HTML

Kövesd a blogot Facebook-on is!

Zene füleimnek...

A blogon szereplő bejegyzések NEM KRITIKÁK! Úgy gondolom, a kritikákat hozzáértő emberek írják, én pedig nem vagyok kritikus, és ez a blog sem egy kritikai blog! Ez egy naplószerű blog, személyes gondolatokkal, történésekkel... Ha nem tetszik, amiket írtam, csak úgy, saját szórakoztatásra, akkor keressetek olyat, ami tetszik, és ne álljatok le szitkozódni, sértegetni, trollkodni. Köszöntem... Akik viszont a zenék miatt jöttek, és nem piszkálódni, azoknak üdv itt, és jó böngészést, zenehallgatást. =) ---------------------------------------------------------------------------------------------------Kedvenc vagy épp "nemkedvenc" albumaim gyűjtőhelye - egyszóval minden, amit valamikor, valahol hallottam, és amiről majd viszonylag röviden, nem túlragozva, kertelés nélkül majd jól megmondom a magamét. Ne lepődjetek meg egy-egy albumon, hogy mit keres itt: utálok úgy leszólni egy bandát, hogy nem is ismerem a zenéjüket... Ennek nem vagyok híve... Egyébként - mint ahogy hamarosan ki is fog derülni, ha tovább böngészel - leginkább a rock, metál műfajban, valamint ezek alműfajaiban kalandozom majd (néha lehetséges, hogy becsúszik 1-1 olyan lemez, aminek nem sok köze van ezekhez a műfajokhoz, de ha tetszik, akkor mindenképpen fogok ilyenekről is blogolni) A bejegyzésekben pirossal kiemelt trackekre felhívom figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszenek. Hátha másnak is. Minden albumot pontozok 1-10es skálán, kiemelve az általam legjobbnak vélt dalt. Jobb oldalt különböző szempontok szerint böngészhettek is a bejegyzések között, valamint összegyűjtöttem néhány hasznos és érdekes linket is, ezeket is érdemes meglesni. :) Nem vagyok szakértő, se újságíró. Ezek kizárólag csak egy zenebolond firkálmányai az általa hallgatott/hallott albumokról - szigorúan szubjektíven. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ha letöltés miatt tévedtél be, akkor csalódni fogsz: itt nincsenek letölthető albumok, és nem is lesznek. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Az előadókkal illetve a megjelenésekkel kapcsolatos háttérinformációk forrása az előadók hivatalos oldalai, valamint a magyar és angol nyelvű wikipédiás oldalak. --------------------------------------------------------------------------------------- A blogot indítottam: 2010.07.27.

Heti toplistáim, új dalokkal:

(katt a képre)

weekly_top.jpg

Online látogatók száma:

Véleményezett albumok

Előadó, kiadó, év, nemzetiség, műfaj, értékelés

Címkefelhő

Kommentek

  • Slepy: Nekem is a Halo On Fire a kedvencem erről az albumról. :) (2017.06.09. 20:55) Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: No igen, lassan már sajnos erről lesz híres a Nightwish, hogy minden énekesnőjüknek ilyen látványos módon kötnek útilaput a lábára... :/ Floor helyében én ezek után már nem lennék... (2016.11.23. 17:26) Nightwish - Once (2004)
  • Spectroli: Most nem értek egyet veled. A TNotB a kemény zene, egyik legnagyobb mesterműve. (2016.11.23. 17:10) Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)
  • Jurancsik Eszter: @**Valcsa**: Felhagytak, amikor Anette-t kivágták a csapatból (véleményem szerint ugyanolyan gusztustalan módon, mint Tarját, csak kisebb hajcihővel...). Anette szólómezén bebizonyította, hogy tehet... (2016.11.23. 17:10) Nightwish - Once (2004)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: Ez teljes mértékben így van. Kettejük hangja nagyon különböző, ezért sem értettem, miért kell erőltetni, hogy Anette régi Nightwish dalokat énekeljen... :/ Valljuk be, Tarja azért... (2016.11.22. 10:33) Nightwish - Once (2004)
  • Jurancsik Eszter: Sajnos annak idején Tuomas agyszüleménye volt, hogy Anette énekeljen Tarjás dalokat is. A gáz csak annyi, hogy Tarja operaénekesnő, Anette pedig más képzettséggel rendelkezik. Szép hangszíne van, és... (2016.11.22. 10:28) Nightwish - Once (2004)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: A Lost In Forever hatalmasat szól. Nálam első hallásra átjött. :-) (2016.11.14. 20:51) Beyond The Black - Lost In Forever (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Mindenképpen. :) (2016.10.21. 14:34) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: @**Valcsa**: Pedig a Rudán-korszakuk a legjobb. :) Ajánlom figyelmedbe ízlelgesd azt is. Megéri ráfordítani az időt, és majd rájössz hogy eddig mit hagytál ki. De még nem késő. :) (2016.10.21. 14:32) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Reméltem, hogy a "Hol van a szó"-t nem fogod kihagyni a linkelésből. :) A Rudán-korszakból ezt az egy dalukat ismerem, de ezt szeretem is. :) (2016.10.21. 00:14) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Utolsó 20

Nightwish - Wishmaster (2000)

**Valcsa** 2013.06.07. 20:17

nightwish wishmaster 2000.jpgIgen, még mindig van olyan Nightwish-album, amiről nem blogoltam... :D Pedig már így is ez a csapat az egyik, akiktől a legtöbb albumot hallgattam eddig (tekintve, hogy mennyire tevékeny és termékeny éveket tudhat maga mögött a csapat).
A Wishmaster a finn zenekar harmadik nagylemeze. Bár (a szimfonikus metál határai között megmaradva, de) elég színes, változatos dinamikájú dalokat kínálnak nekünk ezúttal is, mégsem igazán találtam olyan vérbeli, igazi kedvencet ezek között. :(
A lemez egyik kiemelkedő dala a "The Kinslayer", amelynek témája az 1999-ben az amerikai Columbine középiskolában történt ámokfutás: két tizenéves fegyverrel támadt diáktársaira, melynek során 12 diák és 1 tanár meghalt, és további 21 sérültje volt a vérengzésnek (ezután a támadók öngyilkosok lettek). Máig ez az USA történelmének egyik legnagyobb iskolai mészárlása. (Mindig összeszorul a torkom, ha ilyenről olvasok... Ezeket a diákokat a szüleik hazavárták... Mert hát mikor az ember iskolába megy, vagy a gyerekét küldi iskolába, ez az utolsó, amire gondol, hogy ilyen megeshet... És az a legszörnyűbb, hogy manapság már tényleg sosem lehet tudni, hogy hol és mikor történik hasonló, mert elég 1-2 bekattant idióta, és már megtörténik a baj. Tele van a világ aberrált, degenerált őrültekkel...Félelmetes...)
Magát az albumot inspirálta a Gyűrűk Ura és a Dragonlance világa is. A lemez címadó dala több vonatkozásban is a lemez (és a Nightwish) legjobbjának számít: válogatáslemezeken is megjelent, mint a Nightwish egyik legjobb dala, és az élő koncertjeiken is gyakran játszott dal ez a szerzeményük (még Tarja távozása után is sokszor előadták élőben, Anette-tel). Nekem nem kedvencem ez a dal sem, szóval nem igazán értem ezt a nagy hűhót körülötte... :/ De ez az én bajom...

Tracklist:

01. She is my Sin
02. The Kinslayer
03. Come cover Me
04. Wanderlust
05. Two for Tragedy
06. Wishmaster
07. Bare Grace Misery
08. Crownless
09. Deep Silent Complete
10. Dead Boy's Poem
11. FantasMic
12. Sleepwalker (Bonus Track)

Na jó, azt meg kell hagyni, hogy a "Two for Tragedy" a maga borongós hangulatával és zenei világával nagyon el lett találva. (Próbáltam minden olyat kiemelni a számlistán, ami kicsit is megtetszett; így már azért viszonylag piros lett ez a lista. :) ) A "Crownless" szinte szöges ellentéte az előbb említettnek (pörgős ritmus, nagyfokú virtuozitás), mégis számomra ez is kiemelkedett a többi közül. A "Wanderlust" egy ízig-vérig fülbemászós dal; szinte első hallásra megragadt bennem, és az elmúlt napokban sokszor azon kaptam magam, hogy ezt dúdolgatom. :D A "FantasMic"-ot meg igazából csak azért jelöltem ki a tracklist-en, mert a dal 5.percétől már eléggé bejövős. :))
Végezetül még egy érdekes momentum a lemez kapcsán: a "Sleepwalker" dalukat 2000-ben, a cédé megjelenése előtt nevezték az Eurovíziós Dalfesztivál finn selejtezőjére. Másodikok lettek: bár megnyerték a közönségszavazást, a zsűri mégis egy hazai gospel-énekesnőt választott Finnország képviseletére a versenyen. Hát, nekem nem igazán tetszik ez a dal sem, amivel a zenekar részt vett (fura, hogy ami mások szerint mennyire jó a Nightwish-től, az szerintem nem az... :D na mindegy...), valahogy túl steril a csapathoz képest - az ember azt gondolná, hogy egy olyan dallal indulnak egy ilyen versenyen, amibe apait-anyait beleadnak, megmutatják, hogy mit tudnak, ez meg egy olyan tinglitangli dalra sikerült... :/ Tudnak ők ennél ezerszer jobbat is... És nem kellene magukat visszafogni, mert ennek így nincs értelme: ne játszanak rádióbarát zenét, csak azért, hogy mások kedvében járjanak, vagy megnyerjenek egy versenyt...
No de a lényeg a lényeg: igazából ez a lemezük sem lett kedvencem (bocsi, Tarja, de az Anette-es lemezek valahogy közelebb állnak hozzám - lehetséges, hogy azért, mert akkoriban kezdtem Nightwish-t hallgatni). Még hátra van 1 lemezük, az Oceanborn, de nem hiszem, hogy az az album majd belopja magát a szívembe, ha az összes többinek nem sikerült (mármint ami a Tarjával készült lemezeket illeti). :/ De majd meglátjuk.
Addig is, jöjjön most a "kedvenc". Már 1 hallgatás után is a Crownless és a Come cover Me c. daluk tetszett meg leginkább, ami pedig ezek közül a befutó lett nálam:

Nightwish - Come cover Me

Osztályzat: 10/7

Címkék: 2002 gothic power metal 7* symphonic metal |blog 2013| #Nightwish#

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zenefuleimnek.blog.hu/api/trackback/id/tr165350100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása