HTML

Kövesd a blogot Facebook-on is!

Zene füleimnek...

A blogon szereplő bejegyzések NEM KRITIKÁK! Úgy gondolom, a kritikákat hozzáértő emberek írják, én pedig nem vagyok kritikus, és ez a blog sem egy kritikai blog! Ez egy naplószerű blog, személyes gondolatokkal, történésekkel... Ha nem tetszik, amiket írtam, csak úgy, saját szórakoztatásra, akkor keressetek olyat, ami tetszik, és ne álljatok le szitkozódni, sértegetni, trollkodni. Köszöntem... Akik viszont a zenék miatt jöttek, és nem piszkálódni, azoknak üdv itt, és jó böngészést, zenehallgatást. =) ---------------------------------------------------------------------------------------------------Kedvenc vagy épp "nemkedvenc" albumaim gyűjtőhelye - egyszóval minden, amit valamikor, valahol hallottam, és amiről majd viszonylag röviden, nem túlragozva, kertelés nélkül majd jól megmondom a magamét. Ne lepődjetek meg egy-egy albumon, hogy mit keres itt: utálok úgy leszólni egy bandát, hogy nem is ismerem a zenéjüket... Ennek nem vagyok híve... Egyébként - mint ahogy hamarosan ki is fog derülni, ha tovább böngészel - leginkább a rock, metál műfajban, valamint ezek alműfajaiban kalandozom majd (néha lehetséges, hogy becsúszik 1-1 olyan lemez, aminek nem sok köze van ezekhez a műfajokhoz, de ha tetszik, akkor mindenképpen fogok ilyenekről is blogolni) A bejegyzésekben pirossal kiemelt trackekre felhívom figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszenek. Hátha másnak is. Minden albumot pontozok 1-10es skálán, kiemelve az általam legjobbnak vélt dalt. Jobb oldalt különböző szempontok szerint böngészhettek is a bejegyzések között, valamint összegyűjtöttem néhány hasznos és érdekes linket is, ezeket is érdemes meglesni. :) Nem vagyok szakértő, se újságíró. Ezek kizárólag csak egy zenebolond firkálmányai az általa hallgatott/hallott albumokról - szigorúan szubjektíven. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ha letöltés miatt tévedtél be, akkor csalódni fogsz: itt nincsenek letölthető albumok, és nem is lesznek. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Az előadókkal illetve a megjelenésekkel kapcsolatos háttérinformációk forrása az előadók hivatalos oldalai, valamint a magyar és angol nyelvű wikipédiás oldalak. --------------------------------------------------------------------------------------- A blogot indítottam: 2010.07.27.

Heti toplistáim, új dalokkal:

(katt a képre)

weekly_top.jpg

Online látogatók száma:

Véleményezett albumok

Előadó, kiadó, év, nemzetiség, műfaj, értékelés

Címkefelhő

Kommentek

  • Slepy: Nekem is a Halo On Fire a kedvencem erről az albumról. :) (2017.06.09. 20:55) Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: No igen, lassan már sajnos erről lesz híres a Nightwish, hogy minden énekesnőjüknek ilyen látványos módon kötnek útilaput a lábára... :/ Floor helyében én ezek után már nem lennék... (2016.11.23. 17:26) Nightwish - Once (2004)
  • Spectroli: Most nem értek egyet veled. A TNotB a kemény zene, egyik legnagyobb mesterműve. (2016.11.23. 17:10) Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)
  • Jurancsik Eszter: @**Valcsa**: Felhagytak, amikor Anette-t kivágták a csapatból (véleményem szerint ugyanolyan gusztustalan módon, mint Tarját, csak kisebb hajcihővel...). Anette szólómezén bebizonyította, hogy tehet... (2016.11.23. 17:10) Nightwish - Once (2004)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: Ez teljes mértékben így van. Kettejük hangja nagyon különböző, ezért sem értettem, miért kell erőltetni, hogy Anette régi Nightwish dalokat énekeljen... :/ Valljuk be, Tarja azért... (2016.11.22. 10:33) Nightwish - Once (2004)
  • Jurancsik Eszter: Sajnos annak idején Tuomas agyszüleménye volt, hogy Anette énekeljen Tarjás dalokat is. A gáz csak annyi, hogy Tarja operaénekesnő, Anette pedig más képzettséggel rendelkezik. Szép hangszíne van, és... (2016.11.22. 10:28) Nightwish - Once (2004)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: A Lost In Forever hatalmasat szól. Nálam első hallásra átjött. :-) (2016.11.14. 20:51) Beyond The Black - Lost In Forever (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Mindenképpen. :) (2016.10.21. 14:34) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: @**Valcsa**: Pedig a Rudán-korszakuk a legjobb. :) Ajánlom figyelmedbe ízlelgesd azt is. Megéri ráfordítani az időt, és majd rájössz hogy eddig mit hagytál ki. De még nem késő. :) (2016.10.21. 14:32) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Reméltem, hogy a "Hol van a szó"-t nem fogod kihagyni a linkelésből. :) A Rudán-korszakból ezt az egy dalukat ismerem, de ezt szeretem is. :) (2016.10.21. 00:14) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Utolsó 20

Avril Lavigne - Goodbye Lullaby (2011)

**Valcsa** 2014.12.30. 21:08

avril_lavigne_-_goodbye_lullaby_2011_.jpgAvrilt már rég nem hallgattam, úgyhogy most egy kósza ötlet nyomán év végi lazítás gyanánt előszedtem tőle is egy albumot, mégpedig a 2011 márciusában megjelent "Goodbye Lullaby" címűt.
Avril anno, tinikoromban nagy kedvenc volt, már-már példakép (mint sok más tinilánynak), aztán valahogy "kiszerettem" belőle. Ennek valószínűleg az az oka, hogy kezdett egyre populárisabb zenét játszani, időközben én is felnőttem, és a zenei ízlésem egyre inkább kezdett különbözni attól a zenei iránytól, amiben Avril kezdett tevékenykedni.
Ez az album is már ennek a stílusnak a jegyében íródott, bár tény, hogy másabb, mint a "váltás" után készült "The Best Damn Thing" album, viszont így elöljáróban annyit elárulhatok már most, hogy nem sikerült túlzottan megfognia, szinte egyetlen dalnak sem a lemezről (bővebben majd lent)...
A lemezen közreműködők névsorát felsorolni sok lenne, viszont megemlítendő, hogy sokat hozzátett producerként a lemezhez Deryck Whibley, aki ekkor már csak Avril exférje volt (2004-től 2010-ig alkottak egy párt, és 4 év házasság után ért véget a kapcsolatuk, de továbbra is barátok maradtak).

Tracklist:

01. Black Star
02. What the Hell
03. Push
04. Wish You Were Here
05. Smile
06. Stop Standing There
07. I Love You
08. Everybody Hurts
09. Not Enough
10. 4 Real
11. Darlin
12. Remember When
13. Goodbye
14. Alice (hidden track)

Avril úgy nyilatkozott, hogy a lemez készültekor az volt az irányadó szempont, hogy a hangja és az ének kerüljön előtérbe a dalokban. Emellett a zongora és az akusztikus gitár nagyobb hangsúlyt kapott, mint az előzőleg kiadott lemezén. Úgy tudnám megfogalmazni, hogy most egy "elegánsabb", kifinomultabb albumot sikerült kiadnia, a korábbi vadulós-lázadós albumok helyett. Igazán bulizós pop/hip-hop határait súroló zene ezúttal csak kettő került a lemezre: a What the Hell és a Smile. A többinél tényleg az akusztikus vonal dominál, ami egyébként nagyon jót tesz az egész anyagnak. Ettől a hallgatóság egy nagyon kellemes, hangulatos, lazulós lemezt kap - erre meg olykor szükségünk is van. :)
Azért - valljuk be - a reklámok némelyike elég rendesen be tudja fészkelni magát az ember emlékezetébe, akaratlanul is: én még emlékszem Avril első parfümjének tévéreklámjára, aminek zenéje a "Black Star" volt (ami egyébként a parfüm neve is). Ez a dal erre a lemezre is felkerült - és valahogy azóta is ez a reklám ugrik be róla. :)
Az I Love You giccses is lehetne, ehelyett inkább egy aranyos dal, a szeretett lényhez, akit nem csak a kinézetéért, viselkedéséért stb. szeretünk, hanem úgy komletten, azért, amiért ő maga. :)
A 4 Real-t Avril egyedül írta és ő is készítette el a teljes dalt - na, ez a dal pl. nagyon tetszik, nem is értem, miért nem csak egyedül készíti a dalokat, lehet, hogy sokkal többet érne vele... 
Kiemelendő még a Darlin is. :) Igazi Avriles dal, amit egyébként az énekesnő még 15 éves korában megírt, és a dal azóta várt arra, hogy lemezre vigyék.
Az Alice-ről még külön említést kell tennem: ez a dal az "Alice Csodaországban" c. (egyébként egész jó) film betétdala volt.
A Wish You Were Here-ről pedig nem is tudom, mit írhatnék. :) Még valamelyik zenecsatornán hallottam először, és azonnal felkeltette az érdeklődésemet. Szeretem ezt a dalt, jómagam is feldolgoztam, sokszor játszottam már, kellemes gitározható-énekelhető dal. Ám így meghallgatva a dalokat, esélyes az "album legjobbja" titulusra a Darlin is, viszont ami leginkább megfogott, az ez:

Avril Lavigne - 4 Real

 

Ez közel sem egy rossz album, viszont annyira középszerű, hogy ennél magasabb pontszámot nem tudok rá adni. Arra tökéletes, hogy mélázgatáshoz, láblógatáshoz feltegyük ezt a lemezt, és végigdúdolgassuk, de sajnos semmi egyebet nem ad: nincsenek rajta eget rengető slágerek, vagy olyan dalok, amik annyira megragadják az embert, hogy muszáj egymás után százszor lejátszani, mert annyira jó. 
Jó, jó, de nem az igazi...

Osztályzat: 10/7

Címkék: pop rock 2011 akusztikus 7* |blog 2014| #Avril Lavigne#

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zenefuleimnek.blog.hu/api/trackback/id/tr567023617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása