HTML

Kövesd a blogot Facebook-on is!

Zene füleimnek...

A blogon szereplő bejegyzések NEM KRITIKÁK! Úgy gondolom, a kritikákat hozzáértő emberek írják, én pedig nem vagyok kritikus, és ez a blog sem egy kritikai blog! Ez egy naplószerű blog, személyes gondolatokkal, történésekkel... Ha nem tetszik, amiket írtam, csak úgy, saját szórakoztatásra, akkor keressetek olyat, ami tetszik, és ne álljatok le szitkozódni, sértegetni, trollkodni. Köszöntem... Akik viszont a zenék miatt jöttek, és nem piszkálódni, azoknak üdv itt, és jó böngészést, zenehallgatást. =) ---------------------------------------------------------------------------------------------------Kedvenc vagy épp "nemkedvenc" albumaim gyűjtőhelye - egyszóval minden, amit valamikor, valahol hallottam, és amiről majd viszonylag röviden, nem túlragozva, kertelés nélkül majd jól megmondom a magamét. Ne lepődjetek meg egy-egy albumon, hogy mit keres itt: utálok úgy leszólni egy bandát, hogy nem is ismerem a zenéjüket... Ennek nem vagyok híve... Egyébként - mint ahogy hamarosan ki is fog derülni, ha tovább böngészel - leginkább a rock, metál műfajban, valamint ezek alműfajaiban kalandozom majd (néha lehetséges, hogy becsúszik 1-1 olyan lemez, aminek nem sok köze van ezekhez a műfajokhoz, de ha tetszik, akkor mindenképpen fogok ilyenekről is blogolni) A bejegyzésekben pirossal kiemelt trackekre felhívom figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszenek. Hátha másnak is. Minden albumot pontozok 1-10es skálán, kiemelve az általam legjobbnak vélt dalt. Jobb oldalt különböző szempontok szerint böngészhettek is a bejegyzések között, valamint összegyűjtöttem néhány hasznos és érdekes linket is, ezeket is érdemes meglesni. :) Nem vagyok szakértő, se újságíró. Ezek kizárólag csak egy zenebolond firkálmányai az általa hallgatott/hallott albumokról - szigorúan szubjektíven. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ha letöltés miatt tévedtél be, akkor csalódni fogsz: itt nincsenek letölthető albumok, és nem is lesznek. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Az előadókkal illetve a megjelenésekkel kapcsolatos háttérinformációk forrása az előadók hivatalos oldalai, valamint a magyar és angol nyelvű wikipédiás oldalak. --------------------------------------------------------------------------------------- A blogot indítottam: 2010.07.27.

Heti toplistáim, új dalokkal:

(katt a képre)

weekly_top.jpg

Online látogatók száma:

Véleményezett albumok

Előadó, kiadó, év, nemzetiség, műfaj, értékelés

Címkefelhő

Kommentek

  • Slepy: Nekem is a Halo On Fire a kedvencem erről az albumról. :) (2017.06.09. 20:55) Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: No igen, lassan már sajnos erről lesz híres a Nightwish, hogy minden énekesnőjüknek ilyen látványos módon kötnek útilaput a lábára... :/ Floor helyében én ezek után már nem lennék... (2016.11.23. 17:26) Nightwish - Once (2004)
  • Spectroli: Most nem értek egyet veled. A TNotB a kemény zene, egyik legnagyobb mesterműve. (2016.11.23. 17:10) Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)
  • Jurancsik Eszter: @**Valcsa**: Felhagytak, amikor Anette-t kivágták a csapatból (véleményem szerint ugyanolyan gusztustalan módon, mint Tarját, csak kisebb hajcihővel...). Anette szólómezén bebizonyította, hogy tehet... (2016.11.23. 17:10) Nightwish - Once (2004)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: Ez teljes mértékben így van. Kettejük hangja nagyon különböző, ezért sem értettem, miért kell erőltetni, hogy Anette régi Nightwish dalokat énekeljen... :/ Valljuk be, Tarja azért... (2016.11.22. 10:33) Nightwish - Once (2004)
  • Jurancsik Eszter: Sajnos annak idején Tuomas agyszüleménye volt, hogy Anette énekeljen Tarjás dalokat is. A gáz csak annyi, hogy Tarja operaénekesnő, Anette pedig más képzettséggel rendelkezik. Szép hangszíne van, és... (2016.11.22. 10:28) Nightwish - Once (2004)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: A Lost In Forever hatalmasat szól. Nálam első hallásra átjött. :-) (2016.11.14. 20:51) Beyond The Black - Lost In Forever (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Mindenképpen. :) (2016.10.21. 14:34) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: @**Valcsa**: Pedig a Rudán-korszakuk a legjobb. :) Ajánlom figyelmedbe ízlelgesd azt is. Megéri ráfordítani az időt, és majd rájössz hogy eddig mit hagytál ki. De még nem késő. :) (2016.10.21. 14:32) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Reméltem, hogy a "Hol van a szó"-t nem fogod kihagyni a linkelésből. :) A Rudán-korszakból ezt az egy dalukat ismerem, de ezt szeretem is. :) (2016.10.21. 00:14) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Utolsó 20

Green Day - ¡Uno! (2012)

**Valcsa** 2013.10.20. 20:29

green day uno.jpgMost már nagyon szükségem volt egy kis Green Day-re, kb. mint egy falat kenyérre. Vagyok így néha: a Green Day olyan szinten élénkítő hatással van rám, hogy az valami hihetetlen. :D Felvidít, kiűzi belőlem a fáradtságot, és nem bírom ki, hogy ne mozgassam ütemre a lábamat a zenéjükre. :D A Green Day az én drogom a rossz időkben.
Az ¡Uno! a srácok stúdiólemez-diszkográfiájának 9. tagja, egyébként pedig egy lemez-trilógia nyitórésze, mely 2012 szeptemberében látott napvilágot.
A lemez előfutára (single formájában) az "Oh Love" volt - végre egy döntés, amiben egyetértek, ugyanis szerintem ez az egyik legjobb dal a lemezről. :) Másodikként a "Kill the DJ" jött ki (na ezt most majdnem elírtam, és majdnem "Kiss the DJ" lett belőle... :D azért nagyon nem mindegy... :'D), szintén heves egyetértésem a dalválasztást illetően, ugyanis ez is egy olyan, amit megszerettem az albumról. De hogy még mely dalokat tartom igazán jónak, kiderül az alábbi számlistából: ezúttal is pirossal kijelölve a szerintem legjobb, legszerethetőbb dal, jó mazsolázgatást! :) 

Tracklist:

01. Nuclear Family
02. Stay the Night
03. Carpe Diem
04. Let Yourself Go
05. Kill the DJ
06. Fell for You
07. Loss of Control
08. Troblemaker
09. Angel Blue
10. Sweet 16
11. Rusty James
12. Oh Love

A felvételek 2012 februárjában kezdődtek. A csapat énekese, Billie Joe Armstrong azt nyilatkozta, hogy úgy érzik, zeneileg most termékenyebbek és kreatívabbak, mint valaha, a dalok csak úgy áradnak belőlük, és ez a legjobb zene, amit valaha is írtak. Mivel dal van bőven, így dupla lemezt akartak előbb készíteni, de Billie Joe azt javasolta, inkább lemeztrilógiát készítsenek, ahogyan a Van Halen is tette (végül a Green Day ennél az ötletnél maradt, és valóra is váltották: 2012 végéig meg is jelent mindhárom lemezük a trilógia keretein belül). Az az ötlet pedig már egyből adta magát, hogy mivel háromtagú a zenekar, így a trilógia mindegyik darabjának borítójára jut egy-egy arc a csapatból.
Igazából ez a három pasas nem csinál egyebet, mint amit eddig is, semmi kiemelkedő nincs ezen a lemezen, nekem mégis tetszett, kellemes órákat töltöttem a hallgatásával. :) Aki egy kis kikapcsolódásra vágyik a mindennapok nyüzsgése közepette, nekik feltétlen ajánlom, terápiaként - nálam maximálisan működik. :)
Tény, hogy igazi nagy Green Day-kedvenceket nem erről a lemezről fogok említeni, mert szerintem annyira nem lett jó ez az album, mint az eddigi 2, amiről már blogoltam, de egészen jó kis hanganyagot hoztak ezúttal is össze, mindegyik dalt szívesen hallgatom, egyiknél sem volt az az érzésem, hogy tovább léptessem a lejátszómat a következő trackre. :) 
Nem is maradt más hátra, mint kiválasztani a kedvencet. Ami nálam leginkább számításba jöhetett az a "Kill the DJ", a "Stay the Night" és az "Oh Love". Közülük pedig a befutó nálam:

Green Day - Kill the DJ

Bónuszként még a végére egy kedvenc feldolgozás ebből a dalból, Janick Thibault előadásában. :) A srácnak baromira Billie Joe-s hangja van (ezt ki is használja, mert csomó Green Day feldolgozása van a youtube-csatornáján, érdemes végighallgatni), ha csukott szemmel hallgatjuk a produkcióját, már-már azt lehet hinni, hogy tényleg Billie Joe énekel. :D Janick feldolgozás-videóját itt tudjátok megnézni: https://www.youtube.com/watch?v=i4P_uaBg5FM

Osztályzat: 10/7

Címkék: punk rock 2012 7* |blog 2013| #Green Day#

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zenefuleimnek.blog.hu/api/trackback/id/tr595589779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása