HTML

Kövesd a blogot Facebook-on is!

Zene füleimnek...

A blogon szereplő bejegyzések NEM KRITIKÁK! Úgy gondolom, a kritikákat hozzáértő emberek írják, én pedig nem vagyok kritikus, és ez a blog sem egy kritikai blog! Ez egy naplószerű blog, személyes gondolatokkal, történésekkel... Ha nem tetszik, amiket írtam, csak úgy, saját szórakoztatásra, akkor keressetek olyat, ami tetszik, és ne álljatok le szitkozódni, sértegetni, trollkodni. Köszöntem... Akik viszont a zenék miatt jöttek, és nem piszkálódni, azoknak üdv itt, és jó böngészést, zenehallgatást. =) ---------------------------------------------------------------------------------------------------Kedvenc vagy épp "nemkedvenc" albumaim gyűjtőhelye - egyszóval minden, amit valamikor, valahol hallottam, és amiről majd viszonylag röviden, nem túlragozva, kertelés nélkül majd jól megmondom a magamét. Ne lepődjetek meg egy-egy albumon, hogy mit keres itt: utálok úgy leszólni egy bandát, hogy nem is ismerem a zenéjüket... Ennek nem vagyok híve... Egyébként - mint ahogy hamarosan ki is fog derülni, ha tovább böngészel - leginkább a rock, metál műfajban, valamint ezek alműfajaiban kalandozom majd (néha lehetséges, hogy becsúszik 1-1 olyan lemez, aminek nem sok köze van ezekhez a műfajokhoz, de ha tetszik, akkor mindenképpen fogok ilyenekről is blogolni) A bejegyzésekben pirossal kiemelt trackekre felhívom figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszenek. Hátha másnak is. Minden albumot pontozok 1-10es skálán, kiemelve az általam legjobbnak vélt dalt. Jobb oldalt különböző szempontok szerint böngészhettek is a bejegyzések között, valamint összegyűjtöttem néhány hasznos és érdekes linket is, ezeket is érdemes meglesni. :) Nem vagyok szakértő, se újságíró. Ezek kizárólag csak egy zenebolond firkálmányai az általa hallgatott/hallott albumokról - szigorúan szubjektíven. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ha letöltés miatt tévedtél be, akkor csalódni fogsz: itt nincsenek letölthető albumok, és nem is lesznek. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Az előadókkal illetve a megjelenésekkel kapcsolatos háttérinformációk forrása az előadók hivatalos oldalai, valamint a magyar és angol nyelvű wikipédiás oldalak. --------------------------------------------------------------------------------------- A blogot indítottam: 2010.07.27.

Heti toplistáim, új dalokkal:

(katt a képre)

weekly_top.jpg

Online látogatók száma:

Véleményezett albumok

Előadó, kiadó, év, nemzetiség, műfaj, értékelés

Címkefelhő

Kommentek

  • Slepy: Nekem is a Halo On Fire a kedvencem erről az albumról. :) (2017.06.09. 20:55) Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: No igen, lassan már sajnos erről lesz híres a Nightwish, hogy minden énekesnőjüknek ilyen látványos módon kötnek útilaput a lábára... :/ Floor helyében én ezek után már nem lennék... (2016.11.23. 17:26) Nightwish - Once (2004)
  • Spectroli: Most nem értek egyet veled. A TNotB a kemény zene, egyik legnagyobb mesterműve. (2016.11.23. 17:10) Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)
  • Jurancsik Eszter: @**Valcsa**: Felhagytak, amikor Anette-t kivágták a csapatból (véleményem szerint ugyanolyan gusztustalan módon, mint Tarját, csak kisebb hajcihővel...). Anette szólómezén bebizonyította, hogy tehet... (2016.11.23. 17:10) Nightwish - Once (2004)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: Ez teljes mértékben így van. Kettejük hangja nagyon különböző, ezért sem értettem, miért kell erőltetni, hogy Anette régi Nightwish dalokat énekeljen... :/ Valljuk be, Tarja azért... (2016.11.22. 10:33) Nightwish - Once (2004)
  • Jurancsik Eszter: Sajnos annak idején Tuomas agyszüleménye volt, hogy Anette énekeljen Tarjás dalokat is. A gáz csak annyi, hogy Tarja operaénekesnő, Anette pedig más képzettséggel rendelkezik. Szép hangszíne van, és... (2016.11.22. 10:28) Nightwish - Once (2004)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: A Lost In Forever hatalmasat szól. Nálam első hallásra átjött. :-) (2016.11.14. 20:51) Beyond The Black - Lost In Forever (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Mindenképpen. :) (2016.10.21. 14:34) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: @**Valcsa**: Pedig a Rudán-korszakuk a legjobb. :) Ajánlom figyelmedbe ízlelgesd azt is. Megéri ráfordítani az időt, és majd rájössz hogy eddig mit hagytál ki. De még nem késő. :) (2016.10.21. 14:32) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Reméltem, hogy a "Hol van a szó"-t nem fogod kihagyni a linkelésből. :) A Rudán-korszakból ezt az egy dalukat ismerem, de ezt szeretem is. :) (2016.10.21. 00:14) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Utolsó 20

Halestorm - The Strange Case Of... (2012)

**Valcsa** 2013.10.10. 23:14

halestorm the strange case of (2012).jpgNehezen tudok gépelni, útban van a kötésem, de azért próbálkozok vele... Ja, mert hogy tegnap megcsípett egy méh a kezemen (és most borogatás van rákötve; már nem fáj, csak rohadtul viszket), még a fullánkját is bennem felejtette... Azért elég érdekes, hogy a tavaszt meg a nyarat átvészeltem, így ősszel meg besikerült... -.- Húzós volt kicsit, főleg, mert még sose csípett meg semmi ilyesmi, azt sem tudtam, hogy allergiás vagyok-e rá... de szerencsére úgy néz ki, nem vagyok. Huh.
Na de hogy visszakanyarodjunk: már egy ideje a Halestorm második nagylemeze volt terítéken nálam (a deluxe verziója), úgyhogy eljött az idő, hogy szóljak pár szót erről az albumról is.. :)
Talán még azok is hallottak erről az albumról, akik egyébként még nem hallgatták meg magát a lemezt, vagy úgy egyáltalán a Halestorm zenéjét, ugyanis a csapat az albumról megjelent első kislemez (és videó), a "Love Bites" révén nem kevesebb elismerésben részesült, mint hogy a Grammy díj "Legjobb hard rock/metál előadás" kategóriájának győztese lett idén év elején. Nem semmi... :)

Tracklist:

01. Love Bites (So Do I)
02. Mz. Hyde
03. I Miss the Misery
04. Freak like Me
05. Beautiful with You
06. In Your Room
07. Break In
08. Rock Show
09. Daughters of Darkness
10. You call Me a Bitch like it's a Bad Thing
11. American Boys
12. Here's to Us
13. Don't know how to Stop (Deluxe Edition bonus track)
14. Private Parts (ft. James Michael of Sixx:A.M.) (Deluxe Edition bonus track)
15. Hate it when You see Me Cry (Deluxe Edition bonus track)

További érdekesség, hogy a zenekar "Here's to Us" c. dalát a Glee-ben is felhasználták (tévés sorozat) - ott persze sokkal lágyabb lett az előadás, a Halestorm-énekesnő Lzzy előadásában meg bármelyik dal annyira átütővé válik, árad belőle az energia, fantasztikus dolog őt hallgatni. :) Ugyanakkor nem csak a saját számai állnak ám jól neki: a covereket is annyira magáévá tudja tenni, hogy az valami őrület: elég, ha meghallgatjuk a Lady Gaga-féle Bad Romance-feldolgozásukat, kirázott tőle a hideg. :D  (A japán album-verzión ezen kívül még további 4 dal feldolgozása hallható, érdemes rákeresni!)
A nagylemezről 4 dal megjelent külön EP-n is, "Hello, it's Mz. Hyde" címmel. Ez, a szóban forgó deluxe-album 3 bónuszt tartalmaz, valamint megjelent még egy, a többitől szintén csak eltérő verziója is az albumnak, ami csupán 1 "új" dalt tartalmaz (a "Here's to Us" vendégzenészekkel készített verzióját), ez viszont fontos és elhanyagolhatatlan abból a szempontból, hogy jó sok remek zenészt összeszedtek ebben a dalban: hallhatjuk benne gitározni Slasht, és énekelni Brent Smith-t (Shinedown), David Draiman-t (Disturbed), James Michael-t (Sixx:A.M.), Maria Brink-et (In This Moment), Tyler Connolly-t (Theory of a Deadman) és Myles Kennedy-t (Alter Bridge). Csak azt sajnálom, hogy nem osztották fel jobban a dalt, túl sokat énekel benne Lzzy és túl keveset a többiek... :/
Az albumon meglepően sok a lágyabb, lassúbb dal, sajnos ezeknek a zöme számomra olyan "tizenkettő egy tucat"... :/ Az előző lemezen pl. ott volt a "Familiar taste of Poison", az kellően függőséget okozott, és már kezdtem aggódni a dallistát végighallgatva, hogy ezen egyetlen líraibb dal sem lesz, amiért rajonghatok. Aztán végül mégis akadt egy olyan, ami nagyon megfogott, mégpedig a "Break In". Szerintem csodaszép. Lzzy ezt koncerteken Amy Lee-vel is előadta, és még milyen jól! *-* Nem tehetek róla, könnyekig hatódtam, mialatt hallgattam... Csodálatosan szól ennek a két zseniális énekesnőnek a hangja együtt is, olyan érzékletességben kísérik végig egymást a dalon, hogy... Hűű. Itt egy link a dalukhoz: https://www.youtube.com/watch?v=rcCmZLEV2-Q (de azért, ha Amy Lee szólózott volna kicsit benne, és nem csak háttérvokálozik, az lett volna az igazi... De így sem maradt el a hatás. Csak azt sajnálom, hogy a közönség végigvisítozta az előadást, engem szörnyen idegesített... -.- Oké, hogy koncert, de hogy van bárkinek is ahhoz mersze, hogy beleordítozzon ebbe a gyönyörű dalba? Én inkább tátott szájjal hallgattam volna...). Egyébként fura, hogy a szöveg alapján másra gondolna az ember, viszont állítólag Lzzy ezt a dalt úgy írta, mint egyfajta ódát a rajongóihoz, akik kapcsolatban állnak vele, és mindvégig támogatták őt és a csapatot - a kapcsolattartás a facebook, twitter stb. elterjedésével pláne könnyűvé vált manapság, és sokszor pl. a rajongóktól hallott sztorik ihletik meg őket egy-egy dalban is - mint ahogyan a "Rock Show" esetében is történt. Ez a dal egy rajongótól (Ali Blacksmith-től) érkezett levél alapján íródott, melyben a lány leírta, hogy egy Halestorm-koncert ösztönözte őt abban, hogy gitározni tanuljon, aztán saját zenekart alapítson - ebből is látszik, hogy egy-egy koncertélmény mennyire nagy hatással tud lenni az ember életére. A csapat jófejségből jelesre vizsgázott ezzel, hogy rajongójuknak egy teljes dalt szentelt, és az is csak fokozza a dolgot, hogy ráadásul meg is hívták Ali-t maguk közé koncertre, ahol a lány is együtt gitározhatott a csapattal a színpadon a "Rock Show" előadása közben.
Tovább menvén kedvenc lett még a "You call Me a Bitch, like it's a Bad Thing" is, bár tény, hogy már a címe is elég merész... :'D Mindenesetre úgy kompletten szeretem ezt a dalt. ^^ És még a "Mz. Hyde"-ot tudnám kiemelni - az első és a harmadik track nekem nem lett különösebben kedvenc, pedig ezekből pl. videót is készített a csapat... A bonusz-dalok közül pedig a James Michael-lel készült duett abszolút nyerő nálam: részben azért, mert engem ennek a pasinak a hangja mindig megbabonáz, valahányszor meghallom (nem lenne szerencsés, ha a közelemben lakna, mert állandóan bezombisodnék, mikor hozzám szólna... :'D tényleg, így hogy beszélek róla, igazán elérkezett már az idő egy Sixx:A.M. lemezajánlóhoz is...)
No de száz szónak is egy a vége: most már akármennyire is húzom-nyúzom, ideje lenne kiválasztani a kedvenc dalt. Szóval nálam a 2., 7., 8., 10. és 14. dal jöhetett számításban, mint az album legjobbja. Ezek közül tényleg bármelyik lehetne. De ha csak egy maradhat, akkor legyen ez:

Halestorm - Mz. Hyde

 

Mindent összevetve nálam valahogy nagyjából azonos szinten áll az előző lemezükkel, annak viszont nagyon örülök, hogy azóta kezdik őket komolyabban is elismerni. Tényleg tehetségesek, maximálisan megérdemlik a figyelmet.

Osztályzat: 10/9

Címkék: rock heavy metal 2012 hard rock 9* |blog 2013| #Halestorm#

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zenefuleimnek.blog.hu/api/trackback/id/tr495562445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása