Weekly lista, 10 új és 2 régebbi videoklippel, nézzetek be oda is. ;) 

alairas.jpg

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)

**Valcsa** 2017.06.08. 21:36

 metallica_hardwired_to_self-destruct_2016.jpegMint észrevettétek, az utóbbi időben elég rendesen hanyagoltam a blogot is, és a facebook oldalunkat is (örömmel konstatáltam, hogy ennek ellenére facebook-on az elmúlt hetek alatt már 150-en lettünk - ennyien verődtünk össze a rock/metálszeretet jegyében, amit a blogom is képvisel, már majdnem pontosan 7 éve. :) ). Az életem eléggé felpörgött mostanság, időközben menyasszony lettem. :) Emellett kezdem egyre jobban belakni az új munkahelyemet, kicsit hihetetlen, hogy már fél éve dolgozok ott. Szóval most minden szupi. :) 
Persze mindettől eltekintve, a zene továbbra is jelen van az életemben (maximum nem tudok már annyi időt szentelni a blogra, mint eddig). Az egyik album, amit mostanság hallgattam, elégszer ahhoz, hogy írjak róla, az a Metallica várva várt új albuma. :)
Rajongónak sosem tartottam magam, és nem is állítom a zenekarról, hogy minden számuk istenkirály. Számomra ez az album is nagyon vegyes lett: vannak rajta olyan dalok, amiket nagyon szeretek, és persze olyanok is, amik nem mozgattak meg bennem semmit. 
A lemez tavaly év végén jelent meg (8 évvel az előző lemezük kiadása után), a zenekar nagylemezeinek sorában tizedikként - és mindent összevetve azt azért elmondhatjuk, hogy méltó folytatása a Metallica diszkográfiájának. :)

Megjelent: 2016.11.18.

Tagok:

James Hetfield (ének, ritmusgitár)
Kirk Hammett (szólógitár)
Robert Trujillo (basszus, háttérvokál)
Lars Ulrich (dobok)

Tracklist:

Disc One:
01. Hardwired
02. Atlas, Rise!
03. Now That We're Dead
04. Moth into Flame
05. Dream No More
06. Halo on Fire

Disc Two:
01. Confusion
02. ManUNkind
03. Here Comes Revenge
04. Am I Savage?
05. Murder One
06. Spit Out the Bone

Disc Three: (Deluxe Edition)
01. Lords of Summer
02. Ronnie Rising Medley (medley of Rainbow covers)
03. When a Blind Man Cries (Deep Purple cover)
04. Remember Tomorrow (Iron Maiden cover)
05. Helpless (Diamond Head cover, live)
06. Hit the Lights (live)
07. The Four Horsemen (live)
08. Ride the Lightning (live)
09. Fade to Black (live)
10. Jump in the Fire (live)
11. For Whom the Bell Tolls (live)
12. Creeping Death (live)
13. Metal Militia (live)
14. Hardwired (live)

Sok mindent lehet mondani az új Metallica-anyagra, csak azt nem, hogy unalmas lenne - bár az esély meglett volna rá, ugyanis nem siették el, közel 80 perces lett az album (ha a 3. lemezt is hozzászámítjuk, ami a Deluxe kiadás részeként jelent meg, bonus cover-dalokat és live-okat tartalmaz - ezt is bemásoltam, de ezen szándékosan nem jelölgettem, elvégre az új dalok a lényegesek most :) ). 12 új dalt rögzítettek, amit végül dupla cd-n adtak ki. Ami azt illeti, nekem nem lehet okom panaszra, ugyanis erről az albumról is lett néhány kedvenc dalom. :) 
Például az első korong szinte teljes egészében. :))
Úgy konkrétabban: egyik a "Now That We're Dead", amiben úgy igazán az ütemét és a hangszeres játékát szeretem. Ez biztosan sokáig fog még nálam pörögni, ahogyan a "Halo on Fire" is. Erről a legnagyobb nyugalommal kijelenthetem, hogy az egyik legsikerültebb Metallica-dalnak tartom, egyszerűen minden a helyén van benne, imádom a dallamát, a zenei alapot - úgy ahogy van. Trujillo gitárjátéka pedig csak hab a tortán, az első refrén után 2:10 környékén (ezzel a kis latinos beütésével konkrétan a Dirty Dancing 2. része jutott eszembe. :D Mondjuk ez nem hátrány, mert annak a filmnek speciel nagyon bírom a zenéit, pl. Santanát, rögtön a film elején. :)) )
A "Moth Into Flame" eleinte még nem is igazán jött be, aztán minél többször hallottam, annál jobban elkezdett tetszeni (na igen, ez is olyan dal, aminek időt kellett hagynom, hogy "hatni kezdjen" :) ). Lars Ulrich dobos nyilatkozott a dal kapcsán egy olyat, hogy ez a daluk igazából a hírnév átkáról szól, bár ez valójában rájuk annyira nem is érvényes: ők mindig igyekeztek magukat a "celebbé válástól" megóvni, nem övezték pletykák a zenekart vagy a tagokat, nem voltak a botrányaikkal tele a bulvárlapok (és ő maga a közösségi oldalakat sem hajlandó használni, olyannyira igyekszik óvni a magánéletét). Még azt is hozzátette, hogy a dalt (többek között) Amy Winehouse élete és halála is inspirálta.
[Az egyébként nagyon fura, hogy Ulrich ugyanebben a Hammerworld-ös interjúban azt nyilatkozta, hogy szerinte a Metallica még mindig egy nagyon perifériára szorult zenekar, és ha a világ legnagyobb mainstream bandáit kezdik sorolni, a Metallica neve itt is ritkán tűnik fel. Szerintem ez nem feltétlenül van így, ők eléggé kikerülhetetlen zenekarrá nőtték már ki magukat, legalábbis pl. itthon mindenképpen. :) De megkockáztatom, világszerte, ha bárhol megemlíti valaki ezt a nevet, csak nagyon kevesen mondanák azt, hogy nem tudják, miről/kikről van szó. És ez azért nem kis teljesítmény, főleg metal berkekben.]
A második cd-ről a legnagyobb kedvencem a "Spit Out the Bone", hihetetlenül pörgős, élvezem minden másodpercét. :) Ezen kívül különösen szerettem a Confusion-t, és a Here Comes Revenge-et is - a többi viszont már csak amolyan "elhallgatós", különösebben nem fogott meg egyik sem, de elvagyok velük.

Nem is volt kérdéses, hogy a bejegyzésem végén melyik dalt fogom kiemelni. :) Nekem ez lett a nagy kedvenc a korongról - ezt követi a Spit Out the Bone, majd a Now That We're Dead. 
Azt hiszem, ezek után már mondanom sem kell, hogy nekem nagyon megérte időt szánni erre a lemezre. Tegyetek vele ti is egy próbát, ha eddig még nem... :)

Metallica - Halo On Fire

 

A Metallica nagy újítása az is, hogy ezúttal a stúdiólemez mindegyik dalához készítettek ilyen-olyan videoklipet is (plusz az egyik bónusztrack-hez is).

 Megjelent klippes dalok:

10/8,5

Címkék: heavy metal thrash metal 2016 8.5* [kaliforniai] [amerikai] |blog 2017| #Metallica# ¤Blackened¤

1 komment

The Letter Black - Rebuild (2013)

**Valcsa** 2017.03.11. 19:30

the_letter_black_rebuild_2013_www_zenefuleimnek_blog_hu.jpgEz most tényleg csak egy villám-poszt lesz, amolyan "ezt is hallgattam, megvolt, továbbléphetünk" típusú (szerintem mostanság gyakran lesz majd ilyen is, mert nem mindig tudok sokat írni egy-egy lemezről, pláne ha nem is gyakorol rám túl nagy hatást...).
Amúgy erre a bejegyzésre is készülök már jó ideje, nem mostani szerzemény ez a lemez, és nem is most kezdtem már hallgatni. Úgyhogy most pár mondatot írnék is róla.
Azok számára, akik követik a blogot, a The Letter Black nem számít már újdonságnak: a 2010-es "Hanging On By a Thread" lemezükről kb. 2 éve már írtam, az az albumuk eléggé be is talált nálam. Nos, hát ez a "Rebuild"-ről már nem mondható el... :/
Igazából a lényeg ugyanaz: a zenéjükkel egyszerre pakolják elénk a modern, alter és klasszikus hard rock elemeket, ugyanakkor a scream-elős metal hatások is érvényesülnek (meglepően sok helyen a dalokban, pl. a Devil on Your Back-ben, ahol az énekesnő, Sarah Anthony elég jól nyomja...o.O). Már-már kötelező jelleggel akad rajta néhány ballada is (pl. Found, Outside Looking In) és egy punk-rock-metal fúzió is, az előbb említett Devil on Your Back.
Ez az album már az új dobosukkal, Justin Brown-nal készült el (korábbi dobosuk Mat Slagle volt).
Összességében egyszeri unaloműzésnek még elmegy, ha nincs jobb dolga az embernek, de egészen biztosan nem fogom többé előszedni ezt a lemezt. Számomra ez fájdalmasan sablonos és többszöri hallgatás után már kifejezetten unalmas is volt... Ezen sajnos Sarah scream-betétjei sem tudtak már túl sokat javítani... Kevesebb alter hangzás, fogósabb dallamok és riffek, több egyediség. Nekem ez hiányzott. :/

Megjelent: 2013.11.11.

Tagok:

Sarah Anthony (ének)
Mark Anthony (ének, gitár)
Matt Beal (basszusgitár)
Justin Brown (dob)

Tracklist:

01. Sick Charade
02. Break Out
03. Pain Killer
04. Found
05. Up From the Ashes (Burn Halo cover)
06. Outside Looking In
07. Rebuild
08. Smothering Walls
09. Shattered
10. Devil On Your Back
11. Branded
12. The Only One

Ez esetben azért volt nehéz dönteni a "legjobb dalról", mert eleve kevés olyan dal került a lemezre, amit egyáltalán jónak tartanék... :/ Hát, most ezt választottam...

The Letter Black - Branded

 

Megjelent klippes dalok:

 

10/5

Címkék: rock hard rock 5* keresztény rock 2013 alternativ rock alternativ metal #The Letter Black# [amerikai] |blog 2017| ¤Tooth & Nail¤

Szólj hozzá!