HTML

Kövesd a blogot Facebook-on is!

Zene füleimnek...

A blogon szereplő bejegyzések NEM KRITIKÁK! Úgy gondolom, a kritikákat hozzáértő emberek írják, én pedig nem vagyok kritikus, és ez a blog sem egy kritikai blog! Ez egy naplószerű blog, személyes gondolatokkal, történésekkel... Ha nem tetszik, amiket írtam, csak úgy, saját szórakoztatásra, akkor keressetek olyat, ami tetszik, és ne álljatok le szitkozódni, sértegetni, trollkodni. Köszöntem... Akik viszont a zenék miatt jöttek, és nem piszkálódni, azoknak üdv itt, és jó böngészést, zenehallgatást. =) ---------------------------------------------------------------------------------------------------Kedvenc vagy épp "nemkedvenc" albumaim gyűjtőhelye - egyszóval minden, amit valamikor, valahol hallottam, és amiről majd viszonylag röviden, nem túlragozva, kertelés nélkül majd jól megmondom a magamét. Ne lepődjetek meg egy-egy albumon, hogy mit keres itt: utálok úgy leszólni egy bandát, hogy nem is ismerem a zenéjüket... Ennek nem vagyok híve... Egyébként - mint ahogy hamarosan ki is fog derülni, ha tovább böngészel - leginkább a rock, metál műfajban, valamint ezek alműfajaiban kalandozom majd (néha lehetséges, hogy becsúszik 1-1 olyan lemez, aminek nem sok köze van ezekhez a műfajokhoz, de ha tetszik, akkor mindenképpen fogok ilyenekről is blogolni) A bejegyzésekben pirossal kiemelt trackekre felhívom figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszenek. Hátha másnak is. Minden albumot pontozok 1-10es skálán, kiemelve az általam legjobbnak vélt dalt. Jobb oldalt különböző szempontok szerint böngészhettek is a bejegyzések között, valamint összegyűjtöttem néhány hasznos és érdekes linket is, ezeket is érdemes meglesni. :) Nem vagyok szakértő, se újságíró. Ezek kizárólag csak egy zenebolond firkálmányai az általa hallgatott/hallott albumokról - szigorúan szubjektíven. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ha letöltés miatt tévedtél be, akkor csalódni fogsz: itt nincsenek letölthető albumok, és nem is lesznek. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Az előadókkal illetve a megjelenésekkel kapcsolatos háttérinformációk forrása az előadók hivatalos oldalai, valamint a magyar és angol nyelvű wikipédiás oldalak. --------------------------------------------------------------------------------------- A blogot indítottam: 2010.07.27.

Heti toplistáim, új dalokkal:

(katt a képre)

weekly_top.jpg

Online látogatók száma:

Véleményezett albumok

Előadó, kiadó, év, nemzetiség, műfaj, értékelés

Címkefelhő

Kommentek

  • Slepy: Nekem is a Halo On Fire a kedvencem erről az albumról. :) (2017.06.09. 20:55) Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: No igen, lassan már sajnos erről lesz híres a Nightwish, hogy minden énekesnőjüknek ilyen látványos módon kötnek útilaput a lábára... :/ Floor helyében én ezek után már nem lennék... (2016.11.23. 17:26) Nightwish - Once (2004)
  • Spectroli: Most nem értek egyet veled. A TNotB a kemény zene, egyik legnagyobb mesterműve. (2016.11.23. 17:10) Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)
  • Jurancsik Eszter: @**Valcsa**: Felhagytak, amikor Anette-t kivágták a csapatból (véleményem szerint ugyanolyan gusztustalan módon, mint Tarját, csak kisebb hajcihővel...). Anette szólómezén bebizonyította, hogy tehet... (2016.11.23. 17:10) Nightwish - Once (2004)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: Ez teljes mértékben így van. Kettejük hangja nagyon különböző, ezért sem értettem, miért kell erőltetni, hogy Anette régi Nightwish dalokat énekeljen... :/ Valljuk be, Tarja azért... (2016.11.22. 10:33) Nightwish - Once (2004)
  • Jurancsik Eszter: Sajnos annak idején Tuomas agyszüleménye volt, hogy Anette énekeljen Tarjás dalokat is. A gáz csak annyi, hogy Tarja operaénekesnő, Anette pedig más képzettséggel rendelkezik. Szép hangszíne van, és... (2016.11.22. 10:28) Nightwish - Once (2004)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: A Lost In Forever hatalmasat szól. Nálam első hallásra átjött. :-) (2016.11.14. 20:51) Beyond The Black - Lost In Forever (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Mindenképpen. :) (2016.10.21. 14:34) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: @**Valcsa**: Pedig a Rudán-korszakuk a legjobb. :) Ajánlom figyelmedbe ízlelgesd azt is. Megéri ráfordítani az időt, és majd rájössz hogy eddig mit hagytál ki. De még nem késő. :) (2016.10.21. 14:32) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Reméltem, hogy a "Hol van a szó"-t nem fogod kihagyni a linkelésből. :) A Rudán-korszakból ezt az egy dalukat ismerem, de ezt szeretem is. :) (2016.10.21. 00:14) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Utolsó 20

Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators - World on Fire (2014)

**Valcsa** 2015.06.09. 00:07

slash_ft_myles_kennedy_and_the_conspirators_world_on_fire_2014.jpgElőször is: mérhetetlenül fel vagyok háborodva, mikor egy lemez esetén csak egyetlen zenészt emelnek ki, mert ő a híresebb, a többiek meg le vannak sajnálva, akármennyit is adtak hozzá a lemez minőségéhez... Ilyennek érzem ezt az albumot is: maximálisan Slash lemezeként van hype-olva, de arról azért ne feledkezzünk meg, hogy önmagában 1 gitárral nem biztos, hogy túl sokra ment volna. Nem kétlem, hogy remek gitáros, sőt, (ha valaki nem tudná, ő a Guns N' Roses alapító ex-tagja - igen, az a cilinderes nagyhajú napszemüveges fazon), és nem a szél hordta össze, amit ő tud és amit elért már, de azért valljuk be egy szál gitárral mindenféle más hangszer nélkül nem igazán lehetne boldogulni, a hard rock műfajban pláne. Szóval igenis tegyük hozzá az Alter Bridge zenekar énekesének, Myles Kennedy-nek a nevét is, és a "The Conspirators"-t sem árt beszúrni, elvégre remek zenészek működtek közre az alap elkészítésében. Az albumon szereplő dalok pedig Slash és Myles szerzeményei (kivéve a "Shadow Life"-ot, amin a basszusgitáros is közreműködött az alkotói folyamatban, illetve a "Safari Inn"-t, ami teljes mértékig Slash munkája). 
Ez a lemez Slash 3. szólóprojektje: 2010-ben jelent meg az első, már ekkor is felbukkant több vendégzenész és -énekes is a lemezén. Ezt követte 2012-ben az Apocalyptic Love, ahol már szerepelt Myles és a "konspirátorok" is. Az együttműködésük olyannyira jól sikerült, hogy megtartották jó szokásukat, és ezt a 2014-es lemezt is négyesben készítették el (legalábbis hangszeres játékot tekintve - nyilván többen állnak a lemez mögött, akik a háttérből rendezgették az album szénáját, hogy jól álljon: producer, mérnökök, stb...)
A lemez létrejöttében aktívan részt vevő zenészek: Myles Kennedy (szólóének), Slash (szóló- és ritmusgitár, slide gitár), Todd Kerns (basszusgitár, háttérvokál), Brent Fitz (dobok, ütőshangszerek, elektromos zongora)

Tracklist:

01. World on Fire
02. Shadow Life
03. Automatic Overdrive
04. Wicked Stone
05. 30 Years to Life
06. Bent to Fly
07. Stone Blind
08. Too Far Gone
09. Beneath the Savage Sun
10. Withered Delilah
11. Battleground
12. Dirty Girl
13. Iris of the Storm
14. Avalon
15. The Dissident
16. Safari Inn 
17. The Unholy

Háromszoros hurrá, amiért Slash nem hagyta abba a zenélést, avagy hogy van élet a GNR után is! :) Mégpedig micsoda élet! (Oké, nem teljesen igaz így, mert ezt nem ezekkel a szólóprojektjeivel bizonyítja először: a Slash's Snakepit nevű zenekarával '95 és 2000 között 2 stúdiólemezt adtak ki (2002-ig voltak aktívak), majd 2008-ig volt a Velvet Revolver zenekar, szintén 2 kiadott albummal, 2010-től pedig irány a "Slash"-magánszekció, egyéb zenészekkel, énekesekkel dúsítva.)
Az a helyzet, hogy nekem ez nagyon tetszett, kifejezetten az én ízlésem szerint való. :) Myles és Slash remek párosítás (tökéletes zenésztársakkal körülvéve magukat), ezután mindenképpen meghallgatom majd a 2012-es korongjukat is, mert itt bizony nagyon összhangban voltak, szuper anyagot hoztak össze. Hihetetlen sokszínű, mégis az alkotók egyéniségét tükrözi vissza minden mozzanata. Arról nem is beszélve, hogy igencsak el lettünk kényeztetve ezzel a 17 dallal, nem aprózták el. :) Eléggé szokatlan dolog, hogy ennyi dal kerüljön egyetlen lemezre..
Nagyon sok dalt megszerettem. Már rögtön a kezdő-taktus felkorbácsolja az indulatokat, és beindul a hallgatóságnál a lábdob-effektus. :D Nincs mit ragozni ezen: úgy tökéletes, ahogy van.
A második track nekem személyes kedvencem, már az intro totál levett a lábamról. Számomra egyértelműen ez a lemez egyik legjobbja, kötelező meghallgatni mindenkinek!
Az Automatic Overdrive a nyitószámban elkezdett vonalat vezeti tovább: pörgős, Slash hozza a formáját, és a dob is kellően diktálja az iramot. :) Szeretem.
A 30 Years to Life-on számomra kissé rondít, hogy nem tudok elvonatkoztatni a The Pretty Reckless "Heaven Knows"-ától... Már rögtön a dal elején felcsendül egy rész, ami szerintem piszkosul hajaz a Taylor-ék féle dal legelejére (ami egyébként a dal magvát is adja): itt ni! Szinte ütemre pontosan megegyezik... Ha viszont ezt nem vesszük figyelembe, ez is egy igazán jó dal.
A Bent to Fly már jóval nyugisabban indul, mint az eddigiek, aztán persze picit ez is bonyolódik, igazi rockballadává lesz a másodpercek múlásával.
A Safari Inn meg azért érdekes, mert ez az egyetlen instrumentális dal a lemezen, ahol Slash ujjtornáját hallgathatjuk, rivaldafényben, közel három és fél percen keresztül. Királymód! 
Ezek mindenképpen csekkolandók a lemezről, amúgy meg igyekeztem minden számomra izgalmasabb, érdekesebb dalt kijelölni. :)
Háthűha, most se vagyok egyszerű helyzetben, mert tényleg kb. ugyanannyira szerettem meg a fent külön megemlített dalokat, de talán ami a leg-leg ezek közül, az a:

Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators - Shadow Life

 

Ígérni semmit sem merek, de valószínűleg várható majd a közeljövőben Alter Bridge lemezajánló is. :) Nem szoktam hallgatni amúgy, de Myles - ezen a lemezen nyújtott performanszával - totálisan meggyőzött, hogy érdemes...
A lemez pedig nálam egy tízes skálán eddig tudott felkúszni - a gyengébb dalok lehúzták csöppet (bár azért azok sem voltak hallgathatatlanul gyengék, csak átlagosabbak a vártnál)... :/ Ettől eltekintve én nagyon jól szórakoztam, mindenképpen ajánlom!

Osztályzat: 10/9

Címkék: heavy metal 2014 hard rock 9* |blog 2015| #Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators# [kaliforniai] ¤Roadrunner¤ [brit] ¤Dik Hayd International¤

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zenefuleimnek.blog.hu/api/trackback/id/tr437527586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása