HTML

Kövesd a blogot Facebook-on is!

Zene füleimnek...

A blogon szereplő bejegyzések NEM KRITIKÁK! Úgy gondolom, a kritikákat hozzáértő emberek írják, én pedig nem vagyok kritikus, és ez a blog sem egy kritikai blog! Ez egy naplószerű blog, személyes gondolatokkal, történésekkel... Ha nem tetszik, amiket írtam, csak úgy, saját szórakoztatásra, akkor keressetek olyat, ami tetszik, és ne álljatok le szitkozódni, sértegetni, trollkodni. Köszöntem... Akik viszont a zenék miatt jöttek, és nem piszkálódni, azoknak üdv itt, és jó böngészést, zenehallgatást. =) ---------------------------------------------------------------------------------------------------Kedvenc vagy épp "nemkedvenc" albumaim gyűjtőhelye - egyszóval minden, amit valamikor, valahol hallottam, és amiről majd viszonylag röviden, nem túlragozva, kertelés nélkül majd jól megmondom a magamét. Ne lepődjetek meg egy-egy albumon, hogy mit keres itt: utálok úgy leszólni egy bandát, hogy nem is ismerem a zenéjüket... Ennek nem vagyok híve... Egyébként - mint ahogy hamarosan ki is fog derülni, ha tovább böngészel - leginkább a rock, metál műfajban, valamint ezek alműfajaiban kalandozom majd (néha lehetséges, hogy becsúszik 1-1 olyan lemez, aminek nem sok köze van ezekhez a műfajokhoz, de ha tetszik, akkor mindenképpen fogok ilyenekről is blogolni) A bejegyzésekben pirossal kiemelt trackekre felhívom figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszenek. Hátha másnak is. Minden albumot pontozok 1-10es skálán, kiemelve az általam legjobbnak vélt dalt. Jobb oldalt különböző szempontok szerint böngészhettek is a bejegyzések között, valamint összegyűjtöttem néhány hasznos és érdekes linket is, ezeket is érdemes meglesni. :) Nem vagyok szakértő, se újságíró. Ezek kizárólag csak egy zenebolond firkálmányai az általa hallgatott/hallott albumokról - szigorúan szubjektíven. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ha letöltés miatt tévedtél be, akkor csalódni fogsz: itt nincsenek letölthető albumok, és nem is lesznek. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Az előadókkal illetve a megjelenésekkel kapcsolatos háttérinformációk forrása az előadók hivatalos oldalai, valamint a magyar és angol nyelvű wikipédiás oldalak. --------------------------------------------------------------------------------------- A blogot indítottam: 2010.07.27.

Heti toplistáim, új dalokkal:

(katt a képre)

weekly_top.jpg

Online látogatók száma:

Véleményezett albumok

Előadó, kiadó, év, nemzetiség, műfaj, értékelés

Címkefelhő

Kommentek

  • Slepy: Nekem is a Halo On Fire a kedvencem erről az albumról. :) (2017.06.09. 20:55) Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: No igen, lassan már sajnos erről lesz híres a Nightwish, hogy minden énekesnőjüknek ilyen látványos módon kötnek útilaput a lábára... :/ Floor helyében én ezek után már nem lennék... (2016.11.23. 17:26) Nightwish - Once (2004)
  • Spectroli: Most nem értek egyet veled. A TNotB a kemény zene, egyik legnagyobb mesterműve. (2016.11.23. 17:10) Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)
  • Jurancsik Eszter: @**Valcsa**: Felhagytak, amikor Anette-t kivágták a csapatból (véleményem szerint ugyanolyan gusztustalan módon, mint Tarját, csak kisebb hajcihővel...). Anette szólómezén bebizonyította, hogy tehet... (2016.11.23. 17:10) Nightwish - Once (2004)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: Ez teljes mértékben így van. Kettejük hangja nagyon különböző, ezért sem értettem, miért kell erőltetni, hogy Anette régi Nightwish dalokat énekeljen... :/ Valljuk be, Tarja azért... (2016.11.22. 10:33) Nightwish - Once (2004)
  • Jurancsik Eszter: Sajnos annak idején Tuomas agyszüleménye volt, hogy Anette énekeljen Tarjás dalokat is. A gáz csak annyi, hogy Tarja operaénekesnő, Anette pedig más képzettséggel rendelkezik. Szép hangszíne van, és... (2016.11.22. 10:28) Nightwish - Once (2004)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: A Lost In Forever hatalmasat szól. Nálam első hallásra átjött. :-) (2016.11.14. 20:51) Beyond The Black - Lost In Forever (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Mindenképpen. :) (2016.10.21. 14:34) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: @**Valcsa**: Pedig a Rudán-korszakuk a legjobb. :) Ajánlom figyelmedbe ízlelgesd azt is. Megéri ráfordítani az időt, és majd rájössz hogy eddig mit hagytál ki. De még nem késő. :) (2016.10.21. 14:32) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Reméltem, hogy a "Hol van a szó"-t nem fogod kihagyni a linkelésből. :) A Rudán-korszakból ezt az egy dalukat ismerem, de ezt szeretem is. :) (2016.10.21. 00:14) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Utolsó 20

AC/DC - Highway To Hell (1979)

**Valcsa** 2014.02.13. 22:58

ac dc highway to hell 1979.jpgA '70-es évek zárásaként szintén egy klasszikus lemezre esett a választásom, leginkább a címadó "Highway To Hell" dal miatt (nem túl sok AC/DC dalt ismerek, de felcsillant a szemem, hogy na ezt pont igen, úgyhogy ezért maradtam inkább ennél a lemeznél).
Ennek a fejezetnek ugyan vége a blogomon, mindenesetre én élveztem ezt a kis "zenei kirándulást", visszatekintést közel 45 évvel ezelőttre, és az azt követő 10 évre. Csak remélni tudom, hogy az épp ide tévedő látogatóimnak is sikerült kicsit meghoznom a kedvüket a régi nagyok zenéjéhez is, feltéve, hogy eddig még nem hallgatták őket. :) Én mindig is nagyon idegenkedtem tőlük, biztos voltam benne, hogy nem tetszene, úgyhogy legtöbbször a 2000 után megjelent albumokat hallgattam. Hát, ezentúl biztosan szakítok majd ezzel a szokásommal: néhány kedvencre most is sikerült szert tennem, és ki tudja, miféle kincseket rejtenek majd a nyolcvanas-kilencvenes években megjelent lemezek is. :) 
De visszakanyarodva fő témánkra: az AC/DC egy 1973-ban alakult ausztrál rockcsapat. Nevük jelentése: "váltakozó áram/egyenáram"; angolul "alternating current/direct current". A zenekar alapításának gondolata egy testvérpár, Malcolm Young (ritmusgitár, háttérvokál) és Angus Young (szólógitár) fejéből pattant ki (akik egyébként még mindig tagjai az együttesnek).
A Highway To Hell a hetedik stúdiólemezük. Ezen már a Young-testvérek mellett zenélt Cliff Williams (basszeros; 1977-ben csatlakozott a csapathoz, és azóta is AC/DC-tag), Phil Rudd (dobos; 1975-től kisebb megszakításokkal ő is mai napig részét képezi az együttesnek) és Bon Scott énekes. Scott 1974-ben lett tagja az AC/DC-nek, együtt pedig legendás sikereket értek el. Egészen 1980-ig, amikor is egy átmulatott éjszaka után Bon Scott örökre elaludt az egyik barátja autójának hátsó ülésén. A halál okaként balesetet állapítottak meg: alkoholmérgezést (és valószínűleg fulladásos halált az alkohol okozta hányástól). A Highway To Hell albumuk már csak azért is mérföldkő a zenekar életében, mert ez volt a legutolsó album, amit Bon Scottal elkészítettek. Személyével egy nagyszerű énekest és frontembert veszített el a világ...

Tracklist:

01. Highway to Hell
02. Girls Got Rhythm
03. Walk all Over You
04. Touch Too Much
05. Beating Around the Bush
06. Shot Down in Flames
07. Get It Hot
08. If You Want Blood (You've Got It)
09. Love Hungry Man
10. Night Prowler

A lemezen szereplő összes dalt (mint mindig, most is) a Young-testvérek írták, Bon Scottal karöltve.
Érdekesség, hogy a lemez utolsó dalában, a "Night Prowler"-ben a dal végén, az album zárásaként elhangzik a "Shazbot, na-nu na-nu" kifejezés, amit egyébként egy akkoriban futó amerikai szituációs komédia, a "Mork & Mindy"-ből vettek át (ez a kifejezés a főszereplő Mork szájából elég gyakran elhangzott a sorozatban).
A produceri munkákat eddigi lemezeiken Harry Vanda és a Young-tesók egyik bátyja, George Young végezték, ám most Robert Lange került a produceri székbe. Egyébként George szerepe is óriási abban, hogy egyáltalán megalakult az AC/DC: mikor családjukkal még gyerekkorukban Skóciából Ausztráliába költöztek, George alapított egy zenekart. Ezen felbuzdulva kezdett zenei karrierbe két öccse, Malcolm és Angus.
Nos, ami engem és az AC/DC-t illeti: határozottan megszerettem a zenéjüket. :) Igaz, a Highway to Hell már kicsit elhomályosul pl. a Touch Too Much vagy a Love Hungry Man árnyékában, amik nekem személy szerint jobban tetszenek (az is lehet, hogy csak a Highway to Hell-t kezdem már unni: ha AC/DC-ről van szó, akkor mindenhol csak ez a dal megy, minden tehetségkutatóban legalább ketten ezzel a számmal indulnak, stb... Pedig így, túl a számomra első lemezükön, elmondhatom, hogy igenis léteznek még nagyon jó AC/DC dalok ezen kívül is... Csak kisebb publicitást kapnak sajnos, mint a H.t.H.).
Negatívumot nem is nagyon tudnék mondani. Esetleg annyit, hogy sok dalban a refrén kissé egysíkúra sikeredett: többnyire ugyanaz a pár sor van ismételgetve (mint pl. Girls Got Rhythm, Highway to Hell, Walk all Over You, Love Hungry Man, stb...)
Nincs is más hátra, mint a legjobb dalt kiemelni. Hát, esélyes, hogy sokan nem fognak velem egyetérteni, mindenesetre számomra ez a legjobb erről az albumról:

AC/DC - Touch Too Much

Osztályzat: 10/8,5

Címkék: 1979 hard rock blues rock 8.5* AC/DC |blog 2014| -TimeTravel1-

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zenefuleimnek.blog.hu/api/trackback/id/tr585813298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása