HTML

Kövesd a blogot Facebook-on is!

Zene füleimnek...

A blogon szereplő bejegyzések NEM KRITIKÁK! Úgy gondolom, a kritikákat hozzáértő emberek írják, én pedig nem vagyok kritikus, és ez a blog sem egy kritikai blog! Ez egy naplószerű blog, személyes gondolatokkal, történésekkel... Ha nem tetszik, amiket írtam, csak úgy, saját szórakoztatásra, akkor keressetek olyat, ami tetszik, és ne álljatok le szitkozódni, sértegetni, trollkodni. Köszöntem... Akik viszont a zenék miatt jöttek, és nem piszkálódni, azoknak üdv itt, és jó böngészést, zenehallgatást. =) ---------------------------------------------------------------------------------------------------Kedvenc vagy épp "nemkedvenc" albumaim gyűjtőhelye - egyszóval minden, amit valamikor, valahol hallottam, és amiről majd viszonylag röviden, nem túlragozva, kertelés nélkül majd jól megmondom a magamét. Ne lepődjetek meg egy-egy albumon, hogy mit keres itt: utálok úgy leszólni egy bandát, hogy nem is ismerem a zenéjüket... Ennek nem vagyok híve... Egyébként - mint ahogy hamarosan ki is fog derülni, ha tovább böngészel - leginkább a rock, metál műfajban, valamint ezek alműfajaiban kalandozom majd (néha lehetséges, hogy becsúszik 1-1 olyan lemez, aminek nem sok köze van ezekhez a műfajokhoz, de ha tetszik, akkor mindenképpen fogok ilyenekről is blogolni) A bejegyzésekben pirossal kiemelt trackekre felhívom figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszenek. Hátha másnak is. Minden albumot pontozok 1-10es skálán, kiemelve az általam legjobbnak vélt dalt. Jobb oldalt különböző szempontok szerint böngészhettek is a bejegyzések között, valamint összegyűjtöttem néhány hasznos és érdekes linket is, ezeket is érdemes meglesni. :) Nem vagyok szakértő, se újságíró. Ezek kizárólag csak egy zenebolond firkálmányai az általa hallgatott/hallott albumokról - szigorúan szubjektíven. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ha letöltés miatt tévedtél be, akkor csalódni fogsz: itt nincsenek letölthető albumok, és nem is lesznek. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Az előadókkal illetve a megjelenésekkel kapcsolatos háttérinformációk forrása az előadók hivatalos oldalai, valamint a magyar és angol nyelvű wikipédiás oldalak. --------------------------------------------------------------------------------------- A blogot indítottam: 2010.07.27.

Heti toplistáim, új dalokkal:

(katt a képre)

weekly_top.jpg

Online látogatók száma:

Véleményezett albumok

Előadó, kiadó, év, nemzetiség, műfaj, értékelés

Címkefelhő

Kommentek

  • Slepy: Nekem is a Halo On Fire a kedvencem erről az albumról. :) (2017.06.09. 20:55) Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: No igen, lassan már sajnos erről lesz híres a Nightwish, hogy minden énekesnőjüknek ilyen látványos módon kötnek útilaput a lábára... :/ Floor helyében én ezek után már nem lennék... (2016.11.23. 17:26) Nightwish - Once (2004)
  • Spectroli: Most nem értek egyet veled. A TNotB a kemény zene, egyik legnagyobb mesterműve. (2016.11.23. 17:10) Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)
  • Jurancsik Eszter: @**Valcsa**: Felhagytak, amikor Anette-t kivágták a csapatból (véleményem szerint ugyanolyan gusztustalan módon, mint Tarját, csak kisebb hajcihővel...). Anette szólómezén bebizonyította, hogy tehet... (2016.11.23. 17:10) Nightwish - Once (2004)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: Ez teljes mértékben így van. Kettejük hangja nagyon különböző, ezért sem értettem, miért kell erőltetni, hogy Anette régi Nightwish dalokat énekeljen... :/ Valljuk be, Tarja azért... (2016.11.22. 10:33) Nightwish - Once (2004)
  • Jurancsik Eszter: Sajnos annak idején Tuomas agyszüleménye volt, hogy Anette énekeljen Tarjás dalokat is. A gáz csak annyi, hogy Tarja operaénekesnő, Anette pedig más képzettséggel rendelkezik. Szép hangszíne van, és... (2016.11.22. 10:28) Nightwish - Once (2004)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: A Lost In Forever hatalmasat szól. Nálam első hallásra átjött. :-) (2016.11.14. 20:51) Beyond The Black - Lost In Forever (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Mindenképpen. :) (2016.10.21. 14:34) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: @**Valcsa**: Pedig a Rudán-korszakuk a legjobb. :) Ajánlom figyelmedbe ízlelgesd azt is. Megéri ráfordítani az időt, és majd rájössz hogy eddig mit hagytál ki. De még nem késő. :) (2016.10.21. 14:32) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Reméltem, hogy a "Hol van a szó"-t nem fogod kihagyni a linkelésből. :) A Rudán-korszakból ezt az egy dalukat ismerem, de ezt szeretem is. :) (2016.10.21. 00:14) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Utolsó 20

Bon Jovi - Slippery When Wet (1986)

**Valcsa** 2014.05.24. 00:51

bon jovi slippery when wet 1986 zenefuleimnek.blog.hu.jpgNagyon régóta készültem már ezzel a csapattal bővíteni a blogom repertoárját. Így hát ez most nem véletlen, hogy 1986-ból épp ez a lemez akadt a horgomra.
A Bon Jovi egy amerikai rockcsapat, mely 1983-ban indult, New Jersey-ből. Nevük szólóénekesük, Jon Bon Jovi nevéből ered. A zenekar legénysége az elmúlt 30 éves fennállásuk alatt állandónak tekinthető. Egyetlen tagcsere történt: 1994-ben távozott a zenekarból Alec John basszeros; az ő posztját vette át Hugh McDonald, és mai napig is része a csapatnak, bár nem hivatalosan (inkább csak lemezfelvételen és turnékon vesz részt - mondjuk ezt nem nagyon értem, hogy akkor miért nem számít "teljes értékű" tagnak, elvégre ő is ugyanúgy végzi a meló oroszlánrészét, mint a többiek...).
Jon Bon Jovi 13 évesen kezdte a zenélést, zongorával és gitárral. Mint ahogy az lenni szokott, szárnypróbálgatásai már akkoriban is voltak, és tiniként találkozott David Bryan-nel, akivel már akkor alapítottak egy közös zenekart. Igazán nagy lépést viszont az jelentett, mikor Bon Jovi látogatást tett a helyi rádióállomáson, ahol sikeresnek bizonyult a bemutatkozása a "Runaway" c. dallal. Ezután jött létre a zenekar: Jon Bon Jovihoz csatlakozott a fent már említett Bryan és Alec John mellett Tico Torres, Dave Sabo (aki Jon szomszédja volt; akkoriban ő volt a csapat szólógitárosa, bár nem hivatalosan és csak ideiglenesen). Richie Sambora gitárost Jon egy koncerten hallotta játszani, egyből lenyűgözte, és hamarosan meg is hívta a csapatba.
A nagy áttörést épp ez, a Slippery When Wet albumuk hozta meg a Bon Jovi-nak. Fél évet töltöttek a lemez felvételével. Az album címe (magyarul kb. "Csúszós, mikor nedves") állítólag egy vancouveri sztriptízbárban tett látogatás során ötlött fel a csapatban.
Az album borítója pedig egy vizes fekete szemeteszsákot ábrázol, erre "írták" rá a lemez címét. Eredetileg nem ezt tervezték, de a rózsaszín szegély Jonnak nem tetszett, elsődlegesen ez volt az oka, amiért változtattak a terven, és legtöbb helyen már a szemeteszsákos borítóval volt kapható a lemez. Kivételt Japán képez, ahol a legtöbb kiadáson az eredeti borító volt látható, ami egyébként így néz ki: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/0/01/SlipperyWhenWet.jpg
A lemezen dolgoztak: Jon Bon Jovi (szólóének, gitár), Richie Sambora (gitár, háttérének), Alec John Such (basszusgitár, háttérvokál), Tico Torres (dob), David Bryan (billentyűk, háttérvokál)

Tracklist:

01. Let It Rock
02. You Give Love a Bad Name
03. Livin' on a Prayer
04. Social Disease
05. Wanted Dead or Alive
06. Raise Your Hands
07. Without Love
08. I'd Die for You
09. Never Say Goodbye
10. Wild in the Streets

A Bon Jovi zenéjét én eddig kizárólag rádióból ismertem (azt a néhány slágert, amit untig nyomattak). Aztán most kezdtem rájönni, hogy "van Bon Jovi a rádión túl is", és bizony rájuk is igaz, hogy a felkapott slágereiken kívül is alkottak szuper dalokat, amik méltatlanul mellőzve vannak. Ilyen eddig ismeretlen, most megszeretett dal a Wanted Dead or Alive és az I'd Die for You. Már csak ezekért is megérte meghallgatnom ezt a lemezt. :)
Az egyébként érdekes, hogy bár az album legtöbb dalát Jon és Richie Sambora szerezte, mégis azok a dalok, amelyeket a "hivatásos dalszerző" Desmond Child közreműködésével írtak, kétségkívül azok lettek az album legjobbjai (pl. You Give Love a Bad Name, Livin' on a Prayer, I'd Die for You, stb.). Fura az is, hogy Jon eredetileg vonakodott attól, hogy felkerüljön a "Livin on a Prayer" az albumukra, mert szerinte nem elég jó dal - hát, ahhoz képest szerintem a világon mindenhol ismerik ezt a dalt, ez lett a zenekar egyik legsikeresebb felvétele. :) Én pl. szeretem, a zenei alapja nagyon nagy! ^^ 
Az igazat megvallva, annyira nem nyűgözött le az album összességében véve, mint amennyire vártam. :/ Vannak rajta jó dalok, de a legtöbb olyan "langyos víz" kategóriás nálam... Pedig szerettem volna szeretni. Tényleg. :( 
Aztán tanakodtam, hogy melyik legyen a kiemelt dal, mert a 4 pirossal megjelölt dal kb. azonos szinten van nálam. Végül is arra jutottam, ezúttal maradok a kezdeteknél, egy ezerszer hallott és kb. már kívülről fújt dalnál:

Bon Jovi - Livin' on a Prayer

 

Osztályzat: 10/8

Címkék: 1986 hard rock glam metal 8* Bon Jovi |blog 2014| -TimeTravel1-

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zenefuleimnek.blog.hu/api/trackback/id/tr1006201022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása