HTML

Kövesd a blogot Facebook-on is!

Zene füleimnek...

A blogon szereplő bejegyzések NEM KRITIKÁK! Úgy gondolom, a kritikákat hozzáértő emberek írják, én pedig nem vagyok kritikus, és ez a blog sem egy kritikai blog! Ez egy naplószerű blog, személyes gondolatokkal, történésekkel... Ha nem tetszik, amiket írtam, csak úgy, saját szórakoztatásra, akkor keressetek olyat, ami tetszik, és ne álljatok le szitkozódni, sértegetni, trollkodni. Köszöntem... Akik viszont a zenék miatt jöttek, és nem piszkálódni, azoknak üdv itt, és jó böngészést, zenehallgatást. =) ---------------------------------------------------------------------------------------------------Kedvenc vagy épp "nemkedvenc" albumaim gyűjtőhelye - egyszóval minden, amit valamikor, valahol hallottam, és amiről majd viszonylag röviden, nem túlragozva, kertelés nélkül majd jól megmondom a magamét. Ne lepődjetek meg egy-egy albumon, hogy mit keres itt: utálok úgy leszólni egy bandát, hogy nem is ismerem a zenéjüket... Ennek nem vagyok híve... Egyébként - mint ahogy hamarosan ki is fog derülni, ha tovább böngészel - leginkább a rock, metál műfajban, valamint ezek alműfajaiban kalandozom majd (néha lehetséges, hogy becsúszik 1-1 olyan lemez, aminek nem sok köze van ezekhez a műfajokhoz, de ha tetszik, akkor mindenképpen fogok ilyenekről is blogolni) A bejegyzésekben pirossal kiemelt trackekre felhívom figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszenek. Hátha másnak is. Minden albumot pontozok 1-10es skálán, kiemelve az általam legjobbnak vélt dalt. Jobb oldalt különböző szempontok szerint böngészhettek is a bejegyzések között, valamint összegyűjtöttem néhány hasznos és érdekes linket is, ezeket is érdemes meglesni. :) Nem vagyok szakértő, se újságíró. Ezek kizárólag csak egy zenebolond firkálmányai az általa hallgatott/hallott albumokról - szigorúan szubjektíven. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ha letöltés miatt tévedtél be, akkor csalódni fogsz: itt nincsenek letölthető albumok, és nem is lesznek. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Az előadókkal illetve a megjelenésekkel kapcsolatos háttérinformációk forrása az előadók hivatalos oldalai, valamint a magyar és angol nyelvű wikipédiás oldalak. --------------------------------------------------------------------------------------- A blogot indítottam: 2010.07.27.

Heti toplistáim, új dalokkal:

(katt a képre)

weekly_top.jpg

Online látogatók száma:

Véleményezett albumok

Előadó, kiadó, év, nemzetiség, műfaj, értékelés

Címkefelhő

Kommentek

  • Slepy: Nekem is a Halo On Fire a kedvencem erről az albumról. :) (2017.06.09. 20:55) Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: No igen, lassan már sajnos erről lesz híres a Nightwish, hogy minden énekesnőjüknek ilyen látványos módon kötnek útilaput a lábára... :/ Floor helyében én ezek után már nem lennék... (2016.11.23. 17:26) Nightwish - Once (2004)
  • Spectroli: Most nem értek egyet veled. A TNotB a kemény zene, egyik legnagyobb mesterműve. (2016.11.23. 17:10) Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)
  • Jurancsik Eszter: @**Valcsa**: Felhagytak, amikor Anette-t kivágták a csapatból (véleményem szerint ugyanolyan gusztustalan módon, mint Tarját, csak kisebb hajcihővel...). Anette szólómezén bebizonyította, hogy tehet... (2016.11.23. 17:10) Nightwish - Once (2004)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: Ez teljes mértékben így van. Kettejük hangja nagyon különböző, ezért sem értettem, miért kell erőltetni, hogy Anette régi Nightwish dalokat énekeljen... :/ Valljuk be, Tarja azért... (2016.11.22. 10:33) Nightwish - Once (2004)
  • Jurancsik Eszter: Sajnos annak idején Tuomas agyszüleménye volt, hogy Anette énekeljen Tarjás dalokat is. A gáz csak annyi, hogy Tarja operaénekesnő, Anette pedig más képzettséggel rendelkezik. Szép hangszíne van, és... (2016.11.22. 10:28) Nightwish - Once (2004)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: A Lost In Forever hatalmasat szól. Nálam első hallásra átjött. :-) (2016.11.14. 20:51) Beyond The Black - Lost In Forever (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Mindenképpen. :) (2016.10.21. 14:34) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: @**Valcsa**: Pedig a Rudán-korszakuk a legjobb. :) Ajánlom figyelmedbe ízlelgesd azt is. Megéri ráfordítani az időt, és majd rájössz hogy eddig mit hagytál ki. De még nem késő. :) (2016.10.21. 14:32) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Reméltem, hogy a "Hol van a szó"-t nem fogod kihagyni a linkelésből. :) A Rudán-korszakból ezt az egy dalukat ismerem, de ezt szeretem is. :) (2016.10.21. 00:14) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Utolsó 20

Leander Kills - Túlélő (2016)

**Valcsa** 2017.01.29. 00:15

leander_kills_tulelo.jpgÚjra itt, újra helló mindenkinek. :) A face-oldalunkon már említettem, hogy év elején munkába álltam (végre!), ami viszont sajnos azzal járt, hogy szabadidőm így már nem sok van. :/ A blogolást továbbra sem szeretném feladni, úgyhogy egészen biztosan lesznek viszonylagos rendszerességgel albumajánlók - viszont valószínűleg már annyira hosszúak azért nem lesznek, mint ahogy a korábbiakban (néha elég durván elszaladt velem a ló, pedig anno sem terveztem ilyen hosszú bejegyzéseket írni :D de ha egyszer belelendülök.... Szerintem még ez is elég hosszú lesz most, mert bőven van miről írnom az album kapcsán... :) ).
Persze, mint ahogy az mindig lenni szokott nálam, most is hallgattam albumokat, jó sokat, úgyhogy szép lassan sorra fogom ezeket venni. :) Kezdetnek (és egyben év eleji nyitányként) hozom a Leander Kills bemutatkozó albumát.
A Leander Rising ment, a Leander Kills jött. Na jó, nem egyből: a kettő között volt még az Amigod - és igazából még mindig VAN, csak most kicsit parkolópályára helyezték: Leander állítása szerint most túl nagy a katyvasz, hogy milyen dalokat is alkossanak, melyek és milyen formában, stlíusban kerüljenek majd lemezre, rengeteg az ötlet. Az Amigod stílusa - saját bevallásuk szerint - a pop és a rock mixeléséből jön, némi elektronikával fűszerezve. Így Leandernek jelenleg mindkét zenekara fut, így kétféle stílusban is kiélheti alkotás-vágyát. :)
Na szóval, mint ahogy az előzőekből már kiderült, a Leander Killst is az a Köteles Leander alapította, aki anno a Leander Risingban is frontember volt. A zenekar maga is egy szólóprojektnek indult, de mivel koncerteken is szerette volna a nagyérdemű elé tárni a dalait, így (bár ezt a lemezt még szólóanyagként készült, nem igazi zenekari munkaként) megalakult a Leander Kills, mint zenekar, a jelenlegi felállással (lásd lent). 
A tagok egyébként nem számítanak zöldfülűnek zenei fronton: az egyik gitáros, Bodor Máté pl. londoni zenei tanulmányai után három évig gitározott a Wisdomban, aztán átigazolt a skót heavy metal bandához, az Alestorm-hoz, ahol egyébként még jelenleg is tag, a Leander Kills mellett. És, mintha ez még nem lenne elég, tavaly év végén beindította nemzetközi zenekarát is, az All But One-t. Jankai Valentin dobos a tavaly feloszlott Blind Myself-ből lehet ismerős, Czifra Miklós gitáros pedig játszott a Balkan Fanatikban, később pedig Leander másik projektjében, az Amigodban vállalt szerepet.

Leanderrel a Rockbook készített interjút a lemez megjelenése előtt, a teljes cikk ITT olvasható.

Megjelent: 2016.03.18.

Tagok:

Köteles Leander (ének, basszusgitár, billentyűk)
Bodor Máté (gitár)
Czifra Miklós (gitár)
Jankai Valentin (dob) 

Tracklist:

01. Túlélő
02. Szerelmetlen dal
03. Te leszel a párom
04. Madár
05. Ketten egyedül
06. Szeresd bennem
07. Híd
08. Este van
09. Valami folyjon
10. Fényév távolság

Azt már most sietek leszögezni, hogy a legnagyobb baklövésnek a lemez kapcsán azt érzem, hogy 10 dal került fel rá. Ez ugyanis baromi kevés... :D Elég erősen addiktív cucc, és nagyon gyorsan a végére lehet érni. :)
A lemezről (és úgy amúgy is) a "Szerelmetlen dal"-t adták ki elsőként: a hozzá készült videóban még Leander egyedül szerepel, és kvázi egymagában alkot 1 zenekart. :) Számomra ez pl. anno eléggé idegen volt első hallásra is, nyilvánvaló volt, hogy ez már nem egy tipikus Leander Rising-szám lesz, annak az érának bizony leáldozott. A Leander Kills már nem viccel, gyilkos iramot diktál, amit ildomos tartanunk nekünk is...
Aztán jött a "Te leszel a párom" dalszöveg-videója, nem mondom, hogy ez túl nagy átütést hozott, de már elég szépen elkezdett körvonalazódni, hogy milyen zenei irányzatra számíthatunk a jövőben Leandertől.
Ezt egy klipes duett követte, a "Valami folyjon", amiben még inkább elszabadul a pokol (zeneileg a lemez egyik legbrutálisabb száma ez) - és minden bizonnyal, akik eddig Leander munkásságának populárisabb oldalát kedvelték, ők foghatták a fejüket, hogy "ez mi?!". A refrénben megjelenő szokásos dallamosság mellett Leander duettet hörög Icarus-szal (aki a HCW Pankráció egyik pankrátoraként ismert, és azzal kereste meg Leandert, hogy a HCW-nél sokan szeretik a Leander-dalokat, a "Viharom tavaszom" a bevonuló zenéjük is, és ezen felbuzdulva ő szeretne Leanderrel egy közös dalt készíteni; végül így született meg a "Valami folyjon".) Ebben a videóban már feltűnt gitárral a kézben Miki és Valentin is a dobok mögött. Nem mondom, hogy kedvencem lett, ez a fajta hörgés+dobtempó (ami pl. 2:00-2:10 között hallható) pl. engem kifejezetten fel tud idegesíteni... :D (Ezért sem lesz soha olyan zenekarról ismertető a blogon, aki csak és kizárólag ilyen zenét játszik... Hosszú távon szerintem megfejelném tőle a monitort, vagy valamit szétrugdosnék, ha egy ilyen komplett albumot meg kellene hallgatnom... :D Van akit meg pont ez csillapít le - na engem épp ellenkezőleg... :D) Ezt leszámítva viszont értékelem a kísérletező hajlamukat (talán ennyire agresszív számuk még a Leander Rising idején sem született), és összességében tetszett. :)
Ezután mutatták be a "Ketten egyedül" c. dalt, amit Kállai Ernő hegedűjátéka tett még különlegesebbé. Az előzőekhez képest ez már teljesen más stílusban készült, populárisabb is (nem hiába kapta fel a Petőfi Rádió is). A hegedűszóló mellett a refrénjét is kifejezetten szeretem. :)
A március elején feltöltött "Híd" inkább a Valami folyjon ütemét és zenei világát viszi tovább, annyi különbséggel, hogy talán itt már a dallamos és hörgős/durvulósabb részek jobban egyensúlyban vannak, mint az előbbiben. Nem mellesleg pedig ebben a videóban, a gitár-szekció másik tagjával, Mátéval kiegészülve már a teljes zenekar szerepel.
A java pedig igazából még csak ezután következett. :)
Az én egyik személyes kedvencem a "Madár", de ami még ennél is jobban, az a "Szeresd bennem": megkockáztatom, hogy a lemez egyik legjobb dala ez a szerzemény.
Felkerült a lemezre az eredetileg Amigod-dal "Este van" áthangszerelt, újragondolt változata is. Az a helyzet, hogy az Amigod verziója engem is sokkal inkább szíven ütött anno tavalyelőtt, mikor youtube-on elérhetővé vált a dal (bár ehhez nyilván a videó is sokat hozzátett), ez viszont nem jelenti azt, hogy ez az új verzió bármivel is rosszabb lenne, egyszerűen csak más - de ugyanúgy rongyosra hallgatandó. *-* Leandernek egyébként kifejezetten jól állnak ezek a depresszív hangulatú, érzelmes "lightos" hangszerelésű dalok is, imádom ezt az oldalát is.
Ezen a vonalon maradva meg kell említenem még a "Fényév távolság"-ot is: hát, majdnem elpityeredtem, mikor meghallottam a lemezen (direkt nem vizslattam át azelőtt a dallistát, így ezt sem vettem észre, hogy feldolgozták). A padlás c. musicalt is szerettem, pár éve láttam felvételről a Kaszás Attila-féle előadást, és azóta valahányszor meghallom ezt a dalt, bármilyen változatban, összeszorul a torkom (ehhez valószínűleg hozzájárul az is, ahogyan Kaszás elhunyt - fiatalon és hirtelen... A dalban szereplő "Nekem itt van dolgom, nekem itt vannak álmaim." sor is így már egyből más értelmet nyer... :( ). Gyönyörű dal, Leander pedig méltó feldolgozást készített belőle. Köszönöm az élményt.

Nem volt kérdéses, hogy melyik dalt fogom a végén kiemelni: már a kezdőriff is annyira fogósra sikeredett, hogy muszáj voltam ezt kihozni itt a végén a lemez legjobbjaként. :) Biztosan sokan nem fogtok majd egyet érteni velem (de hát nem is kötelező :) ), én mindenesetre ennél maradok. :)

Leander Kills - Szeresd bennem

 

Még némi infó-morzsa így a végére: a srácok részt vállaltak a Tankcsapda projektjében is. A dolog lényege, hogy a TCS tavaly novemberében kiadott albumának első cd-jén a Tankcsapda dolgozta fel 12 magyar előadó dalát, míg a másodikon más előadók készítettek feldolgozást Tankcsapda-dalokból (14 előadót kértek fel erre, állításuk szerint csupa olyat, akik munkásságát ők maguk is nagyon tisztelik). Így pláne megtiszteltetés, hogy őket is felkérték, így elkészülhetett a Lopott könyvek leanderesített verziója. A legdurvább az egészben, hogy ha nem ismernénk a TCS-t, Leander munkásságát viszont igen, simán hihetnénk, hogy ez a dal eredetileg is Leanderé (születtek már neki is hasonlóan beteg ÉS zseniális szövegei, elég ha pl. a "Csak te" c. szerzeményére gondolunk). Tökéletes választás volt esetükben ezt a dalt feldolgozni. :) 
Emellett a Leander Kills részt vesz A Dal 2017 válogatójában is, aminek tétje az Eurovíziós Dalfesztiválra (Eurovision Song Contest / ESC) való kijutás, amit idén Ukrajna rendez. Az "Élet" c. dalukat a szakmai zsűri beválogatta a 30 legjobb dal közé, 2 hete pedig az első válogatón is sikeresen vették az akadályt, így még mindig versenyben vannak. :) Azóta készült a dalnak egy akusztikus feldolgozása is, hát, most sem csalódtam bennük... *-*

Megjelent klipes dalok:

10/9

Bővebben:

https://www.facebook.com/leanderkills/

Címkék: metal 2016 9* alternativ metal [magyar] ¤Hear Hungary¤ #Leander Kills |blog 2017|

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zenefuleimnek.blog.hu/api/trackback/id/tr3712156187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása