HTML

Kövesd a blogot Facebook-on is!

Zene füleimnek...

A blogon szereplő bejegyzések NEM KRITIKÁK! Úgy gondolom, a kritikákat hozzáértő emberek írják, én pedig nem vagyok kritikus, és ez a blog sem egy kritikai blog! Ez egy naplószerű blog, személyes gondolatokkal, történésekkel... Ha nem tetszik, amiket írtam, csak úgy, saját szórakoztatásra, akkor keressetek olyat, ami tetszik, és ne álljatok le szitkozódni, sértegetni, trollkodni. Köszöntem... Akik viszont a zenék miatt jöttek, és nem piszkálódni, azoknak üdv itt, és jó böngészést, zenehallgatást. =) ---------------------------------------------------------------------------------------------------Kedvenc vagy épp "nemkedvenc" albumaim gyűjtőhelye - egyszóval minden, amit valamikor, valahol hallottam, és amiről majd viszonylag röviden, nem túlragozva, kertelés nélkül majd jól megmondom a magamét. Ne lepődjetek meg egy-egy albumon, hogy mit keres itt: utálok úgy leszólni egy bandát, hogy nem is ismerem a zenéjüket... Ennek nem vagyok híve... Egyébként - mint ahogy hamarosan ki is fog derülni, ha tovább böngészel - leginkább a rock, metál műfajban, valamint ezek alműfajaiban kalandozom majd (néha lehetséges, hogy becsúszik 1-1 olyan lemez, aminek nem sok köze van ezekhez a műfajokhoz, de ha tetszik, akkor mindenképpen fogok ilyenekről is blogolni) A bejegyzésekben pirossal kiemelt trackekre felhívom figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszenek. Hátha másnak is. Minden albumot pontozok 1-10es skálán, kiemelve az általam legjobbnak vélt dalt. Jobb oldalt különböző szempontok szerint böngészhettek is a bejegyzések között, valamint összegyűjtöttem néhány hasznos és érdekes linket is, ezeket is érdemes meglesni. :) Nem vagyok szakértő, se újságíró. Ezek kizárólag csak egy zenebolond firkálmányai az általa hallgatott/hallott albumokról - szigorúan szubjektíven. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ha letöltés miatt tévedtél be, akkor csalódni fogsz: itt nincsenek letölthető albumok, és nem is lesznek. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Az előadókkal illetve a megjelenésekkel kapcsolatos háttérinformációk forrása az előadók hivatalos oldalai, valamint a magyar és angol nyelvű wikipédiás oldalak. --------------------------------------------------------------------------------------- A blogot indítottam: 2010.07.27.

Heti toplistáim, új dalokkal:

(katt a képre)

weekly_top.jpg

Online látogatók száma:

Véleményezett albumok

Előadó, kiadó, év, nemzetiség, műfaj, értékelés

Címkefelhő

Kommentek

  • Slepy: Nekem is a Halo On Fire a kedvencem erről az albumról. :) (2017.06.09. 20:55) Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: No igen, lassan már sajnos erről lesz híres a Nightwish, hogy minden énekesnőjüknek ilyen látványos módon kötnek útilaput a lábára... :/ Floor helyében én ezek után már nem lennék... (2016.11.23. 17:26) Nightwish - Once (2004)
  • Spectroli: Most nem értek egyet veled. A TNotB a kemény zene, egyik legnagyobb mesterműve. (2016.11.23. 17:10) Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)
  • Jurancsik Eszter: @**Valcsa**: Felhagytak, amikor Anette-t kivágták a csapatból (véleményem szerint ugyanolyan gusztustalan módon, mint Tarját, csak kisebb hajcihővel...). Anette szólómezén bebizonyította, hogy tehet... (2016.11.23. 17:10) Nightwish - Once (2004)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: Ez teljes mértékben így van. Kettejük hangja nagyon különböző, ezért sem értettem, miért kell erőltetni, hogy Anette régi Nightwish dalokat énekeljen... :/ Valljuk be, Tarja azért... (2016.11.22. 10:33) Nightwish - Once (2004)
  • Jurancsik Eszter: Sajnos annak idején Tuomas agyszüleménye volt, hogy Anette énekeljen Tarjás dalokat is. A gáz csak annyi, hogy Tarja operaénekesnő, Anette pedig más képzettséggel rendelkezik. Szép hangszíne van, és... (2016.11.22. 10:28) Nightwish - Once (2004)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: A Lost In Forever hatalmasat szól. Nálam első hallásra átjött. :-) (2016.11.14. 20:51) Beyond The Black - Lost In Forever (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Mindenképpen. :) (2016.10.21. 14:34) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: @**Valcsa**: Pedig a Rudán-korszakuk a legjobb. :) Ajánlom figyelmedbe ízlelgesd azt is. Megéri ráfordítani az időt, és majd rájössz hogy eddig mit hagytál ki. De még nem késő. :) (2016.10.21. 14:32) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Reméltem, hogy a "Hol van a szó"-t nem fogod kihagyni a linkelésből. :) A Rudán-korszakból ezt az egy dalukat ismerem, de ezt szeretem is. :) (2016.10.21. 00:14) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Utolsó 20

Elefánt - Vérkeringő (2013)

**Valcsa** 2013.05.26. 23:39

elefánt vérkeringő 2013.jpgLassan rekordot döntök (1 nap alatt három bejegyzés... :D), viszont így, államvizsga előtt nagyon ki kell élveznem minden percet, amit "szabad"-nak mondhatok. :/
Úgyhogy így, a nap zárásaként jöjjön valami friss és hazai. :)
Kb. 2-3 hete posztolta az egyik ismerősöm facebook-on üzenőfalra a "Bordahajtogató" c. dalt. Hazudnék, ha azt írnám, hogy elsőre beleszerelmesedtem ebbe a dalba, viszont volt benne valami, amitől nem tudtam szabadulni, ami arra ösztönzött, hogy újra és újra lejátsszam. Tetszett, de emellett az első szó, ami eszembe jutott az a "fura", aztán az, hogy "szokatlan". Úgyhogy el is kezdtem hallgatni a teljes albumot, hogy kiderítsem: tényleg tetszik-e nekem (pár nap rá is ment erre a kísérletezésre). Végül aztán mégis meggyőzött... :)
Az Elefánt zenekar 2011 decembere óta tevékenykedik, jelenlegi felállásban 2012 elejétől zenélnek. A csapatot hat tehetséges zenész alkotja: Szendrői Csaba (énekes), Tóth András (gitáros, vokálos), Horváth Bence Ede (basszusgitáros), Kovács Zoltán (billentyűs), Kunert Péter (gitáros, vokálos) és Németh Szabolcs (dobos). A "Vérkeringő" címet viseli az első "teljes hosszúságú" lemezük (ez előtt egy 5 dalból készített lemezük már volt).
Az énekes, Szendrői Csaba valami elképesztő, és frontemberként tökéletesen helyt áll a csapatban: ahogyan színészkedik a dalok során a hangjával, hát az valami fenomenális. :D A csapat honlapján (http://www.elefantmusic.com) frappánsan megfogalmazták, amit én is mindvégig éreztem a lemez hallgatása közben: "Bármelyik pillanatban felszakadhatnak a sebek, elszabadulhat a pokol, amit aztán ismét a csend követ." Némely pillanatban tényleg el is szabadul az a bizonyos pokol, de ezt olyan jólesően tudják csinálni, hogy az már-már pimaszság.

"Fáj, minden lépés fáj, ha
utam végén nem tudok
a karjaidba szenderülni."
(Mona Lisa)

Ha tovább olvassuk ismertető-szövegüket, lemezük címéről is vallanak a tagok: "A lemez címe az első ilyen meglepetés. Vérkeringő. A keringő ¾ -es lüktetés, 3x4 az 12. 12 szám van a lemezen, amit három ciklusban tör meg egy visszatérő motívum. A Vér a címben a szenvedélyesség jelképe. A Vérkeringő a zenekar életében egy nagyon impulzív időszak vége. Azt szeretnénk, ha a dalaink erős érzelmeket váltanának ki. Amikor a szerelem szó elhangzik, akkor legyen gyönyörű és fájdalmas. Legyen valódi."
Bohém, őrült, virtuóz és mindenképpen felejthetetlen anyag, amit az Elefánt kínál nekünk. Aki nem hiszi, járjon utána. ;) De addig is: TÁNC!

Tracklist:

01. Mona Lisa
02. Szex
03. Budapesti lányok
04. Merengő I.
05. Ízek és formák
06. Körbelátó
07. November
08. Merengő II.
09. Kerülöd a napfényt
10. Bordahajtogató
11. Kedvenc Felhőmnek
12. Merengő III.

"Itt senkinek nem kéne senkinek lenni (...)
Hogy egymás ajkán lógjunk, egymás szaván,
egymás nyakán, ne pedig egy régen kiszáradt fán."
(November)

Mint ahogyan föntebb már idéztem őket ez ügyben, a srácok furcsa megoldást választottak: az egyik daluk három felé "vágja" az albumot, és maga a dal is három részletben van: az I. a dal első fele, a II. a második, a III.-ban pedig egyben hallható a teljes dal; mindenképpen ötletes megoldás. :) Bár, nekem valahogy épp ez a daluk az, aminek annyira nem sikerült megszerettetnie magát velem, hiába van központi szerepe a lemezen... :/ Összességében viszont szívesen hallgatom ezeket a dalokat: a számlistán is csak a legeslegnagyobb kedvenceket jelöltem ki, mert egyébként néhány kivétellel az összes piros lenne. :)

Én csak ajánlani tudom az Elefánt zenéjét; aki kicsit is szereti az alteresebb zenét, annak biztosan tetszeni fog. Ezen a linken a lemez összes dala meghallgatható, és a dalok (vagy a teljes lemez) megvásárlására is van lehetőség: http://elefantmusic.bandcamp.com/
Kapásból 3-4 kedvencet is tudnék ajánlani az albumról, de azt hiszem, ennél maradok (a Mona Lisa és a Körbelátó mellett számomra ez a leg-leg) :

Elefánt - Kerülöd a napfényt

Osztályzat: 10/9 

Címkék: 2013 magyar előadó alternativ rock 9* |blog 2013| #Elefánt#

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zenefuleimnek.blog.hu/api/trackback/id/tr265319475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

**Valcsa** · http://zenefuleimnek.blog.hu 2013.06.21. 15:30:59

Az fb-bejegyzésük alapján Elefántéknak is tetszett, amit írtam róluk. :) Kösz, hogy benéztetek! ;) Már most nagyon várom az új anyagot, bármikor is adjátok ki... :D
süti beállítások módosítása