HTML

Kövesd a blogot Facebook-on is!

Zene füleimnek...

A blogon szereplő bejegyzések NEM KRITIKÁK! Úgy gondolom, a kritikákat hozzáértő emberek írják, én pedig nem vagyok kritikus, és ez a blog sem egy kritikai blog! Ez egy naplószerű blog, személyes gondolatokkal, történésekkel... Ha nem tetszik, amiket írtam, csak úgy, saját szórakoztatásra, akkor keressetek olyat, ami tetszik, és ne álljatok le szitkozódni, sértegetni, trollkodni. Köszöntem... Akik viszont a zenék miatt jöttek, és nem piszkálódni, azoknak üdv itt, és jó böngészést, zenehallgatást. =) ---------------------------------------------------------------------------------------------------Kedvenc vagy épp "nemkedvenc" albumaim gyűjtőhelye - egyszóval minden, amit valamikor, valahol hallottam, és amiről majd viszonylag röviden, nem túlragozva, kertelés nélkül majd jól megmondom a magamét. Ne lepődjetek meg egy-egy albumon, hogy mit keres itt: utálok úgy leszólni egy bandát, hogy nem is ismerem a zenéjüket... Ennek nem vagyok híve... Egyébként - mint ahogy hamarosan ki is fog derülni, ha tovább böngészel - leginkább a rock, metál műfajban, valamint ezek alműfajaiban kalandozom majd (néha lehetséges, hogy becsúszik 1-1 olyan lemez, aminek nem sok köze van ezekhez a műfajokhoz, de ha tetszik, akkor mindenképpen fogok ilyenekről is blogolni) A bejegyzésekben pirossal kiemelt trackekre felhívom figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszenek. Hátha másnak is. Minden albumot pontozok 1-10es skálán, kiemelve az általam legjobbnak vélt dalt. Jobb oldalt különböző szempontok szerint böngészhettek is a bejegyzések között, valamint összegyűjtöttem néhány hasznos és érdekes linket is, ezeket is érdemes meglesni. :) Nem vagyok szakértő, se újságíró. Ezek kizárólag csak egy zenebolond firkálmányai az általa hallgatott/hallott albumokról - szigorúan szubjektíven. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ha letöltés miatt tévedtél be, akkor csalódni fogsz: itt nincsenek letölthető albumok, és nem is lesznek. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Az előadókkal illetve a megjelenésekkel kapcsolatos háttérinformációk forrása az előadók hivatalos oldalai, valamint a magyar és angol nyelvű wikipédiás oldalak. --------------------------------------------------------------------------------------- A blogot indítottam: 2010.07.27.

Heti toplistáim, új dalokkal:

(katt a képre)

weekly_top.jpg

Online látogatók száma:

Véleményezett albumok

Előadó, kiadó, év, nemzetiség, műfaj, értékelés

Címkefelhő

Kommentek

  • Slepy: Nekem is a Halo On Fire a kedvencem erről az albumról. :) (2017.06.09. 20:55) Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: No igen, lassan már sajnos erről lesz híres a Nightwish, hogy minden énekesnőjüknek ilyen látványos módon kötnek útilaput a lábára... :/ Floor helyében én ezek után már nem lennék... (2016.11.23. 17:26) Nightwish - Once (2004)
  • Spectroli: Most nem értek egyet veled. A TNotB a kemény zene, egyik legnagyobb mesterműve. (2016.11.23. 17:10) Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)
  • Jurancsik Eszter: @**Valcsa**: Felhagytak, amikor Anette-t kivágták a csapatból (véleményem szerint ugyanolyan gusztustalan módon, mint Tarját, csak kisebb hajcihővel...). Anette szólómezén bebizonyította, hogy tehet... (2016.11.23. 17:10) Nightwish - Once (2004)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: Ez teljes mértékben így van. Kettejük hangja nagyon különböző, ezért sem értettem, miért kell erőltetni, hogy Anette régi Nightwish dalokat énekeljen... :/ Valljuk be, Tarja azért... (2016.11.22. 10:33) Nightwish - Once (2004)
  • Jurancsik Eszter: Sajnos annak idején Tuomas agyszüleménye volt, hogy Anette énekeljen Tarjás dalokat is. A gáz csak annyi, hogy Tarja operaénekesnő, Anette pedig más képzettséggel rendelkezik. Szép hangszíne van, és... (2016.11.22. 10:28) Nightwish - Once (2004)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: A Lost In Forever hatalmasat szól. Nálam első hallásra átjött. :-) (2016.11.14. 20:51) Beyond The Black - Lost In Forever (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Mindenképpen. :) (2016.10.21. 14:34) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: @**Valcsa**: Pedig a Rudán-korszakuk a legjobb. :) Ajánlom figyelmedbe ízlelgesd azt is. Megéri ráfordítani az időt, és majd rájössz hogy eddig mit hagytál ki. De még nem késő. :) (2016.10.21. 14:32) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Reméltem, hogy a "Hol van a szó"-t nem fogod kihagyni a linkelésből. :) A Rudán-korszakból ezt az egy dalukat ismerem, de ezt szeretem is. :) (2016.10.21. 00:14) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Utolsó 20

Nightwish - Imaginaerum (2011)

**Valcsa** 2012.01.05. 15:19

No, egy pár napja átléptünk 2012-be, úgyhogy megragadom az alkalmat így a poszt elején, hogy minden látogatómnak jó zenékben és egészségben gazdag, sikeres, boldog új évet kívánjak! ;)
Évnyitó lemeznek most a Nightwish friss, ropogós, vadiúj lemezét választottam. A 2011. november végén napvilágot látott album valahogy másabb, mint az előzőek. Nem pusztán metál vonalon mozog, jónéhány darabra azt lehet mondani, hogy mi a csudát keres a lemezen. De ha azt nézzük, hogy a track-ek történetet alkotnak, egyfajta filmzenék, így már érthető pl. a "Slow, love, slow" is. Őszintén, én ettől a tracktől visszahőköltem kicsit, mikor meghallottam... o.O Úgy a dal első háromnegyede a metál-vonal közelében sincs, inkább jazz, és a vége is csak a gitár miatt hasonlít a Nightwish eredeti műfajához.
A "Scaretale"-ben Anette-ék bámulatosan mutatják be, hogyan kell pusztán a hanggal színészkedni. Igaz, tőlük kicsit idegennek érzem ezt a stílust, ők mindig is a színtiszta zenélésben voltak nagyok, nem is emlékszem még csak hasonló próbálkozásra sem a zenéjükben. Most viszont - mindentől eltekintve - csukjuk be a szemünket, és koncentráljunk kicsit a zenére. Lelki szemeink előtt mindenképpen le fog pörögni egy történet ebben a furcsa cirkuszban/vidámparkban. Szóval a céljukat máris elérték.
És hogy mi az oka annak, hogy a track-ek ennyire kötődnek egymáshoz? (zeneileg is: sok motívum ismétlődik bennük.) Nem más, mint hogy a csapat nagy fába vágta a fejszéjét: megálmodtak egy filmet is, melyhez az ihletet (többek között) Neil Gaiman és Tim Burton szolgáltatta. Ha igazak a hírek, még idén meg is jelenik a film, melyhez különböző támogatásokat is kapott a csapat. Ahogy a film angol nyelvű wikipédiás szócikkéből ki tudtam hámozni, maga a film egy súlyos demenciában szenvedő, idős zeneszerzőről szól, aki felnőtt korából szinte már semmire sem emlékszik, elméjében "visszafejlődött". Nem emlékszik sem az általa komponált zenékre, sem a barátaira, sem a lányára - ezek mind-mind törékeny elméjének egy eldugott zugába húzódtak vissza. Kómába esik, és "álmában" visszautazik a múltjába egy fiatal fiú képében. Ez egyben egy képzeletbeli világ is, ahol próbál válaszokat találni. Ezalatt lánya minden lehetséges módon küzd apjáért: apja legsötétebb titkain keresztül meg kell találnia az utat, hogy visszakaphassa apját.
A "Song of Myself" mindennek a megkoronázása. Az "Imaginaerum" c. dal hallgatása közben pedig képtelenség nem magunk előtt látni, ahogyan pörög a film stáblistája... :)
Én már nagyon várom, hogy elkészüljön a film: a lemez csodálatos (ahogy egyik ismerősöm is mondta: nem hiányzik már Tarja hangja, sőt, ebbe a kompozícióba leginkább Anette hangja illik bele), és minden kétséget kizáróan a Nightwish eddigi egyik legigényesebb, legkülönlegesebb, legtökéletesebben összehangolt anyaga. A kezdeti szkepticizmusom ellenére (hogy csapongtak a stílusok között, és nem a megszokott formájukat hozták - ez elbizonytalanított..., de) engem kilóra megvettek.

Tracklist:

01. Taikatalvi
02. Storytime
03. Ghost River
04. Slow, Love, Slow
05. I Want My Tears Back

06. Scaretale
07. Arabesque
08. Turn Loose the Mermaids
09. Rest Calm
10. The Crow, the Owl and the Dove

11. Last Ride of the Day
12. Song of Myself
13. Imaginaerum

A kedvenc dal... Nos, eleinte a Storytime volt, mivel kislemezként is ez jött ki, ezt hallottam tőlük a lemezről legelőször, és jódarabig csak ezt az egyet hallgattam. Aztán ahogy haladtam végig a dalokon, egyre több kedvenc lett. Igen, még a 4. is, hiába nincs benne semmi rockos/metálos, mégis egy olyan különleges darabja a lemeznek, hogy megszerettem, na. :) A 10.-et nem különben! ^^ Olyan léleksimogatók, hogy mindig beleborzongok, valahányszor hallgatom.
Kedvenc azonban most is csak 1 lehet ebben a bejegyzésemben, és mivel megrögzött kelta-világ rajongó vagyok, így nem is kérdéses, hogy ami hozzám a leginkább közel került, az az:

Nightwish - I Want My Tears Back


Osztályzat: 10/10
Azt hiszem, aki végigolvasta a posztomat, nem érte meglepetés. :) Nyugodt szívvel helyezem a kedvenc lemezeim közé itt is, jelképesen is.

Címkék: metal gothic 2011 folk metal 10* symphonic metal |blog 2012| #Nightwish#

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zenefuleimnek.blog.hu/api/trackback/id/tr613522029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

**Valcsa** · http://zenefuleimnek.blog.hu 2014.02.06. 22:33:47

Új hír a Nightwish, egészen pontosan a billentyűsük, Tuomas Holopainen háza tájáról: Holopainen ugyanis szólólemezzel készül, ami április 11-én fog megjelenni. A lemezről így elöljáróban nem sokat tudni, mindenesetre annyit elárultak, hogy a "Kacsamesék" c. rajzfilmsorozat Dagobert bácsijának kalandjai ihlették a lemezt, és "The Life and Times of Scrooge" címmel fog a boltok polcaira kerülni.
Az első dal ízelítőként már kijött, az "A Lifetime of Adverture", ami itt megtekinthető: www.youtube.com/watch?v=JWwSVOo5K_k
A hír forrás-cikke, további infók, számlista és borító itt: www.femforgacs.hu/hir/13981/Tuomas_Holopainen_szololemez_es_klip
süti beállítások módosítása