HTML

Kövesd a blogot Facebook-on is!

Zene füleimnek...

A blogon szereplő bejegyzések NEM KRITIKÁK! Úgy gondolom, a kritikákat hozzáértő emberek írják, én pedig nem vagyok kritikus, és ez a blog sem egy kritikai blog! Ez egy naplószerű blog, személyes gondolatokkal, történésekkel... Ha nem tetszik, amiket írtam, csak úgy, saját szórakoztatásra, akkor keressetek olyat, ami tetszik, és ne álljatok le szitkozódni, sértegetni, trollkodni. Köszöntem... Akik viszont a zenék miatt jöttek, és nem piszkálódni, azoknak üdv itt, és jó böngészést, zenehallgatást. =) ---------------------------------------------------------------------------------------------------Kedvenc vagy épp "nemkedvenc" albumaim gyűjtőhelye - egyszóval minden, amit valamikor, valahol hallottam, és amiről majd viszonylag röviden, nem túlragozva, kertelés nélkül majd jól megmondom a magamét. Ne lepődjetek meg egy-egy albumon, hogy mit keres itt: utálok úgy leszólni egy bandát, hogy nem is ismerem a zenéjüket... Ennek nem vagyok híve... Egyébként - mint ahogy hamarosan ki is fog derülni, ha tovább böngészel - leginkább a rock, metál műfajban, valamint ezek alműfajaiban kalandozom majd (néha lehetséges, hogy becsúszik 1-1 olyan lemez, aminek nem sok köze van ezekhez a műfajokhoz, de ha tetszik, akkor mindenképpen fogok ilyenekről is blogolni) A bejegyzésekben pirossal kiemelt trackekre felhívom figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszenek. Hátha másnak is. Minden albumot pontozok 1-10es skálán, kiemelve az általam legjobbnak vélt dalt. Jobb oldalt különböző szempontok szerint böngészhettek is a bejegyzések között, valamint összegyűjtöttem néhány hasznos és érdekes linket is, ezeket is érdemes meglesni. :) Nem vagyok szakértő, se újságíró. Ezek kizárólag csak egy zenebolond firkálmányai az általa hallgatott/hallott albumokról - szigorúan szubjektíven. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ha letöltés miatt tévedtél be, akkor csalódni fogsz: itt nincsenek letölthető albumok, és nem is lesznek. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Az előadókkal illetve a megjelenésekkel kapcsolatos háttérinformációk forrása az előadók hivatalos oldalai, valamint a magyar és angol nyelvű wikipédiás oldalak. --------------------------------------------------------------------------------------- A blogot indítottam: 2010.07.27.

Heti toplistáim, új dalokkal:

(katt a képre)

weekly_top.jpg

Online látogatók száma:

Véleményezett albumok

Előadó, kiadó, év, nemzetiség, műfaj, értékelés

Címkefelhő

Kommentek

  • Slepy: Nekem is a Halo On Fire a kedvencem erről az albumról. :) (2017.06.09. 20:55) Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: No igen, lassan már sajnos erről lesz híres a Nightwish, hogy minden énekesnőjüknek ilyen látványos módon kötnek útilaput a lábára... :/ Floor helyében én ezek után már nem lennék... (2016.11.23. 17:26) Nightwish - Once (2004)
  • Spectroli: Most nem értek egyet veled. A TNotB a kemény zene, egyik legnagyobb mesterműve. (2016.11.23. 17:10) Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)
  • Jurancsik Eszter: @**Valcsa**: Felhagytak, amikor Anette-t kivágták a csapatból (véleményem szerint ugyanolyan gusztustalan módon, mint Tarját, csak kisebb hajcihővel...). Anette szólómezén bebizonyította, hogy tehet... (2016.11.23. 17:10) Nightwish - Once (2004)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: Ez teljes mértékben így van. Kettejük hangja nagyon különböző, ezért sem értettem, miért kell erőltetni, hogy Anette régi Nightwish dalokat énekeljen... :/ Valljuk be, Tarja azért... (2016.11.22. 10:33) Nightwish - Once (2004)
  • Jurancsik Eszter: Sajnos annak idején Tuomas agyszüleménye volt, hogy Anette énekeljen Tarjás dalokat is. A gáz csak annyi, hogy Tarja operaénekesnő, Anette pedig más képzettséggel rendelkezik. Szép hangszíne van, és... (2016.11.22. 10:28) Nightwish - Once (2004)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: A Lost In Forever hatalmasat szól. Nálam első hallásra átjött. :-) (2016.11.14. 20:51) Beyond The Black - Lost In Forever (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Mindenképpen. :) (2016.10.21. 14:34) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: @**Valcsa**: Pedig a Rudán-korszakuk a legjobb. :) Ajánlom figyelmedbe ízlelgesd azt is. Megéri ráfordítani az időt, és majd rájössz hogy eddig mit hagytál ki. De még nem késő. :) (2016.10.21. 14:32) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Reméltem, hogy a "Hol van a szó"-t nem fogod kihagyni a linkelésből. :) A Rudán-korszakból ezt az egy dalukat ismerem, de ezt szeretem is. :) (2016.10.21. 00:14) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Utolsó 20

Skydrive - Ember a tükörben (2013)

**Valcsa** 2013.04.19. 12:42

skydrive ember a tükörben.jpgA minap kaptam egy e-mail-értesítőt a Fémforgácstól egy cikkről. Meg is nyitottam, elolvasgattam, aztán oldalt megakadt a szemem egy új lemezkritikán, mégpedig a számomra totál ismeretlen "Skydrive" nevű csapat bemutatkozó lemezén, az "Ember a tükörben" címűn. Egyből kattintottam is, mert hát ha magyar, és rock/metál, akkor egyértelmű, hogy kíváncsi vagyok rá. :)
A csapat 2012-ben alakult, és a lemez is szerzői kiadásként jelent meg.
Nekem első hallásra is nagyon tetszetős volt a srácok zenéje. A zenei alap - ahogyan ők is jellemezték facebook-oldalukon, a "http://www.facebook.com/skydrivezenekar"-on magukat: "súlyos, néhol progresszív metal", ehhez pedig hozzátársul Vágvölgyi Viktor soft rock/pop énekhangja. Többen nehezményezik ezt a kombót, de szerintem teljesen működőképes a dolog. Nem kell minden metál-zenében üvöltözni, hörögni, vagy bármi mást... Talán ahhoz tudnám hasonlítani a zenéjüket, hogy a sötét hangzású zenei alap néhol mélybe rántja az embert, de az ének megadja az esélyt a felemelkedésre. Számomra igazából semmi szokatlan nem volt a srác hangjában (attól eltekintve, hogy szép, tiszta énekhangja van). Talán mert már kicsit hozzá is vagyok szokva. Van a környékünkön egy csapat (ők viszont csak hobbiból zenélnek, nem is szándékoznak albumot készíteni), ők is hasonló felállásban működnek: hard rock alapra énekel egy srác, akinek egyáltalán nincs "metálos" hangja.
Másik dolog, amit gyakran emlegetnek velük kapcsolatban, az az, hogy nem tartják be az egyes sorok helyes szótagszámát. Tény, hogy helyenként fura, ahogyan az énekesük elhadar egy-egy részt, de ha ők ezt így akarták megoldani, akkor nem hiszem, hogy ebbe bárkinek bármilyen beleszólása is lenne... Nem kell monotonnak lennie, sőt inkább ez adja meg a dolgok pikantériát egy-egy dalban. Konkrét példaként: az "Úton" c. szerzeményükben. Ez az egyik legnagyobb kedvencem az albumon (maga a dal is, és a mondanivaló is nagyon ott van).

"Csak trükk minden választás,
De ha nem lépsz előre, csak egy helyben állsz.
Mindig van rosszabb és mindig van jobb,
De nem mondják meg, hogy épp melyiket járod."
(Úton)

Tracklist:

01. Fonal
02. Fel
03. Zárd be
04. Úton
05. Földesúton
06. Látszat
07. Akadály
08. Ember a tükörben
09. Valami új vár
10. Te vagy az

Igazából a "Földesúton" c. dalukat nem nagyon látom, hogyan illik bele az album hangzásvilágába... De ettől eltekintve is van még bőven kedvenc-gyanús dal a lemezen. Összességében véve ígéretes kezdés ez a lemez, csak így tovább! ;)

"Hétmilliárd emberből
nekem te vagy a fény
az alagút végén
és az elején."
(Te vagy az)

Bár szeretem a "metálosabb" zenéiket is, de számomra magasan ez a legjobb dal az egész lemezükön:

Skydrive - Te vagy az

Youtube-on nincsenek fenn a zenéik, viszont itt meghallgathatóak (némelyik letölthető, bár már nem mindegyik): https://soundcloud.com/skydriveband

Innen pedig az album összes dala legálisan és ingyenesen letölthető: http://arkhorrl.hu/Skydrive/

Osztályzat: 10/7

Címkék: metal 2013 magyar előadó 7* |blog 2013| #Skydrive#

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zenefuleimnek.blog.hu/api/trackback/id/tr325234792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neuczer Ádám 2013.04.25. 23:32:26

Szia, ugyanabból a városból hasonló időben megjelent EP, egy kezdőbb csapattól, ha gondolod fülelj bele:
www.femforgacs.hu/hir/11628/Mors_Invictus_honi_death_bemutatkozas

**Valcsa** · http://zenefuleimnek.blog.hu 2013.04.25. 23:56:02

@Neuczer Ádám: Szia! Köszönöm a linket. Ezzel a "kezdőbb" jelzővel egyrészt azért kicsit vitatkoznék, mert bár nem tudom, mióta működik a csapat, de nagyon helyén vannak a dolgok - bár még nem veséztem ki minden dalt, de így első hallásra ezt gondolom. :)

**Valcsa** · http://zenefuleimnek.blog.hu 2013.05.11. 13:07:19

Örömmel tapasztaltam, hogy a Skydrive-os fiúk facebook-üzenőfalára is kikerült az ajánlóm. Köszönöm! :)
És még egyszer: sok sikert nektek!
süti beállítások módosítása