HTML

Kövesd a blogot Facebook-on is!

Zene füleimnek...

A blogon szereplő bejegyzések NEM KRITIKÁK! Úgy gondolom, a kritikákat hozzáértő emberek írják, én pedig nem vagyok kritikus, és ez a blog sem egy kritikai blog! Ez egy naplószerű blog, személyes gondolatokkal, történésekkel... Ha nem tetszik, amiket írtam, csak úgy, saját szórakoztatásra, akkor keressetek olyat, ami tetszik, és ne álljatok le szitkozódni, sértegetni, trollkodni. Köszöntem... Akik viszont a zenék miatt jöttek, és nem piszkálódni, azoknak üdv itt, és jó böngészést, zenehallgatást. =) ---------------------------------------------------------------------------------------------------Kedvenc vagy épp "nemkedvenc" albumaim gyűjtőhelye - egyszóval minden, amit valamikor, valahol hallottam, és amiről majd viszonylag röviden, nem túlragozva, kertelés nélkül majd jól megmondom a magamét. Ne lepődjetek meg egy-egy albumon, hogy mit keres itt: utálok úgy leszólni egy bandát, hogy nem is ismerem a zenéjüket... Ennek nem vagyok híve... Egyébként - mint ahogy hamarosan ki is fog derülni, ha tovább böngészel - leginkább a rock, metál műfajban, valamint ezek alműfajaiban kalandozom majd (néha lehetséges, hogy becsúszik 1-1 olyan lemez, aminek nem sok köze van ezekhez a műfajokhoz, de ha tetszik, akkor mindenképpen fogok ilyenekről is blogolni) A bejegyzésekben pirossal kiemelt trackekre felhívom figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszenek. Hátha másnak is. Minden albumot pontozok 1-10es skálán, kiemelve az általam legjobbnak vélt dalt. Jobb oldalt különböző szempontok szerint böngészhettek is a bejegyzések között, valamint összegyűjtöttem néhány hasznos és érdekes linket is, ezeket is érdemes meglesni. :) Nem vagyok szakértő, se újságíró. Ezek kizárólag csak egy zenebolond firkálmányai az általa hallgatott/hallott albumokról - szigorúan szubjektíven. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ha letöltés miatt tévedtél be, akkor csalódni fogsz: itt nincsenek letölthető albumok, és nem is lesznek. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Az előadókkal illetve a megjelenésekkel kapcsolatos háttérinformációk forrása az előadók hivatalos oldalai, valamint a magyar és angol nyelvű wikipédiás oldalak. --------------------------------------------------------------------------------------- A blogot indítottam: 2010.07.27.

Heti toplistáim, új dalokkal:

(katt a képre)

weekly_top.jpg

Online látogatók száma:

Véleményezett albumok

Előadó, kiadó, év, nemzetiség, műfaj, értékelés

Címkefelhő

Kommentek

  • Slepy: Nekem is a Halo On Fire a kedvencem erről az albumról. :) (2017.06.09. 20:55) Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: No igen, lassan már sajnos erről lesz híres a Nightwish, hogy minden énekesnőjüknek ilyen látványos módon kötnek útilaput a lábára... :/ Floor helyében én ezek után már nem lennék... (2016.11.23. 17:26) Nightwish - Once (2004)
  • Spectroli: Most nem értek egyet veled. A TNotB a kemény zene, egyik legnagyobb mesterműve. (2016.11.23. 17:10) Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)
  • Jurancsik Eszter: @**Valcsa**: Felhagytak, amikor Anette-t kivágták a csapatból (véleményem szerint ugyanolyan gusztustalan módon, mint Tarját, csak kisebb hajcihővel...). Anette szólómezén bebizonyította, hogy tehet... (2016.11.23. 17:10) Nightwish - Once (2004)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: Ez teljes mértékben így van. Kettejük hangja nagyon különböző, ezért sem értettem, miért kell erőltetni, hogy Anette régi Nightwish dalokat énekeljen... :/ Valljuk be, Tarja azért... (2016.11.22. 10:33) Nightwish - Once (2004)
  • Jurancsik Eszter: Sajnos annak idején Tuomas agyszüleménye volt, hogy Anette énekeljen Tarjás dalokat is. A gáz csak annyi, hogy Tarja operaénekesnő, Anette pedig más képzettséggel rendelkezik. Szép hangszíne van, és... (2016.11.22. 10:28) Nightwish - Once (2004)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: A Lost In Forever hatalmasat szól. Nálam első hallásra átjött. :-) (2016.11.14. 20:51) Beyond The Black - Lost In Forever (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Mindenképpen. :) (2016.10.21. 14:34) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: @**Valcsa**: Pedig a Rudán-korszakuk a legjobb. :) Ajánlom figyelmedbe ízlelgesd azt is. Megéri ráfordítani az időt, és majd rájössz hogy eddig mit hagytál ki. De még nem késő. :) (2016.10.21. 14:32) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Reméltem, hogy a "Hol van a szó"-t nem fogod kihagyni a linkelésből. :) A Rudán-korszakból ezt az egy dalukat ismerem, de ezt szeretem is. :) (2016.10.21. 00:14) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Utolsó 20

Kowalsky meg a Vega - Vegasztár (2005)

**Valcsa** 2013.03.01. 23:48

kowalsky meg a vega vegasztár.jpgEzzel a lemezzel még adós voltam, úgyhogy most pótolom a hiányosságot. :) Így már majdnem teljes a blogomon lévő diszkográfia ("Az évtized lemeze" még hátra van, de hozom azt is, amint kellően átvizslattam :) ).
A Vegasztár a csapat második stúdiókorongja. Mindenképpen pozitívum a lemezen szereplő dalok dallamossága, kétségkívül fülbemászó zenékkel van tele, viszont van ennél sokkal jobb albumuk is, nagyon nagy kedvenceket sajnos nem igazán találtam ezen a korongon. :( Évek óta hallgatom már, úgyhogy alap, hogy a szövegeket kívülről fújom :D (az első Kowa-lemezek között volt, amire rá voltam kattanva, épp a könnyedsége miatt, mert akkor nem is bírtam volna keményebb, durvább zenéket hallgatni...), úgyhogy megérett rá, hogy végre erről is írjak pár sort. :))

"Lehet, hogy azt hiszed, hogy valaki vagy,
de az a valaki mit ér valaki nélkül?"
(Szimpla Dal)

A szövegekben van kurázsi a csapat énekesének, Kowalsky Balázs Gyulának köszönhetően: a hivatalos oldalukon olvasható, hogy a banda dalainak dalszövegeit ő írja, és a zeneszerzés is az ő asztala. Komolyan, egy zseni ez a pasi (kedves ide tévedők, bocsássátok meg nekem ezt a részrehajlást, de tényleg nem tudok Kowa mellett szó nélkül elmenni. Végletekig felnézek rá a zenei munkásságáért, és nagyon remélem, hogy egyszer élőben is lesz szerencsém látni. Eddig még mindig úgy jött ki a lépés, hogy pont akkor koncerteztek a környékünkön, mikor nem tudtam elmenni... -.- Errefelé meg sajnos nem nagyon járnak. :( Hát, addig marad az albumok elég gyakori hallgatása, Kowa hangja megunhatatlan. *-*).

"Minek maradnál két tűz között?
A lehetetlen egy tévhit, semmi több.
Döntsd el, hogy merre mész,
ne veszítsd el a fejedet semmiért."
(Aki mer az nyer)

Tracklist:

01. Aki mer az nyer
02. Egy zsivány balladája
03. Szimpla dal [remix]
04. Mindenki úgy csinál
05. Herceg fehér lovon
06. Nincs olyan
07. Mint kés a vajban
08. Az nem ugyanaz
09. Vegasztár
10. No para
11. Digitális nemzedék
12. Balul sül el
13. Labirintus
14. Félédes otthon
15. Szimpla dal
16. Első pillanattól 

Hangsúlyozom, hogy mindegyik dalt szeretem, jó ezeket hallgatni, kikapcsolja az embert, viszont hogy ne legyen csupa kijelölt az egész lista, muszáj voltam a legtetszetősebb dalokra koncentrálni. Na ezt a néhányat tényleg bármikor, bárhol... :))

"Van az úgy, hogy nem szabadulsz meg a múlttól, mégis
kerülöd, mint tűzben a táncot,
az arcon a ráncot nem szaporítom,
mégis a végén könyörgöm, hogy ne haragudj rám.

Van az úgy, hogy bárhogy is várom,
a jéghideg ágyon nem jön az álom,
nélküled semmit sem ér ez az élet,
a végzet méreg a négyzeten, úgy hiányzol."
(Herceg fehér lovon)

A lemez egyébként a maga módján tartogat néhány pikantériát is a dalaiban: ilyen különlegesség pl. az utolsó track is. Ebben tulajdonképpen egy gyerek-kacaj van összemixelve. :) Ez valami tündéri, ráadásul baromi dallamos az egész, úgy megragadja az embert. :) Vagy pl. a 7.trackben mindenféle "híradórészletek" vannak összevágva, zenével kísérve, ráadásul olyan témák sokasága, ami valószínűleg örökké dilemmája lesz a világnak (terrorizmus, balesetek, emberi kegyetlenkedés, időjárási katasztrófák, gazdasági rivalizálás). Bár a többi dalban is vannak burkolt vagy kevésbé burkolt komoly kérdésfelvetések is, azt hiszem, ez a lemez legnegatívabb, legmélyebb pontja.
A "Herceg fehér lovon"-t én nagyon megszerettem. :)) Annak ellenére, hogy simán beillene valami szappanopera főcímzenéjének... :D A szövege az az 5-ből kb. 10 csillagot ér.
Másik abszolút nagy kedvenc a "Balul sül el", bár ez is eléggé messze áll a rock műfajától, de a hegedű annyira feldobja, hogy nem lehet nem szeretni. :)

Viszont ezúttal is csak egyet ajánlhatok, és bár imádom pl. a Digitális nemzedéket is, mégis egy "nagyon nem rockos" zenét fogok linkelni, mégpedig ezt, mert egyszerűen beszippantott:

Kowalsky meg a Vega - Herceg fehér lovon

(Ráadásul: Kowa ebben a videóban... khm... hát inkább no comment... *-*)

Osztályzat: 10/7,5

Címkék: 2005 pop rock rap funk rock 7.5* |blog 2013| [magyar] #Kowalsky meg a Vega#

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zenefuleimnek.blog.hu/api/trackback/id/tr765112504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása