HTML

Kövesd a blogot Facebook-on is!

Zene füleimnek...

A blogon szereplő bejegyzések NEM KRITIKÁK! Úgy gondolom, a kritikákat hozzáértő emberek írják, én pedig nem vagyok kritikus, és ez a blog sem egy kritikai blog! Ez egy naplószerű blog, személyes gondolatokkal, történésekkel... Ha nem tetszik, amiket írtam, csak úgy, saját szórakoztatásra, akkor keressetek olyat, ami tetszik, és ne álljatok le szitkozódni, sértegetni, trollkodni. Köszöntem... Akik viszont a zenék miatt jöttek, és nem piszkálódni, azoknak üdv itt, és jó böngészést, zenehallgatást. =) ---------------------------------------------------------------------------------------------------Kedvenc vagy épp "nemkedvenc" albumaim gyűjtőhelye - egyszóval minden, amit valamikor, valahol hallottam, és amiről majd viszonylag röviden, nem túlragozva, kertelés nélkül majd jól megmondom a magamét. Ne lepődjetek meg egy-egy albumon, hogy mit keres itt: utálok úgy leszólni egy bandát, hogy nem is ismerem a zenéjüket... Ennek nem vagyok híve... Egyébként - mint ahogy hamarosan ki is fog derülni, ha tovább böngészel - leginkább a rock, metál műfajban, valamint ezek alműfajaiban kalandozom majd (néha lehetséges, hogy becsúszik 1-1 olyan lemez, aminek nem sok köze van ezekhez a műfajokhoz, de ha tetszik, akkor mindenképpen fogok ilyenekről is blogolni) A bejegyzésekben pirossal kiemelt trackekre felhívom figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszenek. Hátha másnak is. Minden albumot pontozok 1-10es skálán, kiemelve az általam legjobbnak vélt dalt. Jobb oldalt különböző szempontok szerint böngészhettek is a bejegyzések között, valamint összegyűjtöttem néhány hasznos és érdekes linket is, ezeket is érdemes meglesni. :) Nem vagyok szakértő, se újságíró. Ezek kizárólag csak egy zenebolond firkálmányai az általa hallgatott/hallott albumokról - szigorúan szubjektíven. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ha letöltés miatt tévedtél be, akkor csalódni fogsz: itt nincsenek letölthető albumok, és nem is lesznek. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Az előadókkal illetve a megjelenésekkel kapcsolatos háttérinformációk forrása az előadók hivatalos oldalai, valamint a magyar és angol nyelvű wikipédiás oldalak. --------------------------------------------------------------------------------------- A blogot indítottam: 2010.07.27.

Heti toplistáim, új dalokkal:

(katt a képre)

weekly_top.jpg

Online látogatók száma:

Véleményezett albumok

Előadó, kiadó, év, nemzetiség, műfaj, értékelés

Címkefelhő

Kommentek

  • Slepy: Nekem is a Halo On Fire a kedvencem erről az albumról. :) (2017.06.09. 20:55) Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: No igen, lassan már sajnos erről lesz híres a Nightwish, hogy minden énekesnőjüknek ilyen látványos módon kötnek útilaput a lábára... :/ Floor helyében én ezek után már nem lennék... (2016.11.23. 17:26) Nightwish - Once (2004)
  • Spectroli: Most nem értek egyet veled. A TNotB a kemény zene, egyik legnagyobb mesterműve. (2016.11.23. 17:10) Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)
  • Jurancsik Eszter: @**Valcsa**: Felhagytak, amikor Anette-t kivágták a csapatból (véleményem szerint ugyanolyan gusztustalan módon, mint Tarját, csak kisebb hajcihővel...). Anette szólómezén bebizonyította, hogy tehet... (2016.11.23. 17:10) Nightwish - Once (2004)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: Ez teljes mértékben így van. Kettejük hangja nagyon különböző, ezért sem értettem, miért kell erőltetni, hogy Anette régi Nightwish dalokat énekeljen... :/ Valljuk be, Tarja azért... (2016.11.22. 10:33) Nightwish - Once (2004)
  • Jurancsik Eszter: Sajnos annak idején Tuomas agyszüleménye volt, hogy Anette énekeljen Tarjás dalokat is. A gáz csak annyi, hogy Tarja operaénekesnő, Anette pedig más képzettséggel rendelkezik. Szép hangszíne van, és... (2016.11.22. 10:28) Nightwish - Once (2004)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: A Lost In Forever hatalmasat szól. Nálam első hallásra átjött. :-) (2016.11.14. 20:51) Beyond The Black - Lost In Forever (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Mindenképpen. :) (2016.10.21. 14:34) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: @**Valcsa**: Pedig a Rudán-korszakuk a legjobb. :) Ajánlom figyelmedbe ízlelgesd azt is. Megéri ráfordítani az időt, és majd rájössz hogy eddig mit hagytál ki. De még nem késő. :) (2016.10.21. 14:32) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Reméltem, hogy a "Hol van a szó"-t nem fogod kihagyni a linkelésből. :) A Rudán-korszakból ezt az egy dalukat ismerem, de ezt szeretem is. :) (2016.10.21. 00:14) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Utolsó 20

Green Day - 21st Century Breakdown (2009)

**Valcsa** 2012.10.26. 22:08

green day 21st Century Breakdown 2009.jpgTúl vagyok egy sikeres német középfokú nyelvvizsgán, úgyhogy 1 tennivalóval kevesebb. Az idő viszont valamelyest több lett, szóval kihasználva az alkalmat jön is egy újabb bejegyzés... :))
Ezúttal a Green Day 3 évvel ezelőtti lemeze került terítékre: ez a több mint egy órás album 18 felvételt tartalmaz, ami azért nem kis teljesítmény a 12 trackes átlaghoz viszonyítva. :) A lemez a csapat nyolcadik stúdióalbuma, ami egyben egy konceptalbum és egyfajta rock-opera/musical is (ilyen volt az American Idiot is). Az előkészületeknek már 2006-ban elejét vették és a csapat énekese, Billie Joe Armstrong 2007 végére már 45 dalt írt meg, a stúdiómunkálatok mégis csak 2008 januárjában kezdődtek. A munkálatok több mint 1 évig folytak az album körül, míg 2009 májusában a rajongók végre kézbe vehették az újabb GD-művet. :)
Billie Joe elmondása szerint az albumon felcsendülő dalok korunk aktuális kérdéseit vetik fel, mint pl. az emberek manipulálását ("legyen az akár a kormány, a vallás, a média, vagy bármilyen hatóság").
Ilyenkor sajnálom nagyon, hogy nem túlzottan tudok angolul... :/ Lefordítani meg nincs időm mind a 18 dalt (főleg, hogy elég valószínű, hogy még így sem igazán érteném meg a dalokat...). Nálam ez levont valamennyit az élvezeti értékéből a lemeznek, egyébként meg ugyanazt a Green Day hangulatot árasztja az egész album, amit már megszokhattunk...

Tracklist:

01. Song of the Century
          ACT I: Heroes and Cons
02. 21st Century Breakdown
03. Know Your Enemy
04. ¡Viva la Gloria!
05. Before the Lobotomy
06. Christian's Inferno
07. Last Night on Earth
          ACT II: Charlatans and Saints
08. East Jesus Nowhere
09. Peacemaker
10. Last of the American Girls
11. Murder City
12. ¿Viva la Gloria? (Little Girl)
13. Restless Heart Syndrome
          ACT III: Horseshoes and Handgrenades
14. Horseshoes and Handgrenades
15. The Static Age
16. 21 Guns
17. American Eulogy (Mass Hysteria / Modern World)
18. See the Light

Ahogy a fenti számlista is mutatja, a dalok 3 "fejezetre" ("felvonásra") vannak osztva. Az első (ahogyan én fordítottam...) "Hősök és ellenérvek", a második a "Kuruzslók és szentek", a harmadik pedig "Patkók és kézigránátok".
Igazából az egész albumról összesen 4 kedvencem van, ami más, mint a többi dal az albumon: a Know Your Enemy, a Peacemaker, a ¿Viva la Gloria? és a 21 Guns. Ezek közül pedig ami a legeslegeslegkedvencebbem (na jólmegaszontam... :'D), és számomra legkülönlegesebb, az a:

Green Day - ¿Viva la Gloria? (Little Girl)

Osztályzat: 10/8,5

Címkék: punk rock 2009 8.5* |blog 2012| #Green Day#

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zenefuleimnek.blog.hu/api/trackback/id/tr984872094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása