HTML

Kövesd a blogot Facebook-on is!

Zene füleimnek...

A blogon szereplő bejegyzések NEM KRITIKÁK! Úgy gondolom, a kritikákat hozzáértő emberek írják, én pedig nem vagyok kritikus, és ez a blog sem egy kritikai blog! Ez egy naplószerű blog, személyes gondolatokkal, történésekkel... Ha nem tetszik, amiket írtam, csak úgy, saját szórakoztatásra, akkor keressetek olyat, ami tetszik, és ne álljatok le szitkozódni, sértegetni, trollkodni. Köszöntem... Akik viszont a zenék miatt jöttek, és nem piszkálódni, azoknak üdv itt, és jó böngészést, zenehallgatást. =) ---------------------------------------------------------------------------------------------------Kedvenc vagy épp "nemkedvenc" albumaim gyűjtőhelye - egyszóval minden, amit valamikor, valahol hallottam, és amiről majd viszonylag röviden, nem túlragozva, kertelés nélkül majd jól megmondom a magamét. Ne lepődjetek meg egy-egy albumon, hogy mit keres itt: utálok úgy leszólni egy bandát, hogy nem is ismerem a zenéjüket... Ennek nem vagyok híve... Egyébként - mint ahogy hamarosan ki is fog derülni, ha tovább böngészel - leginkább a rock, metál műfajban, valamint ezek alműfajaiban kalandozom majd (néha lehetséges, hogy becsúszik 1-1 olyan lemez, aminek nem sok köze van ezekhez a műfajokhoz, de ha tetszik, akkor mindenképpen fogok ilyenekről is blogolni) A bejegyzésekben pirossal kiemelt trackekre felhívom figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszenek. Hátha másnak is. Minden albumot pontozok 1-10es skálán, kiemelve az általam legjobbnak vélt dalt. Jobb oldalt különböző szempontok szerint böngészhettek is a bejegyzések között, valamint összegyűjtöttem néhány hasznos és érdekes linket is, ezeket is érdemes meglesni. :) Nem vagyok szakértő, se újságíró. Ezek kizárólag csak egy zenebolond firkálmányai az általa hallgatott/hallott albumokról - szigorúan szubjektíven. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ha letöltés miatt tévedtél be, akkor csalódni fogsz: itt nincsenek letölthető albumok, és nem is lesznek. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Az előadókkal illetve a megjelenésekkel kapcsolatos háttérinformációk forrása az előadók hivatalos oldalai, valamint a magyar és angol nyelvű wikipédiás oldalak. --------------------------------------------------------------------------------------- A blogot indítottam: 2010.07.27.

Heti toplistáim, új dalokkal:

(katt a képre)

weekly_top.jpg

Online látogatók száma:

Véleményezett albumok

Előadó, kiadó, év, nemzetiség, műfaj, értékelés

Címkefelhő

Kommentek

  • Slepy: Nekem is a Halo On Fire a kedvencem erről az albumról. :) (2017.06.09. 20:55) Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: No igen, lassan már sajnos erről lesz híres a Nightwish, hogy minden énekesnőjüknek ilyen látványos módon kötnek útilaput a lábára... :/ Floor helyében én ezek után már nem lennék... (2016.11.23. 17:26) Nightwish - Once (2004)
  • Spectroli: Most nem értek egyet veled. A TNotB a kemény zene, egyik legnagyobb mesterműve. (2016.11.23. 17:10) Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)
  • Jurancsik Eszter: @**Valcsa**: Felhagytak, amikor Anette-t kivágták a csapatból (véleményem szerint ugyanolyan gusztustalan módon, mint Tarját, csak kisebb hajcihővel...). Anette szólómezén bebizonyította, hogy tehet... (2016.11.23. 17:10) Nightwish - Once (2004)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: Ez teljes mértékben így van. Kettejük hangja nagyon különböző, ezért sem értettem, miért kell erőltetni, hogy Anette régi Nightwish dalokat énekeljen... :/ Valljuk be, Tarja azért... (2016.11.22. 10:33) Nightwish - Once (2004)
  • Jurancsik Eszter: Sajnos annak idején Tuomas agyszüleménye volt, hogy Anette énekeljen Tarjás dalokat is. A gáz csak annyi, hogy Tarja operaénekesnő, Anette pedig más képzettséggel rendelkezik. Szép hangszíne van, és... (2016.11.22. 10:28) Nightwish - Once (2004)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: A Lost In Forever hatalmasat szól. Nálam első hallásra átjött. :-) (2016.11.14. 20:51) Beyond The Black - Lost In Forever (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Mindenképpen. :) (2016.10.21. 14:34) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: @**Valcsa**: Pedig a Rudán-korszakuk a legjobb. :) Ajánlom figyelmedbe ízlelgesd azt is. Megéri ráfordítani az időt, és majd rájössz hogy eddig mit hagytál ki. De még nem késő. :) (2016.10.21. 14:32) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Reméltem, hogy a "Hol van a szó"-t nem fogod kihagyni a linkelésből. :) A Rudán-korszakból ezt az egy dalukat ismerem, de ezt szeretem is. :) (2016.10.21. 00:14) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Utolsó 20

Dead by April - Dead by April (2009)

**Valcsa** 2013.10.29. 18:19

dead by april - dead by april 2009.jpgNem valószínű, hogy túl sokan ismerik a Dead by April névre keresztelt csapatot, én is teljesen véletlenül futottam bele az egyik videójukba a youtube-on, és igazából azóta hallgatom is őket, bár ennél az albumuknál tovább nem is jutottam.
A svéd csapat 2007 óta létezik, ez a self-titled albumuk a bemutatkozó lemezük is egyben (ezen kívül egyébként még 2011-ben adtak ki stúdiólemezt, igyekszem majd arról is írni, sőt, már 2014-re is beterveztek egy korongot).
A zenekar tagjai a lemez készültekor:
- Jimmie Strimell (harsh vokál és ének)
- Pontus Hjelm (ének, gitár, billentyűk)
- Johan Olsson (gitár, "háttér-scream")
- Marcus Wesslén (basszusgitár)
- Alexander Svenningson (dobok)
Időközben történt némi tagcsere is, és idén márciusban a csapat "feje", Jimmie Strimell lépett a távozás mezejére, személyes problémákra hivatkozva. Sajnálom, mert azzal együtt, hogy ritka az olyan énekes, akinek megy az üvöltözés és a tiszta, szólóének is, azért valljuk be, látványnak sem volt utolsó a pasi. ;) Bár tény, hogy a hangját nem nagyon tudom hová tenni, olyan, mintha 2 személyiség bújna meg benne. :) Az egyik egy nagyon dögös scream-elő metálénekes, a másik pedig egy jófiús, popbandába való srác. Talán ez a kettősség az, ami miatt igazán különleges ő, és sajnálatos, hogy az új lemezt már nélküle készítik... :/

Tracklist:

01. Trapped
02. Angels of Clarity
03. Losing You
04. What Can I Say
05. Erased
06. Promise Me
07. Falling Behind
08. Sorry for Everything
09. In My Arms
10. Stronger
11. Carry Me
12. A Promise
13. I Made It

Előre is bocsi minden rajongótól azért, amit írni fogok, de számomra a Dead by April kicsit olyan, mintha a Backstreet Boys-ba bevettek volna egy tagot, aki alá-scream-eli a dalokat, és kicsit áthangszerelték volna a BS zenéjét... és kész is a Dead by April. Mielőtt még bárki félreértene, szerintem egészen jó zenét játszanak, de akkor is erre asszociálok, önkéntelenül. :))
Ahogy mondani szokás, a fülemig eljutottak, szívesen hallgatom őket, de különösebben nem érintettek meg, nagyobb érzelmeket nem vált ki belőlem a zenéjük. Van több dal, amit egészen megkedveltem, mint pl. az Angels of Clarity vagy a Stronger, de ami leginkább közel áll hozzám (anno ezt a dalt hallottam legelőször a Dead by April-től, és azóta is ezt szeretem legjobban: ebben megvan a kellő zúzásmennyiség, ami még ellensúlyozza a verse és a refrén lágyságát: a többiben úgy érzem, kicsit utóbbi felé billen a mérleg, és túl dallamos, kicsivel több keménységet várnék tőlük :/) : 

Dead by April - Losing You

Osztályzat: 10/7,5

Címkék: pop metal 2009 metalcore melodic hard rock 7.5* alternativ metal |blog 2013| Dead by April

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zenefuleimnek.blog.hu/api/trackback/id/tr465605033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása