HTML

Kövesd a blogot Facebook-on is!

Zene füleimnek...

A blogon szereplő bejegyzések NEM KRITIKÁK! Úgy gondolom, a kritikákat hozzáértő emberek írják, én pedig nem vagyok kritikus, és ez a blog sem egy kritikai blog! Ez egy naplószerű blog, személyes gondolatokkal, történésekkel... Ha nem tetszik, amiket írtam, csak úgy, saját szórakoztatásra, akkor keressetek olyat, ami tetszik, és ne álljatok le szitkozódni, sértegetni, trollkodni. Köszöntem... Akik viszont a zenék miatt jöttek, és nem piszkálódni, azoknak üdv itt, és jó böngészést, zenehallgatást. =) ---------------------------------------------------------------------------------------------------Kedvenc vagy épp "nemkedvenc" albumaim gyűjtőhelye - egyszóval minden, amit valamikor, valahol hallottam, és amiről majd viszonylag röviden, nem túlragozva, kertelés nélkül majd jól megmondom a magamét. Ne lepődjetek meg egy-egy albumon, hogy mit keres itt: utálok úgy leszólni egy bandát, hogy nem is ismerem a zenéjüket... Ennek nem vagyok híve... Egyébként - mint ahogy hamarosan ki is fog derülni, ha tovább böngészel - leginkább a rock, metál műfajban, valamint ezek alműfajaiban kalandozom majd (néha lehetséges, hogy becsúszik 1-1 olyan lemez, aminek nem sok köze van ezekhez a műfajokhoz, de ha tetszik, akkor mindenképpen fogok ilyenekről is blogolni) A bejegyzésekben pirossal kiemelt trackekre felhívom figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszenek. Hátha másnak is. Minden albumot pontozok 1-10es skálán, kiemelve az általam legjobbnak vélt dalt. Jobb oldalt különböző szempontok szerint böngészhettek is a bejegyzések között, valamint összegyűjtöttem néhány hasznos és érdekes linket is, ezeket is érdemes meglesni. :) Nem vagyok szakértő, se újságíró. Ezek kizárólag csak egy zenebolond firkálmányai az általa hallgatott/hallott albumokról - szigorúan szubjektíven. --------------------------------------------------------------------------------------------------- Ha letöltés miatt tévedtél be, akkor csalódni fogsz: itt nincsenek letölthető albumok, és nem is lesznek. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Az előadókkal illetve a megjelenésekkel kapcsolatos háttérinformációk forrása az előadók hivatalos oldalai, valamint a magyar és angol nyelvű wikipédiás oldalak. --------------------------------------------------------------------------------------- A blogot indítottam: 2010.07.27.

Heti toplistáim, új dalokkal:

(katt a képre)

weekly_top.jpg

Online látogatók száma:

Véleményezett albumok

Előadó, kiadó, év, nemzetiség, műfaj, értékelés

Címkefelhő

Kommentek

  • Slepy: Nekem is a Halo On Fire a kedvencem erről az albumról. :) (2017.06.09. 20:55) Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: No igen, lassan már sajnos erről lesz híres a Nightwish, hogy minden énekesnőjüknek ilyen látványos módon kötnek útilaput a lábára... :/ Floor helyében én ezek után már nem lennék... (2016.11.23. 17:26) Nightwish - Once (2004)
  • Spectroli: Most nem értek egyet veled. A TNotB a kemény zene, egyik legnagyobb mesterműve. (2016.11.23. 17:10) Iron Maiden - The Number of the Beast (1982)
  • Jurancsik Eszter: @**Valcsa**: Felhagytak, amikor Anette-t kivágták a csapatból (véleményem szerint ugyanolyan gusztustalan módon, mint Tarját, csak kisebb hajcihővel...). Anette szólómezén bebizonyította, hogy tehet... (2016.11.23. 17:10) Nightwish - Once (2004)
  • **Valcsa**: @Jurancsik Eszter: Ez teljes mértékben így van. Kettejük hangja nagyon különböző, ezért sem értettem, miért kell erőltetni, hogy Anette régi Nightwish dalokat énekeljen... :/ Valljuk be, Tarja azért... (2016.11.22. 10:33) Nightwish - Once (2004)
  • Jurancsik Eszter: Sajnos annak idején Tuomas agyszüleménye volt, hogy Anette énekeljen Tarjás dalokat is. A gáz csak annyi, hogy Tarja operaénekesnő, Anette pedig más képzettséggel rendelkezik. Szép hangszíne van, és... (2016.11.22. 10:28) Nightwish - Once (2004)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: A Lost In Forever hatalmasat szól. Nálam első hallásra átjött. :-) (2016.11.14. 20:51) Beyond The Black - Lost In Forever (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Mindenképpen. :) (2016.10.21. 14:34) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Figy L M 1 ideYEeeah: @**Valcsa**: Pedig a Rudán-korszakuk a legjobb. :) Ajánlom figyelmedbe ízlelgesd azt is. Megéri ráfordítani az időt, és majd rájössz hogy eddig mit hagytál ki. De még nem késő. :) (2016.10.21. 14:32) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • **Valcsa**: @FigyL.M. 1 ideYEeeah: Reméltem, hogy a "Hol van a szó"-t nem fogod kihagyni a linkelésből. :) A Rudán-korszakból ezt az egy dalukat ismerem, de ezt szeretem is. :) (2016.10.21. 00:14) Pokolgép - Metálbomba (2016)
  • Utolsó 20

Metallica - Hardwired… to Self-Destruct (2016)

**Valcsa** 2017.06.08. 21:36

 metallica_hardwired_to_self-destruct_2016.jpegMint észrevettétek, az utóbbi időben elég rendesen hanyagoltam a blogot is, és a facebook oldalunkat is (örömmel konstatáltam, hogy ennek ellenére facebook-on az elmúlt hetek alatt már 150-en lettünk - ennyien verődtünk össze a rock/metálszeretet jegyében, amit a blogom is képvisel, már majdnem pontosan 7 éve. :) ). Az életem eléggé felpörgött mostanság, időközben menyasszony lettem. :) Emellett kezdem egyre jobban belakni az új munkahelyemet, kicsit hihetetlen, hogy már fél éve dolgozok ott. Szóval most minden szupi. :) 
Persze mindettől eltekintve, a zene továbbra is jelen van az életemben (maximum nem tudok már annyi időt szentelni a blogra, mint eddig). Az egyik album, amit mostanság hallgattam, elégszer ahhoz, hogy írjak róla, az a Metallica várva várt új albuma. :)
Rajongónak sosem tartottam magam, és nem is állítom a zenekarról, hogy minden számuk istenkirály. Számomra ez az album is nagyon vegyes lett: vannak rajta olyan dalok, amiket nagyon szeretek, és persze olyanok is, amik nem mozgattak meg bennem semmit. 
A lemez tavaly év végén jelent meg (8 évvel az előző lemezük kiadása után), a zenekar nagylemezeinek sorában tizedikként - és mindent összevetve azt azért elmondhatjuk, hogy méltó folytatása a Metallica diszkográfiájának. :)

Megjelent: 2016.11.18.

Tagok:

James Hetfield (ének, ritmusgitár)
Kirk Hammett (szólógitár)
Robert Trujillo (basszus, háttérvokál)
Lars Ulrich (dobok)

Tracklist:

Disc One:
01. Hardwired
02. Atlas, Rise!
03. Now That We're Dead
04. Moth into Flame
05. Dream No More
06. Halo on Fire

Disc Two:
01. Confusion
02. ManUNkind
03. Here Comes Revenge
04. Am I Savage?
05. Murder One
06. Spit Out the Bone

Disc Three: (Deluxe Edition)
01. Lords of Summer
02. Ronnie Rising Medley (medley of Rainbow covers)
03. When a Blind Man Cries (Deep Purple cover)
04. Remember Tomorrow (Iron Maiden cover)
05. Helpless (Diamond Head cover, live)
06. Hit the Lights (live)
07. The Four Horsemen (live)
08. Ride the Lightning (live)
09. Fade to Black (live)
10. Jump in the Fire (live)
11. For Whom the Bell Tolls (live)
12. Creeping Death (live)
13. Metal Militia (live)
14. Hardwired (live)

Sok mindent lehet mondani az új Metallica-anyagra, csak azt nem, hogy unalmas lenne - bár az esély meglett volna rá, ugyanis nem siették el, közel 80 perces lett az album (ha a 3. lemezt is hozzászámítjuk, ami a Deluxe kiadás részeként jelent meg, bonus cover-dalokat és live-okat tartalmaz - ezt is bemásoltam, de ezen szándékosan nem jelölgettem, elvégre az új dalok a lényegesek most :) ). 12 új dalt rögzítettek, amit végül dupla cd-n adtak ki. Ami azt illeti, nekem nem lehet okom panaszra, ugyanis erről az albumról is lett néhány kedvenc dalom. :) 
Például az első korong szinte teljes egészében. :))
Úgy konkrétabban: egyik a "Now That We're Dead", amiben úgy igazán az ütemét és a hangszeres játékát szeretem. Ez biztosan sokáig fog még nálam pörögni, ahogyan a "Halo on Fire" is. Erről a legnagyobb nyugalommal kijelenthetem, hogy az egyik legsikerültebb Metallica-dalnak tartom, egyszerűen minden a helyén van benne, imádom a dallamát, a zenei alapot - úgy ahogy van. Trujillo gitárjátéka pedig csak hab a tortán, az első refrén után 2:10 környékén (ezzel a kis latinos beütésével konkrétan a Dirty Dancing 2. része jutott eszembe. :D Mondjuk ez nem hátrány, mert annak a filmnek speciel nagyon bírom a zenéit, pl. Santanát, rögtön a film elején. :)) )
A "Moth Into Flame" eleinte még nem is igazán jött be, aztán minél többször hallottam, annál jobban elkezdett tetszeni (na igen, ez is olyan dal, aminek időt kellett hagynom, hogy "hatni kezdjen" :) ). Lars Ulrich dobos nyilatkozott a dal kapcsán egy olyat, hogy ez a daluk igazából a hírnév átkáról szól, bár ez valójában rájuk annyira nem is érvényes: ők mindig igyekeztek magukat a "celebbé válástól" megóvni, nem övezték pletykák a zenekart vagy a tagokat, nem voltak a botrányaikkal tele a bulvárlapok (és ő maga a közösségi oldalakat sem hajlandó használni, olyannyira igyekszik óvni a magánéletét). Még azt is hozzátette, hogy a dalt (többek között) Amy Winehouse élete és halála is inspirálta.
[Az egyébként nagyon fura, hogy Ulrich ugyanebben a Hammerworld-ös interjúban azt nyilatkozta, hogy szerinte a Metallica még mindig egy nagyon perifériára szorult zenekar, és ha a világ legnagyobb mainstream bandáit kezdik sorolni, a Metallica neve itt is ritkán tűnik fel. Szerintem ez nem feltétlenül van így, ők eléggé kikerülhetetlen zenekarrá nőtték már ki magukat, legalábbis pl. itthon mindenképpen. :) De megkockáztatom, világszerte, ha bárhol megemlíti valaki ezt a nevet, csak nagyon kevesen mondanák azt, hogy nem tudják, miről/kikről van szó. És ez azért nem kis teljesítmény, főleg metal berkekben.]
A második cd-ről a legnagyobb kedvencem a "Spit Out the Bone", hihetetlenül pörgős, élvezem minden másodpercét. :) Ezen kívül különösen szerettem a Confusion-t, és a Here Comes Revenge-et is - a többi viszont már csak amolyan "elhallgatós", különösebben nem fogott meg egyik sem, de elvagyok velük.

Nem is volt kérdéses, hogy a bejegyzésem végén melyik dalt fogom kiemelni. :) Nekem ez lett a nagy kedvenc a korongról - ezt követi a Spit Out the Bone, majd a Now That We're Dead. 
Azt hiszem, ezek után már mondanom sem kell, hogy nekem nagyon megérte időt szánni erre a lemezre. Tegyetek vele ti is egy próbát, ha eddig még nem... :)

Metallica - Halo On Fire

 

A Metallica nagy újítása az is, hogy ezúttal a stúdiólemez mindegyik dalához készítettek ilyen-olyan videoklipet is (plusz az egyik bónusztrack-hez is).

 Megjelent klippes dalok:

10/8,5

Címkék: heavy metal thrash metal 2016 8.5* [kaliforniai] [amerikai] |blog 2017| #Metallica# ¤Blackened¤

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zenefuleimnek.blog.hu/api/trackback/id/tr9012494215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Slepy 2017.06.09. 20:55:08

Nekem is a Halo On Fire a kedvencem erről az albumról. :)
süti beállítások módosítása