HTML

Kövesd a blogot Facebook-on is!

Zene füleimnek...

A blogon szereplő bejegyzések NEM KRITIKÁK! Úgy gondolom, a kritikákat hozzáértő emberek írják, én pedig nem vagyok kritikus, és ez a blog sem egy kritikai blog! Ez egy naplószerű blog, személyes gondolatokkal, történésekkel... Ha nem tetszik, amiket írtam, csak úgy, saját szórakoztatásra, akkor keressetek olyat, ami tetszik, és ne álljatok le szitkozódni, sértegetni, trollkodni. Köszöntem... Akik viszont a zenék miatt jöttek, és nem piszkálódni, azoknak üdv itt, és jó böngészést, zenehallgatást. =) ---------------------------------------------------------------------------------------------------Kedvenc vagy épp "nemkedvenc" albumaim gyűjtőhelye - egyszóval minden, amit valamikor, valahol hallottam, és amiről majd viszonylag röviden, nem túlragozva, kertelés nélkül majd jól megmondom a magamét. Ne lepődjetek meg egy-egy albumon, hogy mit keres itt: utálok úgy leszólni egy bandát, hogy nem is ismerem a zenéjüket... Ennek nem vagyok híve... Egyébként - mint ahogy hamarosan ki is fog derülni, ha tovább böngészel - leginkább a rock, metál műfajban, valamint ezek alműfajaiban kalandozom majd (néha lehetséges, hogy becsúszik 1-1 olyan lemez, aminek nem sok köze van ezekhez a műfajokhoz, de ha tetszik, akkor mindenképpen fogok ilyenekről is blogolni) A bejegyzésekben pirossal kiemelt trackekre felhívom figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszenek. Hátha másnak is. Minden albumot pontozok 1-10es skálán, kiemelve az általam legjobbnak vélt dalt. Jobb oldalt különböző szempontok szerint böngészhettek is a bejegyzések között, valamint összegyűjtöttem néhány hasznos és érdekes linket is, ezeket is érdemes meglesni. :) Nem vagyok szakértő, se újságíró. Ezek kizárólag csak egy zenebolond firkálmányai az általa hallgatott/hallott albumokról - szigorúan szubjektíven. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ha letöltés miatt tévedtél be, akkor csalódni fogsz: itt nincsenek letölthető albumok, és nem is lesznek. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Az előadókkal illetve a megjelenésekkel kapcsolatos háttérinformációk forrása az előadók hivatalos oldalai, valamint a magyar és angol nyelvű wikipédiás oldalak. --------------------------------------------------------------------------------------- A blogot indítottam: 2010.07.27.

Heti toplistáim, új dalokkal:

(katt a képre)

weekly_top.jpg

Online látogatók száma:

Véleményezett albumok

Előadó, kiadó, év, nemzetiség, műfaj, értékelés

Címkefelhő

Kommentek

  • Slepy: Nekem is a Halo On Fire a kedvencem erről az albumról. :) (2017.06.09. 20:55) Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: No igen, lassan már sajnos erről lesz híres a Nightwish, hogy minden énekesnőjüknek ilyen látványos módon kötnek útilaput a lábára... :/ Floor helyében én ezek után már nem lennék... (2016.11.23. 17:26) Nightwish - Once (2004)
  • Spectroli: Most nem értek egyet veled. A TNotB a kemény zene, egyik legnagyobb mesterműve. (2016.11.23. 17:10) Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)
  • Jurancsik Eszter: @**Valcsa**: Felhagytak, amikor Anette-t kivágták a csapatból (véleményem szerint ugyanolyan gusztustalan módon, mint Tarját, csak kisebb hajcihővel...). Anette szólómezén bebizonyította, hogy tehet... (2016.11.23. 17:10) Nightwish - Once (2004)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: Ez teljes mértékben így van. Kettejük hangja nagyon különböző, ezért sem értettem, miért kell erőltetni, hogy Anette régi Nightwish dalokat énekeljen... :/ Valljuk be, Tarja azért... (2016.11.22. 10:33) Nightwish - Once (2004)
  • Jurancsik Eszter: Sajnos annak idején Tuomas agyszüleménye volt, hogy Anette énekeljen Tarjás dalokat is. A gáz csak annyi, hogy Tarja operaénekesnő, Anette pedig más képzettséggel rendelkezik. Szép hangszíne van, és... (2016.11.22. 10:28) Nightwish - Once (2004)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: A Lost In Forever hatalmasat szól. Nálam első hallásra átjött. :-) (2016.11.14. 20:51) Beyond The Black - Lost In Forever (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Mindenképpen. :) (2016.10.21. 14:34) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: @**Valcsa**: Pedig a Rudán-korszakuk a legjobb. :) Ajánlom figyelmedbe ízlelgesd azt is. Megéri ráfordítani az időt, és majd rájössz hogy eddig mit hagytál ki. De még nem késő. :) (2016.10.21. 14:32) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Reméltem, hogy a "Hol van a szó"-t nem fogod kihagyni a linkelésből. :) A Rudán-korszakból ezt az egy dalukat ismerem, de ezt szeretem is. :) (2016.10.21. 00:14) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Utolsó 20

Halestorm - Into the Wild Life (2015)

**Valcsa** 2015.06.20. 18:22

halestorm_into_the_wild_life_2015.jpgA családi vállalkozás visszatért, és tökösebb, mint valaha: élükön énekesnőjükkel Lzzy Hale-lel, aki most megduplázva ad bele apait-anyait.
A zenekar legutóbbi, sorban a második nagylemeze 2012-ben jelent meg, így idén már időszerű volt egy újabb korong, amit áprilisban meg is kaptunk.
Panaszra okunk nincs, tipikus Halestorm lemezt kaptunk, érezhető a belé fektetett munka, és mégsem vált izzadságszagúvá. Így kell ezt csinálni!
Lzzy az új lemez munkálatairól így nyilatkozott:
„Négyen álltunk körben a stúdióban, pontosan úgy játszottunk, mintha a színpadon lennénk. Mindent újra és újra el kellett nyomnunk, amíg pontosan ugyanarra a hullámhosszra kerültünk. Anélkül szerettünk volna élő hangzású albumot felvenni, hogy koncertlemezt adunk ki. Azt akartuk, hogy a kész anyagon hallatsszon az a kémia és energia, ami megvan közöttünk a bulikon” - olvasható a phenomenon.hu-n.
A zenekar tagjai: Lzzy Hale (szólóének, ritmus- és szólógitár, billentyűsök), Arejay Hale (dobok, ütőshangszerek, háttérvokál), Joe Hottinger (szólógitár, háttérvokál), Josh Smith (basszusgitár, háttérvokál)

Tracklist:

01. Scream
02. I Am The Fire
03. Sick Individual
04. Amen
05. Dear Daughter
06. New Modern Love
07. Mayhem
08. Bad Girl's World
09. Gonna Get Mine
10. The Reckoning
11. Apocalyptic
12. What Sober Couldn't Say
13. I Like It Heavy
14. Jump The Gun (Deluxe Edition Bonus Track)
15. Unapologetic (Deluxe Edition Bonus Track)

A kezdés nagyon hatásos, nagyon erős, a Scream-et egyből megszerettem. :) Leginkább a zenei alap az, amit hihetetlenül izgalmasnak tartok, ehhez aztán jócskán hozzátesz még Lzzy fantasztikus hangja és énektechnikája (a bridge alatt végig libabőr...). 
Következő nagy kedvenc a Sick Individual. Nekem a "Smooth Criminal" ugrott be a verséjéről. Szeretem. :)
Aztán el is érkeztünk (elég hamar...) a lemez csúcspontjához. Az Amen számomra egyszerűen tökéletes, az egyik legfülbemászóbb dal az egész lemezen, színtiszta rock, totálisan szerethető (a lemez előfutáraként jelent meg, azóta hallgatom, képtelen vagyok betelni vele *-*).
A New Modern Love egy megszelídített rocknóta, kicsit indie/funk színezettel, szintén az album egyik legjobban összerakott dala.
A Mayhem alapjában nem az a dal, amit meghallgatok egyszer, aztán replay-ért kiáltok, mert nekem hallgatói szempontból annyira azért nem nyerő... Viszont kétségkívül elismerem az erényeit: zseniális a felvezetés is, aztán ahogy Lzzy finoman és nőiesen megőrül a dal végére. Egy ilyen kitörés után nincs az a pasi, aki kekeckedni merne vele... :D
De mielőtt még bárki is hozná a kényszerzubbonyt, kapunk egy Bad Girl's World-öt, amit normál körülmények között nem szeretnék, de ez annyira retro, és hogy egyebet ne említsek, annyira jól sikerült eltalálni a verséket-bridge-ket (annak a dallama pláne tetszik, még ha a refrén cseppet unalmasra is sikerült), hogy most muszáj voltam ezt is pirosítani, mert megérdemli a figyelmet. :)
A The Reckoning-nál változik a felállás, ennek meg inkább a refrénje fogott meg - egyébként meg nekem kicsit Adam Lambert zenéjét idézi. Mármint az első lemezét, mikor még volt valami köze a rockhoz.
Az I Like it Heavy szintén megmozgatja a fantáziánkat, és ki is lóg a zeneiségével a többi dal közül. A durva az, hogy Lzzynek ez a stílus is teljesen sajátja, nagyon jól áll neki. :)
Egyébként meg azt kell mondjam, ez a lemez így nagyon egyben van, egyetlen pillanatig sem volt hiányérzetem, mindent tökéletesen porciózva kaptunk az arcunkba a hallójáratainkba, ott és annyit, ahol és amennyi szükségszerű.
Hangyányival kiforrottabb, mint az eddigiek, így fél pontot még mindenképpen hozzácsapok, az a minimum - a teljes pontszámot viszont még nem tudom nekik nyugodt szívvel megadni (az "elakad a lélegzetem attól, amit művelnek" érzés ezúttal is elmaradt).... Mindenesetre megkockáztatom, hogy ennyire még Halestorm-lemezt nem szerettem, mint most ezt. 

Az én legnagyobb kedvencem az albumról:

Halestorm - Amen

 

Osztályzat: 10/9,5

Címkék: hard rock 2015 9.5* alternativ metal |blog 2015| #Halestorm# [amerikai] ¤Atlantic¤

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zenefuleimnek.blog.hu/api/trackback/id/tr567559772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása