HTML

Kövesd a blogot Facebook-on is!

Zene füleimnek...

A blogon szereplő bejegyzések NEM KRITIKÁK! Úgy gondolom, a kritikákat hozzáértő emberek írják, én pedig nem vagyok kritikus, és ez a blog sem egy kritikai blog! Ez egy naplószerű blog, személyes gondolatokkal, történésekkel... Ha nem tetszik, amiket írtam, csak úgy, saját szórakoztatásra, akkor keressetek olyat, ami tetszik, és ne álljatok le szitkozódni, sértegetni, trollkodni. Köszöntem... Akik viszont a zenék miatt jöttek, és nem piszkálódni, azoknak üdv itt, és jó böngészést, zenehallgatást. =) ---------------------------------------------------------------------------------------------------Kedvenc vagy épp "nemkedvenc" albumaim gyűjtőhelye - egyszóval minden, amit valamikor, valahol hallottam, és amiről majd viszonylag röviden, nem túlragozva, kertelés nélkül majd jól megmondom a magamét. Ne lepődjetek meg egy-egy albumon, hogy mit keres itt: utálok úgy leszólni egy bandát, hogy nem is ismerem a zenéjüket... Ennek nem vagyok híve... Egyébként - mint ahogy hamarosan ki is fog derülni, ha tovább böngészel - leginkább a rock, metál műfajban, valamint ezek alműfajaiban kalandozom majd (néha lehetséges, hogy becsúszik 1-1 olyan lemez, aminek nem sok köze van ezekhez a műfajokhoz, de ha tetszik, akkor mindenképpen fogok ilyenekről is blogolni) A bejegyzésekben pirossal kiemelt trackekre felhívom figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszenek. Hátha másnak is. Minden albumot pontozok 1-10es skálán, kiemelve az általam legjobbnak vélt dalt. Jobb oldalt különböző szempontok szerint böngészhettek is a bejegyzések között, valamint összegyűjtöttem néhány hasznos és érdekes linket is, ezeket is érdemes meglesni. :) Nem vagyok szakértő, se újságíró. Ezek kizárólag csak egy zenebolond firkálmányai az általa hallgatott/hallott albumokról - szigorúan szubjektíven. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ha letöltés miatt tévedtél be, akkor csalódni fogsz: itt nincsenek letölthető albumok, és nem is lesznek. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Az előadókkal illetve a megjelenésekkel kapcsolatos háttérinformációk forrása az előadók hivatalos oldalai, valamint a magyar és angol nyelvű wikipédiás oldalak. --------------------------------------------------------------------------------------- A blogot indítottam: 2010.07.27.

Heti toplistáim, új dalokkal:

(katt a képre)

weekly_top.jpg

Online látogatók száma:

Véleményezett albumok

Előadó, kiadó, év, nemzetiség, műfaj, értékelés

Címkefelhő

Kommentek

  • Slepy: Nekem is a Halo On Fire a kedvencem erről az albumról. :) (2017.06.09. 20:55) Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: No igen, lassan már sajnos erről lesz híres a Nightwish, hogy minden énekesnőjüknek ilyen látványos módon kötnek útilaput a lábára... :/ Floor helyében én ezek után már nem lennék... (2016.11.23. 17:26) Nightwish - Once (2004)
  • Spectroli: Most nem értek egyet veled. A TNotB a kemény zene, egyik legnagyobb mesterműve. (2016.11.23. 17:10) Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)
  • Jurancsik Eszter: @**Valcsa**: Felhagytak, amikor Anette-t kivágták a csapatból (véleményem szerint ugyanolyan gusztustalan módon, mint Tarját, csak kisebb hajcihővel...). Anette szólómezén bebizonyította, hogy tehet... (2016.11.23. 17:10) Nightwish - Once (2004)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: Ez teljes mértékben így van. Kettejük hangja nagyon különböző, ezért sem értettem, miért kell erőltetni, hogy Anette régi Nightwish dalokat énekeljen... :/ Valljuk be, Tarja azért... (2016.11.22. 10:33) Nightwish - Once (2004)
  • Jurancsik Eszter: Sajnos annak idején Tuomas agyszüleménye volt, hogy Anette énekeljen Tarjás dalokat is. A gáz csak annyi, hogy Tarja operaénekesnő, Anette pedig más képzettséggel rendelkezik. Szép hangszíne van, és... (2016.11.22. 10:28) Nightwish - Once (2004)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: A Lost In Forever hatalmasat szól. Nálam első hallásra átjött. :-) (2016.11.14. 20:51) Beyond The Black - Lost In Forever (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Mindenképpen. :) (2016.10.21. 14:34) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: @**Valcsa**: Pedig a Rudán-korszakuk a legjobb. :) Ajánlom figyelmedbe ízlelgesd azt is. Megéri ráfordítani az időt, és majd rájössz hogy eddig mit hagytál ki. De még nem késő. :) (2016.10.21. 14:32) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Reméltem, hogy a "Hol van a szó"-t nem fogod kihagyni a linkelésből. :) A Rudán-korszakból ezt az egy dalukat ismerem, de ezt szeretem is. :) (2016.10.21. 00:14) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Utolsó 20

Lordi - Get Heavy (2002)

**Valcsa** 2016.11.30. 22:37

lordi_get_heavy_2002.jpgTalálomra húztam ki egy Lordi cd-t a kupacból, aztán most, hogy elkezdtem írni ezt a bejegyzést, és utánaolvastam a lemeznek, akkor tudatosult bennem, hogy ez a lemez egyébként a legelső, bemutatkozó korongja a zenekarnak. :) Na, hát ez egyáltalán nem hallatszik rajta. 
Nem titok, hogy én a Lordi zenéjét alapból nagyon-nagyon szeretem, viszont ezt most mindenféle elfogultság nélkül írom, hogy debütlemez ide vagy oda, elképesztően minőségi cucc lett már rögtön az első "próbálkozásuk" is. :)
Tudom, hogy még 4 lemez hátra van tőlük, köztük egy idén megjelent stúdiókorong is, igyekszem majd ezeket is górcső alá venni - eddig mindenesetre nem csalódtam soha a lemezeikben, maximálisan azt kapom mindig, amit várok (bár a legutóbbi albumuktól tény, hogy tartok kicsit - a "Hug You Hardcore"-t enyhén szólva nem szerettem, és félek, hogy ilyen lesz a többi is a lemezen... de hátha nem... :/).
Most viszont, mivel még a zenekar megalakulásáról nem írtam eddig, így jöjjön is egy kis Lordi-történelem. :)
A "Lordi" nevezetű finn metalcsapat gyökerei jó régre, 1992-re nyúlnak vissza, amikor is a zenekar énekese, Mr. Lordi (Tomi Petteri Putaansuu) kitalálta, hogy ő bizony zenélésre adja a fejét egy szólóprojekt keretein belül. Egy év múlva el is készült a demójával, ami tartalmazta az "Inferno" c. dalt - ehhez videót is forgattak, amelyben Mr. Lordi már maszkos szörnyjelmezben volt látható, és bár a főszerepet ő játszotta, néhány barátja is feltűnt a klipben, szintén szörnynek sminkelve. A videó után Mr. Lordinak olyannyira megtetszett ez a szörny-cucc, hogy elhatározta, szervez egy szörny-csapatot maga köré. :) '96-ban egy KISS fan-összejövetel kapcsán ismerkedett meg a gitáros Amen-nel (Jussi Antero Sydänmaa) és a zenekar első basszeresével, G-Stealer-rel (Sami Keinänen). Egy évvel később csatlakozott Enary (Erna Inari Kaarina Siikavirta), aki billentyűs hangszerekkel járult hozzá a Lordi zenéjéhez. Eleinte dobosuk még nem volt, MIDI dobsávokat használtak a zenéjükben.
Hamarosan el is készítették első lemezüket, ami a "Bend Over And Pray The Lord" címet viselte. Ez az album azonban végül nem jelent meg, mivel bár ajánlottak nekik lemezszerződést, ám '99-ben az onimózus cég, az Anaconda Records tönkrement, kevéssel a lemez kiadása előtt (viszont később a "Scarchives Vol.1" című válogatáslemezükre felkerültek ezek a kiadatlan dalok is). Így értelemszerűen a betervezett lemezbemutató koncertjük is elmaradt, ebben a felállásban egyszer sem léptek színpadra így együtt. G-Stealer még ugyanebben az évben távozott a zenakarból, munkahelyi kötelezettségei miatt, a helyére Magnum-ot (Sami Wolking) hívták meg, akinek Mr. Lordi még G-Stealer előtt felajánlott egy basszerosi posztot a zenekarban - Magnum akkor visszautasította, most viszont csatlakozott a csapathoz. 2000-ben került a csapatba az első dobosuk, Kita (Sampsa Astala). Érdekesség, hogy az ő jelmezéhez G-Stealer korábbi jelmezét használták fel, aki nem mellesleg Kita nagybátyja is, úgyhogy családban maradt. :)
Magnum zenészi pályafutása a Lordiban - elődjéhez hasonlóan - nem volt hosszú életű: a Get Heavy album elkészülte után (de még a kiadása előtt) 2002-ben távozott is a bandából.
Számomra mondjuk enyhén disszonáns, hogy bár a Get Heavy albumon még Magnumot hallhatjuk basszerozni, az ő munkája van benne a lemez dalaiban, az album borítóján mégis már az új basszusgitárosuk, Kalma (Niko Hurme) látható - bal szélen, ősz hajjal (a jelmeze később annyiban módosult, hogy kapott egy cilindert is a fejére). Oké, hogy a megjelenés idején már Kalma volt a zenekar tagja, de illő lett volna még Magnumot szerepeltetni a borítón. :/

Megjelent: 2002.11.01.

Tagok a lemez készültekor:

Mr. Lordi (vokál, programozás)
Amen (gitár)
Kita (dobok, háttérvokál)
Magnum (basszusgitár)
Enary (billentyűsök)

Tracklist:

01. Scarctic Circle Gathering
02. Get Heavy
03. Devil Is a Loser
04. Rock the Hell Outta You
05. Would You Love a Monsterman?
06. Icon of Dominance
07. Not the Nicest Guy
08. Hellbender Turbulence
09. Biomechanic Man
10. Last Kiss Goodbye
11. Dynamite Tonite
12. Monster Monster
13. 13

Most inkább nem haladnék dalról dalra, inkább csak néhány kedvencet emelnék ki. :) De itt most gyorsan hozzá is kell tennem, hogy szinte kivétel nélkül nagyon szerettem mindegyik tracket erről a korongról, úgyhogy biztosan vissza fogok ehhez térni időnként. :))
Kétségkívül az egyik legjobb és legismertebb dala a Lordinak erről a lemezéről a "Would You Love a Monsterman?", amihez nem valami jó emlékeim fűződnek (egy régi barátomra emlékeztet - én legalábbis annak hittem őt... - , akivel aztán elég csúnyán megromlott a kapcsolatunk... nem haragszom már rá, de azért enyhén szólva sem esett jól, amit csinált... de mindegy is.) Szóval ez kicsit rányomja a bélyegét arra, hogy annyira nem lett kedvencem ez a dal, bár kétségtelenül nagyon jó. :) Úgyhogy ha még "Lordi-szűz" vagy, itt az ideje, hogy legalább ezt a számukat meghallgasd! :)
A "Rock the Hell Outta You" szintén egy ütős kis metalmuzsika, imádom a ritmusát, és a refrénjét is. :) 
A "Devil is a Loser" egy igazi pokolbéli szörnyes-lordis szerzemény, igazából nagyon szerethető ez is: az ijesztő kinézetük, és a helyenként kicsit durva szövegek ellenére is inkább megmosolyogtatóak. :) Mondjuk ha valami durva hörgős death metalt nyomatnának, úgy már biztosan másabb lenne a szitu, de ilyen zenével engem inkább csak szórakoztatnak, és minden rossz ellenérzés nélkül kapcsolom be a zenéjüket akkor is, ha épp tök vidám vagyok, mert teljesen jól eldúdolgatom a dalaikat. :D (Tény, hogy ez az egyik ok, amiért én őket ennyire szeretem. :) )
A "Dynamite Tonite" simán beillene valami bulizós zenének is, ez az egyik abszolút kedvencem a korongról. ^^ 
Ezeken kívül meg hát tényleg az egész album olyan, hogy bekapcsolom, aztán kb. észre sem veszem, és már a végén vagyunk, és sajnálkozok, hogy "elfogytak" a dalok. :D (A kijelölésnél ennek ellenére próbáltam a kihagyhatatlan dalokra szorítkozni, hogy ne legyen tiszta piros az egész számlista. :D)
Ha akarnék se tudnék rosszat mondani ezekre a "szörnyekre", mert egész egyszerűen számomra ez mestermunka, amit ők minden albumukon művelnek. :)

Az album legjobbja:

Lordi - Would You Love A Monsterman?

 

(ebből készült még 2006-ban is egy változat, más klippel, ez megnézhető ITT)

Megjelent klippes dalok:

10/9

Bővebben a zenekarról:

http://www.lordi.fi/

https://www.facebook.com/LordiOfficial/

Címkék: 2002 heavy metal shock rock hard rock 9* #Lordi# [finn] |blog 2016| ¤BMG¤ ¤Drakkar Records¤

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zenefuleimnek.blog.hu/api/trackback/id/tr2412011270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása