HTML

Kövesd a blogot Facebook-on is!

Zene füleimnek...

A blogon szereplő bejegyzések NEM KRITIKÁK! Úgy gondolom, a kritikákat hozzáértő emberek írják, én pedig nem vagyok kritikus, és ez a blog sem egy kritikai blog! Ez egy naplószerű blog, személyes gondolatokkal, történésekkel... Ha nem tetszik, amiket írtam, csak úgy, saját szórakoztatásra, akkor keressetek olyat, ami tetszik, és ne álljatok le szitkozódni, sértegetni, trollkodni. Köszöntem... Akik viszont a zenék miatt jöttek, és nem piszkálódni, azoknak üdv itt, és jó böngészést, zenehallgatást. =) ---------------------------------------------------------------------------------------------------Kedvenc vagy épp "nemkedvenc" albumaim gyűjtőhelye - egyszóval minden, amit valamikor, valahol hallottam, és amiről majd viszonylag röviden, nem túlragozva, kertelés nélkül majd jól megmondom a magamét. Ne lepődjetek meg egy-egy albumon, hogy mit keres itt: utálok úgy leszólni egy bandát, hogy nem is ismerem a zenéjüket... Ennek nem vagyok híve... Egyébként - mint ahogy hamarosan ki is fog derülni, ha tovább böngészel - leginkább a rock, metál műfajban, valamint ezek alműfajaiban kalandozom majd (néha lehetséges, hogy becsúszik 1-1 olyan lemez, aminek nem sok köze van ezekhez a műfajokhoz, de ha tetszik, akkor mindenképpen fogok ilyenekről is blogolni) A bejegyzésekben pirossal kiemelt trackekre felhívom figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszenek. Hátha másnak is. Minden albumot pontozok 1-10es skálán, kiemelve az általam legjobbnak vélt dalt. Jobb oldalt különböző szempontok szerint böngészhettek is a bejegyzések között, valamint összegyűjtöttem néhány hasznos és érdekes linket is, ezeket is érdemes meglesni. :) Nem vagyok szakértő, se újságíró. Ezek kizárólag csak egy zenebolond firkálmányai az általa hallgatott/hallott albumokról - szigorúan szubjektíven. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ha letöltés miatt tévedtél be, akkor csalódni fogsz: itt nincsenek letölthető albumok, és nem is lesznek. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Az előadókkal illetve a megjelenésekkel kapcsolatos háttérinformációk forrása az előadók hivatalos oldalai, valamint a magyar és angol nyelvű wikipédiás oldalak. --------------------------------------------------------------------------------------- A blogot indítottam: 2010.07.27.

Heti toplistáim, új dalokkal:

(katt a képre)

weekly_top.jpg

Online látogatók száma:

Véleményezett albumok

Előadó, kiadó, év, nemzetiség, műfaj, értékelés

Címkefelhő

Kommentek

  • Slepy: Nekem is a Halo On Fire a kedvencem erről az albumról. :) (2017.06.09. 20:55) Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: No igen, lassan már sajnos erről lesz híres a Nightwish, hogy minden énekesnőjüknek ilyen látványos módon kötnek útilaput a lábára... :/ Floor helyében én ezek után már nem lennék... (2016.11.23. 17:26) Nightwish - Once (2004)
  • Spectroli: Most nem értek egyet veled. A TNotB a kemény zene, egyik legnagyobb mesterműve. (2016.11.23. 17:10) Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)
  • Jurancsik Eszter: @**Valcsa**: Felhagytak, amikor Anette-t kivágták a csapatból (véleményem szerint ugyanolyan gusztustalan módon, mint Tarját, csak kisebb hajcihővel...). Anette szólómezén bebizonyította, hogy tehet... (2016.11.23. 17:10) Nightwish - Once (2004)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: Ez teljes mértékben így van. Kettejük hangja nagyon különböző, ezért sem értettem, miért kell erőltetni, hogy Anette régi Nightwish dalokat énekeljen... :/ Valljuk be, Tarja azért... (2016.11.22. 10:33) Nightwish - Once (2004)
  • Jurancsik Eszter: Sajnos annak idején Tuomas agyszüleménye volt, hogy Anette énekeljen Tarjás dalokat is. A gáz csak annyi, hogy Tarja operaénekesnő, Anette pedig más képzettséggel rendelkezik. Szép hangszíne van, és... (2016.11.22. 10:28) Nightwish - Once (2004)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: A Lost In Forever hatalmasat szól. Nálam első hallásra átjött. :-) (2016.11.14. 20:51) Beyond The Black - Lost In Forever (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Mindenképpen. :) (2016.10.21. 14:34) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: @**Valcsa**: Pedig a Rudán-korszakuk a legjobb. :) Ajánlom figyelmedbe ízlelgesd azt is. Megéri ráfordítani az időt, és majd rájössz hogy eddig mit hagytál ki. De még nem késő. :) (2016.10.21. 14:32) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Reméltem, hogy a "Hol van a szó"-t nem fogod kihagyni a linkelésből. :) A Rudán-korszakból ezt az egy dalukat ismerem, de ezt szeretem is. :) (2016.10.21. 00:14) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Utolsó 20

Disturbed - Immortalized (2015)

**Valcsa** 2016.05.06. 15:22

disturbed_immortalized_2015.jpgBiztosan többen is vagyunk - mi, akik azt gondoltuk, hogy a Disturbed, mint olyan, már nem fog feléledni hamvaiból. Aztán milyen jó, hogy rosszul gondoltuk! :)
A csapat tagjai ugyanis 2011 nyarán bejelentették, hogy az aktuális turnéjuk befejeztével határozatlan időre felhagynak az egész zenekarosdival (és még az sem volt biztos, hogy bármikor is folytatni fogják ismét), azt viszont határozottan tagadták, hogy azért mennének szünetre, mert a tagok között megromlott volna a viszony. Ahogy David Draiman énekes nyilatkozta a Hammerworldnek (2015/09), erre a szünetre egyszerűen csak szükségük volt, 10 év alatt 5 lemezük jelent meg, amelyekkel rengeteget jártak turnézni, és hogy ne fásuljanak ebbe bele, ne váljon rutinná, és a lelkesedésük is megmaradjon, így muszáj volt kicsit szabadságolniuk magukat. Emellett pedig David teljes valójában átélhette az apaság örömeit is: két évig gyakorlatilag főállású apa lehetett, amit az élet nagy adományaként élt meg.
2011-től kezdődően zeneileg is mindenki a maga útján indult el: Draiman egy industrial metal zenekart alapított, "Device" néven, John Moyer pedig az Adrenaline Mob basszusgitárosa lett (emellett részt vett az "Art of Anarchy" nevű zenekar megalapításában, tavaly pedig debütlemezük is megjelent). Dan Donagan gitáros és Mike Wengren dobos szintén nem tétlenkedett: együtt kezdtek zenekaralapításba az Evans Blue énekesével, Dan Chandler-rel. A Device-hoz és az Art of Anarchy-hoz hasonlóan nekik is jelent meg stúdiólemezük.
Aztán 2015 júniusában feltűnően minden jel arra kezdett utalni, hogy a zenekar tagjai készülnek valamire, és hogy minden bizonnyal épp a visszatérésre: megjelent egy visszaszámláló a zenekar hivatalos oldalán (ami - mint utóbb kiderült - az új lemez első dalának leleplezéséig hátralévő időt számolta), és a hiátus végére utalt az is, hogy a zenekar új logót kapott, valamint felkerült az oldalukra egy videó is, amin a zenekar kabalája, "The Guy" fekszik lekötözve, sokat sejtetően várva, hogy ismét akcióba lendülhessen. :)

Megjelent: 2015.08.21.

Tagok:

David Draiman (ének, háttérvokál)
Dan Donegan (basszusgitár, billentyűk, szóló- és ritmusgitár, zongora a 11.-es trackben)
Mike Wengren (dobos, ütősök, üstdob a 11-es trackben, háttérvokál)
John Moyer (a zenekar basszusgitárosa; az album felvételén egyéb elfoglaltságok miatt nem vett részt)

Tracklist:

01. The Eye of the Storm 
02. Immortalized
03. The Vengeful One
04. Open Your Eyes
05. The Light
06. What Are You Waiting For
07. You're Mine
08. Who
09. Save Our Last Goodbye
10. Fire It Up
11. The Sound of Silence (Simon & Garfunkel cover)
12. Never Wrong
13. Who Taught You How to Hate
14. Tyrant (Deluxe Edition Bonus Track)
15. Legion of Monsters (Deluxe Edition Bonus Track)
16. The Brave and the Bold (Deluxe Edition Bonus Track)

Eddig még csak 1 lemezhez volt szerencsém a Disturbed-től (Indestructible), de arról is csak 1-2 kedvencem lett, és összességében sem nyűgözött igazán le, úgyhogy nem is éreztem azután késztetést, hogy mielőbb sorra vegyem a többi albumukat is. Bevallom, az Immortalized-ot is csak azért kezdtem hallgatni, mert hajtott a kíváncsiság, hogy vajon 4 év kihagyás után mivel térnek vissza, változott-e a zenéjük, stb. És azt kell mondjam, hogy abszolút változott, méghozzá maximálisan pozitív irányba. :) Már rögtön az intróra is felkaptam a fejem, hogy ez biztosan a Disturbed? :D Annyira nem jellemző rájuk az ilyesmi... Mindenesetre tökéletesen megadja az alaphangulatot, kellemes másfél perc ez így, rögtön az elején. :) Az ezt követő Immortalized-ban már erőteljesen belecsapnak a lecsóba, ez már egy tipikus Disturbed nóta, bár számomra túlzottan is tipikus és átlagos ez tőlük, nem nyújt semmi újat. A The Vengeful One szintén ilyen, mégis egy fokkal közelebb került hozzám: az ütemét imádtam, ahogyan a bridge-részt is. Az Open Your Eyes egyértelműen az egyik kedvencem, minden szempontból nagyon rendben van ez a dal. :) Ahogyan a The Light is, bár elsőre erről sem igazán mondaná meg senki, hogy ez is egy Disturbed-dal. :) Erről így nyilatkozott Draiman a HW-nek: "(...) (ehhez) foghatót még nem hallhattak tőlünk az emberek. Másképp is énekelek benne, kevésbé agresszíven. A szövegek is pozitívabbak most, ami talán nem is csoda (...)". És ebben bizony egyértelműen igazat is adhatunk neki. :)
A You're Mine a zenekar első szerelmes dala, amit Draiman a feleségének írt. A témájától függetlenül azonban nem egy nyálas-csöpögős zene lett ez, a dallamosság mellett kellően megvan benne az erő, számomra a lemez egyik legjobb pillanata volt ez a dal, abszolút kedvencem lett. :)
Minden dalt nem kezdenék most elemezgetni (egyébként tudnék, mert szerencsére tényleg nyüzsög az album a jobbnál jobb daloktól :) ), a The Sound of Silence-ről viszont még kénytelen vagyok pár szót szólni... o.O Rég volt már rám ilyen hatással egy dal... Az eredetit is ismerem és szeretem (képtelenség lenne összehasonlítani a kettőt, teljesen más műfaj... úgyhogy maradjunk annyiban, hogy mindkettő ugyanannyira a szívem csücske), aminek a szerzője és előadója a Simon & Garfunkel nevű formáció, maga a dal pedig 1964-ben jelent meg; ITT meghallgatható az eredetije. Amit a Disturbed művelt ezzel a dallal, arra tényleg nincsenek szavaim... Gyönyörű és hátborzongató egyszerre. Számomra egy élmény volt ez a dal, mindenképpen ajánlom!

A lemez legjobb dalaként most mégsem ezt fogom kiemelni, bár kétségkívül ez az egyik legkiemelkedőbb momentuma az albumnak és számomra mindenképpen a zenekar egyik legjelentősebb teljesítménye ezen a korongon - hiába "csak" feldolgozás és a hangszeres háttér sem egy nagy truváj, mégis nagyot üt...
Erősen vacillálok négy kedvencem között, ami nem más, mint az Open Your Eyes, a The Light, a Who Taught You How to Hate és a You're Mine. Ezek közül meg mondjuk legyen ez:

Disturbed - You're Mine

 

Eddig megjelent klipes dalok:

10/9

Címkék: heavy metal hard rock 2015 9* [amerikai] ¤Reprise¤ ¤Warner Bros.¤ |blog 2016| #Disturbed#

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zenefuleimnek.blog.hu/api/trackback/id/tr828687272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása