HTML

Kövesd a blogot Facebook-on is!

Zene füleimnek...

A blogon szereplő bejegyzések NEM KRITIKÁK! Úgy gondolom, a kritikákat hozzáértő emberek írják, én pedig nem vagyok kritikus, és ez a blog sem egy kritikai blog! Ez egy naplószerű blog, személyes gondolatokkal, történésekkel... Ha nem tetszik, amiket írtam, csak úgy, saját szórakoztatásra, akkor keressetek olyat, ami tetszik, és ne álljatok le szitkozódni, sértegetni, trollkodni. Köszöntem... Akik viszont a zenék miatt jöttek, és nem piszkálódni, azoknak üdv itt, és jó böngészést, zenehallgatást. =) ---------------------------------------------------------------------------------------------------Kedvenc vagy épp "nemkedvenc" albumaim gyűjtőhelye - egyszóval minden, amit valamikor, valahol hallottam, és amiről majd viszonylag röviden, nem túlragozva, kertelés nélkül majd jól megmondom a magamét. Ne lepődjetek meg egy-egy albumon, hogy mit keres itt: utálok úgy leszólni egy bandát, hogy nem is ismerem a zenéjüket... Ennek nem vagyok híve... Egyébként - mint ahogy hamarosan ki is fog derülni, ha tovább böngészel - leginkább a rock, metál műfajban, valamint ezek alműfajaiban kalandozom majd (néha lehetséges, hogy becsúszik 1-1 olyan lemez, aminek nem sok köze van ezekhez a műfajokhoz, de ha tetszik, akkor mindenképpen fogok ilyenekről is blogolni) A bejegyzésekben pirossal kiemelt trackekre felhívom figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszenek. Hátha másnak is. Minden albumot pontozok 1-10es skálán, kiemelve az általam legjobbnak vélt dalt. Jobb oldalt különböző szempontok szerint böngészhettek is a bejegyzések között, valamint összegyűjtöttem néhány hasznos és érdekes linket is, ezeket is érdemes meglesni. :) Nem vagyok szakértő, se újságíró. Ezek kizárólag csak egy zenebolond firkálmányai az általa hallgatott/hallott albumokról - szigorúan szubjektíven. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ha letöltés miatt tévedtél be, akkor csalódni fogsz: itt nincsenek letölthető albumok, és nem is lesznek. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Az előadókkal illetve a megjelenésekkel kapcsolatos háttérinformációk forrása az előadók hivatalos oldalai, valamint a magyar és angol nyelvű wikipédiás oldalak. --------------------------------------------------------------------------------------- A blogot indítottam: 2010.07.27.

Heti toplistáim, új dalokkal:

(katt a képre)

weekly_top.jpg

Online látogatók száma:

Véleményezett albumok

Előadó, kiadó, év, nemzetiség, műfaj, értékelés

Címkefelhő

Kommentek

  • Slepy: Nekem is a Halo On Fire a kedvencem erről az albumról. :) (2017.06.09. 20:55) Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: No igen, lassan már sajnos erről lesz híres a Nightwish, hogy minden énekesnőjüknek ilyen látványos módon kötnek útilaput a lábára... :/ Floor helyében én ezek után már nem lennék... (2016.11.23. 17:26) Nightwish - Once (2004)
  • Spectroli: Most nem értek egyet veled. A TNotB a kemény zene, egyik legnagyobb mesterműve. (2016.11.23. 17:10) Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)
  • Jurancsik Eszter: @**Valcsa**: Felhagytak, amikor Anette-t kivágták a csapatból (véleményem szerint ugyanolyan gusztustalan módon, mint Tarját, csak kisebb hajcihővel...). Anette szólómezén bebizonyította, hogy tehet... (2016.11.23. 17:10) Nightwish - Once (2004)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: Ez teljes mértékben így van. Kettejük hangja nagyon különböző, ezért sem értettem, miért kell erőltetni, hogy Anette régi Nightwish dalokat énekeljen... :/ Valljuk be, Tarja azért... (2016.11.22. 10:33) Nightwish - Once (2004)
  • Jurancsik Eszter: Sajnos annak idején Tuomas agyszüleménye volt, hogy Anette énekeljen Tarjás dalokat is. A gáz csak annyi, hogy Tarja operaénekesnő, Anette pedig más képzettséggel rendelkezik. Szép hangszíne van, és... (2016.11.22. 10:28) Nightwish - Once (2004)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: A Lost In Forever hatalmasat szól. Nálam első hallásra átjött. :-) (2016.11.14. 20:51) Beyond The Black - Lost In Forever (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Mindenképpen. :) (2016.10.21. 14:34) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: @**Valcsa**: Pedig a Rudán-korszakuk a legjobb. :) Ajánlom figyelmedbe ízlelgesd azt is. Megéri ráfordítani az időt, és majd rájössz hogy eddig mit hagytál ki. De még nem késő. :) (2016.10.21. 14:32) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Reméltem, hogy a "Hol van a szó"-t nem fogod kihagyni a linkelésből. :) A Rudán-korszakból ezt az egy dalukat ismerem, de ezt szeretem is. :) (2016.10.21. 00:14) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Utolsó 20

Five Finger Death Punch - The Wrong Side of Heaven And The Righteous Side of Hell Vol.2 (2013)

**Valcsa** 2014.03.20. 20:16

Five Finger Death Punch - The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell, Vol. 2 2013.jpgNéhány bejegyzéssel ezelőtt már volt szó a blogon a 5FDP 2013-as, "kétkötetes" albumának első lemezéről. Most megérett rá az idő, hogy posztoljak egyet a másodikról is. :)
A Vol.2-lemez közel 4 hónappal az első "rész" után jelent meg, 2013 novemberében, a csapat ötödik stúdió- korongjaként. 
Mint ahogy az előző 5FDP-albumnál már leírtam: a zenekar kezdetben nem tervezett kapásból két albumot kiadni, mondhatni véletlenül alakult így; mikor ugyanis a dalszerzésen/felvételen volt a sor, túl sok jó dal-ötletük volt, ami nem fért volna rá egyetlen lemezre, így elhatározták, hogy egy "sorozatos" lemezt fognak kiadni, két részletben, hogy ne kelljen szelektálniuk a dalok közül, mindegyiket ki tudják adni.

Tracklist: 

01. Here to Die
02. Weight Beneath My Sin
03. Wrecking Ball
04. Battle Born
05. Cradle to the Grave
06. Matter of Time
07. The Agony of Regret
08. Cold
09. Let This Go
10. My Heart Lied
11. A Day in My Life
12. House of the Rising Sun (cover)

Szuverén véleményem (ezúttal is), de én úgy gondolom, bőven elég lett volna 1 lemez, arra is simán ráfértek volna az említésre érdemesebb felvételek... Emiatt is nagyon tartok attól, hogy eljön majd az idő, mikor a Five Finger Death Punch is csak tucatzenét fog gyártani, futószalagon, vagy jobb esetben csak saját magát fogja ismételgetni... De ez inkább ne igazolódjon be...
No, hát a leginkább tetsző dalok ezúttal is kijelölve. Azt sajnálom csak, hogy különösebben nagy kedvencem nem igazán van a lemezről. :( Bár azt azért mindenképpen el kell ismerni, hogy a "House of the Rising Sun" c. amerikai népdal-feldolgozásuk nagyon-nagyon jól sikerült (és külön megemlítendő, hogy a dalszöveget jócskán átírták, igazából csak félsorok maradtak meg az eredetiből - ez nekem kifejezetten szimpatikus, hogy nem lemásolni akarták az eredetit, hanem feldolgozni, tehát hozzátenni a magukét is :) ).
Megmagyarázni nem tudom, de az egyedüli, ami a többinél jobban megfogott, az a "Cradle to the Grave". Így hát ezt is választottam, mint a lemez legjobbját:

Five Finger Death Punch - Cradle to the Grave

Ez még a Vol.1-nél is gyengébb lett... Sőt, számomra eddig ez a leggyengébb 5FDP-lemez (fura, hogy a 2009-es lemezük óta nekem egyre kevésbé tetszenek a kiadott anyagaik, minden lemezük kevesebb fél ponttal, mint az előző... o.O). Pedig én nagyon szurkolok a srácoknak, alapjában tetszik, amit csinálnak, és nagyon bízom benne, hogy a legközelebbi lemezük megtöri ezt a tendenciát, és 7 pontnál mindenképpen többet fogok tudni adni rá... :/

Osztályzat: 10/7,5

Címkék: heavy metal hard rock 2013 7.5* |blog 2014| #Five Finger Death Punch#

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zenefuleimnek.blog.hu/api/trackback/id/tr565871454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása