HTML

Kövesd a blogot Facebook-on is!

Zene füleimnek...

A blogon szereplő bejegyzések NEM KRITIKÁK! Úgy gondolom, a kritikákat hozzáértő emberek írják, én pedig nem vagyok kritikus, és ez a blog sem egy kritikai blog! Ez egy naplószerű blog, személyes gondolatokkal, történésekkel... Ha nem tetszik, amiket írtam, csak úgy, saját szórakoztatásra, akkor keressetek olyat, ami tetszik, és ne álljatok le szitkozódni, sértegetni, trollkodni. Köszöntem... Akik viszont a zenék miatt jöttek, és nem piszkálódni, azoknak üdv itt, és jó böngészést, zenehallgatást. =) ---------------------------------------------------------------------------------------------------Kedvenc vagy épp "nemkedvenc" albumaim gyűjtőhelye - egyszóval minden, amit valamikor, valahol hallottam, és amiről majd viszonylag röviden, nem túlragozva, kertelés nélkül majd jól megmondom a magamét. Ne lepődjetek meg egy-egy albumon, hogy mit keres itt: utálok úgy leszólni egy bandát, hogy nem is ismerem a zenéjüket... Ennek nem vagyok híve... Egyébként - mint ahogy hamarosan ki is fog derülni, ha tovább böngészel - leginkább a rock, metál műfajban, valamint ezek alműfajaiban kalandozom majd (néha lehetséges, hogy becsúszik 1-1 olyan lemez, aminek nem sok köze van ezekhez a műfajokhoz, de ha tetszik, akkor mindenképpen fogok ilyenekről is blogolni) A bejegyzésekben pirossal kiemelt trackekre felhívom figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszenek. Hátha másnak is. Minden albumot pontozok 1-10es skálán, kiemelve az általam legjobbnak vélt dalt. Jobb oldalt különböző szempontok szerint böngészhettek is a bejegyzések között, valamint összegyűjtöttem néhány hasznos és érdekes linket is, ezeket is érdemes meglesni. :) Nem vagyok szakértő, se újságíró. Ezek kizárólag csak egy zenebolond firkálmányai az általa hallgatott/hallott albumokról - szigorúan szubjektíven. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ha letöltés miatt tévedtél be, akkor csalódni fogsz: itt nincsenek letölthető albumok, és nem is lesznek. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Az előadókkal illetve a megjelenésekkel kapcsolatos háttérinformációk forrása az előadók hivatalos oldalai, valamint a magyar és angol nyelvű wikipédiás oldalak. --------------------------------------------------------------------------------------- A blogot indítottam: 2010.07.27.

Heti toplistáim, új dalokkal:

(katt a képre)

weekly_top.jpg

Online látogatók száma:

Véleményezett albumok

Előadó, kiadó, év, nemzetiség, műfaj, értékelés

Címkefelhő

Kommentek

  • Slepy: Nekem is a Halo On Fire a kedvencem erről az albumról. :) (2017.06.09. 20:55) Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: No igen, lassan már sajnos erről lesz híres a Nightwish, hogy minden énekesnőjüknek ilyen látványos módon kötnek útilaput a lábára... :/ Floor helyében én ezek után már nem lennék... (2016.11.23. 17:26) Nightwish - Once (2004)
  • Spectroli: Most nem értek egyet veled. A TNotB a kemény zene, egyik legnagyobb mesterműve. (2016.11.23. 17:10) Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)
  • Jurancsik Eszter: @**Valcsa**: Felhagytak, amikor Anette-t kivágták a csapatból (véleményem szerint ugyanolyan gusztustalan módon, mint Tarját, csak kisebb hajcihővel...). Anette szólómezén bebizonyította, hogy tehet... (2016.11.23. 17:10) Nightwish - Once (2004)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: Ez teljes mértékben így van. Kettejük hangja nagyon különböző, ezért sem értettem, miért kell erőltetni, hogy Anette régi Nightwish dalokat énekeljen... :/ Valljuk be, Tarja azért... (2016.11.22. 10:33) Nightwish - Once (2004)
  • Jurancsik Eszter: Sajnos annak idején Tuomas agyszüleménye volt, hogy Anette énekeljen Tarjás dalokat is. A gáz csak annyi, hogy Tarja operaénekesnő, Anette pedig más képzettséggel rendelkezik. Szép hangszíne van, és... (2016.11.22. 10:28) Nightwish - Once (2004)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: A Lost In Forever hatalmasat szól. Nálam első hallásra átjött. :-) (2016.11.14. 20:51) Beyond The Black - Lost In Forever (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Mindenképpen. :) (2016.10.21. 14:34) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: @**Valcsa**: Pedig a Rudán-korszakuk a legjobb. :) Ajánlom figyelmedbe ízlelgesd azt is. Megéri ráfordítani az időt, és majd rájössz hogy eddig mit hagytál ki. De még nem késő. :) (2016.10.21. 14:32) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Reméltem, hogy a "Hol van a szó"-t nem fogod kihagyni a linkelésből. :) A Rudán-korszakból ezt az egy dalukat ismerem, de ezt szeretem is. :) (2016.10.21. 00:14) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Utolsó 20

We Are Harlot - We Are Harlot (2015)

**Valcsa** 2015.08.11. 20:40

we_are_harlot_we_are_harlot_2015.jpgAsking Alexandriát én igazából sosem hallgattam, tudtam, hogy vannak, meg hogy olyan nagyon üvöltözős metalcore cuccot nyomnak, azt' úgy ennyi. Nem éreztem különösebb késztetést rá, hogy akár csak egyetlen albumot is elejétől végéig meghallgassak tőlük (ez persze nem zárja ki, hogy valamikor tőlük is hozzak majd kipróbálásként egy lemezt). Az ok pedig, ami miatt emlegetem az A.A.-t, roppant egyszerű: a We Are Harlot-ot az a Danny Worsnop alapította, aki korábban az Asking Alexandria énekese volt. Érdekesség, hogy nem csak Danny, hanem a zenekar további három tagja is egy-egy másik csapatból igazolt át: a gitáros pl. a Sebastian Bach-ból, a basszeros a Silvertide-ból, a dobos pedig a Revolution Renaissance-ból. Eredetileg 2011-ben alakultak, legelső kislemezüket, a "Denial"-t viszont csak 2014-ben adták ki. Self-titled nagylemezük debütálására idén március 30-án került sor (illetve Németországban már 27-én kapható volt). A bemutatkozás sikeresnek mondható, az USA-ban rögtön az első héten 5000 példány fogyott a lemezből.
Danny és a gitáros Jeff George megismerkedése közös ügyvédjük kapcsán történt, na meg hogy 2010-ben ugyanazon a szilveszteri bulin kötöttek ki. Itt aztán jól össze is haverkodtak, lakótársak is lettek. Miután kiderült, hogy a zenei törekvéseik is nagyon hasonlóak, így kézenfekvő volt Danny számára is, hogy Jeffel készítse el régóta tervezgetett szólóanyagát, amibe meghívta dobosnak Bruno Agrát is. Aztán mikor összeismerkedtek a basszeros Brian Weaver-rel, egyszer csak azon kapták magukat, hogy ez lényegében már nem is igazán 1 emberről szól, ez már nem szólóprojekt, hanem zenekar lett. :) Azonban még az első élő showjuk előtt fel is bomlott a formáció, mert bár a zenekar többsége kész volt belevágni ebbe a zenekarosdiba, Danny akkoriban még aktív tagja volt az Asking Alexandriának, a két zenekarban való közreműködést pedig nem tudta volna összeegyeztetni kellőképpen. Így inkább maradt a gyökereknél, a "Harlot"-ból pedig végül semmi sem lett.
Aztán elérkezett a 2014-es év, amikor is ismét összeállt a négy srác, és felvették a "We Are Harlot" nevet (eredetileg a "Harlot" nevet szerették volna használni, de ez szerzői jogok tekintetében akadályokba ütközött, így lett végül a "We Are Harlot"). Első lemezüket 2014 nyarán tervezték megjelentetni, ez viszont átcsúszott a következő évre. Az évük viszont így is sikeres volt, fesztiválról fesztiválra jártak. 2015 januárjában aztán Danny bejelentette, hogy távozik az Asking Alexandriából, mert szeretne teljes erejével a "We Are Harlot"-ra koncentrálni. Emellett kifejtette azt is, hogy kezdte úgy érezni, hogy a csapat - ahogyan ő fogalmazott "sokkal jobban járna nélküle" (valószínűleg utalva ezzel alkohol- és drogproblémáira, amit nyilván nehezen tudtak a többiek tolerálni az évek során), valamint kitért arra is, hogy ő már nem szeretne az Asking Alexandriáéhoz hasonló "kemény zenét" játszani. Megjegyzem: az A.A. dalokban leginkább üvöltözött+hörgött, clean vokál rész elég kevés van bennük, így hát nem is csodálom, ha már "beleunt" kicsit ebbe, és mást szeretne csinálni... :/ Ahhoz képest az új zenekara már tényleg merően más irányvonalat képvisel.
A lemez érdekessége, hogy a 2011-ben demóként rögzíteni kezdett dalok közül is került fel néhány a nagylemezre, 1 legalábbis biztosan: a "Never Turn Back", aminek eredetileg "Rainmaker" volt a címe.
Tagok: Danny Worsnop (szólóének), Jeff George (gitár), Bruno Agra (dobok), Brian Weaver (basszusgitár)

Tracklist:

01. Dancing On Nails
02. Dirty Little Thing
03. Someday
04. Denial
05. Easier To Leave
06. One More Night
07. Never Turn Back
08. The One
09. Love For the Night
10. Flying Too Close To the Sun
11. I Tried

Még mindig rengetegen sírják vissza az Asking Alexandriába Dannyt, én viszont teljesen azt látom rajta minden felvételen, hogy ő megtalálta, hogy mivel szeretne foglalkozni, és teljesen boldog így, nagyon élvezi a zenélést a We Are Harlot-ban. :) Ezt a hangot meg kár lett volna üvöltözésre pazarolni... Arról nem is beszélve, hogy szerintem nem keveset ártott a hangjának ez az éveken át tartó intenzív durva hangszáltépés, amit az AA-ban csinált... Az élő felvételeken pláne kitűnik, hogy bizony nehezére esik a clean vokál, eléggé reszelőssé válik itt-ott a hangja... :/ Na jó, teljesen azért nem vetkőzte le egykori énjét sem, pl. a "Flying Too Close To the Sun"-ban ismét előbújik a core-hangja, amit mondjuk ebben a köntösben és ekkora mértékben még nagyon bírok.
A dalok bővebb elemezgetését kihagynám most: ami leginkább tetszik, az a Dancing On Nails (ezt hallottam tőlük legelőször), Denial, Easier To Leave - a többi pedig nagyjából ugyanazon a szinten áll, és bár 3 dal kimaradt a jelölésből, valójában a teljes albumot szívesen újrahallgatnám bármikor. :)
Nem mondom, hogy a We Are Harlot hiánypótló a zenei palettán, mert ez nem igaz: a hozzá hasonló zenekarokkal Dunát lehetne rekeszteni. Létjogosultsága viszont még így is simán van, mert bizony jól áll nekik ez a stílus, jók is benne, nagyon kellemes ez a zene, amit ez a 4 srác csinál. Szóval részemről: csak így tovább, várom a következő lemezüket. :))
Amit pedig elsődleges ajánlási céllal most kiválasztottam, mint a lemez legjobb dalát (megjegyzem: legalább ennyire jó a Denial is!), az a:

We Are Harlot - Dancing On Nails

10/8

 

Címkék: hard rock 2015 8* |blog 2015| #We Are Harlot# [kaliforniai] ¤Roadrunner¤

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zenefuleimnek.blog.hu/api/trackback/id/tr947697324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása