HTML

Kövesd a blogot Facebook-on is!

Zene füleimnek...

A blogon szereplő bejegyzések NEM KRITIKÁK! Úgy gondolom, a kritikákat hozzáértő emberek írják, én pedig nem vagyok kritikus, és ez a blog sem egy kritikai blog! Ez egy naplószerű blog, személyes gondolatokkal, történésekkel... Ha nem tetszik, amiket írtam, csak úgy, saját szórakoztatásra, akkor keressetek olyat, ami tetszik, és ne álljatok le szitkozódni, sértegetni, trollkodni. Köszöntem... Akik viszont a zenék miatt jöttek, és nem piszkálódni, azoknak üdv itt, és jó böngészést, zenehallgatást. =) ---------------------------------------------------------------------------------------------------Kedvenc vagy épp "nemkedvenc" albumaim gyűjtőhelye - egyszóval minden, amit valamikor, valahol hallottam, és amiről majd viszonylag röviden, nem túlragozva, kertelés nélkül majd jól megmondom a magamét. Ne lepődjetek meg egy-egy albumon, hogy mit keres itt: utálok úgy leszólni egy bandát, hogy nem is ismerem a zenéjüket... Ennek nem vagyok híve... Egyébként - mint ahogy hamarosan ki is fog derülni, ha tovább böngészel - leginkább a rock, metál műfajban, valamint ezek alműfajaiban kalandozom majd (néha lehetséges, hogy becsúszik 1-1 olyan lemez, aminek nem sok köze van ezekhez a műfajokhoz, de ha tetszik, akkor mindenképpen fogok ilyenekről is blogolni) A bejegyzésekben pirossal kiemelt trackekre felhívom figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszenek. Hátha másnak is. Minden albumot pontozok 1-10es skálán, kiemelve az általam legjobbnak vélt dalt. Jobb oldalt különböző szempontok szerint böngészhettek is a bejegyzések között, valamint összegyűjtöttem néhány hasznos és érdekes linket is, ezeket is érdemes meglesni. :) Nem vagyok szakértő, se újságíró. Ezek kizárólag csak egy zenebolond firkálmányai az általa hallgatott/hallott albumokról - szigorúan szubjektíven. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ha letöltés miatt tévedtél be, akkor csalódni fogsz: itt nincsenek letölthető albumok, és nem is lesznek. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Az előadókkal illetve a megjelenésekkel kapcsolatos háttérinformációk forrása az előadók hivatalos oldalai, valamint a magyar és angol nyelvű wikipédiás oldalak. --------------------------------------------------------------------------------------- A blogot indítottam: 2010.07.27.

Heti toplistáim, új dalokkal:

(katt a képre)

weekly_top.jpg

Online látogatók száma:

Véleményezett albumok

Előadó, kiadó, év, nemzetiség, műfaj, értékelés

Címkefelhő

Kommentek

  • Slepy: Nekem is a Halo On Fire a kedvencem erről az albumról. :) (2017.06.09. 20:55) Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: No igen, lassan már sajnos erről lesz híres a Nightwish, hogy minden énekesnőjüknek ilyen látványos módon kötnek útilaput a lábára... :/ Floor helyében én ezek után már nem lennék... (2016.11.23. 17:26) Nightwish - Once (2004)
  • Spectroli: Most nem értek egyet veled. A TNotB a kemény zene, egyik legnagyobb mesterműve. (2016.11.23. 17:10) Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)
  • Jurancsik Eszter: @**Valcsa**: Felhagytak, amikor Anette-t kivágták a csapatból (véleményem szerint ugyanolyan gusztustalan módon, mint Tarját, csak kisebb hajcihővel...). Anette szólómezén bebizonyította, hogy tehet... (2016.11.23. 17:10) Nightwish - Once (2004)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: Ez teljes mértékben így van. Kettejük hangja nagyon különböző, ezért sem értettem, miért kell erőltetni, hogy Anette régi Nightwish dalokat énekeljen... :/ Valljuk be, Tarja azért... (2016.11.22. 10:33) Nightwish - Once (2004)
  • Jurancsik Eszter: Sajnos annak idején Tuomas agyszüleménye volt, hogy Anette énekeljen Tarjás dalokat is. A gáz csak annyi, hogy Tarja operaénekesnő, Anette pedig más képzettséggel rendelkezik. Szép hangszíne van, és... (2016.11.22. 10:28) Nightwish - Once (2004)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: A Lost In Forever hatalmasat szól. Nálam első hallásra átjött. :-) (2016.11.14. 20:51) Beyond The Black - Lost In Forever (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Mindenképpen. :) (2016.10.21. 14:34) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: @**Valcsa**: Pedig a Rudán-korszakuk a legjobb. :) Ajánlom figyelmedbe ízlelgesd azt is. Megéri ráfordítani az időt, és majd rájössz hogy eddig mit hagytál ki. De még nem késő. :) (2016.10.21. 14:32) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Reméltem, hogy a "Hol van a szó"-t nem fogod kihagyni a linkelésből. :) A Rudán-korszakból ezt az egy dalukat ismerem, de ezt szeretem is. :) (2016.10.21. 00:14) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Utolsó 20

Poets of the Fall - Carnival of Rust (2006)

**Valcsa** 2015.03.14. 14:50

poets_of_the_fall_carnival_of_rust_2006.jpgKanyarodjunk kicsit vissza a "hagyományos" rock-frontra, mégpedig a Poets of the Fall elnevezésű finn rockcsapat 2. nagylemezével.
A zenekar 2003-ban Helsinkiből indult hódító útjára (ez jól is sikerült, hazájukban a népszerűségük megkérdőjelez-hetetlen: mindegyik albumukkal - a 2012-es "Temple of Thought" kivételével - megszerezték az első helyet a finn toplistákon).
Az énekes Marko Saaresto és a gitáros Olli Tukiainen alapította a csapatot. Marko egyik barátja, aki forgatókönyv-íróként dolgozott a Remedy Entertainment-nél, odaadta Markonak egy saját versét, hogy készítsen belőle egy dalt, amit használni tudnak majd a Remedy egyik videojátékához, a "Max Payne 2. - The Fall of May Payne"-hez (valószínűleg a nevük is innen ered). A dal elkészült "Late Goodbye" címmel - Markus Kaarlonen producer, aki szintén a dalon dolgozott, ezután hivatalosan is csatlakozott Marko és Olli kettőséhez, és így megalakult a Poets of the Fall.
Hogy megőrizhessék szabadságukat és a teljes kontrollt a folyamatok fölött, a csapat megalapította saját lemezkiadóját, az Insomniac-ot, és a 2014-ig megjelent összes lemezüket kiadták ismét.
A Carnival of Rust 2006. április 12.-én látott napvilágot, és zajos sikert aratott Finnország-szerte; három héttel a megjelenés után aranylemez lett és 2006 egyik legjobb albumának bélyegezték hazájában.
A lemezen közreműködő tagok: Marko Saaresto (ének), Olli Tukiainen (gitár), Markus Kaarlonen (billentyűk)

Tracklist:

01. Fire
02. Sorry Go 'Round
03. Carnival of Rust
04. Locking Up the Sun
05. Gravity
06. King of Fools
07. Roses
08. Desire
09. All the Way / 4U
10. Delicious
11. Maybe Tomorrow Is a Better Day
12. Dawn

Nem rossz, nem rossz...
Arra már nem emlékszem pontosan, hogy mikor és hogyan találtam rá a POTF zenéjére. Csak arra emlékszem, hogy a Carnival of Rust (a címadó dal) volt tőlük az első, amit hallottam, és halálosan beleszerelmesedtem - mai napig képtelen vagyok megunni, és hiába hallgattam végig az egész albumot azóta már számtalanszor, ez maradt a kedvenc.
Pedig igazán jó dalokból akad még pár a lemezen, ezek között valószínűleg mindenki megtalálja a számára leginkább tetszőt, annyira különbözőek a dalok: nagyon szeretem a Locking Up the Sun-t is, főleg a refrénjét és a zenei alapot; sodró, lendületes - mindenképpen a lemez egyik legjobbja.
A Gravity is tetszetős, ez egy tipikus, dallamos, erős gitár-ritmusos rocknóta.
A Maybe Tomorrow... -ról már a zenei alapot hallgatva is süt az alternativ-jelleg, de a refrénjét különösen szeretem (pedig eléggé egyszerű, de valljuk be, jól szól a gitár...).
A lemezen akadnak lassúbb dalok is. Ezek közül kettőt tudnék igazán kiemelni (ha a Carnival of Rust-ot is ide vesszük, akkor hármat, de most ettől tekintsünk el). Az első a Dawn, egy dal a továbblépésről, amit nagyon megszerettem, a másik pedig bár zenei alapot tekintve nem egy lassú dal, mégis sokkal "nyugisabb" mint az albumon szereplő dalok zöme - ez a Roses. 

Aki nem vágyik kifejezetten nagy élményekre, egyszerűen csak jó zenét szeretne hallgatni és múlatni az időt vele, annak tökéletes választás ez a lemez. 
Nálam egyetlen dal esetén volt katarzis (ez viszont önmagában véve még kevés a magasabb értékeléshez, és ahhoz, hogy jobban szeressem ezt a lemezt), a fentebb már említett Carnival of Rust-ot imádom: egyébként ez alapján egy teljesen más lemezre számítottam, kevésbé populárisabbra és sokkal mélyebbre (mondjuk olysamira, mint amilyen a Dream Theater). Így önmagában ez a dal nem ad konkrét képet az album dalairól; ajánlom még meghallgatni a Locking Up the Sun-t vagy a Gravity-t, hogy világosabbá váljon, milyen zenét is játszik voltaképpen a Poets of the Fall.

Számomra a legjobb dal a lemezen:

Poets of the Fall - Carnival of Rust

 

Osztályzat: 10/7,5

 

Címkék: 2006 rock alternativ rock 7.5* alternativ metal |blog 2015| #Poets of the Fall# [finn] ¤Insomniac¤

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zenefuleimnek.blog.hu/api/trackback/id/tr607268171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása