HTML

Kövesd a blogot Facebook-on is!

Zene füleimnek...

A blogon szereplő bejegyzések NEM KRITIKÁK! Úgy gondolom, a kritikákat hozzáértő emberek írják, én pedig nem vagyok kritikus, és ez a blog sem egy kritikai blog! Ez egy naplószerű blog, személyes gondolatokkal, történésekkel... Ha nem tetszik, amiket írtam, csak úgy, saját szórakoztatásra, akkor keressetek olyat, ami tetszik, és ne álljatok le szitkozódni, sértegetni, trollkodni. Köszöntem... Akik viszont a zenék miatt jöttek, és nem piszkálódni, azoknak üdv itt, és jó böngészést, zenehallgatást. =) ---------------------------------------------------------------------------------------------------Kedvenc vagy épp "nemkedvenc" albumaim gyűjtőhelye - egyszóval minden, amit valamikor, valahol hallottam, és amiről majd viszonylag röviden, nem túlragozva, kertelés nélkül majd jól megmondom a magamét. Ne lepődjetek meg egy-egy albumon, hogy mit keres itt: utálok úgy leszólni egy bandát, hogy nem is ismerem a zenéjüket... Ennek nem vagyok híve... Egyébként - mint ahogy hamarosan ki is fog derülni, ha tovább böngészel - leginkább a rock, metál műfajban, valamint ezek alműfajaiban kalandozom majd (néha lehetséges, hogy becsúszik 1-1 olyan lemez, aminek nem sok köze van ezekhez a műfajokhoz, de ha tetszik, akkor mindenképpen fogok ilyenekről is blogolni) A bejegyzésekben pirossal kiemelt trackekre felhívom figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszenek. Hátha másnak is. Minden albumot pontozok 1-10es skálán, kiemelve az általam legjobbnak vélt dalt. Jobb oldalt különböző szempontok szerint böngészhettek is a bejegyzések között, valamint összegyűjtöttem néhány hasznos és érdekes linket is, ezeket is érdemes meglesni. :) Nem vagyok szakértő, se újságíró. Ezek kizárólag csak egy zenebolond firkálmányai az általa hallgatott/hallott albumokról - szigorúan szubjektíven. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ha letöltés miatt tévedtél be, akkor csalódni fogsz: itt nincsenek letölthető albumok, és nem is lesznek. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Az előadókkal illetve a megjelenésekkel kapcsolatos háttérinformációk forrása az előadók hivatalos oldalai, valamint a magyar és angol nyelvű wikipédiás oldalak. --------------------------------------------------------------------------------------- A blogot indítottam: 2010.07.27.

Heti toplistáim, új dalokkal:

(katt a képre)

weekly_top.jpg

Online látogatók száma:

Véleményezett albumok

Előadó, kiadó, év, nemzetiség, műfaj, értékelés

Címkefelhő

Kommentek

  • Slepy: Nekem is a Halo On Fire a kedvencem erről az albumról. :) (2017.06.09. 20:55) Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: No igen, lassan már sajnos erről lesz híres a Nightwish, hogy minden énekesnőjüknek ilyen látványos módon kötnek útilaput a lábára... :/ Floor helyében én ezek után már nem lennék... (2016.11.23. 17:26) Nightwish - Once (2004)
  • Spectroli: Most nem értek egyet veled. A TNotB a kemény zene, egyik legnagyobb mesterműve. (2016.11.23. 17:10) Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)
  • Jurancsik Eszter: @**Valcsa**: Felhagytak, amikor Anette-t kivágták a csapatból (véleményem szerint ugyanolyan gusztustalan módon, mint Tarját, csak kisebb hajcihővel...). Anette szólómezén bebizonyította, hogy tehet... (2016.11.23. 17:10) Nightwish - Once (2004)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: Ez teljes mértékben így van. Kettejük hangja nagyon különböző, ezért sem értettem, miért kell erőltetni, hogy Anette régi Nightwish dalokat énekeljen... :/ Valljuk be, Tarja azért... (2016.11.22. 10:33) Nightwish - Once (2004)
  • Jurancsik Eszter: Sajnos annak idején Tuomas agyszüleménye volt, hogy Anette énekeljen Tarjás dalokat is. A gáz csak annyi, hogy Tarja operaénekesnő, Anette pedig más képzettséggel rendelkezik. Szép hangszíne van, és... (2016.11.22. 10:28) Nightwish - Once (2004)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: A Lost In Forever hatalmasat szól. Nálam első hallásra átjött. :-) (2016.11.14. 20:51) Beyond The Black - Lost In Forever (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Mindenképpen. :) (2016.10.21. 14:34) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: @**Valcsa**: Pedig a Rudán-korszakuk a legjobb. :) Ajánlom figyelmedbe ízlelgesd azt is. Megéri ráfordítani az időt, és majd rájössz hogy eddig mit hagytál ki. De még nem késő. :) (2016.10.21. 14:32) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Reméltem, hogy a "Hol van a szó"-t nem fogod kihagyni a linkelésből. :) A Rudán-korszakból ezt az egy dalukat ismerem, de ezt szeretem is. :) (2016.10.21. 00:14) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Utolsó 20

Seether - Disclaimer II (2004)

**Valcsa** 2011.03.04. 00:14

Keresem a megfelelő szavakat - ezidáig hiába. Így hát feladom... :/ Nos: a Seether zenéje nekem olyan, mintha már évek óta hallgatnám, holott biztosan tudom, hogy a Broken-en kívül eddig nem is hallottam tőlük még egyetlen dalt sem. Ilyen még nem nagyon fordult elő velem, hogy ilyen fokú déja vum legyen egy eddig ismeretlen banda esetében. Nem, egyáltalán nem sablonos..., nem erről van szó..., de pontosan nem tudnám megfogalmazni, totális a zavar... :/ Maradjunk annyiban, hogy valami elképesztő hangulatot áraszt ez az egész. Amilyen tökéletes harmóniában vannak az énekbetétek, a dallam és az üvöltözős kilépések... Nekem ez így nagyon bejön, nem is vártam mást ettől. De lépjünk is tovább.
Bárki ránéz az album tracklistjére, megdöbbenve tapasztalja, hogy a többi előadóval ellentétben Seether-ék mondhatni megerőltették magukat ezzel a 20 (azaz húúúsz! o.O) dalból álló lemezzel - akárhogyan is, de ez rekordnak számít a "12 dal per lemez"-előadók korában (az sem ritka, hogy kevesebb kerül fel...). Ráadásul én minden darabját szívesen hallgatom, szóval nem csak olyan hirtelen összedobált zenéről beszélünk, még akkor sem, ha ez egyfajta válogatásalbum is, amire felkerültek az előző album számai is, kisebb változtatásokkal: valljuk be, ez bátor húzás volt, hisz rosszul is elsülhetett volna, ergó felesleges is lett volna így kiadni, hogy a "Disclaimer" trackjei is rajta vannak... Az "újradolgozós" albumok értelmét amúgy sem sikerült még megfejtenem - bár ebben az esetben teljesen érthető, ha ismeri az ember a háttérinfókat, amiket kicsit lejjebb le is írok majd. (A többi album esetében meg talán majd egyszer megértem...)
Nos, azért a lemez védelmére legyen mondva: a 12 átdolgozott dal mellett tartalmaz még 8 egyedi dalt is, így a tisztelt nagyérdemű a banda első albumához képest kap egy kis pluszt is: a nyolc dal közül kettő még filmekben is szerepelt: például a "Hang On" a Daredevil-ben, a "Out of my Way" pedig a Freddy vs. Jason-ben. Ezeken kívül akad még egy kuriózum is az albumon: az Evanescence énekesnőjével, Amy Lee-vel felénekelt dal, a Broken sajátságos verziója, amit szintén kölcsönöztek egy filmhez is: a 2004-es Punisher-höz (ez a dal megtalálható a lemezen kizárólag a Seether előadásában is). Állítólag a "Disclaimer"-album átdolgozásának oka is az volt, hogy az eredeti Broken-dal nagyon népszerűvé vált, így a "Disclaimer II"-vel az Amy Lee-s verziót is meg tudták jelentetni, kompletten az egészet, az eredetivel együtt, és ez nagy sikernek is bizonyult: a Disclaimer II sokkal jobban fogyott, mint az album előző változata - ami nem is meglepő, hisz ez a duett nagyot lendített a Seether ismertségén is: nekem is a Broken keltette fel az érdeklődésemet a banda iránt is. Az album olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy világszerte elérte a platina fokozatot, majd az USA-ban és Kanadában még arany szintre is lépett.
Egyébként a cd nyitódala, a Gasoline szerintem tökéletes bevezetőmuzsika: az elején feldörrenő gitárszólamok mint egy autómotor felbőgéséhez hasonlóan vezetik be a témát, úgymond: "beindítják" a lemezt.
Bár nem számít a lemez a banda nyitányának, hisz a Disclaimer II a Seether második stúdióalbuma (és azelőtt is volt már egy albumuk "Saron Gas" bandanévvel kiadva), ez mégis olyan erősre sikeredett, hogy kíváncsi vagyok: a későbbiekben képesek lesznek-e majd túlszárnyalni. Engem olyannyira megragadott, hogy az elmúlt hetekben ha zenét hallgattam, akkor biztosan ez ment nálam: olvasás közben, séta közben, buszozás közben... tényleg mindig. :)

Tracklist:

01. Gasoline
02. 69 Tea
03. Fine Again
04. Needles
05. Driven Under
06. Pride
07. Sympathetic
08. Your Bore
09. Fade Away
10. Pig
11. Fuck it
12. Broken
13. Sold Me
14. Cigarettes
15. Love Her
16. Take Me Away
17. Got it made
18. Out of my Way
19. Hang on
20. Broken (feat. Amy Lee)

Mindegyik dal másért tetszik. A Fuck it-ben pl. a dobot imádom 0:56-nál. A Sympathetic szinte az egyetlen viszonylag vidám hangulatú nóta a lemezen, ezt pl. egy vígjáték végén simán el tudnám képzelni. És még sokáig tudnám sorolni, de már így is elég hosszú lett ez a bejegyzés. :)
Kedvenc-avatásnál 2 dal között vacilláltam. Az egyiket linkelem most, a másikat meg majd a Disclaimer-ismertetőnél. ;)

*dobpergés*.... Tádááá :D

Seether feat. Amy Lee - Broken

 

Osztályzat: 10/9,5

Címkék: rock 2004 post grunge 9.5* |blog 2011| Seether

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zenefuleimnek.blog.hu/api/trackback/id/tr482708734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása