HTML

Kövesd a blogot Facebook-on is!

Zene füleimnek...

A blogon szereplő bejegyzések NEM KRITIKÁK! Úgy gondolom, a kritikákat hozzáértő emberek írják, én pedig nem vagyok kritikus, és ez a blog sem egy kritikai blog! Ez egy naplószerű blog, személyes gondolatokkal, történésekkel... Ha nem tetszik, amiket írtam, csak úgy, saját szórakoztatásra, akkor keressetek olyat, ami tetszik, és ne álljatok le szitkozódni, sértegetni, trollkodni. Köszöntem... Akik viszont a zenék miatt jöttek, és nem piszkálódni, azoknak üdv itt, és jó böngészést, zenehallgatást. =) ---------------------------------------------------------------------------------------------------Kedvenc vagy épp "nemkedvenc" albumaim gyűjtőhelye - egyszóval minden, amit valamikor, valahol hallottam, és amiről majd viszonylag röviden, nem túlragozva, kertelés nélkül majd jól megmondom a magamét. Ne lepődjetek meg egy-egy albumon, hogy mit keres itt: utálok úgy leszólni egy bandát, hogy nem is ismerem a zenéjüket... Ennek nem vagyok híve... Egyébként - mint ahogy hamarosan ki is fog derülni, ha tovább böngészel - leginkább a rock, metál műfajban, valamint ezek alműfajaiban kalandozom majd (néha lehetséges, hogy becsúszik 1-1 olyan lemez, aminek nem sok köze van ezekhez a műfajokhoz, de ha tetszik, akkor mindenképpen fogok ilyenekről is blogolni) A bejegyzésekben pirossal kiemelt trackekre felhívom figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszenek. Hátha másnak is. Minden albumot pontozok 1-10es skálán, kiemelve az általam legjobbnak vélt dalt. Jobb oldalt különböző szempontok szerint böngészhettek is a bejegyzések között, valamint összegyűjtöttem néhány hasznos és érdekes linket is, ezeket is érdemes meglesni. :) Nem vagyok szakértő, se újságíró. Ezek kizárólag csak egy zenebolond firkálmányai az általa hallgatott/hallott albumokról - szigorúan szubjektíven. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ha letöltés miatt tévedtél be, akkor csalódni fogsz: itt nincsenek letölthető albumok, és nem is lesznek. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Az előadókkal illetve a megjelenésekkel kapcsolatos háttérinformációk forrása az előadók hivatalos oldalai, valamint a magyar és angol nyelvű wikipédiás oldalak. --------------------------------------------------------------------------------------- A blogot indítottam: 2010.07.27.

Heti toplistáim, új dalokkal:

(katt a képre)

weekly_top.jpg

Online látogatók száma:

Véleményezett albumok

Előadó, kiadó, év, nemzetiség, műfaj, értékelés

Címkefelhő

Kommentek

  • Slepy: Nekem is a Halo On Fire a kedvencem erről az albumról. :) (2017.06.09. 20:55) Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: No igen, lassan már sajnos erről lesz híres a Nightwish, hogy minden énekesnőjüknek ilyen látványos módon kötnek útilaput a lábára... :/ Floor helyében én ezek után már nem lennék... (2016.11.23. 17:26) Nightwish - Once (2004)
  • Spectroli: Most nem értek egyet veled. A TNotB a kemény zene, egyik legnagyobb mesterműve. (2016.11.23. 17:10) Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)
  • Jurancsik Eszter: @**Valcsa**: Felhagytak, amikor Anette-t kivágták a csapatból (véleményem szerint ugyanolyan gusztustalan módon, mint Tarját, csak kisebb hajcihővel...). Anette szólómezén bebizonyította, hogy tehet... (2016.11.23. 17:10) Nightwish - Once (2004)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: Ez teljes mértékben így van. Kettejük hangja nagyon különböző, ezért sem értettem, miért kell erőltetni, hogy Anette régi Nightwish dalokat énekeljen... :/ Valljuk be, Tarja azért... (2016.11.22. 10:33) Nightwish - Once (2004)
  • Jurancsik Eszter: Sajnos annak idején Tuomas agyszüleménye volt, hogy Anette énekeljen Tarjás dalokat is. A gáz csak annyi, hogy Tarja operaénekesnő, Anette pedig más képzettséggel rendelkezik. Szép hangszíne van, és... (2016.11.22. 10:28) Nightwish - Once (2004)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: A Lost In Forever hatalmasat szól. Nálam első hallásra átjött. :-) (2016.11.14. 20:51) Beyond The Black - Lost In Forever (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Mindenképpen. :) (2016.10.21. 14:34) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: @**Valcsa**: Pedig a Rudán-korszakuk a legjobb. :) Ajánlom figyelmedbe ízlelgesd azt is. Megéri ráfordítani az időt, és majd rájössz hogy eddig mit hagytál ki. De még nem késő. :) (2016.10.21. 14:32) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Reméltem, hogy a "Hol van a szó"-t nem fogod kihagyni a linkelésből. :) A Rudán-korszakból ezt az egy dalukat ismerem, de ezt szeretem is. :) (2016.10.21. 00:14) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Utolsó 20

Nightwish - Dark Passion Play (2007)

**Valcsa** 2011.02.02. 23:42

Első benyomás az lehet a bandáról, hogy "bakker, ennyi mássalhangzót egy helyen... o.O", a második meg, hogy mennyire jó zenét nyomatnak. :)
Azoknak, akik nem kifejezetten csípik az "operametált", mindenképpen tudom ajánlani ezt az albumot.
Nekem ez volt tőlük az első, ezután kezdtem hallgatni a korábbi lemezeket is. Eleinte kifejezetten irritált Tarja áriázása azokon... Elég volt megszokni, persze miután már elégszer hallgattam, már ez a fajta énekstílus is megtetszett. :)
Azoknak, akik még nem hallották volna a történetet, akkor (viszonylag :P) nagyvonalakban egy kis háttérinfó: 2005-ben, egy nyílt levél formájában tették ki a bandatagok addigi énekesnőjük, Tarja szűrét az együttesből. Az indok az volt, hogy Tarja hozzáállását a bandához a pénz és a férje annyira megváltoztatta, hogy már nem sok keresnivalója volt a srácok között (a levelet Toumas Holopainen billentyűs írta, de mindegyik bandatag alászignózta, így fejezvén ki egyetértésüket). Tarját állítása szerint sokkolta ez a levél, mivel azelőtt erről szó sem volt, hogy meg akarnának tőle válni, a távozására felhozott okokat pedig indokolatlannak tartja.
Így hát a népszerű, finn csapat énekesnő nélkül maradt, Tarja pedig önálló pályafutásba kezdett, mint szólóénekes - megjegyzem, nem kevés sikerrel, azóta már 2 lemeze jelent meg (nah de erről majd később).
Megindult a megüresedett posztért vívott küzdelem is: a fiúk a beérkezett demók segítségével próbálták kiválasztani Tarja legmegfelelőbb utódját. A választás aztán az "Alyson Avenue" nevű csapat exénekesnőjére, a svéd Anette Olzon-ra esett. Toumas ragaszkodott hozzá, hogy az új énekesnő személyazonosságára vonatkozó adatokat ne adjanak ki addig, míg el nem készül az új anyag, mert nem szerette volna, ha az új tagot egy kép vagy a korábbi munkássága alapján ítélik meg a Nightwish-rajongók.
A választás vélhetően így is sok rajongót taszított el a csapattól: sokak szerint Anette hangja túl gyenge, nem illik a Nightwish által képviselt stílusba, meg sem közelíti elődjét, ezért hát elfordultak addigi kedvenc bandájuktól.
Az biztos, hogy a két hangot össze sem lehet hasonlítani, mert teljesen másak. De úgy gondolom, mindkettő jó a maga módján, ezért hát nem kéne ekkora elvárásokat támasztani Anette-tel szemben...:S Nekem mindkettő bejön: Tarja esetében inkább komolyzenei és ezáltal talán különlegesebb íze lesz a hanganyagnak, de igazán nem mondhatjuk, hogy Anette-nek "nincs hangja"...
Végső soron: a Dark Passion Play (a banda hatodik nagylemeze) elkészült, 2007. szeptemberében már kapható volt hazájukban.
Érdekesség, hogy az "Amaranth" kislemezére felkerülő bonus track (amiről meg kell jegyeznem, hogy egy irtó jó kis zene; lassú, de nagyon jó ^^), a "While your Lips are still Red" egyben az akkoriban megjelenni készülő finn játékfilm, a "Lieksa!" main theme-je lett.
Az pedig külön dicséretes, hogy a banda és Stephen King között is van párhuzam: az író "Setét torony" c. könyvsorozatának 2 részén is alapszik egy-egy Nightwish dal. Az egyik a 7 Days to the Wolves, a másik pedig a The Poet and the Pendulum (előbbinek alapja a sorozat 5. könyve, a "Callai farkasok", míg utóbbi dal esetében a 4. kötet, a "Varázsló és üveg" volt).

Tracklist:

01. The Poet and the Pendulum
02. Bye Bye Beautiful
03. Amaranth
04. Cadence of her last Breath

05. Master Passion Greed
06. Eva
07. Sahara
08. Whoever brings the Night
09. For the Heart I once hade
10. The Islander
11. Last of the Wilds
12. 7 Days to the Wolves
13. Meadows of Heaven

Album-legjobb... Hát, most tényleg szívesen mondanám, hogy passz... Mert - hogy így fejezzem ki magam - a blogom történelmében most kerültem az eddigi legeslegnehezebb helyzetbe. Az Amaranth-et azért mondanám, mert azt hallottam tőlük legelőször, egy zenecsatornán... A Cadence of her last Breath a refrénje miatt tetszik. A Bye Bye Beautiful kicsikét hasonló hangulatban az Amaranth-hez. A Last of the Wilds-ről az Eluveitie jut eszembe, akiket nagyon szeretek. A The Islander-t meg egyszerűen imádom... Gyönyörű, és mindig összeszorul tőle a torkom.
Ha kiszámítható lesz a lépésem, hát sajnálom. :)
Nightwish - Amaranth

 

Mondhat akárki akármit, nekem kedvencem ez az album.
Osztályzat: 10/10

Címkék: 2007 power metal 10* symphonic metal |blog 2011| #Nightwish#

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zenefuleimnek.blog.hu/api/trackback/id/tr652634765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása