HTML

Kövesd a blogot Facebook-on is!

Zene füleimnek...

A blogon szereplő bejegyzések NEM KRITIKÁK! Úgy gondolom, a kritikákat hozzáértő emberek írják, én pedig nem vagyok kritikus, és ez a blog sem egy kritikai blog! Ez egy naplószerű blog, személyes gondolatokkal, történésekkel... Ha nem tetszik, amiket írtam, csak úgy, saját szórakoztatásra, akkor keressetek olyat, ami tetszik, és ne álljatok le szitkozódni, sértegetni, trollkodni. Köszöntem... Akik viszont a zenék miatt jöttek, és nem piszkálódni, azoknak üdv itt, és jó böngészést, zenehallgatást. =) ---------------------------------------------------------------------------------------------------Kedvenc vagy épp "nemkedvenc" albumaim gyűjtőhelye - egyszóval minden, amit valamikor, valahol hallottam, és amiről majd viszonylag röviden, nem túlragozva, kertelés nélkül majd jól megmondom a magamét. Ne lepődjetek meg egy-egy albumon, hogy mit keres itt: utálok úgy leszólni egy bandát, hogy nem is ismerem a zenéjüket... Ennek nem vagyok híve... Egyébként - mint ahogy hamarosan ki is fog derülni, ha tovább böngészel - leginkább a rock, metál műfajban, valamint ezek alműfajaiban kalandozom majd (néha lehetséges, hogy becsúszik 1-1 olyan lemez, aminek nem sok köze van ezekhez a műfajokhoz, de ha tetszik, akkor mindenképpen fogok ilyenekről is blogolni) A bejegyzésekben pirossal kiemelt trackekre felhívom figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszenek. Hátha másnak is. Minden albumot pontozok 1-10es skálán, kiemelve az általam legjobbnak vélt dalt. Jobb oldalt különböző szempontok szerint böngészhettek is a bejegyzések között, valamint összegyűjtöttem néhány hasznos és érdekes linket is, ezeket is érdemes meglesni. :) Nem vagyok szakértő, se újságíró. Ezek kizárólag csak egy zenebolond firkálmányai az általa hallgatott/hallott albumokról - szigorúan szubjektíven. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ha letöltés miatt tévedtél be, akkor csalódni fogsz: itt nincsenek letölthető albumok, és nem is lesznek. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Az előadókkal illetve a megjelenésekkel kapcsolatos háttérinformációk forrása az előadók hivatalos oldalai, valamint a magyar és angol nyelvű wikipédiás oldalak. --------------------------------------------------------------------------------------- A blogot indítottam: 2010.07.27.

Heti toplistáim, új dalokkal:

(katt a képre)

weekly_top.jpg

Online látogatók száma:

Véleményezett albumok

Előadó, kiadó, év, nemzetiség, műfaj, értékelés

Címkefelhő

Kommentek

  • Slepy: Nekem is a Halo On Fire a kedvencem erről az albumról. :) (2017.06.09. 20:55) Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: No igen, lassan már sajnos erről lesz híres a Nightwish, hogy minden énekesnőjüknek ilyen látványos módon kötnek útilaput a lábára... :/ Floor helyében én ezek után már nem lennék... (2016.11.23. 17:26) Nightwish - Once (2004)
  • Spectroli: Most nem értek egyet veled. A TNotB a kemény zene, egyik legnagyobb mesterműve. (2016.11.23. 17:10) Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)
  • Jurancsik Eszter: @**Valcsa**: Felhagytak, amikor Anette-t kivágták a csapatból (véleményem szerint ugyanolyan gusztustalan módon, mint Tarját, csak kisebb hajcihővel...). Anette szólómezén bebizonyította, hogy tehet... (2016.11.23. 17:10) Nightwish - Once (2004)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: Ez teljes mértékben így van. Kettejük hangja nagyon különböző, ezért sem értettem, miért kell erőltetni, hogy Anette régi Nightwish dalokat énekeljen... :/ Valljuk be, Tarja azért... (2016.11.22. 10:33) Nightwish - Once (2004)
  • Jurancsik Eszter: Sajnos annak idején Tuomas agyszüleménye volt, hogy Anette énekeljen Tarjás dalokat is. A gáz csak annyi, hogy Tarja operaénekesnő, Anette pedig más képzettséggel rendelkezik. Szép hangszíne van, és... (2016.11.22. 10:28) Nightwish - Once (2004)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: A Lost In Forever hatalmasat szól. Nálam első hallásra átjött. :-) (2016.11.14. 20:51) Beyond The Black - Lost In Forever (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Mindenképpen. :) (2016.10.21. 14:34) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: @**Valcsa**: Pedig a Rudán-korszakuk a legjobb. :) Ajánlom figyelmedbe ízlelgesd azt is. Megéri ráfordítani az időt, és majd rájössz hogy eddig mit hagytál ki. De még nem késő. :) (2016.10.21. 14:32) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Reméltem, hogy a "Hol van a szó"-t nem fogod kihagyni a linkelésből. :) A Rudán-korszakból ezt az egy dalukat ismerem, de ezt szeretem is. :) (2016.10.21. 00:14) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Utolsó 20

AWS - Kint a vízből (2016)

**Valcsa** 2016.12.16. 15:11

aws_kint_a_vizbol_2016.jpgA mai bejegyzés témája egy fiatalokból álló magyar zenekar idei lemeze lesz. :) Az AWS-ről a szeptemberi HammerWorld magazinban olvastam + a szóban forgó albumuk volt a magazin cd-melléklete. :) Fogalmam nem volt, mire számíthatok, mikor betettem a lemezt a lejátszóba, de azért persze nagyon reménykedtem, hogy ez a négy srác odatette magát, és nem egy tucat sz*rt fogok hallani, amit pár dal után kikapcsolok, és aztán nagyon győzködöm magam, hogy ne adjam fel, és mégiscsak adjak egy esélyt nekik. :D No, hát itt nem ez történt. :) Már első hallásra totál le lettem véve a lábamról...
Az eredetileg Budakeszihez kötődő, ma már budapesti zenekar 2006 nyarán alakult, az akkori tagok Siklósi Örs énekes, Kökényes Dani gitáros, Brucker Bence gitáros, Veress Áron dobos, Petrik Bence billentyűs és Illisz Ákos basszeros/vokálos vezényletével. A zenekarból mára már csak az első 4 tag zenél a csapatban. Egyéb infók a kezdeti időkről a zenekar indulásakor létrehozott MyMusic profilukon olvashatóak - azért érződik a fogalmazásmódon (meg a megosztott infókon is), hogy ekkor még eléggé gyerekek voltak. :)
Az elmúlt évek során versenyeken is eredményesen vettek részt, pl. 2011-ben az MTV Brand:New zenekar-tehetségkutató versenyén első helyezést értek el, az International Live Awards-on pedig a döntő különdíjasai lettek. 2012-ben lehetőséget kaptak, hogy az MR2 Petőfi Rádió Akusztik műsorának keretein belül egy akusztikus hangszerelésű koncertet rögzítsenek, valamint a Suzuki viaDAL közönségszavazásával nyertek videoklip-készítésre 1 millió forintot. Emellett minden nagyobb hazai klubban és fesztiválon felléptek már, ami azért - valljuk be - elég nagy szó... :)
A "Kint a vízből" a srácok harmadik stúdiókorongja: 2011-ben debütáltak a "Fata Morgana" című koronggal (ami még zömében angol nyelvű dalokat tartalmazott), ezt pedig 2014-ben követte az "Égésföld". 

Megjelent: 2016.09.05.

Tagok:

Siklósi Örs (ének)
Kökényes Dániel (gitár)
Brucker Bence (gitár)
Veress Áron (dobok)

Tracklist:

01. Nem kértünk semmit
02. Újrajátszanám
03. Temetetlen halott
04. Hajnali járat
05. Igazságvizsgáló
06. Mindent a semmiért
07. Lelket vennék
08. Kén, higany, só
09. Mindenki idegen
10. Édes mint a só
11. Te is félsz

Hát gyerekek, nem is tudom, mivel kezdjem, hogy fogalmazzak, hogy ne legyen olyan, mint akit lefizettek ezért az albumajánlóért... :DD De tényleg csak szuperlatívuszokban tudok ennek a négy srácnak a lemezen mutatott teljesítményéről beszélni. :) Közérthető (nem mellesleg értelmes...) szövegezésű, iszonyúan dallamos dalokkal van tele ez a lemezük, emellett viszont elég erősen diktálják a tempót, unatkozni egy másodpercig sem hagynak és olykor bizony befigyel egy-egy ütős üvöltözős harshvokál-betét is. A HW-ös interjú kapcsán (mielőtt teljesen ráfüggtem volna a lemezükre :D) először a neten kerestem rájuk, és meghallgattam a "Hajnali járatot", ami az egyik klipes daluk is egyben. Hát, akkoriban az egyik legnagyobb kedvencem lett ez a dal. :) A dallama nagyon fogós, és imádtam, mikor Örs leüvöltözte a fejünket a bridge-ben. Egyszerűen zseniális a stílusuk, én már most kijelentem, hogy egészen biztosan meg fogom hallgatni és ki fogom értékelni az előző 2 studiókorongjukat is, és egyértelműen kíváncsi vagyok rájuk a jövőben is, úgyhogy srácok, hajrá előre! :)
Nagy-nagy kedvencem lett még a "Temetetlen halott" is, a refrénjét nagyon bírom. Szintén kiemelném még a "Mindent a semmiért" c. szerzeményüket: itt is tökéletes az összhang a dallamosság, populárisabb vonal (amit pl. a refrén testesít meg), és a harshvokál között (amit a refrén alatt is végig hallani - ez a kettősség pedig totál feldobja az egészet). 
A "Lelket vennék" pl. pont az egyik olyan daluk, amit simán el tudok képzelni rádiókban vagy zenecsatornákon is (olvastam, hogy az MTV és a Viva is játszotta a dalaikat, nem tudom, ez így van-e még most is, vagy hogy a rádiók mennyire figyeltek fel rájuk - én személy szerint ajánlanám figyelmükbe :) ). Nem egy túlbonyolított dal, nem akar világmegváltani, és ez nem is baj. :) 
Hasonlóan szeretem még a "Mindenki idegen"-t, ami elég sötét hangulattal, nyomasztóan indít, de ahogy az az AWS-nél lenni szokott, jön a refrén, ami kicsit oldja ezt - de csak dallamvilágában, mert szövegében továbbra is súlyos marad: ez a dal gyakorlatilag az elidegenedésről szól. Még a barátainkhoz sem állunk elég közel, igazán már őket sem ismerjük, és ami a legszomorúbb, családtagok élnek úgy egymás mellett, hogy nem ülnek le beszélgetni, gyakorlatilag nem tudnak semmit a másikról, és a véren kívül nem sok köti össze őket. 
A "Te is félsz" volt az első dal a lemezről, amihez videoklip is készült. Tökéletesen ábrázolják a srácok ebben a mai világunkra legjellemzőbb problémákat, nem gyengén társadalomkritika maga a dal, és a videó is (a mai politikai helyzet, az emberek egymásra uszítása, az állatvilág vandál és indokolatlan pusztítása, kizsákmányolása a pénz és a hatalom érdekében, és az, hogy ma már a celebek a sztárok, a csapból is ők folynak, és ezt akarják az emberek torkán lenyomni... - ez mind-mind hangsúlyt kap). Emellett pedig zeneileg is teljesen rendben van ez a szám, hasonlóan fülbemászó a dallama, mint a lemez többi dalának.
...és igazából az összes trackről tudnék valami jót mondani, de hogy ne legyen merő tömjénezés ez az ajánlóm, így inkább zárom a bejegyzésemet. :)) Egyébként meg mindegyik dalt imádtam a lemezről, szívem szerint most az összes piros lenne. :) Úgyhogy számomra abszolút nagy meglepetés és pozitív csalódás volt ez a zenekar és az album is - a modern hazai metalzene meg van mentve, a felmentősereg végérvényesen megérkezett. :) Sose térjetek le erről az útról!

Az én kedvencem erről az albumról, amit jó szívvel ajánlok az alter/modern metal kedvelőknek (és kötelezően meghallgatandó még a Mindent a semmiért, a Temetetlen halott, a Mindenki idegen és az Újrajátszanám): 

AWS - Hajnali járat

 

Megjelent klippes dalok:

10/10

 Bővebben a zenekarról:

https://www.facebook.com/awsofficial/

Címkék: metal 2016 10* modern metal alternativ metal [magyar] ¤EDGE Records¤ |blog 2016| #AWS#

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zenefuleimnek.blog.hu/api/trackback/id/tr2812050165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása