HTML

Kövesd a blogot Facebook-on is!

Zene füleimnek...

A blogon szereplő bejegyzések NEM KRITIKÁK! Úgy gondolom, a kritikákat hozzáértő emberek írják, én pedig nem vagyok kritikus, és ez a blog sem egy kritikai blog! Ez egy naplószerű blog, személyes gondolatokkal, történésekkel... Ha nem tetszik, amiket írtam, csak úgy, saját szórakoztatásra, akkor keressetek olyat, ami tetszik, és ne álljatok le szitkozódni, sértegetni, trollkodni. Köszöntem... Akik viszont a zenék miatt jöttek, és nem piszkálódni, azoknak üdv itt, és jó böngészést, zenehallgatást. =) ---------------------------------------------------------------------------------------------------Kedvenc vagy épp "nemkedvenc" albumaim gyűjtőhelye - egyszóval minden, amit valamikor, valahol hallottam, és amiről majd viszonylag röviden, nem túlragozva, kertelés nélkül majd jól megmondom a magamét. Ne lepődjetek meg egy-egy albumon, hogy mit keres itt: utálok úgy leszólni egy bandát, hogy nem is ismerem a zenéjüket... Ennek nem vagyok híve... Egyébként - mint ahogy hamarosan ki is fog derülni, ha tovább böngészel - leginkább a rock, metál műfajban, valamint ezek alműfajaiban kalandozom majd (néha lehetséges, hogy becsúszik 1-1 olyan lemez, aminek nem sok köze van ezekhez a műfajokhoz, de ha tetszik, akkor mindenképpen fogok ilyenekről is blogolni) A bejegyzésekben pirossal kiemelt trackekre felhívom figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszenek. Hátha másnak is. Minden albumot pontozok 1-10es skálán, kiemelve az általam legjobbnak vélt dalt. Jobb oldalt különböző szempontok szerint böngészhettek is a bejegyzések között, valamint összegyűjtöttem néhány hasznos és érdekes linket is, ezeket is érdemes meglesni. :) Nem vagyok szakértő, se újságíró. Ezek kizárólag csak egy zenebolond firkálmányai az általa hallgatott/hallott albumokról - szigorúan szubjektíven. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ha letöltés miatt tévedtél be, akkor csalódni fogsz: itt nincsenek letölthető albumok, és nem is lesznek. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Az előadókkal illetve a megjelenésekkel kapcsolatos háttérinformációk forrása az előadók hivatalos oldalai, valamint a magyar és angol nyelvű wikipédiás oldalak. --------------------------------------------------------------------------------------- A blogot indítottam: 2010.07.27.

Heti toplistáim, új dalokkal:

(katt a képre)

weekly_top.jpg

Online látogatók száma:

Véleményezett albumok

Előadó, kiadó, év, nemzetiség, műfaj, értékelés

Címkefelhő

Kommentek

  • Slepy: Nekem is a Halo On Fire a kedvencem erről az albumról. :) (2017.06.09. 20:55) Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: No igen, lassan már sajnos erről lesz híres a Nightwish, hogy minden énekesnőjüknek ilyen látványos módon kötnek útilaput a lábára... :/ Floor helyében én ezek után már nem lennék... (2016.11.23. 17:26) Nightwish - Once (2004)
  • Spectroli: Most nem értek egyet veled. A TNotB a kemény zene, egyik legnagyobb mesterműve. (2016.11.23. 17:10) Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)
  • Jurancsik Eszter: @**Valcsa**: Felhagytak, amikor Anette-t kivágták a csapatból (véleményem szerint ugyanolyan gusztustalan módon, mint Tarját, csak kisebb hajcihővel...). Anette szólómezén bebizonyította, hogy tehet... (2016.11.23. 17:10) Nightwish - Once (2004)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: Ez teljes mértékben így van. Kettejük hangja nagyon különböző, ezért sem értettem, miért kell erőltetni, hogy Anette régi Nightwish dalokat énekeljen... :/ Valljuk be, Tarja azért... (2016.11.22. 10:33) Nightwish - Once (2004)
  • Jurancsik Eszter: Sajnos annak idején Tuomas agyszüleménye volt, hogy Anette énekeljen Tarjás dalokat is. A gáz csak annyi, hogy Tarja operaénekesnő, Anette pedig más képzettséggel rendelkezik. Szép hangszíne van, és... (2016.11.22. 10:28) Nightwish - Once (2004)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: A Lost In Forever hatalmasat szól. Nálam első hallásra átjött. :-) (2016.11.14. 20:51) Beyond The Black - Lost In Forever (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Mindenképpen. :) (2016.10.21. 14:34) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: @**Valcsa**: Pedig a Rudán-korszakuk a legjobb. :) Ajánlom figyelmedbe ízlelgesd azt is. Megéri ráfordítani az időt, és majd rájössz hogy eddig mit hagytál ki. De még nem késő. :) (2016.10.21. 14:32) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Reméltem, hogy a "Hol van a szó"-t nem fogod kihagyni a linkelésből. :) A Rudán-korszakból ezt az egy dalukat ismerem, de ezt szeretem is. :) (2016.10.21. 00:14) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Utolsó 20

Ignite - A War Against You (2016)

**Valcsa** 2016.07.07. 14:51

ignite_a_war_against_you.jpgBár a kaliforniai székhelyű Ignite már 1993 óta létezik, én még csak idén év elején bukkantam rájuk (shame on me, tudom...). Már csak azért is illene ismerni őket, mivel a zenekar énekese egyébként magyar származású - bár ezt első blikkre (a nevét és a csupa magyar motívumú tetoválásait leszámítva) valószínűleg senki sem mondaná meg. Ez nem is véletlen, elvégre Téglás Zoli már Los Angelesben született (életvitelszerűen azóta is Amerikában él), miután szülei Magyarországról az USA-ba emigráltak.
Zoli ennek ellenére is büszke magyarságára, az angol mellett magyarul is beszél, szülei révén, és mert sokat volt "itthon" is, nagyszülőknél. Egyébként egy végtelenül szimpatikus emberről van szó, és úgy érzem, ő tényleg ilyen lehet valójában is, és nem csak eljátssza ezt a "parasztgyerek Amerikában" szerepet. Fókusz-interjú Zolival: ITT. És még egy ITT.
"- Hogy képzeled el a 60 vagy 70 éves Téglás Zolit?
- Most nem iszok, de akkor inni fogok; egy sörrel a kezemben, nagy hasammal, pecázok horog nélkül, mert nem akarom megbántani a halakat. Szóval itt leszek, ha keresel." Reméljük is. :))

Megjelent: 2016.01.08.

Tagok:

Téglás Zoli (ének)
Brett Rasmussen (basszusgitár)
Brian Balchack (gitár)
Kevin Kilkenny (gitár)
Craig Anderson (dob)

Tracklist:

01. Begin Again
02. Nothing Can Stop Me
03. This is a War
04. Oh No Not Again
05. Alive
06. You Saved Me
07. Rise Up
08. Where I'm From
09. The Suffering
10. How Is This Progress?
11. You Lie
12. Descend
13. Forward (Bonus Track)
14. Work (+ "Falu" Hidden Track)

Gyakorlatilag már hónapok óta hallgatom ezt a lemezt (nagyjából a megjelenés óta), és egyszerűen képtelen vagyok megunni. :) Ha náluk közel 10 évet kell várni egy ilyen szuper lemezre (elvégre legutóbb 2006-ban adtak ki lemezt), akkor én várok, nekem simán megéri. :)) Egyébként a frontember elmondása alapján, nagyrészt miatta alakult így, hogy nem volt új Ignite anyag az utóbbi években, hisz ő ezerrel pörög, jótékonykodik, filmezik, és 2010-2012 között tagja volt a Pennywise nevű zenekarnak is, ideiglenesen helyettesítette az énekest, Jim Lindberget (az All or Nothing c. 2012-es lemezüket Zoli vokálozásával vették fel), ez pedig elég rendesen lefárasztotta, tartania kellett pihenőt is, mielőtt nekiveselkedtek a dalszerzésnek.
Zoli a Hammerworld-nek adott interjújában elmondta azt is, hogy az új lemez elkészítéséhez a kezdő löketet végül a szíriai háború adta, és az, ami most a világban zajlik. Mélységesen elborzasztja és elkeseríti ez a helyzet, és ez érződik az új dalokon is. Emellett persze ezúttal is van magyar vonatkozás is a lemezen (mivel ez nemcsak Zoli számára fontos, de a zenekar tagjai és a közönség is szereti, ha némi "magyarságot" is csempésznek a dalaikba) : a "Falu" c. dal nemcsak hogy magyarul szólal meg, de Zoli személyes tapasztalatait, múltját énekli meg benne, veresegyházi családi birtokára és a ma már szinte egyáltalán nem jellemző "falusi/kisvárosi összetartásra" vonatkoztatva. Én ezzel a dallal is csak most találkoztam, bár ez sem egy vadiúj szerzemény, 2014-ben mutatta be a zenekar. Nem tudok erre mást mondani, mint azt, hogy zseniális. :) Mind a mondanivaló, mind a szöveg, mind a zene, egyszerűen tökéletes. Nyilvánvalóan sajnálatos, hogy egy kis lakóközösségben, mint egy falu, mennyire el tudnak idegenedni egymástól az emberek. Saját tapasztalatból írom (mivel én is falun élek, születésem óta), hogy manapság már az megy a faluban is, hogy a köszönőviszony még megvan az emberek között (bár sokaknak visszaköszönni is derogál már, hiába mellettem megy el a járdán), de inkább azt mondanám, hogy a falun belül is szuverén kis közösségek vannak (sport, tánc, vagy egyéb közös pontok okán), igazi összetartás viszont nincs. Szomorú, de itt inkább csak áskálódás megy már, inkább azon fáradoznak, hogy akadályokat görgessenek a másik ember elé, nem pedig örülni a másik sikereinek, vagy ne adj isten, segíteni neki... Talán ez alapból magyar mentalitás is, mindenesetre csak azt tudom mondani, amit én személy szerint látok itt, a környezetemben. Itt duplán igaz, hogy "senki sem lehet próféta a saját hazájában". 
Ez a "Falu" c. dal egyébként rejtett dalként került fel a nagylemezre, a "Work" track utolsó cirka 3 percében hallható. Készült egy másik változata is a lemeznek, amelyen a Falu már önálló dalként szerepel, az akusztikus verziójával együtt, emellett pedig felkerült még egy magyar nyelvű dal, a Kitartók.
A Falu mellett személyes kedvenc még a lemez nyitánya, a Begin Again, ami a fogós zenei alap mellett pozitív életszeméletet hordoz: ne félj, állj fel, kezdd el újra, zárd le a múltad ha szükséges, minden csak rajtad áll. Zoli életfilozófiáját is tükrözi, ugyanis anno az ő szülei is így kezdték Amerikában, önerőből "építették fel" magukat és az életüket, és ő is ezt követi.
A folytatást hasonlóan megszerettem, a Nothing Can Stop Me volt az Ignite-tól az első dal, amit hallottam, és ami egyből be is ragadt a hallójárataimban. :) Vérbeli punk-rock dal, tele van energiával - és próbálja valaki úgy végighallgatni ezt, hogy közben ne lábdoboljon! :)) Nekem nem megy. :D
Aztán a következő, amit imádok erről a korongról, az az Oh No Not Again, ami alapból egy végtelenül negatív és dühös hangvételű dal, háborúról, megelégelésről...
Hetedikként kapott helyet a lemezen a "Rise Up" című szerzemény, amit lehetetlenség nem imádni. *-* Egyszerre punk-rock, némi alternatív metál beütéssel, ugyanakkor kellően dallamos is ahhoz, hogy beragadjon tőle nálam a replay gomb. A szöveg meg elég erősen "no comment". (Tényleg nagyon "bekattant" Zoliéknál valami ettől a háborús-témától. De úgy tűnik, ez kellett ahhoz, hogy ilyen dalok szülessenek...)
A Where I'm From a "Falu" angol verziója; nagyon szerethető, angolul is. :) 

Hát, kéremszépen, ezt megérte meghallgatni, és szívből örülök neki, hogy rátaláltam az Ignite-ra. :) Minőségi, értékes és vérprofi, amit ők öten produkálnak, pl. ezen a lemezen is. Ezek után nyilván vevő vagyok a korábbi lemezeikre is. :) És azért remélhetőleg a következő korongra már nem kell újabb 10 évet várnunk... :)

A kijelölt dalok bármelyikét jó szívvel tudnám ajánlani bárkinek, de talán ami a legnagyobb hatást gyakorolta rám (a Falu és az Oh No Not Again mellett), az a Rise Up. Úgyhogy én most ezt emelném ki (de a műfaj kedvelőinek kötelezően meghallgatandó a teljes lemez! :) ).

Ignite - Rise Up

 

10/9

 

 

Címkék: punk rock hardcore melodic 2016 9* ¤Century Media¤ [kaliforniai] |blog 2016| #Ignite#

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zenefuleimnek.blog.hu/api/trackback/id/tr858872158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása