HTML

Kövesd a blogot Facebook-on is!

Zene füleimnek...

A blogon szereplő bejegyzések NEM KRITIKÁK! Úgy gondolom, a kritikákat hozzáértő emberek írják, én pedig nem vagyok kritikus, és ez a blog sem egy kritikai blog! Ez egy naplószerű blog, személyes gondolatokkal, történésekkel... Ha nem tetszik, amiket írtam, csak úgy, saját szórakoztatásra, akkor keressetek olyat, ami tetszik, és ne álljatok le szitkozódni, sértegetni, trollkodni. Köszöntem... Akik viszont a zenék miatt jöttek, és nem piszkálódni, azoknak üdv itt, és jó böngészést, zenehallgatást. =) ---------------------------------------------------------------------------------------------------Kedvenc vagy épp "nemkedvenc" albumaim gyűjtőhelye - egyszóval minden, amit valamikor, valahol hallottam, és amiről majd viszonylag röviden, nem túlragozva, kertelés nélkül majd jól megmondom a magamét. Ne lepődjetek meg egy-egy albumon, hogy mit keres itt: utálok úgy leszólni egy bandát, hogy nem is ismerem a zenéjüket... Ennek nem vagyok híve... Egyébként - mint ahogy hamarosan ki is fog derülni, ha tovább böngészel - leginkább a rock, metál műfajban, valamint ezek alműfajaiban kalandozom majd (néha lehetséges, hogy becsúszik 1-1 olyan lemez, aminek nem sok köze van ezekhez a műfajokhoz, de ha tetszik, akkor mindenképpen fogok ilyenekről is blogolni) A bejegyzésekben pirossal kiemelt trackekre felhívom figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszenek. Hátha másnak is. Minden albumot pontozok 1-10es skálán, kiemelve az általam legjobbnak vélt dalt. Jobb oldalt különböző szempontok szerint böngészhettek is a bejegyzések között, valamint összegyűjtöttem néhány hasznos és érdekes linket is, ezeket is érdemes meglesni. :) Nem vagyok szakértő, se újságíró. Ezek kizárólag csak egy zenebolond firkálmányai az általa hallgatott/hallott albumokról - szigorúan szubjektíven. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ha letöltés miatt tévedtél be, akkor csalódni fogsz: itt nincsenek letölthető albumok, és nem is lesznek. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Az előadókkal illetve a megjelenésekkel kapcsolatos háttérinformációk forrása az előadók hivatalos oldalai, valamint a magyar és angol nyelvű wikipédiás oldalak. --------------------------------------------------------------------------------------- A blogot indítottam: 2010.07.27.

Heti toplistáim, új dalokkal:

(katt a képre)

weekly_top.jpg

Online látogatók száma:

Véleményezett albumok

Előadó, kiadó, év, nemzetiség, műfaj, értékelés

Címkefelhő

Kommentek

  • Slepy: Nekem is a Halo On Fire a kedvencem erről az albumról. :) (2017.06.09. 20:55) Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: No igen, lassan már sajnos erről lesz híres a Nightwish, hogy minden énekesnőjüknek ilyen látványos módon kötnek útilaput a lábára... :/ Floor helyében én ezek után már nem lennék... (2016.11.23. 17:26) Nightwish - Once (2004)
  • Spectroli: Most nem értek egyet veled. A TNotB a kemény zene, egyik legnagyobb mesterműve. (2016.11.23. 17:10) Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)
  • Jurancsik Eszter: @**Valcsa**: Felhagytak, amikor Anette-t kivágták a csapatból (véleményem szerint ugyanolyan gusztustalan módon, mint Tarját, csak kisebb hajcihővel...). Anette szólómezén bebizonyította, hogy tehet... (2016.11.23. 17:10) Nightwish - Once (2004)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: Ez teljes mértékben így van. Kettejük hangja nagyon különböző, ezért sem értettem, miért kell erőltetni, hogy Anette régi Nightwish dalokat énekeljen... :/ Valljuk be, Tarja azért... (2016.11.22. 10:33) Nightwish - Once (2004)
  • Jurancsik Eszter: Sajnos annak idején Tuomas agyszüleménye volt, hogy Anette énekeljen Tarjás dalokat is. A gáz csak annyi, hogy Tarja operaénekesnő, Anette pedig más képzettséggel rendelkezik. Szép hangszíne van, és... (2016.11.22. 10:28) Nightwish - Once (2004)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: A Lost In Forever hatalmasat szól. Nálam első hallásra átjött. :-) (2016.11.14. 20:51) Beyond The Black - Lost In Forever (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Mindenképpen. :) (2016.10.21. 14:34) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: @**Valcsa**: Pedig a Rudán-korszakuk a legjobb. :) Ajánlom figyelmedbe ízlelgesd azt is. Megéri ráfordítani az időt, és majd rájössz hogy eddig mit hagytál ki. De még nem késő. :) (2016.10.21. 14:32) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Reméltem, hogy a "Hol van a szó"-t nem fogod kihagyni a linkelésből. :) A Rudán-korszakból ezt az egy dalukat ismerem, de ezt szeretem is. :) (2016.10.21. 00:14) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Utolsó 20

Eluveitie - Helvetios (2012)

**Valcsa** 2012.10.10. 21:23

eluveitie helvetios 2012.jpgFáradok. Úgy mindenféle értelemben. Van mostanában egy csomó gondom, és csak hab a tortán, hogy (főleg emiatt a blogom miatt is) mindig csak a sz@rt kapom... Mert egyesek egyszerűen nem képesek felfogni, hogy ez egy afféle személyes blog, hisz ha kritikai blog lenne, akkor csak a száraz tényekre szorítkoznék és a kőkemény szakmai kritikámra (amilyenem nekem nincs is, hisz nem vagyok szakértő...), és semmilyen személyes vonatkozást nem csempésznék bele... És őszintén: már kicsit kezd elegem lenni. Mert olyan világot élünk, hogy egy blogot se lehet anélkül vezetni, hogy ne "gyökéreznék" le az embert, vagy ne anyáznának... Nem kell egyetérteni velem, csak ha nem tetszik, egyszerűen tűnj el innen, mindketten jobban járunk... -.- Ha meg véleményt írsz a bejegyzésemhez, úgy gondolom, kulturált módon is meg lehet tenni, sértegetés nélkül...
Míg csak egy csöppnyi erőm/időm is van erre, folytatni fogom a blog vezetését, úgyhogy rossz hír, hogy a kötekedős, rosszmájú ide tévedők nem érnek célt a piszkálódásukkal. A blog marad, eszem ágában sincs törölni, vagy abbahagyni a posztolást. Túl sok időt és munkát öltem bele ezalatt a több mint 2 év alatt...

Úgyhogy jöjjön a következő album, ami már a megjelenés óta terítéken van nálam. :) Az Eluveitie-val szemben kicsit elfogult vagyok: akármit csináljanak, én maximálisan vevő vagyok rá. =) Igaz, nálam még mindig a "Slania" album viszi a prímet (második helyen pedig az "Everything remains as it never was" áll), viszont ezen az új korongon sincsenek ám rossz dalok, sőt ellenkezőleg: több kedvenc is van - de erről majd később. :)
A "Helvetios" - a banda ötödik stúdiólemeze - egyben koncepcióalbum is (az Eluveitie történetében az első), tehát a dalok szövegileg egyetlen kerek egész történetet alkotnak. A lemez dalaiban a gall háború kerül megéneklésre, mégpedig a mai Svájc egykori kelta lakói, az ókori helvétek szemszögéből.
Ami zavar, az az, hogy a dalok zöme zeneileg legalábbis nagyon 1 kaptafára készült... :/ Hiányzik a népi hangszerek hangsúlyosabb kiemelése is. Az Eluveitie-nak eddig ez volt az egyik ütőkártyája, hogy képesek voltak hangulatos, szinte csupán népi hangszerekkel készült dalokat is készíteni. Nos, erre a lemezre csak 2 ilyen típusú felvétel került fel (a "Hope" és az "Epilogue"), ebből az egyik a lemez lezárására szolgál (és a kettő közül leginkább ezt szerettem meg). A másik észrevételem pedig, hogy mintha kicsit kevés lenne a női énekkel készített dal is az albumon... Én nagyon szeretem Anna Murphy hangját, aki egyébként hangszeren is játszik, méghozzá tekerőlanton, viszont leginkább vokálosként szeretném hallani még többet. :) Borzasztóan keveslem, hogy a lemezre a 17 trackből csak kettő olyan dal került fel, ahol Anna énekesnőként remekelhet ("A Rose for Epona", "Alesia"), a többi alkalommal csak háttérvokálosként van jelen.

Tracklist:

01. Prologue
02. Helvetios
03. Luxtos
04. Home
05. Santonian Shores
06. Scorched Earth
07. Meet the Enemy
08. Neverland
09. A Rose for Epona
10. Havoc
11. The Uprising
12. Hope
13. The Siege
14. Alesia
15. Tullianum
16. Uxellodunon
17. Epilogue

Nagyon reménykedem benne, hogy rájönnek majd ők is egy idő után, hogy Annának ennél több szerepet kellene kiosztani: hisz számtalan olyan death, pagan, folk, viking stb. banda van, ahol a hörgésre alapoznak és a férfi énekre, én pedig pl. külföldi, énekesnővel rendelkező folk bandát nem is nagyon ismerek... Ebben -is- tudnának mások lenni, és mégsem használják ezt ki... sajnos....
Persze, akadnak olyanok, akik már anno, mikor előfutárként megjelent az albumról a "A Rose for Epona", máris fújolni kezdtek, és követelték vissza Chrigelt mint központi vokálost (hisz a dalok zömében ő énekel/hörög), engem viszont már akkor is elvarázsolt ez a dal. Egyszerűen imádom mai napig. Emellett nagyon nagy kedvenc az "Alesia" és a "Luxtos" is (ezeknek a meghallgatása is kötelező ám! :) ), de örök favoritom a lemezről mégiscsak ez (már ahogy a dal kezdődik, az is annyira gyönyörű... *-* és minden alkalommal, mikor tehetem Annával együtt énekelem az egészet :D). Talán hörgésből még tényleg elkelt volna egy leheletnyi a dalban, de számomra így is mestermunka.

Eluveitie - A Rose for Epona

Osztályzat: 10/9

Címkék: 2012 death metal folk metal celtic metal 9* |blog 2012| #Eluveitie#

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zenefuleimnek.blog.hu/api/trackback/id/tr574831335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

**Valcsa** · http://zenefuleimnek.blog.hu 2014.05.16. 01:12:54

Tovább is van, mondjam még? Naná, hogy mondom! :) Az Eluveitie is készül már az új lemezével, ami az Origins nevet fogja viselni, és ha minden jól megy, augusztus elsején kerül forgalomba. Túl sokat még nem tudunk róla (én mindenesetre így is maximálisan és teljes izgalommal várom, és számolom a napokat addig :D), a frontember Chrigel által készített borító azonban már megtekinthető, plusz még néhány infó a készülő albumról:
hammerworld.hu/2014/05/14/eluveitie-augusztus-elsejen-jon-ki-az-origins-album/

**Valcsa** · http://zenefuleimnek.blog.hu 2014.06.15. 11:43:25

Cirka két hónappal a megjelenés előtt kaptunk egy kis ízelítőt, méghozzá a "King" c. daluk formájában:
www.youtube.com/watch?v=jgq0ywQsFc4
Nálam maximális libabőr, a zenei alapba szokás szerint most is beleszerelmesedtem, viszont Annát hiányoltam belőle, legalább pár sor erejéig... :( (Remélem, azért a lemezen ő is szóhoz jut majd.)
süti beállítások módosítása