HTML

Kövesd a blogot Facebook-on is!

Zene füleimnek...

A blogon szereplő bejegyzések NEM KRITIKÁK! Úgy gondolom, a kritikákat hozzáértő emberek írják, én pedig nem vagyok kritikus, és ez a blog sem egy kritikai blog! Ez egy naplószerű blog, személyes gondolatokkal, történésekkel... Ha nem tetszik, amiket írtam, csak úgy, saját szórakoztatásra, akkor keressetek olyat, ami tetszik, és ne álljatok le szitkozódni, sértegetni, trollkodni. Köszöntem... Akik viszont a zenék miatt jöttek, és nem piszkálódni, azoknak üdv itt, és jó böngészést, zenehallgatást. =) ---------------------------------------------------------------------------------------------------Kedvenc vagy épp "nemkedvenc" albumaim gyűjtőhelye - egyszóval minden, amit valamikor, valahol hallottam, és amiről majd viszonylag röviden, nem túlragozva, kertelés nélkül majd jól megmondom a magamét. Ne lepődjetek meg egy-egy albumon, hogy mit keres itt: utálok úgy leszólni egy bandát, hogy nem is ismerem a zenéjüket... Ennek nem vagyok híve... Egyébként - mint ahogy hamarosan ki is fog derülni, ha tovább böngészel - leginkább a rock, metál műfajban, valamint ezek alműfajaiban kalandozom majd (néha lehetséges, hogy becsúszik 1-1 olyan lemez, aminek nem sok köze van ezekhez a műfajokhoz, de ha tetszik, akkor mindenképpen fogok ilyenekről is blogolni) A bejegyzésekben pirossal kiemelt trackekre felhívom figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszenek. Hátha másnak is. Minden albumot pontozok 1-10es skálán, kiemelve az általam legjobbnak vélt dalt. Jobb oldalt különböző szempontok szerint böngészhettek is a bejegyzések között, valamint összegyűjtöttem néhány hasznos és érdekes linket is, ezeket is érdemes meglesni. :) Nem vagyok szakértő, se újságíró. Ezek kizárólag csak egy zenebolond firkálmányai az általa hallgatott/hallott albumokról - szigorúan szubjektíven. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ha letöltés miatt tévedtél be, akkor csalódni fogsz: itt nincsenek letölthető albumok, és nem is lesznek. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Az előadókkal illetve a megjelenésekkel kapcsolatos háttérinformációk forrása az előadók hivatalos oldalai, valamint a magyar és angol nyelvű wikipédiás oldalak. --------------------------------------------------------------------------------------- A blogot indítottam: 2010.07.27.

Heti toplistáim, új dalokkal:

(katt a képre)

weekly_top.jpg

Online látogatók száma:

Véleményezett albumok

Előadó, kiadó, év, nemzetiség, műfaj, értékelés

Címkefelhő

Kommentek

  • Slepy: Nekem is a Halo On Fire a kedvencem erről az albumról. :) (2017.06.09. 20:55) Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: No igen, lassan már sajnos erről lesz híres a Nightwish, hogy minden énekesnőjüknek ilyen látványos módon kötnek útilaput a lábára... :/ Floor helyében én ezek után már nem lennék... (2016.11.23. 17:26) Nightwish - Once (2004)
  • Spectroli: Most nem értek egyet veled. A TNotB a kemény zene, egyik legnagyobb mesterműve. (2016.11.23. 17:10) Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)
  • Jurancsik Eszter: @**Valcsa**: Felhagytak, amikor Anette-t kivágták a csapatból (véleményem szerint ugyanolyan gusztustalan módon, mint Tarját, csak kisebb hajcihővel...). Anette szólómezén bebizonyította, hogy tehet... (2016.11.23. 17:10) Nightwish - Once (2004)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: Ez teljes mértékben így van. Kettejük hangja nagyon különböző, ezért sem értettem, miért kell erőltetni, hogy Anette régi Nightwish dalokat énekeljen... :/ Valljuk be, Tarja azért... (2016.11.22. 10:33) Nightwish - Once (2004)
  • Jurancsik Eszter: Sajnos annak idején Tuomas agyszüleménye volt, hogy Anette énekeljen Tarjás dalokat is. A gáz csak annyi, hogy Tarja operaénekesnő, Anette pedig más képzettséggel rendelkezik. Szép hangszíne van, és... (2016.11.22. 10:28) Nightwish - Once (2004)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: A Lost In Forever hatalmasat szól. Nálam első hallásra átjött. :-) (2016.11.14. 20:51) Beyond The Black - Lost In Forever (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Mindenképpen. :) (2016.10.21. 14:34) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: @**Valcsa**: Pedig a Rudán-korszakuk a legjobb. :) Ajánlom figyelmedbe ízlelgesd azt is. Megéri ráfordítani az időt, és majd rájössz hogy eddig mit hagytál ki. De még nem késő. :) (2016.10.21. 14:32) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Reméltem, hogy a "Hol van a szó"-t nem fogod kihagyni a linkelésből. :) A Rudán-korszakból ezt az egy dalukat ismerem, de ezt szeretem is. :) (2016.10.21. 00:14) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Utolsó 20

Dead by April - Let The World Know (2014)

**Valcsa** 2014.02.19. 23:14

dead by april let the world know 2014.jpgTovább mazsolázgatva az idén kiadott albumok közül, máris egy Dead by April lemezbe botlottam, mégpedig a svéd srácok 3. nagylemezébe. Egyébként meglep, hogy ez a 3., valahogy nálam a 2. totál kimaradt.... o.O De ha már így alakult, igyekszem majd azt is pótolni. :) Addig is jöjjön pár szó erről a vadi új lemezükről (kereken egy héttel ezelőtt, február 12.-én jelent meg).
A "Let The World Know" az első olyan lemeze a csapatnak, amin az eddigi frontember, alapítótag és közönségkedvenc, Jimmie Strimell nem működött közre: ő ugyanis 2013-ban távozott a csapatból, személyes problémákra hivatkozva. Őt Christoffer Andersson váltotta, már ami a dalok scream-részeit illeti (Christoffer egyébként jelenleg még a What Tomorrow Brings elnevezésű csapatban is zenél). Az előző, 2011-es Incomparable lemezükhöz hasonlóan most is Zandro Santiago a banda clean vokálosa (akkoriban még Jimmie screamelt, sőt korábban tulajdonképpen 2 szólóénekese volt a csapatnak). Nem akarom őket különösebben összehasonlítgatni... Lehet, hogy Zandro hangja jobb, mint Jimmie-é, de úgy gondolom, Jimmie vitathatatlan érdeme volt, hogy 1 személyben el tudta látni a clean vokál és a scream vokál feladatokat is (elég ha a 2009-es albumukra gondolunk, ahol ő szolgáltatta mindkét részt, ez azért nem kis dolog: nagyon kevés az olyan énekes, aki screamelni is legalább olyan jól tud, mint énekelni, és fordítva...). Más személyi változás is történt a zenekar soraiban: a dobos Alexander Svenningson is kilépett. Nem sokkal a lemez megjelenése után jelentette be döntését, így még őt hallhatjuk dobolni ezeken a felvételeken. Azonban az ő helyére is hamar találtak mást; a dobos szerepét ezentúl Marcus Rosell tölti be. Az új lemezen dolgozott még Santiago, Andersson és Svenningson mellett a mára már egyedüli alapító tag a csapatban, Pontus Hjelm (billentyűs, gitáros) és Marcus Wesslén, aki szinte a kezdetektől, 2008 óta tölti be a basszusgitárosi posztot a zenekarban.

Tracklist:

01. Beautiful Nightmare
02. Abnormal
03. Empathy
04. Done with Broken Hearts
05. As a Butterfly
06. Same Star
07. Let the World Know
08. Peace of Mind
09. Freeze Frame
10. Infinity x Infinity
11. My Tomorrow
12. Hold On
13. Replace You
14. Cause I Need You (Japanese Bonus Track)

Sajnálom, én tényleg szerettem volna szeretni ezt a lemezt, de most sem sikerült jobban, mint a 2009-es, self titled albumuk esetén... Számomra a Dead by April zenéje még mindig "szívesen hallgatom"-kategóriás, de továbbra is olyan, mintha egy metalcore alapra vokálozna rá Nick Carter a Backstreet Boysból... Ezt most nem megbántásként írom a fanoknak, de nekem tényleg túl populárisak ezek a refrének... Ha kicsit más lenne a dallamvezetés, és e mellé a scream-vokál mellé kicsit súlyosabb hangulatú és nem ilyen tinglitangli dallamú refréneket írnának, mennyivel másabb lenne az egész... Így meg igazából csak egy "Daughtry 2", némi keménykedős felhanggal... Ha meg tényleg muszáj erőltetni ezt a nagyon populáris clean-vokál dolgot, akkor tényleg valami ütőset kellene kitalálniuk, mert ez így szörnyen átlagos...
Emiatt nem is igazán tudtam dönteni, hogy melyiket is lehet a legjobbnak titulálni a lemezről... Először a "Replace You"-t hallgattam, ez elég jó, igaz, ebből aztán hiányzik minden metál és scream, csak a szólóvokál emlékeztet rá, hogy "hahó, még mindig Dead by Aprilt hallgatsz!". Mégis, a maga lírai vonulatában teljesen rendben van. Aztán megtetszett még az "Abnormal" is: ezzel csak az egysíkúság a bajom, a scream és clean vokál (többnyire a refrén) monoton váltakozása... A "Hold On" is egészen jó, de ez sem az igazi, bár már kezd közelíteni...
Nagyon nem akartam, tényleg nem, mert bíztam benne, hogy lesz még ennél is sokkal-sokkal jobb dal a lemezen, de mégiscsak maradok az album első single-jénél - na nem mintha ez lenne a legeslegjobb dal a lemezről, hanem mert egyszerűen nem tudok dönteni, mindegyik nagyjából azonos szinten van... :/
Mindent összegezve, én várakozóan hallgattam végig a lemezt, hogy hátha majd a következő tracknél beüt a mennykő, és jön a hátborzongás, az áll-leesés, és a replay-gomb nyomkodása a dal végén, de ez nem történt meg sajnos...

Dead by April - As a Butterfly

Osztályzat: 10/7,5

Címkék: pop metal 2014 metalcore melodic 7.5* Dead by April |blog 2014|

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zenefuleimnek.blog.hu/api/trackback/id/tr465823072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Glue · http://the-glue.blog.hu/ 2014.03.15. 23:58:40

Nekem egy kicsit izzadtság szagú a lemez. Oké, hogy Christoffer Andersson-nak hasonló hangja van mint Jimmie-nek, de meg sem közelíti a karakteres orgánumát.
Próbáltam megszeretni ezt a lemezt de nem megy. Abból a pár számból is ami tetszik, a legtöbb az instrumentális része miatt tetszik. Visszasírom az előző 2 lemezt
süti beállítások módosítása