HTML

Kövesd a blogot Facebook-on is!

Zene füleimnek...

A blogon szereplő bejegyzések NEM KRITIKÁK! Úgy gondolom, a kritikákat hozzáértő emberek írják, én pedig nem vagyok kritikus, és ez a blog sem egy kritikai blog! Ez egy naplószerű blog, személyes gondolatokkal, történésekkel... Ha nem tetszik, amiket írtam, csak úgy, saját szórakoztatásra, akkor keressetek olyat, ami tetszik, és ne álljatok le szitkozódni, sértegetni, trollkodni. Köszöntem... Akik viszont a zenék miatt jöttek, és nem piszkálódni, azoknak üdv itt, és jó böngészést, zenehallgatást. =) ---------------------------------------------------------------------------------------------------Kedvenc vagy épp "nemkedvenc" albumaim gyűjtőhelye - egyszóval minden, amit valamikor, valahol hallottam, és amiről majd viszonylag röviden, nem túlragozva, kertelés nélkül majd jól megmondom a magamét. Ne lepődjetek meg egy-egy albumon, hogy mit keres itt: utálok úgy leszólni egy bandát, hogy nem is ismerem a zenéjüket... Ennek nem vagyok híve... Egyébként - mint ahogy hamarosan ki is fog derülni, ha tovább böngészel - leginkább a rock, metál műfajban, valamint ezek alműfajaiban kalandozom majd (néha lehetséges, hogy becsúszik 1-1 olyan lemez, aminek nem sok köze van ezekhez a műfajokhoz, de ha tetszik, akkor mindenképpen fogok ilyenekről is blogolni) A bejegyzésekben pirossal kiemelt trackekre felhívom figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszenek. Hátha másnak is. Minden albumot pontozok 1-10es skálán, kiemelve az általam legjobbnak vélt dalt. Jobb oldalt különböző szempontok szerint böngészhettek is a bejegyzések között, valamint összegyűjtöttem néhány hasznos és érdekes linket is, ezeket is érdemes meglesni. :) Nem vagyok szakértő, se újságíró. Ezek kizárólag csak egy zenebolond firkálmányai az általa hallgatott/hallott albumokról - szigorúan szubjektíven. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ha letöltés miatt tévedtél be, akkor csalódni fogsz: itt nincsenek letölthető albumok, és nem is lesznek. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Az előadókkal illetve a megjelenésekkel kapcsolatos háttérinformációk forrása az előadók hivatalos oldalai, valamint a magyar és angol nyelvű wikipédiás oldalak. --------------------------------------------------------------------------------------- A blogot indítottam: 2010.07.27.

Heti toplistáim, új dalokkal:

(katt a képre)

weekly_top.jpg

Online látogatók száma:

Véleményezett albumok

Előadó, kiadó, év, nemzetiség, műfaj, értékelés

Címkefelhő

Kommentek

  • Slepy: Nekem is a Halo On Fire a kedvencem erről az albumról. :) (2017.06.09. 20:55) Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: No igen, lassan már sajnos erről lesz híres a Nightwish, hogy minden énekesnőjüknek ilyen látványos módon kötnek útilaput a lábára... :/ Floor helyében én ezek után már nem lennék... (2016.11.23. 17:26) Nightwish - Once (2004)
  • Spectroli: Most nem értek egyet veled. A TNotB a kemény zene, egyik legnagyobb mesterműve. (2016.11.23. 17:10) Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)
  • Jurancsik Eszter: @**Valcsa**: Felhagytak, amikor Anette-t kivágták a csapatból (véleményem szerint ugyanolyan gusztustalan módon, mint Tarját, csak kisebb hajcihővel...). Anette szólómezén bebizonyította, hogy tehet... (2016.11.23. 17:10) Nightwish - Once (2004)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: Ez teljes mértékben így van. Kettejük hangja nagyon különböző, ezért sem értettem, miért kell erőltetni, hogy Anette régi Nightwish dalokat énekeljen... :/ Valljuk be, Tarja azért... (2016.11.22. 10:33) Nightwish - Once (2004)
  • Jurancsik Eszter: Sajnos annak idején Tuomas agyszüleménye volt, hogy Anette énekeljen Tarjás dalokat is. A gáz csak annyi, hogy Tarja operaénekesnő, Anette pedig más képzettséggel rendelkezik. Szép hangszíne van, és... (2016.11.22. 10:28) Nightwish - Once (2004)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: A Lost In Forever hatalmasat szól. Nálam első hallásra átjött. :-) (2016.11.14. 20:51) Beyond The Black - Lost In Forever (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Mindenképpen. :) (2016.10.21. 14:34) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: @**Valcsa**: Pedig a Rudán-korszakuk a legjobb. :) Ajánlom figyelmedbe ízlelgesd azt is. Megéri ráfordítani az időt, és majd rájössz hogy eddig mit hagytál ki. De még nem késő. :) (2016.10.21. 14:32) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Reméltem, hogy a "Hol van a szó"-t nem fogod kihagyni a linkelésből. :) A Rudán-korszakból ezt az egy dalukat ismerem, de ezt szeretem is. :) (2016.10.21. 00:14) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Utolsó 20

Breaking Benjamin - Dark Before Dawn (2015)

**Valcsa** 2015.10.19. 23:41

breaking_benjamin_dark_before_dawn_2015.jpgTovább dübörög a Breaking Benjamin: idén új lemezük jelent meg, az énekest leszámítva teljesen új felállásban. :) 
A lemez és a jelenlegi zenekar háttértörténete még valamikor 2010-ben kezdődött, amikor is az énekes, Benjamin Burnley bejelentette, hogy egészségügyi okokból kényszerpihenőre kell küldeniük a Breaking Benjamint. 2011-től jogi csatározások kezdődtek Ben és a zenekar másik két tagja, Aaron Fink gitáros és Mark Klepaski basszusgitáros között. Fink és Klepaski Ben megkérdezése nélkül adott engedélyt egy greatest hits és egy remix album kiadására, ezért az énekes be is perelte egykori társait (természetesen menesztette is őket a bandából). Ben Burnley végül 2013 áprilisában megnyerte a pert, így övé lett a "Breaking Benjamin" zenekarnév használatának kizárólagos joga. Kevéssel ez után viszont a dobos, Chad Szeliga is bejelentette távozását, kreatív különbségekre hivatkozva. Így hát Burnley egyedül maradt: zenekarnév volt, csak épp zenekar nem.
Később egyre inkább kezdett a betegsége helyett a dalszerzésre koncentrálni, és mikor már szinte kompletten megírta a dalokat, nekilátott tagokat keresni a zenekarba (nevek és betöltött posztok bővebben lent). Nem is bízta a véletlenre, több neves zenekar extagját sikerült beszerveznie: a szólógitáros a Red-ben, a ritmusgitáros az Adelitas Way-ben, a dobos pedig a Picture Me Broken-ben zenélt korábban.
A "Dark Before Dawn" a Breaking Benjamin ötödik nagylemeze, amit 2015. június 23-án jelentettek meg.

Tagok:

Benjamin Burnley (szólóének, gitár)
Keith Wallen (ritmusgitár, háttérvokál)
Jasen Rauch (szólógitár)
Aaron Bruch (basszusgitár, háttérvokál)
Shaun Foist (dobok, ütős hangszerek)

Tracklist:

01. Dark
02. Failure
03. Angels Fall
04. Breaking the Silence
05. Hollow
06. Close to Heaven
07. Bury Me Alive
08. Never Again
09. The Great Divide
10. Ashes of Eden
11. Defeated
12. Dawn

Kezdeném azzal, hogy ahhoz képest, hogy ezt a lemezt Ben gyakorlatilag egyedül szerezte, ahhoz képest azért ez teljesítmény... Az tény és való, hogy nem erről a lemezről fogom majd emlegetni a kedvenc Breaking Benjamin dalaimat, de azért ahhoz elég jók ezek a számok, hogy ne mondhassam azt egyetlen felvételre se, hogy én ezt nem hallgatom meg többször... Mert bizony, ha a későbbiek folyamán utamba fog kerülni ez a lemez, újra meg fogom hallgatni. :)
Egyébként ez a sötétből ("Dark") a fény, a hajnal ("Dawn") felé haladás elég sokféleképpen érthető az esetükben. Egyrészt itt van Ben betegsége, amiből - legalábbis úgy tűnik - sikeresen elkezdett kilábalni. Másrészt pedig rendeződni látszik a zenekar sorsa is, bízzunk benne, hogy nem lesz több balhé a BB háza táján, és ezentúl csak a zenéjükkel fognak feltűnést kelteni, nem pedig a zűrös ügyeikkel... Mindenesetre ezt a fejlődést, pozitív irányt egész korrektül érzékelteti az album intro és outro dala, remek ötlet volt ez részükről, és nem mellesleg találó is... (És itt meg is jegyezném érdekességképpen, hogy a "Dawn"-ban Ben feleségét, Rhiannont hallhatjuk vokálozni. :) ).
A lemezről elsőként a "Failure", másodikként az "Angels Fall" jelent meg single formájában. Őszintén, engem egyik sem nyűgözött le különösebben (oké, sokadik hallgatásra már egészen megszerettem mindkettőt...). :/ Így, túl a Breaking Benjamin teljes diszkográfiáján, azt kell mondjam, egy idő után akaratlanul is kissé unalmassá válik a zenéjük. Tudjuk előre, hogy mit várhatunk tőlük, és bizony azt is kapjuk, de ennél egy dekával sem többet. Háttérzeneként egész nap elhallgatnám őket, nem arról van szó, hogy nem játszanak jó zenét, mert DE! Viszont első hallásra pl. nem tudnám egyik dalukat megkülönböztetni a másiktól (sőt, zömét még sokadikra sem), túlontúl egyformák. Ezt kellene valahogy levetkőzniük, és törekedni rá, hogy valami igazán megkapó dalt szerezzenek, és ne csak a minimumot hozzák, amit a rajongók elvárnak tőlük.
Jó dalok persze vannak ezen a korongon is, sőt, egyiknél sem éreztem késztetést rá, hogy elkapcsoljak, mert ebből a szempontból CSAK jó dalok kerültek fel. De a fent említett 2 track-et leszámítva alig találtam olyat, aminél azt éreztem volna, hogy feltétlenül repetáznom kellene (a "Hollow"-t és a "Defeated"-et tudnám közéjük sorolni még, ami számomra leginkább kiemelkedett a többi közül; a lemez kezdése sokkal erősebb volt, a végére mintha elfogyott volna a lendület...).
Összességében én azért bírtam ezt, örülök a visszatérésnek, és soha rosszabbat! :)
Legjobbként én most ezt fogom kiemelni (a másik igazán esélyes a "Failure" lett volna) :

Breaking Benjamin - Hollow

 

10/8

 

Címkék: hard rock 2015 post grunge 8* alternativ metal |blog 2015| [amerikai] #Breaking Benjamin# ¤Hollywood¤

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zenefuleimnek.blog.hu/api/trackback/id/tr857974665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása