HTML

Kövesd a blogot Facebook-on is!

Zene füleimnek...

A blogon szereplő bejegyzések NEM KRITIKÁK! Úgy gondolom, a kritikákat hozzáértő emberek írják, én pedig nem vagyok kritikus, és ez a blog sem egy kritikai blog! Ez egy naplószerű blog, személyes gondolatokkal, történésekkel... Ha nem tetszik, amiket írtam, csak úgy, saját szórakoztatásra, akkor keressetek olyat, ami tetszik, és ne álljatok le szitkozódni, sértegetni, trollkodni. Köszöntem... Akik viszont a zenék miatt jöttek, és nem piszkálódni, azoknak üdv itt, és jó böngészést, zenehallgatást. =) ---------------------------------------------------------------------------------------------------Kedvenc vagy épp "nemkedvenc" albumaim gyűjtőhelye - egyszóval minden, amit valamikor, valahol hallottam, és amiről majd viszonylag röviden, nem túlragozva, kertelés nélkül majd jól megmondom a magamét. Ne lepődjetek meg egy-egy albumon, hogy mit keres itt: utálok úgy leszólni egy bandát, hogy nem is ismerem a zenéjüket... Ennek nem vagyok híve... Egyébként - mint ahogy hamarosan ki is fog derülni, ha tovább böngészel - leginkább a rock, metál műfajban, valamint ezek alműfajaiban kalandozom majd (néha lehetséges, hogy becsúszik 1-1 olyan lemez, aminek nem sok köze van ezekhez a műfajokhoz, de ha tetszik, akkor mindenképpen fogok ilyenekről is blogolni) A bejegyzésekben pirossal kiemelt trackekre felhívom figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszenek. Hátha másnak is. Minden albumot pontozok 1-10es skálán, kiemelve az általam legjobbnak vélt dalt. Jobb oldalt különböző szempontok szerint böngészhettek is a bejegyzések között, valamint összegyűjtöttem néhány hasznos és érdekes linket is, ezeket is érdemes meglesni. :) Nem vagyok szakértő, se újságíró. Ezek kizárólag csak egy zenebolond firkálmányai az általa hallgatott/hallott albumokról - szigorúan szubjektíven. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ha letöltés miatt tévedtél be, akkor csalódni fogsz: itt nincsenek letölthető albumok, és nem is lesznek. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Az előadókkal illetve a megjelenésekkel kapcsolatos háttérinformációk forrása az előadók hivatalos oldalai, valamint a magyar és angol nyelvű wikipédiás oldalak. --------------------------------------------------------------------------------------- A blogot indítottam: 2010.07.27.

Heti toplistáim, új dalokkal:

(katt a képre)

weekly_top.jpg

Online látogatók száma:

Véleményezett albumok

Előadó, kiadó, év, nemzetiség, műfaj, értékelés

Címkefelhő

Kommentek

  • Slepy: Nekem is a Halo On Fire a kedvencem erről az albumról. :) (2017.06.09. 20:55) Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: No igen, lassan már sajnos erről lesz híres a Nightwish, hogy minden énekesnőjüknek ilyen látványos módon kötnek útilaput a lábára... :/ Floor helyében én ezek után már nem lennék... (2016.11.23. 17:26) Nightwish - Once (2004)
  • Spectroli: Most nem értek egyet veled. A TNotB a kemény zene, egyik legnagyobb mesterműve. (2016.11.23. 17:10) Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)
  • Jurancsik Eszter: @**Valcsa**: Felhagytak, amikor Anette-t kivágták a csapatból (véleményem szerint ugyanolyan gusztustalan módon, mint Tarját, csak kisebb hajcihővel...). Anette szólómezén bebizonyította, hogy tehet... (2016.11.23. 17:10) Nightwish - Once (2004)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: Ez teljes mértékben így van. Kettejük hangja nagyon különböző, ezért sem értettem, miért kell erőltetni, hogy Anette régi Nightwish dalokat énekeljen... :/ Valljuk be, Tarja azért... (2016.11.22. 10:33) Nightwish - Once (2004)
  • Jurancsik Eszter: Sajnos annak idején Tuomas agyszüleménye volt, hogy Anette énekeljen Tarjás dalokat is. A gáz csak annyi, hogy Tarja operaénekesnő, Anette pedig más képzettséggel rendelkezik. Szép hangszíne van, és... (2016.11.22. 10:28) Nightwish - Once (2004)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: A Lost In Forever hatalmasat szól. Nálam első hallásra átjött. :-) (2016.11.14. 20:51) Beyond The Black - Lost In Forever (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Mindenképpen. :) (2016.10.21. 14:34) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: @**Valcsa**: Pedig a Rudán-korszakuk a legjobb. :) Ajánlom figyelmedbe ízlelgesd azt is. Megéri ráfordítani az időt, és majd rájössz hogy eddig mit hagytál ki. De még nem késő. :) (2016.10.21. 14:32) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Reméltem, hogy a "Hol van a szó"-t nem fogod kihagyni a linkelésből. :) A Rudán-korszakból ezt az egy dalukat ismerem, de ezt szeretem is. :) (2016.10.21. 00:14) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Utolsó 20

The Birthday Massacre - Pins And Needles (2010)

**Valcsa** 2014.12.09. 00:58

the_birthday_massacre_-_pins_and_needles_2010_.jpgMost egy olyan csapatról lesz szó, akiknek a zenéjével eddig még nem foglalkoztam. Még valamikor régebben került elém egy videójuk youtube-on, de nem hagyott bennem különösebb nyomot, ami miatt úgy éreztem volna, hogy nekem feltétlen meg kell ismernem a zenéjüket. Aztán pár hete nézegettem az idei lemez megjelenéseket, és láttam, hogy most nekik is jön új albumuk, így hát előszedtem egy korábbit, ismerkedés gyanánt...
A The Birthday Massacre (magyarra fordítva nevük jelentése: "a szülinapi mészárlás") egy hattagú kanadai banda. 1999-ben alakultak, akkor még Imagica néven; akkori nevüket Clive Barker "Imajica" c. fantasy regénye ihlette. Azóta is egyik ismeretőjegyük, hogy álneveket és nickneveket használnak a saját neveik helyett. A megalakulásuk ötlete Chibi (a csapat énekesnője) és Rainbow (a gitáros) fejéből pattant ki, amikor is ugyanarra a főiskolára kerültek, ugyanarra a szépművészeti ágra. A többi tag kettejük baráti köréből került a későbbi csapatba. Egy 2009-es nyilatkozatuk alapján a megalakulásukkal nem csupán a zene-komponálás volt a céljuk. Ők közölni akarnak, gondolatokat kifejezni - és nem is tartják magukat hagyományos profitorientált zenekarnak: anno is inkább csak barátok voltak, akik összeálltak egy kis zenélgetésre, amolyan természetes módon, nem pedig konkrét csapatalakítási céllal összeverbuvált emberek.
2002-től használják jelenlegi csapatnevüket: röviddel első nagylemezük megjelenése előtt döntöttek a névváltoztatás mellett, azért, hogy ne tévesszék össze őket egy azonos néven működő kaliforniai death metál csapattal (na igen, ezt a "The Birthday Massacre" nevet nem valószínű, hogy bármelyik más banda használná... :D).
Eddig 6 nagylemezt adtak ki, legutóbbi lemezüket, a Superstition-t idén novemberben jelentették meg.
A Pins And Needles a csapat negyedik stúdióalbuma.
Tagok a lemez idején: Chibi (szóló ének), Rainbow (gitár; szintetizátor és ütőshangszerek programozása, vokál), Michael Falcore (gitár; szintetizátor és ütőshangszerek programozása), O.E. (basszusgitár, vokál), Rhim (dobok), Owen (billentyűk)

Tracklist:

01. In the Dark
02. Always
03. Pale
04. Control
05. Shallow Grave
06. Sideways
07. Midnight
08. Pins and Needles
09. Two Hearts
10. Sleepwalking
11. Secret

A The Birthday Massacre zenéje enyhén szólva is bekategorizálhatatlan. Legtöbbször gótikus rock (gothic rock) zenekarként emlegetik őket, de simán van rokonság az elektronikus rockkal, a synthpoppal és synthrockkal is. Hozzám igazából egyik műfaj sem áll valami közel... :/ Talán ebből adódóan sem sikerült a csapatnak különösebben megnyernie engem. Súlyos szó, de én komolytalannak tartom a zenéjüket (ehhez hozzájárul Chibi kislányos imázsa, hangja is, ami nem egyeztethető össze a kemény rockkal, ahogyan a synthpopra jellemző elektronikus alap sem). Aztán ha elkezdjük dalról dalra hallgatni a lemezt, kiderül, hogy épp ez az, ami olyan bizarr az egész bandában: teljesen komolytalannak állítják be ezt az egészet, amit ők csinálnak, holott ez véresen komoly (ahogy a nevük is mutatja: szülinap van, öröm é' bódottá, csak kicsit véresen...). 
Így, túl az első lemezen, amit hallottam tőlük, még nem igazán tudom őket hová tenni - talán mire a diszkográfiájuk végére érek, bennem is megérik, hogy hogyan is viszonyulok hozzájuk. Egyelőre csak annyit, hogy furának fura (konkrétan Madonna hangja/zenéje jutott eszembe többször is a lemez dalainak hallatán: pl. a Shallow Grave, úgy álle totál Madonnás...), ettől eltekintve voltak nagyon kellemes pillanatok is, mint pl. a Sideways nyitóriffje, ami már a lemez első hallgatásakor is szöget ütött a fejembe, és aztán ez lett az egyik "legkedvencebb" dalom is a lemezről. A Sleepwalking is nagyon tetszetős, dallamilag a refrént nagyon megszerettem. :) A Secret egy hozzájuk viszonyítva eléggé lassú dal, talán már-már kicsit vontatott is: mintha direkt zabolázni próbálnák az iramot (és ez is eléggé Madonnás, már ami a verséket illeti), de minden esetleges hibájával együtt a lemez egyik legjobbja, és tökéletes záróakkordja a lemeznek. 
Amiről pedig még nem esett szó, holott a legnagyobb kedvencem lett a lemezről, az bizony egyben az általam legjobbnak titulált dal a lemezről. :) Megmagyarázni nem nagyon tudnám, hogy mi az, amit megszerettem benne, de ebben úgy minden benne van, amit (legalábbis jelen pillanatban szerintem) a The Birthday Massacre képvisel
(és én itt jegyezném meg, hogy meghallgattam ennek a dalnak a live-verzióját is, és szörnyű... De tényleg... o.O Így hát azt kell mondjam, a TBM egy tipikus stúdióbanda, élőben énekhangot tekintve nem tudják hozni a szintet, viszont stúdióminőségben jók.) :

The Birthday Massacre - Control

 

Nem azért pontoztam le ennyir, mert rossznak tartom őket, hanem egyszerűen csak hallanom kell még a többi lemezüket is... Egyelőre csak annyit mondhatok, hogy ha valaki valami igazán dallamos, ugyanakkor pörgős zenére vágyik, ezzel az albummal nem lőhet mellé.

Osztályzat: 10/7,5

Címkék: rock gothic 2010 electronic synthpop synthrock alternativ rock 7.5* |blog 2014| #The Birthday Massacre#

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zenefuleimnek.blog.hu/api/trackback/id/tr806968755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása