HTML

Kövesd a blogot Facebook-on is!

Zene füleimnek...

A blogon szereplő bejegyzések NEM KRITIKÁK! Úgy gondolom, a kritikákat hozzáértő emberek írják, én pedig nem vagyok kritikus, és ez a blog sem egy kritikai blog! Ez egy naplószerű blog, személyes gondolatokkal, történésekkel... Ha nem tetszik, amiket írtam, csak úgy, saját szórakoztatásra, akkor keressetek olyat, ami tetszik, és ne álljatok le szitkozódni, sértegetni, trollkodni. Köszöntem... Akik viszont a zenék miatt jöttek, és nem piszkálódni, azoknak üdv itt, és jó böngészést, zenehallgatást. =) ---------------------------------------------------------------------------------------------------Kedvenc vagy épp "nemkedvenc" albumaim gyűjtőhelye - egyszóval minden, amit valamikor, valahol hallottam, és amiről majd viszonylag röviden, nem túlragozva, kertelés nélkül majd jól megmondom a magamét. Ne lepődjetek meg egy-egy albumon, hogy mit keres itt: utálok úgy leszólni egy bandát, hogy nem is ismerem a zenéjüket... Ennek nem vagyok híve... Egyébként - mint ahogy hamarosan ki is fog derülni, ha tovább böngészel - leginkább a rock, metál műfajban, valamint ezek alműfajaiban kalandozom majd (néha lehetséges, hogy becsúszik 1-1 olyan lemez, aminek nem sok köze van ezekhez a műfajokhoz, de ha tetszik, akkor mindenképpen fogok ilyenekről is blogolni) A bejegyzésekben pirossal kiemelt trackekre felhívom figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszenek. Hátha másnak is. Minden albumot pontozok 1-10es skálán, kiemelve az általam legjobbnak vélt dalt. Jobb oldalt különböző szempontok szerint böngészhettek is a bejegyzések között, valamint összegyűjtöttem néhány hasznos és érdekes linket is, ezeket is érdemes meglesni. :) Nem vagyok szakértő, se újságíró. Ezek kizárólag csak egy zenebolond firkálmányai az általa hallgatott/hallott albumokról - szigorúan szubjektíven. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ha letöltés miatt tévedtél be, akkor csalódni fogsz: itt nincsenek letölthető albumok, és nem is lesznek. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Az előadókkal illetve a megjelenésekkel kapcsolatos háttérinformációk forrása az előadók hivatalos oldalai, valamint a magyar és angol nyelvű wikipédiás oldalak. --------------------------------------------------------------------------------------- A blogot indítottam: 2010.07.27.

Heti toplistáim, új dalokkal:

(katt a képre)

weekly_top.jpg

Online látogatók száma:

Véleményezett albumok

Előadó, kiadó, év, nemzetiség, műfaj, értékelés

Címkefelhő

Kommentek

  • Slepy: Nekem is a Halo On Fire a kedvencem erről az albumról. :) (2017.06.09. 20:55) Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: No igen, lassan már sajnos erről lesz híres a Nightwish, hogy minden énekesnőjüknek ilyen látványos módon kötnek útilaput a lábára... :/ Floor helyében én ezek után már nem lennék... (2016.11.23. 17:26) Nightwish - Once (2004)
  • Spectroli: Most nem értek egyet veled. A TNotB a kemény zene, egyik legnagyobb mesterműve. (2016.11.23. 17:10) Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)
  • Jurancsik Eszter: @**Valcsa**: Felhagytak, amikor Anette-t kivágták a csapatból (véleményem szerint ugyanolyan gusztustalan módon, mint Tarját, csak kisebb hajcihővel...). Anette szólómezén bebizonyította, hogy tehet... (2016.11.23. 17:10) Nightwish - Once (2004)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: Ez teljes mértékben így van. Kettejük hangja nagyon különböző, ezért sem értettem, miért kell erőltetni, hogy Anette régi Nightwish dalokat énekeljen... :/ Valljuk be, Tarja azért... (2016.11.22. 10:33) Nightwish - Once (2004)
  • Jurancsik Eszter: Sajnos annak idején Tuomas agyszüleménye volt, hogy Anette énekeljen Tarjás dalokat is. A gáz csak annyi, hogy Tarja operaénekesnő, Anette pedig más képzettséggel rendelkezik. Szép hangszíne van, és... (2016.11.22. 10:28) Nightwish - Once (2004)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: A Lost In Forever hatalmasat szól. Nálam első hallásra átjött. :-) (2016.11.14. 20:51) Beyond The Black - Lost In Forever (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Mindenképpen. :) (2016.10.21. 14:34) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: @**Valcsa**: Pedig a Rudán-korszakuk a legjobb. :) Ajánlom figyelmedbe ízlelgesd azt is. Megéri ráfordítani az időt, és majd rájössz hogy eddig mit hagytál ki. De még nem késő. :) (2016.10.21. 14:32) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Reméltem, hogy a "Hol van a szó"-t nem fogod kihagyni a linkelésből. :) A Rudán-korszakból ezt az egy dalukat ismerem, de ezt szeretem is. :) (2016.10.21. 00:14) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Utolsó 20

Five Finger Death Punch - American Capitalist (2011)

**Valcsa** 2013.06.20. 17:19

Five Finger Death Punch - American Capitalist (2011) zenefuleimnek.blog.hu.jpgSikerült az államvizsgám, szóval most már hivatalosan is végeztem a szakommal. :) Igaz, elég fura, hogy most már tényleg önálló meg felnőtt vagyok... Még szoknom kell. De végül is, ez az, amit akartam...
A feszültség levezetéséhez épp ideális lemezt hoztam. :D Még régebben nézelődtem youtube-on, és akkor botlottam bele a Five Finger Death Punch (vagy 5FDP) egyik dalába, a "The Pride"-ba, ami komolyan szerelem volt első hallásra, jóideig rá is voltam cuppanva. Aztán jött a lemez, és bebizonyította, hogy a 5FDP bizony jó! Sőt, több is, mint jó!
2005-ös megalakulásuktól kezdve 3 nagylemezt adtak ki, további két lemez pedig megjelenés előtt áll, de az ígéretek szerint idén mindenképpen a boltok polcaira kerül (az elsőnek a megjelenési dátuma várhatóan július 30 - egyfajta dupla cédé lesz, melyet két részletben fognak kiadni).
A zenekar nevét a klasszikus kung-fu filmekből nyerte (Kill Bill), ahol ez a kifejezés bizonyos halálos ütés-fajtát  jelent. A csapat magyar-vonatkozású: a gitárosuk Báthory Zoltán (akinek állítólag születési neve Garamszegi Zoltán, bár erre csak wikipédián találtam adatot, máshol ezt nem erősítették meg). Magyarországon született, de 1995-ben New Yorkba költözött, mert akkori bandájának lemezszerződést ajánlottak, a megjelenésből azonban mégsem lett semmi, és a csapat sem bizonyult hosszú életűnek. Ezután döntött úgy Báthory, hogy alapít egy zenekart, melynek (mint lelkes kung-fu rajongó, aki maga is űzi ezt a sportot) ő adta ezt a bandanevet is. Azóta is változatlanul fontos szerepet tölt be a gitárosi poszt mellett: ő a csapat egyik fő dalszerzője. Sikerült külföldön is megszilárdítania hírnevét, és hazánk szülötte napjainkra a metál-világ egyik legsikeresebb és legelismertebb személyisége.

Tracklist:

01. American Capitalist
02. Under and Over it
03. The Pride
04. Coming Down
05. Menace
06. Generation Dead
07. Back for more
08. Remember Everything
09. Wicked Ways
10. If I fall
11. 100 Ways to Hate
12. Under and Over it (remix) [iTunes deluxe edition]
13. The Pride (remix) [iTunes deluxe edition]
14. Remember Everything (remix) [iTunes deluxe edition]
15. 100 Ways to Hate (remix) [iTunes deluxe edition]
16. The Tragic Truth [iTunes deluxe edition]
17. Under and Over it (music video) [iTunes deluxe edition]

Mindenképpen megemlítendő az énekes, Ivan Moody erőteljes hangja, ami konkrétan mindent visz (számomra amúgy is ének és énekes nagyon fontos egy csapatban).
A dalok közül ezúttal is sokkal többet ki tudtam volna emelni, de próbáltam szűkíteni a kört. Viszont feltétlenül ajánlom a lemezről a Menace-t azoknak, akik a nagyon pörgős dolgokat szeretik inkább (engem mondjuk az ilyen ütemű/ritmusú dalok kifejezetten idegesítenek, hosszútávon nem bírnám hallgatni.. még szerencse, hogy azért a Menace "robogását" feloldja/enyhíti a refrénje). A Remember everything kedvence lehet azoknak, akik a lassabb dalokért vannak oda. Ivan hangja egyszerűen lenyűgöző ebben a dalban is: az ének legalább olyan jól megy neki, mint a hörgés, sőt! (pedig ez azért ritka, hogy valakinek mindkettő ugyanolyan jól menjen: többnyire aki üvölteni/hörögni pöpecül tud, annak általában az énekhanggal baja van, vagy épp fordítva). A remixek közül, ami nálam mindent visz, az a 100 Ways to Hate áthangszerelt változata.
Bár a lemezről elsőként az Under and Over it jött ki single-ként, ami sikeresnek is bizonyult, nálam mégsem ez a befutó, hanem inkább a lemez úgynevezett "listadala" (egy része a dalnak felsorolásból áll, erről kapta a nevét). A címe bár először azt gondolnánk, hogy "büszkeséget" jelent, mégis a dal szövegkörnyezetéből kiderül, hogy inkább "falka" jelentésben értendő. Ahogyan Báthory is nyilatkozott róla, ez a dal nem a rendszer ellen lázad, hanem leginkább azt hivatott hirdetni, hogy tegyünk a középszerűség ellen. Nekem meg inkább az jött le belőle, hogy ne kövessük a falkát ész nélkül (mint ahogyan a mai fogyasztói társadalomban: minden szirszart képesek eladni az embereknek, mert elhitetik velük, hogy az mennyire jó... Amerikában meg főleg sok az ilyen ember, aki mindent kanyar nélkül bevesz...). Ja, és ha még nem derült volna ki, hogy melyik dalról beszéltem, akkor linkelem is.:) Kedvenc.

"I've got the scars to prove it,
only the strong survive."
(The Pride)

Five Finger Death Punch - The Pride

Osztályzat: 10/8,5

Címkék: heavy metal 2011 hard rock nu metal 8.5* |blog 2013| #Five Finger Death Punch#

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zenefuleimnek.blog.hu/api/trackback/id/tr215370707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása