HTML

Kövesd a blogot Facebook-on is!

Zene füleimnek...

A blogon szereplő bejegyzések NEM KRITIKÁK! Úgy gondolom, a kritikákat hozzáértő emberek írják, én pedig nem vagyok kritikus, és ez a blog sem egy kritikai blog! Ez egy naplószerű blog, személyes gondolatokkal, történésekkel... Ha nem tetszik, amiket írtam, csak úgy, saját szórakoztatásra, akkor keressetek olyat, ami tetszik, és ne álljatok le szitkozódni, sértegetni, trollkodni. Köszöntem... Akik viszont a zenék miatt jöttek, és nem piszkálódni, azoknak üdv itt, és jó böngészést, zenehallgatást. =) ---------------------------------------------------------------------------------------------------Kedvenc vagy épp "nemkedvenc" albumaim gyűjtőhelye - egyszóval minden, amit valamikor, valahol hallottam, és amiről majd viszonylag röviden, nem túlragozva, kertelés nélkül majd jól megmondom a magamét. Ne lepődjetek meg egy-egy albumon, hogy mit keres itt: utálok úgy leszólni egy bandát, hogy nem is ismerem a zenéjüket... Ennek nem vagyok híve... Egyébként - mint ahogy hamarosan ki is fog derülni, ha tovább böngészel - leginkább a rock, metál műfajban, valamint ezek alműfajaiban kalandozom majd (néha lehetséges, hogy becsúszik 1-1 olyan lemez, aminek nem sok köze van ezekhez a műfajokhoz, de ha tetszik, akkor mindenképpen fogok ilyenekről is blogolni) A bejegyzésekben pirossal kiemelt trackekre felhívom figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszenek. Hátha másnak is. Minden albumot pontozok 1-10es skálán, kiemelve az általam legjobbnak vélt dalt. Jobb oldalt különböző szempontok szerint böngészhettek is a bejegyzések között, valamint összegyűjtöttem néhány hasznos és érdekes linket is, ezeket is érdemes meglesni. :) Nem vagyok szakértő, se újságíró. Ezek kizárólag csak egy zenebolond firkálmányai az általa hallgatott/hallott albumokról - szigorúan szubjektíven. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ha letöltés miatt tévedtél be, akkor csalódni fogsz: itt nincsenek letölthető albumok, és nem is lesznek. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Az előadókkal illetve a megjelenésekkel kapcsolatos háttérinformációk forrása az előadók hivatalos oldalai, valamint a magyar és angol nyelvű wikipédiás oldalak. --------------------------------------------------------------------------------------- A blogot indítottam: 2010.07.27.

Heti toplistáim, új dalokkal:

(katt a képre)

weekly_top.jpg

Online látogatók száma:

Véleményezett albumok

Előadó, kiadó, év, nemzetiség, műfaj, értékelés

Címkefelhő

Kommentek

  • Slepy: Nekem is a Halo On Fire a kedvencem erről az albumról. :) (2017.06.09. 20:55) Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: No igen, lassan már sajnos erről lesz híres a Nightwish, hogy minden énekesnőjüknek ilyen látványos módon kötnek útilaput a lábára... :/ Floor helyében én ezek után már nem lennék... (2016.11.23. 17:26) Nightwish - Once (2004)
  • Spectroli: Most nem értek egyet veled. A TNotB a kemény zene, egyik legnagyobb mesterműve. (2016.11.23. 17:10) Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)
  • Jurancsik Eszter: @**Valcsa**: Felhagytak, amikor Anette-t kivágták a csapatból (véleményem szerint ugyanolyan gusztustalan módon, mint Tarját, csak kisebb hajcihővel...). Anette szólómezén bebizonyította, hogy tehet... (2016.11.23. 17:10) Nightwish - Once (2004)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: Ez teljes mértékben így van. Kettejük hangja nagyon különböző, ezért sem értettem, miért kell erőltetni, hogy Anette régi Nightwish dalokat énekeljen... :/ Valljuk be, Tarja azért... (2016.11.22. 10:33) Nightwish - Once (2004)
  • Jurancsik Eszter: Sajnos annak idején Tuomas agyszüleménye volt, hogy Anette énekeljen Tarjás dalokat is. A gáz csak annyi, hogy Tarja operaénekesnő, Anette pedig más képzettséggel rendelkezik. Szép hangszíne van, és... (2016.11.22. 10:28) Nightwish - Once (2004)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: A Lost In Forever hatalmasat szól. Nálam első hallásra átjött. :-) (2016.11.14. 20:51) Beyond The Black - Lost In Forever (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Mindenképpen. :) (2016.10.21. 14:34) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: @**Valcsa**: Pedig a Rudán-korszakuk a legjobb. :) Ajánlom figyelmedbe ízlelgesd azt is. Megéri ráfordítani az időt, és majd rájössz hogy eddig mit hagytál ki. De még nem késő. :) (2016.10.21. 14:32) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Reméltem, hogy a "Hol van a szó"-t nem fogod kihagyni a linkelésből. :) A Rudán-korszakból ezt az egy dalukat ismerem, de ezt szeretem is. :) (2016.10.21. 00:14) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Utolsó 20

Alvin és a Mókusok - A bölcsek meg hallgattak (2014)

**Valcsa** 2015.02.08. 17:10

alvin_es_a_mokusok_a_bolcsek_meg_hallgattak_2014.jpgMár annyira nagyon az év végén adták ki ezt a korongot, egész pontosan november 21-én - ami épp még nem az év vége, de mivel hetekig "ülök" egy lemezen, így bizony kicsúsztam az időből, a tavalyi évemből ez a poszt kimaradt, most viszont pótolom. :) 
Elvetemült Alvin-fanoknak (akiknek az előző 2-3-4 lemez is nagy kedvencük lett) valószínűleg nem fog csalódást okozni ez a lemezük sem, jól hozza az előző lemezeik színvonalát, bár a csapat így nyilatkozott: "Az "A BÖLCSEK MEG HALLGATNAK" az a lemez, amire a legtöbb energiát fordítottuk az eddigi albumok közül! Mind zeneileg, mind szövegvilágban úgy gondoljuk, sikerült még feljebb tenni a lécet! Hangulatilag is nagyon színes anyag lett. Néhol zongora, néhol fúvósok is felbukkannak." (forrás: alvinrecords.com). Azért én még mindig úgy érzem, hogy van olyan nem is túl rég kiadott albumuk, amivel bizony ez sem tud versenyre kelni (nálam még mindig a legnagyobb kedvenc, ha Alvinékról van szó, az a 2006-os "Mi ilyenkor szoktunk sírni", amit anno 9,5*-ra értékeltem). Na ahhoz képest ez bizony nagyon halovány... :/
A zenekar tagjai: Pásztor István "Alvin" (ének), Csoma Viktória (háttérvokál, basszusgitár), Szirota Márió (dob).
Márió 2011 óta erősíti az Alvin és Mókusok legénységét, amikor is Bánfalvi Zoltán kilépett, így ez már a második lemez, amin Máriót hallhatjuk dobolni. Vezetékneve ismerős lehet több tekintetben is: édesapja, Szirota "Ciki" János a 2001-ben alakult, magukat "presszómetál" zenekarnak valló Nelson együttes frontembere, nővére pedig a Csillag Születikben feltűnt Szirota Jennifer. Márió az Alvinban bizonyítja, hogy bizony tehetsége és nem pedig az ismert rokonok révén érdemes ő is a figyelemre. :)

Tracklist:

01. A bölcsek meg hallgattak
02. Konfliktus
03. Nem elég
04. Ez nem demokrácia
05. Az erdőtől a fát
06. Rossz dolgok, jó gyermekekkel
07. Mindenki lehúz mindenkit
08. A gonosznak is van szíve
09. A boldogság titkos receptje
10. Jobb emberek
11. Örökké

"Mindent, mindegy kit
Mindenki lehúz mindenkit
Hisz mindenkinek kell az a plusz hozadék
Meg a morzsa, ha van maradék.

Mindent, mindegy kit
Mindenki lehúz mindenkit
Mert a lelke mélyén mindenki rohadék
Mindegy, hogy hova mész."
(Mindenki lehúz mindenkit)

A dalok szövegei ezúttal is szókimondóak (elvégre Alvinék ezzel lettek ismertek, és ha kertelnének, az már nem lenne az igazi...), megmondják a tutit, a hallgatóság meg alapjában csak bólogatni tud. Ennek viszont megvan a másik oldala is, mert azt azért hozzá kell tennem, hogy helyenként eléggé érthetetlen katyvasz is becsúszik a szövegekbe...
De rá is térnék kicsit a dalok analizálgatására. Mikor először hallgattam végig a lemezt, a legelső dal, amire felfigyeltem, az a "Konfliktus" volt. Ez mondjuk pont az a dal, aminek a szövegétől nem dobok egy hátast (mint aki a világ összes dolgáról alkotott mondandóját szűk 3 percben szeretné elmondani, emiatt pedig összevissza csapong a témák között), viszont valamiért mégis annyira egyben van az egész, és annyira hasonlít azokra a dalaikra, amik miatt én anno megszerettem az Alvin zenéjét, hogy emiatt egyből meg is fogott. Pedig alapjában tényleg nem egy világsláger.
A másik, ami még úgy közelebb áll hozzám, az "Az erdőtől a fát". A szöveg (ez előbb említett track-től eltérően) itt már helyenként korhatáros. Véleményem szerint ez az egyik húzódala ennek az albumnak. 
A többiről pedig nem is ejtenék szót, mert igazából olyan "elhallgatgatom, de semmi extra"... :/
Amit még ki kell emelnem, az a lemez záróakkordja, az "Örökké". A csapattól szokatlan, hogy egy szál zongorával, mindenféle durvulást mellőzve adjanak elő egy dalt. Na ez most pont ilyen. Engem a refrén dallama eléggé emlékeztet a Hooligans "Hotel Mámor"-jára, mintha annak valami akusztikus verziója lenne, de ez ugye egyéni szoc.problem. :) Ezt leszámítva viszont teljesen korrekt dal, egész jó szöveggel:

"Néha fáradt, de még remél,
Bőrig ázva is célba ér,
Hisz az ember képes a többezeréves kérgekkel tenyerén
Legyek bátor, legyek szép, ki vigyáz rád, s örökké él,
Majd együtt járunk túl a halál eszén,
Ha eljön értünk az a rohadék!
Néha éld, hogy forog a világ,
És ne nyalj talpakat szép szavakért,
Légy halhatatlan, hagyj nyomot a Földön,
S érj célba, de csak magadért!
Tudd, ki vagy, sajnáld, aki bánt, mert nem ez az érdem;
Én éltem és most rajtad a sor, hogy élj s ne félj!"
(Örökké)

Nem is ragoznám tovább a dolgokat, hozza a szokott szintet, nem köpi szembe magát a csapat, viszont újat sem ad, csak hozza a régi, bevált sablonokat, ami ugyan 100%Alvin, mégis én már ezt kevésnek érzem - a bejegyzés végén a pontszám is épp ezért lett annyi, amennyi....
12 lemez után szerettem volna végre valami igazán különlegeset a 13.-ra, nem pedig itt is ugyanazt kapni, mint az előzőeken. Ez így számomra csöppet unalmas...
De talán majd a 14.-en...

A legjobb dal pedig számomra egyértelműen ez:

Alvin és a Mókusok - Konfliktus

 

Osztályzat: 10/6,5

Újítás történt a blog.hu-n (amiért ezúton is ezer köszönet a fejlesztőknek! :) ), így lehetővé vált, hogy ezentúl ti is elmondjátok véleményeteket a bejegyzéseimben tárgyalt albumokról, szavazás formájában. :)

Címkék: punk rock 2014 magyar előadó 6.5* |blog 2015| #Alvin és a Mókusok#

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zenefuleimnek.blog.hu/api/trackback/id/tr257152115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása